miercuri, 31 octombrie 2012

Vodafone lanseaza prima retea 4G din Romania

Vodafone lanseaza prima retea 4G din Romania


Utilizatorii Vodafone din principalele orase ale tarii vor putea testa gratuit serviciile LTE
Vodafone Romania anunta lansarea primei retele LTE din Romania, incepand cu data de 31 octombrie 2012.
Pana la lansarea comerciala a serviciilor LTE, care va avea loc la inceputul anului viitor, clientii Vodafone vor putea sa testeze serviciile 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in mai multe orase. Din 2013, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps.
"Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G" a spus Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania.
Mai multe detalii vor fi disponibile la evenimentul de lansare din 31 octombrie.
Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei. Romania este una dintre primele tari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.
Cinci operatorii de telecomunicatii: Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS si 2K Telecom, vor plati suma de 682,14 milioane euro pentru licentele in frecventele de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz, in urma licitatiei care a avut loc in luna septembrie a acestui an.

Despre Android şi iOS, fără patimă până devenim pătimaşi


Android şi iOS, sistemul de operare ce stă la baza dispozitivelor Apple, sunt eroii principali ai unui război epic de care ne vom aduce aminte peste ani, aşa cum ne amintim acum, cel puţin cei mai bătrâni dintre noi, de alte bătălii celebre precum Internet Explorer cu Netscape sau Microsoft şi Apple.
Unul din păcatele noastre, ale utilizatorilor, este ataşarea pătimaşă de un simbol şi susţinerea acestuia dincolo de graniţele raţiunii. Ne place X sau Y pur şi simplu, fără să analizăm pragmatic, la rece, situaţia. Exact aşa facem şi când luăm partea, justificat sau nu, Android-ului sau iOS-ului. Niciodată un utilizator pătimaş nu va recunoaşte că favoritul lui este dezavantajat în faţa rivalului.
Aşa că, fără patimă si fără să mimez obiectivatate (ar fi o minciună să pretinzi ca eşti obiectiv cand subiectivisumul este cel care dă personalitate ideilor) o să vă spun adevărul gol-goluţ: libertatea este cea care face diferenţa dintre Android şi iOS.
Ca unul care are şi căruia i-au trecut prin mână de-a lungul timpului telefoane şi tablete din ambele părţi ale câmpului de luptă, am observat de fiecare dată acelaşi lucru. Android-ul este un sistem de operare care dă utilizatorului o mare libertate de utilizare şi configurare, pe când iOS, uneori pe bună dreptate, alteori artificial şi de neînţeles, te constrânge să urmezi o anumită cale. Că e bună sau nu, nu ai de ales (jailbreak-ul nu intră în discuţie).
Şi, ca să fie clar, nu-mi place ca cineva, fie el şi Apple, să-mi impună o anumită linie de la care nu am voie să mă abat. Ştiu, foarte mulţi dintre voi găsiţi suficiente instrumentele puse la dispoziţie de Apple şi nu vă pasă că nu puteţi schimba un anumit aspect. Dar mie, şi sunt mulţi asemenea mie, îmi place să-mi configurez telefonul sau tableta după cum mi se pare potrivit.
Concret. În Android pot să instalez o tastatură custom, precum SwiftKey, care aduce o funcţionalitate net superioară celei standard. În iOS poţi, în cel mai bun caz, să instalezi o aplicaţie cu tastatură proprie de unde să copiezi textul în alte programe.
Android-ul are un sistem de fişiere clasic, unde poţi gestiona dupa bunul plac fişierele, cu un file manager. iOS nu are aşa ceva. Fiecare aplicaţie are propriul mediu, iar ca să transferi anumite fişiere de pe calculator, trebuie să urmezi un drum anevoios via iTunes. Nu mai vorbesc de copierea fişierelor dintr-o aplicaţie într-alta, care însemnă crearea unei copii a aceluiaşi fişier în fiecare dintre aplicaţiile în cauză.
În iOS nu poţi să descarci aplicaţii gratuite fără să configurezi o modalitate de plată, chiar dacă nu ai nevoie de ea. Să fie acolo, pentru orice eventualitate.
Pe iPad nu poţi să pui mai mult de 20 de aplicaţii într-un folder. Vreau sa-mi creez un folder pentrujocuri. Şi descarc jocuri, unele contracost, altele gratis. Dar nu pot să pun la un loc mai mult de 20. De ce?
Nu-mi place aplicaţia Newsstand. Pur şi simplu nu o folosesc. Şi vreau să o dezinstalez. Nu pot. OK. Şi producătorii de telefoane cu Android apelează la practica asta mârşavă. Dar măcar să o mut într-un folder cu "inutile", să nu-mi mai ocupe spaţiu pe ecran, am voie? Nu, nici asta. De ce?
Îmi place Google Chrome (inclusiv) pentru telefoane şi tablete. Şi aş vrea să-l folosesc ca browser default, să deschid în el automat link-urile din alte aplicaţii. Evident că nu am voie să pun alt browser default în locul mirificului Safari. Microsoft a plătit miliarde de euro amenzi pentru că a îndrăznit să includă Internet Explorer în Windows. Apple nu te lasă nici măcar să schimbi browser-ul default, iar toată lumea zâmbeşte şi trece mai departe, ca şi cum ar fi ceva absolut firesc şi benefic pentru utilizatori şi concurenţă.
Îmi place iOS pentru fluenţa cu care merge (când faci un sistem de operare pentru doar cateva dispozitive e mult mai usor să-l optimizezi decât unul care rulează pe sute de telefoane şi tablete). Pentru autonomia superioară pe care o oferă dispozitivelor care-l folosesc. Pentru aplicaţiile mai multe şi, de multe ori, mai bine gândite şi mai plăcute ochiului.
Android are probleme de optimizare şi merge de multe ori greu. O cauză este tocmai faptul că nu poate fi optimizat perfect pentru toate sutele de dispozitive pe care rulează. Altă cauză este neglijenţa dezvoltatorilor care nu urmăresc stabilitatea şi consumul de memorie al aplicaţiilor pe care le fac. Unde mai pui că mediul de dezvoltare este Java, cunoscut pentru problemele de performaţă.
De asemnea, dacă ai proasta inspiraţie de a-ţi cumpăra un telefon ieftin, cu RAM puţin, îţi vei blestema zilele asteptănd să fie realizate şi cele mai banale task-uri. Memoria RAM va fi aproape plină în cea mai mare parte a timpului. Este însă o greşeală să compari un telefon cu Android de 800 de lei cu iPhone 5, de exemplu.
Să mai spun de autonomia, de care, cu mica excepţie numită Motorola, nu le prea pasă producătorilor de telefoane cu Android?
Şi totuşi, cu toate problemele de care este afectat şi pentru care vinovaţi sunt de multe ori şi producătorii (alături de Google) pentru personalizările pe care le adaugă, apreciez Android-ul pentru libertatea pe care mi-o lasă în alegeri, configurare, folosire şi, nu în utlimul rând, alegerea dispozitivului dintr-un numar foarte mare de opţiuni disponibile pe piaţă. Şi era să uit: Dumnezeu să le dea sănătate dezvoltatorilor de ROM-uri custom, pentru ca nu ne lasă la mâna producătorilor.
Nu-ţi place modul în care producătorii gestionează update-urile de Android şi te păcălesc că nu merg pe telefonul tău? Ia-ţi un Nexus! Ai libertatea!
Libertatea de alegere se regăseşte chiar în definiţia smartphone-ului, dincolo de generalizările forţate de marketing.
Libertatea aceasta permite utilizatorului să imprime propria personalitate dispozitivului pe care-l foloseşte. Lipsa libertăţii, dimpotrivă, crează un dispozitiv rece şi impersonal, în care diferenţele de gândire dispar, iar utilizatorul pare doar una din milioanele de găini create după acelaşi tipar în crescătorie. Sper doar că nu acesta este viitorul.

Abhas Mitra,singurul savant care a indraznit sa-i demonstreze lui Hawking ca teoria lui este gresita

Abhas Mitra,singurul savant care a indraznit sa-i demonstreze lui Hawking ca teoria lui este gresita



Abhas Mitra este seful sectiei de Astroficiza Teoretica de la Insitutul de cercetare Atomica Bhabha(BARC) din Mumbai, India. Dincolo de propriile sale cercetari, savantul a atras atentia lumii stiintei dupa ce a contrazis o teorie a lui Stephen Hawking.
In urma cu peste 30 de ani, celebrul fizician Stephen Hawking a publicat teoria sa despre Gaurile Negre din spatiu. Potrivit acesteia, ciudatele "gauri" distrugeau absolut orice intra in raza lor gravitationala, inclusiv lumina si informatia, adica baza materiei.
Ipoteza lui a fost sustinuta de majoritatea fizicienilor. Mai putin de catre tanarul cercetator indian Abhas Mitra.
Intr-o lucrare publicata in anul 1998 in revista de soecialitate Foundations of Physics Letters, Mitra a demonstrat ca aceste "gauri negre" nu exista, cel putin nu in forma pe care o prezentase savantul britanic.
Teoria lui Hawking nu tinea cont de legea relativitatii generale a lui Einstein,deci contrazicea bazele fizicii moderne. Prin urmare, era cu siguranta gresita! a indraznit sa afirme Mitra in urma cu 12 ani.
Desi le-a cerut specialistilor sa arate daca are sau nu dreptate, varianta propusa de fizicianul indian a fost respinsa din start, fara vreun argument scris. Mitra precizase in lucrarea sa ca gaurile negre emit o radiatie, prin urmare nu distrug intreaga materie, ci o transforma.
Singurul care a revenit asupra vechii teorii a acestor “monstri spatiali” a fost chiar initiatorul ei, Hawking. In anul 2004, el a venit cu o modificare, in care preciza excat cee ce afirmase anterior Mitra: "gaurile negre" emit o radiatie, prin urmare sunt departe de a fi “devoratorii supreme”, asa cum fusesera catalogati initial.
Din pacate, savantul indian a fost marginalizat pentru “indrazneala” lui. Refuzand sa fie asociati cu omul care “l-a contrazis pe Hawking”, colegii sai l-au respins si Mitra a fost indepartat de la departamentul de fizica teoretica al BARC, pe motiv ca ar fi trebuit sa faca acolo numai “cercetari strategice”.
Lucrarea lui Abhas Mitra sustinea urmatoarele: "gaura neagra", rezultata in urma colapsului unei stele uriase, duce la formarea “unui obiect care colapseaza continuu”, nu a unei gauri negre in sensul strict al termenului, nimic nu dispare, materia devine “o minge de plasma extrem de fierbinte”.
Astfel se rezolva aparentul “paradox” al teoriei initiale a lui Hauwking: informatia nu era distrusa, deci se respectau legile fizicii cuantice privind conservarea materiei.
Doar doi fizicieni au sutinut teoria lui Mitra, care numea aceste “obiecte care colapseaza etern” cu termenul generic de "Black Hole Candidates". Este vorba de americani Stanley Robertson si Darryl Leiter, care au scris in anul 2002 o lucrare despre aceste corpuri ceresti care emit radiatii magnetice intense.
Acestea nu sunt gauri negre, deci acest termen nu mai trebuie folosit, crede Mitra. El propune urmatorii termeni pentru denumirea acestora: "Gravastars'', ``Fuzzballs'', ``Dark Energy Stars'', ``Dark Stars'', ``Non-singular Black Holes''sau ``Black Hole Mimickers.
In scurt timp si alti fizicieni i-au recunoscut lui Mitra meritul pentru aceasta cercetare si au admis ca lucrarea lui nu contine nicio eroare. Singurul savant indian care a decis sa-I fie alaturi este Pankaj Joshi de la Institutul de Cercetari Tata din Mumbai.
In prezent, Mitra este seful departamentului de Astrofizica Teoretica de la Centrul Bhabha si colaboreaza in vederea realizarii unui telescop pentru detectarea razelor Gamma.

Mesaj pentru OZN-uri sau secret de stat? Formele misterioase descoperite in China prin Google Earth

Mesaj pentru OZN-uri sau secret de stat? Formele misterioase descoperite in China prin Google Earth


Imaginile cu structurile ciudate din desert ar putea avea acum un raspuns.
Apar noi informatii legate de imaginile misterioase din zona de desert din centrul Chinei. O profesoara de fizica de la Politehnica din Torino, Italia, spune care a gasit rezolvarea enigmei. Multa lume s-a intrebat pana acum daca patratele misterioase ar avea legatura cu un mesaj pentru o civilizatie extraterestra sau daca ar fi vreun plan secret al statului chinez, scrieDailyMail.
Anul trecut, un satelit a vazut o retea de linii in Desertul Gobi. Acum, profesoara a scos in evidenta o noua structura misterioasa, de data aceasta in Desertul Taklamakan din vestul Chinei.
Profesoara Amelia Carolina Sparavigna sustine ca asiaticii ar face foraje, in cautarea unor resurse naturale. Ea isi bazeaza presupunerea pe faptul ca acest stat a anuntat ca de curand chinezii au anuntat ca au gasit 1,3 milioane de tone de minereu de nichel zona desertului Taklamakan.
Formele ciudate ar data din 2004, iar fiecare dintre patrate ar avea o suprafata de 40 metri patrati. Ele se intind pe o distanta de 8 km.
Profesoara mai spune ca e posibil ca studentii chinezi sa se antreneze acolo pentru a ajunge experti topografici.

Ce nu ştiam despre Windows Phone 8 până acum


Microsoft a avut grijă ca în ultimele luni să ne familiarizeze cu facilităţile principale introduse de Windows Phone 8 pe telefoanele mobile. Asta nu înseamnă că nu au păstrat câţiva aşi în mânecă. Nu cred că vroiau să fie sursă de inspiraţie pentru update-uri pentru Android sau iOS, în condiţiile în care erau aşteptate versiuni noi anul acesta. În cadrul lansării oficiale de luni, facilităţile „secrete” au ieşit la iveală şi le vom prezenta pe scurt în continuare.
Sunteţi părinţi şi copiii vă asaltează smartphone-ul când ajungeţi acasă? Microsoft vă propune facilitatea Kid’s Corner. Ea creează un mediu sigur şi limitat pentru cei mici. Ei pot accesa jocurile şi aplicaţiile favorite, fără a fi necesară deblocarea smartphone-ului de către părinte. Să nu vă miraţi dacă nu veţi mai primi vreun apel seara. Bateria este cel mai probabil descărcată. Evident, părintele este cel care stabileşte la ce poate avea acces copilul. O funcţie similară este oferită şi de noul sistem de operare pentru PC-uri şi tablete Windows 8.
Nokia Lumia 920
În Windows Phone 8, aplicaţia People Hub vine cu Rooms, camere în care utilizatorii pot pune laolaltă diverse servicii partajate. Liste, planificări şi fotografii vor fi de-acum accesibile doar celor care sunt invitaţi în cameră. Microsoft susţine că această facilitate funcţionează şi în aplicaţia pentru iOS, însă nu a menţionat versiunea pentru Android.
HTC Windows Phone 8X
Microsoft s-a lăudat în ultimul timp cu nivelul de integrare oferit pentru diverse servicii. Windows Phone 8 permite upload-ul rapid al unei fotografii direct în SkyDrive. De aici, ele pot fi imediat partajate pe o reţea de socializare. Există însă unele limitări. Imaginea trimisă în nor este redimensionată, pentru ca transferul să se facă rapid şi fără consum mare de bandă. Dacă vreţi să urcaţi în SkyDrive imaginile la rezoluţie mare, va trebui să apelaţi la aplicaţia Zune Desktop pentru sincronizare. Sperăm să vă prezentăm cât mai curând sistemul de operare Windows Phone 8, pe unul din terminalele lansate la acest final de an.

Fizica cuantică oferă o explicaţie ştiinţifică pentru existenţa sufletului, anunţă doi cercetători de renume (VIDEO)



Doi oameni de ştiinţă specializaţi în fizica cuantică susţin că pot demonstra existenţa sufletului.
Dr. Stuart Hameroff, un fizician american, şi Sir Roger Penrose, din Marea Britanie, au conceput o teorie cuantică a conştiinţei, care susţine că sufletele oamenilor sunt conţinute în „microtubule”, structuri care se găsesc în interiorul celulelor noastre cerebrale.
Ideea celor doi cercetători porneşte de la noţiunea conform căreia creierul este un computer biologic în care „cei 100 de miliarde de neuroni, impulsurile lor electrice şi conexiunile sinaptice joacă rolul de reţele informatice”. Conform acestei idei, conştiinţa este un program derulat de computerul cuantic existent în creierul nostru care continuă să existe în univers şi după moartea noastră.
Dr. Hameroff, profesor emerit în cadrul departamentului de anesteziologie şi psihologie din cadrul Universităţii Arizona şi totodată directorul Centre of Consciousness Studies, lucrează alături de Sir Roger Penrose la această teorie din 1996.
Cei doi oameni de ştiinţă susţin că ceea ce noi percep ca fiind conştiinţa este rezultatul efectelor gravitaţiei cuantice în interiorul acestor microtubule, un proces pe care aceştia îl numesc „orchestrated objective reduction” (Orch-OR).
Cercetătorii afirmă că atunci când oamenii intră în starea de moarte clinică, aceste microtubule îşi pierd starea cuantică, însă informaţia conţinută în ele nu se pierde. Cu alte cuvinte, „sufletul” nu moare, ci se întoarce înapoi la univers. „Să spunem că inima încetează să bată, sângele nu mai curge, iar microtubulele îşi pierd starea cuantică. Informaţia cuantică nu se pierde, căci nu poate fi distrusă, ci se disipează şi se distribuie în univers”, afirmă Dr. Hameroff. „Dacă un pacient este resuscitat, informaţia cuantică revine în microtubule şi pacientul spune «am avut o experienţă aproape de moarte»”, adaugă cercetătorul.
Specialistul afirmă că descoperirile recente referitoare la rolul pe care fizica cuantică îl joacă în procesele biologice – precum mirosul, fotosinteza sau modul în care navighează păsările – reprezintă o dovadă în plus în favoarea teoriei sale.
Dr. Hameroff a explicat pe larg această teorie în cadrul documentarului „Through the Wormhole”, difuzat recent în SUA de postul Science Channel:

Ruşii susţin că au găsit dovezi care atestă existenţa lui Yeti


Testele ADN efectuate pe baza unor fire de păr găsite în Siberia ar putea susţine existenţa lui Yeti.
Trei teste ADN diferite realizate pe baza firelor de păr provin de la o creatură asemănătoare omului care nu pare să fie un homosapiens, dar care este mai înrudit cu omul decât cu maimuţa. Specialiştii susţin că ADN-ul lui Yeti este cu mai puţin de un procent diferit de ADN-ul uman. Până acum, analizele au fost realizate la universităţile din Moscova, St. Petersburg şi Idaho. În prezent ele sunt în curs de desfăşurare şi în Marea Britanie. 
„Am avut de studiat trei mostre de păr şi am concluzionat că ele au aparţinut unui mamifer, dar nu unui om sau oricărui alt animal cunoscut până acum”, a declarat profesorul rus, Valentin Sapunov. Mostrele au fost găsite în peştera  Azasskaya , din Siberia, de către dr. Igor Birtsev. 
De-a lungul timpului au existat nenumăraţi oameni care au raportat că l-au zărit pe Omul Zăpezilor, dar cu toate acestea, nimeni nu are dovezi. Primul raport de acest fel a venit înainte de secolul al XIX-lea din partea călugărilor budişti care credeau că această creatură trăieşte în Himalaya. 
Cu toate acestea, rezultatele testelor sunt puse la îndoială chiar de Igor Birtsev care se teme ca nu cumva testele să fi fost realizate incorect, fără a compara mostrele cu altele găsite anterior. 

Folosesti un smartphone sau o tableta la serviciu? Ce efect nebanuit au aceste gadgeturi asupra ta

Folosesti un smartphone sau o tableta la serviciu? Ce efect nebanuit au aceste gadgeturi asupra ta


Efectele utilizatii tabletelor si smartphone-urilor in timpul programului de munca
Un stiudiu realizat de cercetatorii britanici a evidentiat faptul ca utilizatorii de smartphone-uri si tablete petrec in medie cu doua ore mai mult la serviciu.
Peste 90% dintre cei cei chestionati au un telefon de pe care isi pot accesa contul de e-mail. Acestia isi verifica de pana la 20 de ori pe zi mailurile de pe tableta sau telefon. Unul din zece respondenti au declarat ca pretrec si pana la trei ore in plus verificandu-si e-mailurile.
La nivelul unui an intreg, timpul cumulat petrecut cu cele doua gadgeturi este de aproximativ 460 de ore, potrivit studiului realizat de Pixmania, citat de cotidianul britanic Daily Mail.

Acestea sunt imaginile care vor dăinui la miliarde de ani de la moartea ultimului om (FOTO/VIDEO)


Un artist american a lansat un proiect inedit, intitulat „Last Pictures”, prin care doreşte să lase moştenire 100 de imagini ce urmează să reprezinte specia umană la mult timp după ce aceasta va fi dispărut.

Trevor Paglen doreşte să lanseze un satelit geostaţionar pe orbita Pământului care să găzduiască aceste imagini. Artistul doreşte ca acestea să servească drept ghid extratereştrilor care vor vizita sistemul nostru solar la mult timp după ce omenirea va înceta să existe. 
Artistul a fost inspirat din faptul că în acest moment peste 800 de navete spaţiale orbitează Terra la o altitudine de 36.000 de kilometri. Majoritatea dintre acestea au încetat să mai funcţioneze, însă continuă să plutească fără scop în jurul planetei noastre. Aşadar, aceste deşeuri spaţiale care orbitează Terra vor fi ultimele artefacte umane care vor dăinui după dispariţia noastră, continuând să se învârtă în jurul Pământului la mult timp după ce toate celelalte urme ale oamenilor se vor fi şters de pe suprafaţa planetei. Artistul doreşte să profite de faptul că aceste deşeuri spaţiale vor continua să orbiteze planeta timp de miliarde de ani, transformându-le în capsule ale timpului.
„Fiecare dintre noi ar fi ales alte 100 de imagini pentru a reprezenta omenirea, însă faptul că este un proiect imposibil este ceea ce-l face interesant”, a explicat Trevor Paglen, care afirmă că proiectul a avut ca intenţie totodată stimularea imaginaţiei publicului larg.
Paglen a colaborat cu mai mulţi oameni de ştiinţă, antropologi, curatori şi companii pentru a trimite imaginile în spaţiu. Paglen a apelat la Anya Ventura, un alt artist, şi la 5 cercetători pentru a selecta cele 100 de imagini dintre cele 10.000 de propuneri iniţiale. Într-o primă fază, membrii proiectului au selectat 500 de imagini, selectând apoi cele 100 de fotografii care vor reprezenta omenirea miliarde de ani de-acum încolo.
„Suntem inundaţi de imagini, dar nu le privim cu adevărat. Proiectul The Last Pictures solicită un act voit de privire ce te forţează să te gândeşti la elementele care fac ca o fotografie să fie cu adevărat bună”, spune Ventura.
Artiştii au apelat la Brian Wardle, un profesor de la MIT, pentru a identifica cea mai sigură metodă prin care pot stoca imaginile pentru o perioade de câteva miliarde de ani. Alături de profesorul karl Berggren, un expert în nanostructuri cuantice, Wardle au identificat siliciul ca materialul ideal pentru acest proiect. Cercetătorii au vrut să evite difuzia – mişcarea lentă a moleculelor ce poate duce în câteva milioane de ani la degradarea imaginilor.
„Folosind un singur material, siliciul, pe care gravăm imaginile, ne permite să evităm difuzia pe cât posibil. De regulă, timpul «şterge» lucrurile scrise, însă folosirea acestui material ne va permite să luptăm împotriva acestui efect”, spune Wardle.
Imaginile au fost nano-gravate pe un disc de siliciu – supranumit Artefactul – care a fost securizat cu ajutorul unei carcase de aluminiu ce este placată cu aur.
Pentru a lansa imaginile în spaţiu, membrii proiectului au ajuns la o înţelegere cu EchoStar Corporation, o companie de telecomunicaţii din Colorado ce gestionează o flotă de sateliţi geostaţionari.
Artefactul urmează să fie lansat pe orbită pe data de 20 noiembrie 2012, când satelitul EchoStar XVI va părăsi Cosmodromul Baikonur din Kazakhstan cu ajutorul unei rachete ILS Proton Breeze M.
Paglen afirmă că, prin acest proiect, „este ca şi cum am face picturi în peşteră pentru viitor”. „Multe dintre imaginile selectate sunt enigmatice, ce au o poveste interesantă. Acestea vor reprezenta o provocare pentru extratereştri”, spune artistul.
Iată câteva dintre imaginile care vor orbita Terra în următorii 4,5 miliarde de ani, atunci când Soarele se va transforma într-o stea gigantică roşie, distrugând Terra:
Lansarea rachetei Soyuz FG din Cosmodromul Baikonur, Kazakhstan
Standul american de la Târgul Moscovei din 1959
Panoul Norbona din Canionul de Chelly, Naţiunea Navajo
Taifun fotografia în Japonia la începutul secolului al XX-lea
Imagine surprinsă în satul Hue, Vietnam
Gheţarul Grinnell, fotografiat în 1940
Trombă marină în Florida Keys
St. Thomas Church, Southwark, Londra
Furtună de nisip, Stratford, Texas
Imigranţi fotografiaţi din drona Predator la graniţa SUA cu Mexicul
Copiii refugiaţilor armeni şi greci văd pentru prima dată marea, în Marathon, Grecia
Cadru surprins în timpul construirii NORAD, în Muntele Cheyenne din Colorado
Acesta este clipul de prezentare al proiectului The Last Pictures:

Samsung Galaxy Premier, un smartphone performant cu ecran mare si Android 4.1

Samsung Galaxy Premier, un smartphone performant cu ecran mare si Android 4.1


Producatorul coreean pregateste un nou telefon din seria Galaxy cu ecran mare. GALERIE FOTO
Samsung pregateste lansarea Galaxy Premier (I9260), un smartphone performant cu sistem de operare Android 4.1. Noul model ar putea avea un ecran mare HD Super AMOLED de 4,65 inchm, cu o rezolutie de 1280×720 pixeli.
Galaxy Premier este de asteptat sa aiba conectivitate  Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS si NFC. Telefonul ar putea avea o camera cu rezolutia de 8 MP cu inregistrare video Full-HD si o camera frontala de 1,9 MP.
Smartphone-ul ar putea fi disponibil in doua variante, cu spatiu de stocare de 8 GB si de 16 GB. Bateria va avea o capacitate de 2100 mAh.
Samsung Galaxy Premier ar putea avea un pret de aproximativ 522 euro (5555 UAH), potrivit site-ului Sammy Hub.

Need For Speed: Most Wanted a ajuns pe tabletele Android şi iOS


Amatorii de viteză şi adrenalină au de ce să se bucure, deoarece acum pot fi urmăriţi de poliţie şi pe tabletă, în versiunea pentru Android şi iOS a celebrului joc cu maşiniNeed For Speed: Most Wanted.
Jocul pune la dispoziţie o colecţie de 35 autoturisme exotice, ce pot fi controlate cu ajutorul interfeţei touch şi setul de butoane virtuale pentru direcţie, acceleraţie şi frână, sau rotind tableta stânga-dreapta asemenea unui volan virtual.
Din secvenţele video de mai sus reiese că ingredientele de bază ale jocului, precum accidentele spectaculoase şi urmăririle cu poliţia, sunt prezente şi în varianta pentru tabletă a lui Need for Speed: Most Wanted. Totuşi, imaginile prezentate ar putea să nu reflecte întrutotul performanţele motorului grafic, în versiunea adaptată pentru posibilităţile hardware ale unei tablete sau smartphone.
Download Need For Speed: Most WantedDownload Need For Speed: Most Wanted

Need For Speed: Most Wanted poate fi cumpărat din magazinul de aplicaţii Google Play Store, înversiune pentru tabletă sau smartphone, la preţul de 24.65 Lei.

Clarvăzătoarele au fost supuse unui test ştiinţific, rezultatele au fost neaşteptate


Un experiment ştiinţific, realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, a subliniat că două femei clarvăzătoare nu au putut să demonstreze că deţin puteri paranormale.

Testul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Goldsmiths a dorit să observe dacă două clarvăzătoare profesioniste au capacitatea de a afla diferite lucruri despre 5 voluntari pe care nu îi puteau vedea. Rezultatele cercetării nu au prezentat dovezi care să ateste existenţa unor puteri inexplicabile. 
În studiu, cele două clarvăzătoare profesioniste au fost rugate să scrie ceva specific despre fiecare dintre cei 5 voluntari pe care nu îi cunoşteau şi cu care nu puteau intra în contact, deoarece se aflau în spatele unui paravan. Ulterior, voluntarii au fost rugaţi să încerce să se identifice pe baza descrierilor propuse de clarvăzătoare. Rata de succes a acestei provocări a fost de doar 1 din 5 încercări. 
 
Cu toate acestea, una dintre cele două clarvăzătoare, Patricia Putt, a respins rezultatele testului, declarând că, pentru a putea afla date despre un individ, ea trebuie să stabilească o legătură cu acesta, fiind nevoie să îl vadă sau să îi vorbească. Conform ei, „energia psihică” nu poate funcţiona într-un decor precum cel creat special pentru experiment, iar acest lucru o dovedeşte rata foarte mare de succes pe care a avut-o ea în trecut. 
 
Patricia Putt este de părere că experimentul a fost conceput astfel încât să confirme ideile preconcepute ale oamenilor de ştiinţă şi nu să demonstreze natura capacităţilor ei supranaturale. „Oamenii de ştiinţă sunt foarte înguşti la minte”, a declarat aceasta. 
 
Clarvăzătoarea admite faptul că există evazionişti care se se dau drept clarvăzători, dar susţine că oamenii de ştiinţă nu ar trebui să creadă că toţi clarvăzătorii sunt la fel.

Windows 8 s-ar putea sa fie un succes mai mare decat ne asteptam


Desi reticenta manifestata pe site-urile de profil internationale fata de schimbarile radicale din Windows 8 era foarte mare, primele cifre de vanzari confirma faptul ca vorbim de un succes de masa.
In cadrul conferintei pentru dezvoltatorii de aplicatii, desfasurata in aceste zile in Redmond, Steve Ballmer a iesit pe scena pentru a lauda rata de adoptie a noului sistem de operare creat de Microsoft pentru sistemele cu arhitectura x86 si x64.
Dupa spusele CEO-ului Microsoft, la doar 4 zile dupa lansarea noului Windows 8, au fost achizitionate la nivel global 4 milioane de licente pentru Windows 8 Upgrade. In cadrul aceluiasi eveniment, Balmer a fost entuziasmat si de receptia tabletei Surface de catre public, insa la acest capitol a preferat sa nu mentioneze cifre de vanzare.
Daca acest trend de achizitii va continua, in scurt timp vor fi spulberate orice speculatii negative legate de noul sistem de operare Microsoft.