vineri, 15 martie 2013

Tizen ajunge pe piata in toamna


Tizen urmeaza sa fie lansat de Samsung in aceasta toamna.
Samsung Tizen
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, Tizen este un sistem de operare pe care cei de la Samsung il pregatesc impreuna cu Intel. Conform declaratiilor oficiale ne putem astepta la un nou flagship Samsung ce ar urma sa apara pe piata cel tarziu in septembrie, doar ca de data asta ruland Tizen. Mai mult decat atat acest smartphone misterios a fost catalogat drept “cel mai bun produs cu cele mai bune specificatii”.
Smartphone Tizen
Oricat de bine suna aparitia unui nou sistem de operare, fie el si Tizen, imi vine destul de greu sa cred ca cei de la Samsung vor alege sa aduca toata artileria grea pe un teren necunoscut. Cu alte cuvinte nu cred ca vom avea de-a face cu un telefon de nivelul proaspatului Galaxy S 4. Desi parca nu m-as bucura ca Samsung sa meara dupa reteta celor de la Firefox OS, care au lansat telefoane cu specificatii vechi de doi ani.
Urmeaza sa vedem cum va arata noul sistem de operare si mai ales in ce masura va avea sanse, Tizen sa concureze cu mult mai cunoscutele Android, iOS sau Windows Phone 8.

Sony Bravia 4K a ajuns in Romania. Cum arata si ce face un televizor de 26.000 de euro

Sony Bravia 4K a ajuns in Romania. Cum arata si ce face un televizor de 26.000 de euro


Gadgetul poate fi admirat la Baneasa Shopping City, in zona de servire a mesei.
Sony a adus in Romania televizorul Bravia 4K, cu o diagonala de 2,13 metri (84 inch), pe care pot fi urmarite imagini atat in format 2D, cat si 3D. Televizorul costa 26.000 euro, iar cei de la Sony se ocupa de absolut tot dupa ce te-ai decis sa-l cumperi. Au promis ca aduc inclusiv o macara pentru instalarea lui, daca situatia o cere.
Cei de la Sony spera sa vanda cel putin 10 astfel de televizoare pana la sfarsitul anului in Romania, iar estimarea lor optimista vorbeste chiar de 30 de bucati. Amatorii pot face precomanda si vor primi produsul in 4-6 saptamani.
Rezolutia 4K inseamna 3840x2160 pixeli, adica de 4 ori mai mult decat Full HD. Ecranul contine nu mai putin de 8 milioane de pixeli si ofera o calitate a imaginii de invidiat. La aceasta contribuie si tehnologia 4K X-Reality PRO, un motor de procesare de ultima generatie care analizeaza, curata si rafineaza imaginile, afisandu-le optim, cu detalii naturale, culori bogate si contrast ridicat indiferent din ce sursa provin. 
Pentru ca numarul pixelilor este de 4 ori mai mare, poti privi la televizor si de la distanta de 1,60 m fara sa vezi pixelii. Imaginea este clara si naturala. Bravia 4K are un unghi de vizualizare extins la 60 de grade, iar ecranul televizorului umple campul tau vizual si iti ofera senzatia de cinematograf.
Noul televizor de la Sony are si sunet de foarte buna calitate. Exista pe laterale 10 boxe cu o putere totala de 50W. Tehnologia ii permite lui Bravia 4K sa simuleze sunetul 5.1.
Cei care isi doresc sa vada imagini 3D, vor descoperi ca imaginile sunt vii si pline de detalii, iar ochelarii pasivi 3D nu trebuie incarcati si sunt foarte confortabili.

Hackerii tintesc tot mai sus: victime le-au cazut chiar si Michelle Obama, Beyonce si Mel Gibson

Hackerii tintesc tot mai sus: victime le-au cazut chiar si Michelle Obama, Beyonce si Mel Gibson


Mai multe personalitati din lumea politica, divertisment si afaceri si-au gasit datele confidentiale pe diverse site-uri dupa un atac al hackerilor.
Kim Kardashian, Beyonce, Donald Trump, Mel Gibson, ba chiar si Michelle Obama, Hillary Clinton si vice-presedintele Joe Biden au ajuns pe mana hackerilor in ultima saptamana, informatii precum  codul numeric personal, date despre conturile bancare si ipoteci ajungand "in vazul lumii", pe internet. Site-ul care a publicat aceste informatii are terminatia ".su", a fostei Uniuni Sovietici, una dintre cele mai intalnite "metode de distractie" printre hackeri.

Site-ul a publicat si alte date, acestea fiind insotite de un citat dintr-un serial foarte cunoscut, "Dexter": "Daca crezi ca Dumnezeu face minuni, ar trebui sa te intrebi daca si Satana ascunde cateva in maneca". Scurgerea de informatii a pus intr-o lumina proasta atat pe directorul politiei din Los Angeles Charlie Beck, cat si pe Robert Mueller, directorul FBI.

Cele mai "haituite" vedete de catre hackeri sunt Paris Hilton si Ashton Kutcher. Mosternitoarea lantului hotelier Hilton a avut si smartphone-ul, si contul de email de la Google "sparte", in timp ce actorul din "Doi barbati si jumatate" s-a trezit cu datele conturilor sale publicate de un site, dupa ce un pusti de 12 ani i-a trimis politia acasa sustinand ca la acea adresa se ascunde o femeie haituita de un raufacator.

Primul Samsung cu ecran flexibil? Interviu cu seful diviziei smartphone de la Samsung

Primul Samsung cu ecran flexibil? Interviu cu seful diviziei smartphone de la Samsung


Samsung planuieste lansarea unui telefon dotat cu un sistem de operare dezvoltat impreuna cu Intel.
La scurt timp de la lansarea lui Samsung Galaxy S4, seful diviziei de IT si comunicatii mobile al Samsung, J.K. Shin, a declarat intr-un interviu acordat Wall Street Journal ca, la ora actuala, Samsung are doua mari probleme: incetinirea economiei europene si a celei din China – cele mai mari doua piete ale companiei – dar si vesnicele lupte purtate cu principalul sau concurent, Apple.
Seful Samsung a vorbit, totodata, si despre preferintele sale vizavi de Google si de telefoanele dotate cu Android, in defavoarea celor ce ruleaza cu sistemul de operare al Microsoft, scrie incont.ro 
Wall Street Journal: De ce anul acesta ati ales New York pentru lansarea Galaxy S IV? Anul trecut, ati prezentat Galaxy S III in Europa. 
JK Shin: Acum suntem un jucator global in industria smartphone-urilor, iar SUA este o piata extrem de importanta pentru noi. A fost prima data cand ne-am lansat un produs de o asemenea anvergura in New York. Nu sunt inca satisfacut vizavi de cota de piata pe care o avem in America.
WSJ: Samsung duce nenumarate procente de incalcare a patentelor cu rivalul sau american, Apple. A influentat acest lucru design-ul produselor Samsung in ultima perioada?
JK Shin: Galaxy S IV are caracteristici unice in comparatie cu primul model Galaxy. De exemplu, facilitatea de a detecta gesturile consumatorului. In procesul de dezvoltare al acestui ultim model de telefon, am inregistrat aproape 120 de patente legate de interfata cu utilizatorii si de software. Totodata, am angajat numerosi programatori din India, Rusia, China si Europa, care sa conceapa caracteristici noi.
WSJ: Cat de angajat este producatorul Samsung pe piata produselor de lux?
JK Shin: Suntem destul de activi pe nisa de lux si continuam sa punem mare accent pe acest segment de public. In SUA, de exemplu, principala noastra dorinta este aceea de vinde telefoanele din gama Galaxy unui target cu venituri cat mai ridicate. Pe de alta parte, avem si smartphone-uri care se vand cu 19 dolari, la abonament Verizon Wireless. In America, si AT&T si T-Mobile comercializeaza telefoane cuprinse intre 50 si 100 dolari. Mai mult, dezvoltam noi modele pentru pietele din India, din Orientul Mijlociu, din Africa si Estul Europei, Rusia si America Centrala. Vom continua sa lansam noi telefoane pentru piata de lux.
WSJ: Samsung a devenit un producator dominant in ceea ce priveste utilizarea sistemului Android in telefonia mobila. S-au schimbat relatiile pe care le aveati cu Google?
JK Shin: Ne place Android si vom continua sa intretinem bunele relatii pe care le-am stabilit cu cei de la Google.
WSJ: Ce puteti spune atunci despre relatia cu cei de la Microsoft? S-a schimbat ceva de cand Nokia a inceput un parteneriat mai stabil cu Microsoft? Ma refer la dotarea telefoanelor cu sistemul Windows Phone.
JK Shin: Smartphone-urile si tabletele care ruleaza cu sistemul de operare dezvoltat de Microsoft nu se vand foarte bine. Se observa o preferinta clara a utilizatorilor pentru Android. La fel se intampla si-n Europa.
WSJ: Cum vedeti industria smartphone-urilor in urmatorii ani?
JK Shin: Competitia de pe aceasta piata e una destul de stransa, cel putin asa au stat lucrurile in ultimii cinci ani. Avand in vedere ca economia Europei si cea a Chinei stagneaza, nu cred ca piata va suferi modificari spectaculoase in urmatoarea jumatate de an, dar preconizam ca vom creste mai mult pe divizia de telefoane inteligente in 2013. Estimam ca vom vinde peste 400 milioane de unitati in acest an. Deja am vandut 50 milioane de modele Galaxy S III, smartphone-uri lansate la sfarsitul anului trecut.
WSJ: Cand vom vedea un smartphone cu ecran flexibil?
JK Shin: Va mai trece ceva vreme pana atunci. Stim ca multi consumatori sunt interesati de o asemenea tehnologie, dar va mai dura pana cand va deveni posibila. Nu pot sa spun mai multe despre acest subiect.

Call of Juarez: Gunslinger primeste trailer, putine detalii


Dupa cum ne-au amenintat Techland si Ubisoft saptamana trecuta, noul Call of Juarez: Gunslinger a primit un trailer de gameplay. Dupa cum probabil ne asteptam deja, actiunea jocului va fi plasata in vestul salbatic de la sfarsitul secolului XIX, insa foarte putine detalii noi sunt dezvaluite.
Call of Juarez Gunslinger
Este clar ca noul Call of Juarez va fi destinat distributiei digitale, intrucat la finalul trailerului vedem logo-urile Steamworks, Xbox Live Arcade si PlayStation Network, iar secventele de gameplay si comentariul personajului principal spun cate ceva despre poveste. Vom intra in pielea lui Silus Greaves si aparent vom vana mai multi nelegiuiti celebri din perioada respectiva. John Wesley Hardin, Billy the Kid si Jesse James sunt doar cativa dintre antagonistii din joc, fiecare dintre acestia fiind personaje reale care au facut istorie pentru faptele lor criminale.
Din pacate insa cam aici se opresc informatiile noi despre Call of Juarez: Gunslinger. Data lansarii nu a fost inca stabilita, insa probabil jocul va ateriza pe PC-uri si console in cea de-a doua jumatate a anului.

Google desfiinteaza aplicatiile de ad-block din Google Play


Unele dintre cele mai utile aplicatii din Google Play erau cele gen AdBlock Plus, dar  sa le desfiinteze pe toate.
adblock plus android
Dupa ce a facut o curatentie de primavara prin serviciile sale, Google a decis sa stearga praful si prin Google Play. Simplu si la obiect, Google a indepartat fara preaviz din magazinul virtual cu aplicatii de Android cele mai populare solutii de blocare a reclamelor: AdBlock, AdAway, AdFree, etc.
Cu o lunga istorie pe Google Play, respectivele aplicatii se pare ca au fost sterse peste noapte din cauza faptului ca acele practici, devenite foarte populare in ultima perioada, afectau fluxurile de venit ale companiei. Pentru ca acest motiv nu putea fi folosit ca politica de firma, s-a apelat la regulamentul dezvoltatorilor de aplicatii cu care, oricine posteaza o aplicatie in magazinul Google, trebuie sa fie de acord.
,,Esti de acord ca nu te vei implica in nici o activitate cu Market-ul, inclusiv dezvoltarea si distributia de produse care afecteaza, provoaca pagube sau acceseaza intr-o maniera neautorizata dispozitive, servere, retele sau alte proprietati sau servicii ale oricarei parti terte, inclusiv, dar nu limitata la, sau orice operator de telefonie.
Desi in bucata de regulament de mai sus nu este facuta o referinta clara la reclame, avand in vedere ca un program gen AdBlock afecteaza serviciile unei parti terte, scuza este valabila.

Accesoriile oficiale pentru Samsung Galaxy S 4


Samsung ştie că Galaxy S 4 va fi un succes. Rămâne de văzut cât de mare, însă vânzările vor fi cel puţin de ordinul milioanelor de unităţi. Aşa se facă că pe site-ul oficial al producătorului coreean a apărut o listă cu 10 accesorii oficiale. Când plăteşti mult pentru un top de gamă, s-ar putea să vrei să protejezi acel gadget. Samsung oferă patru huse de protecţie. Printre ele se numără Flip Cover-ul pe care-l ştim de la Galaxy S III şi o husă din silicon. Foarte interesantă este husa S View Cover, care seamănă mult cu cea Flip, dar lasă descoperită casca şi o porţiune din ecran. Probabil că utilizatorul lui Samsung Galaxy S 4 va putea să răspundă la un apel fără să deschidă husa.
Husa S View CoverHusa S View Cover

Pentru amatorii de sporturi şi fitness, Samsung are S Band, un accesoriu sub forma unei brăţări cu care pot fi monitorizate caloriile, numărul de paşi şi distanţele parcurse. De asemenea, brăţara poate urmări mişcările din timpul somnului. Rezistentă la apă, S Band va comunica cu aplicaţia S-Health 2.0, probabil prin intermediul unei conexiuni Bluetooth.
Brăţara S BandBrăţara S Band

De departe cel mai interesant accesoriu al lui Samsung Galaxy S 4 va fi Game Pad-ul. Acesta are o configuraţie simlară cu cea a controller-ului consolei Xbox 360 şi se conectează la telefon prin Bluetooth, via NFC. Ar fi fost drăguţ ca Samsung să ofere şi o baterie cu capacitate mare în acel gamepad, pentru a suplini consumul mare al telefonului din timpul rulării jocurilor. Tind să cred că întreg ansamblul ar fi devenit însă prea greu pentru a fi ţinut în mână. Game Pad este disponibil şi pentru alte modele, fiind recomandat pentru ecrane cu diagonala de la 4” la 6.3”.
Un accesoriu foarte atrăgător - Game Pad pentru Galaxy S 4Un accesoriu foarte atrăgător - Game Pad pentru Galaxy S 4

Pentru că Galaxy S 4 poate să vină şi cu suport pentru încărcare fără fir, producătorul are pregătit un încărcător compatibil. Din păcate, nu se ştie momenta în ce ţări sau pieţe va fi disponibilă această facilitate. Se pare că fiecare operator în parte va avea posibilitatea să aleagă dacă vrea sau nu încărcare wireless pentru terminalele Galaxy S 4 pe care le va vinde.
Încărcarea bateriei fără firÎncărcarea bateriei fără fir

Samsung vrea să ofere o experienţă de sunet Hi-Fi cu noul să top de gamă. Headset-ul pe care-l oferă are căştile de tip in-ear şi o telecomandă cu volum pe fir. El iese în evidenţă prin faptul că fiecare cască are două difuzoare: unul pentru înalte şi unul pentru medii şi joase. În teorie, el ar trebuie să ofere o calitate audio mai bună decât a căştilor cu un singur difuzor. Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile în realitate.
Headset-ul Hi-FiHeadset-ul Hi-Fi

Între accesoriile oficiale pentru Samsung Galaxy S 4 se numără şi o baterie opţională, care vine cu o bază de încărcare dedicată. Cei care plănuiesc o excursie mai lungă s-ar putea să aibă nevoie de ea. Ultimele două accesorii au legătură cu S Band. Este vorba despre un monitor pentru ritmul cardiac ce poate fi folosit în timpul alergării. El funcţionează împreună cu aplicaţia Running Mate. Ultimul accesoriu oficial este un cântar. El are un afişaj electronic şi se conectează la rândul său prin Bluetooth la smartphone. Pentru monitorizarea zilnică a greutăţii este folosită aplicaţia S-Health 2.0.
Baterie de rezervă şi bază de încărcare pentru eaBaterie de rezervă şi bază de încărcare pentru ea

Cel mai ciudat accesoriu oficial - cântarul cu BluetoothCel mai ciudat accesoriu oficial - cântarul cu Bluetooth


Au fost descoperite forme de viaţă într-un loc neaşteptat, ce devine cel mai mare habitat de pe Terra


Oamenii de ştiinţă au descoperit în premieră microbi ce trăiesc la mari adâncimi în crusta oceanică, roca vulcanică dură ce se găseşte pe fundul oceanelor. Această crustă are o grosime de câţiva kilometri şi acoperă 60% din suprafaţa planetei, astfel că este cel mai mare habitat de pe Terra.

Microbii care trăiesc aici par să supravieţuiască în mare parte folosind hidrogenul ce se formează atunci când apa trece prin rocile bogate în fier pentru a transforma dioxidul de carbon în materie organică. Acest proces, cunoscut sub numele de chemosinteză, diferă de fotosinteză, proces ce foloseşte lumina soarelui în acelaşi scop.
Chemosinteza susţine şi alte forme de viaţă aflate la mari adâncimi, cum ar fi cele ce trăiesc în apropierea izvoarelor hidrotermale, însă acelea sunt limitate la marginile platourilor continentale. Crusta oceanică este mult mai mare. Dacă vor fi descoperiţi microbi similari de-a lungul ei, crusta „ar fi primul ecosistem major de pe Terra care foloseşte energia chimică pentru a exista şi nu razele soarelui”, a explicat Mark Lever, un ecologist de la Universitatea Aarhus din Danemarca, care a realizat cercetarea publicată în jurnalul Science.
„Acest studiu este foarte important, pentru că atestă existenţa unei biosfere aflate la mare adâncime şi care este populată de microorganisme anaerobe”, afirmă Kurt Konhauser, geomicrobiolog la Universitatea Alberta din Edmonton, Canada.
  Crusta oceanică se formează la crestele dintre plăcile tectonice unde lava întâlneşte apa şi se răcoreşte. Roca nou-creată, compusă în mare parte din bazalt, este îndepărtată de creste şi este îngropată sub un strat gros de sediment. Deşi oamenii de ştiinţă cunosc de mult timp faptul că în acest sediment şi în bazaltul expus trăiesc microbi, părţile aflate la o mai mare adâncime, ce sunt acoperite, au reprezentat până acum un mister. „Până la studiul nostru nu era clar dacă există forme de viaţă în aceste zone”, a declarat Lever.
În 2004, Lever a călătorit la bordul navei de cercetare JOIDES Resolution pentru a colecta mostre din una din cele mai studiate regiuni ale crustei oceanice, ce se găseşte la vest de statul american Washington. De regulă vasul de cercetare american are la bord doar geologi, „dar de această dată am avut şi cinci microbiologi cu noi”, a explicat Lever.
Echipa formată din cercetători din şase ţări au săpat prin 265 de metri de sediment şi 300 de metri de crustă pentru a colecta bazalt ce s-a format acum 3,5 milioane de ani. În interiorul mostrelor cercetătorii au descoperit gene de la microbi care metabolizează compuşi de sulf şi de la microbi ce produc metan.
Pentru a testa dacă genele originau de la microbi vii sau de la unii care au murit acum mult timp, cercetătorii au încălzit mostrele de rocă la 65 °C în apă bogată în substanţele chimice ce se găsesc la fundul oceanului. În timp, oamenii de ştiinţă au detectat producţia de metan, ceea ce arăta că microbii erau vii.
Lever este convins că microbii nu sunt aduşi de la suprafaţă, ci sunt cu adevărat locuitori ai crustei. „Când am pornit în această expediţie, am crezut că va fi imposibil să obţinem mostre necontaminate”, spune cercetătorul. Specialistul şi-a schimbat părerea după ce a analizat mostrele. Membrii echipei adăugaseră câţiva markeri chimici în fluidul folosit pentru a fora pentru mostre, iar analiza rocilor arătau că pe exteriorul lor aceşti markeri existau în cantităţi mari, dar în interior aceştia nu se găseau aproape deloc. Acum, Lever plănuieşte să analizeze fragmente de crustă colectate din alte situri din Oceanul Pacific şi din Atlanticul de nord.
„Dat fiind volumul imens de crustă oceanică, nu pot decât să mă întreb cum se compară biomasa care trăieşte acolo cu cea aflată pe suprafaţa planetei noastre”, a mai spus Konhauser.

Sexul în spaţiu ar putea fi letal!


Într-un nou studiu oamenii de ştiinţă au descoperit că sexul în spaţiu ar putea duce la apariţia unor probleme de sănătate serioase şi boli ameninţătoare printre care se numără şi cele cerebrale sau cancerul.

Mai exact, studiul a dorit să observe modul în care gravitaţia zero afectează procesul de reproducere. Din moment ce, modul de reproducere al plantelor se asemănă cu cel uman, adică  celulele spermatice sunt livrate la ovul cu ajutorul unui „instrument cilindric”, cercetătorii au ales să studieze efectele gravitaţiei zero asupra reproducerii la plante. 
Specialiştii au ales polenul, care transportă celulele spermatice, atât pentru rolului său esenţial în reproducere, cât şi pentru faptul că acesta creşte foarte repede. Această caracteristică a polenului, menţionată anterior, le-a permis oamenilor de ştiinţă să măsoare efectele gravitaţiei modificate în doar câteva secunde. Rezultatele lor nu s-au dovedit a fi promiţătoare: atât condiţiile de hipergravitaţie cât şi cele de microgravitaţie afectează ceea ce ar trebui să fie construcţia dezvoltării unei celule. 
„Acest studiu ne permite să înţelegem nu numai principiile mecanismului reproductiv la plante, ci şi modul în care răspunde transportul intracelular al celulelor eucariote la condiţiile de gravitaţie modificată”, a declarat coautorul studiului dr. Youssef Chebli. 
„Studiul nostru are implicaţii şi asupra sănătăţii umane din moment ce există posibilitatea ca efecte similare să apară şi la celulele umane”, a adăugat Chebli. 

Securitatea Windows, periclitată de aplicaţiile terţe, nu de Microsoft


Utilizatorii calculatoare, în special cei care folosesc platforma Windows, obişnuiesc să blameze sistemul de operare pentru problemele de securitate, însă raportul anual publicat de Secunia arată că situaţia este cu totul altfel. Privind datele centralizate, observăm că Microsoft a făcut o treabă din ce în ce mai bună atunci când a venit vorba de securitate, iar producătorii de aplicaţii au avut prestaţii din ce în ce mai slabe.
Conform Vulnerability Review 2013, din cele 9776 de vulnerabilităţi descoperite în cadrul a 2503 de produse software de către Secunia, 86 de procente au fost cauzate de producătorii de software Windows, în timp ce sistemele de operare şi aplicaţiile dezvoltate de Microsoft s-au făcut vinovate de restul de 14 procente.
Numărul vulnerabilităţilor descoperite anual a crescut cu aproape 30 de procente, însă, dacă numărul aplicaţiilor în cadrul cărora acestea au fost găsite a fost în scădere, prestaţia dezvoltatorilor a fost din ce în ce mai slabă. Acum cinci ani, aceştia se făceau vinovaţi doar de 57% din totalul vulnerabilităţilor descoperite pe platforma Windows, pentru a ajunge în prezent la 86%.
  În topul celor mai populare 50 de produse software, primele trei locuri sunt ocupate de Google Chrome, Mozilla Firefox şi Apple iTunes. Acestea sunt urmate de blamatele platforme Flash, Java, AIR şi Reader şi sistemul de operare Windows 7. Îmbucurător este făcut progresul reacţiei producătorilor, procentul vulnerabilităţilor reparate în termen de 24 de ore de la dezvăluirea lor crescând de la 72 la 84 de procente în decursul unui singur an.

NVIDIA a refuzat sa participe la hardware-ul de PS4


Cu un trecut glorios in realizarea GPU-urilor din originalul Xbox si PlayStation 3, urmatorul pas normal pentru NVIDIA ar fi fost PS4.
Nvidia Sony ps4 chip raspuns
Desi au existat zvonuri in aceasta directie, lumea a sperat pana in ultima secunda ca NVIDIA se va ocupa de partea de . La eveniment a fost anuntata insa colaborea cu AMD, atat pe partea de CPU cat si de GPU. Jaguar-ul cu opt core-uri si placa video Radeon inlocuiesc insa o solutie hardware care ar fi trebuit sa vina de la NVIDIA. Acest lucru s-ar fi intamplat si in realitate, daca NVIDIA nu ar fi refuzat oferta.
,,Nu am dorit sa facem afaceri la preturile pe care compania Sony era dispusa sa le plateasca.”, a declarat pentru GameSport Tony Tamasi, unul dintre vicepresedintii NVIDIA, care a  explicat cum au decurs discutiile cu Sony.
,,Am fost nevoiti sa privim afacerea cu console si sa calculam costurile. Daca am fi facut procesoare pentru console, trebuia sa neglijam alta parte a companiei.” Pentru ca o astfel de decizie cu repercusiuni pe o perioada de cinci sau sase ani nu putea fi luata usor, Tamasi a afirmat ca oferta celor de la Sony a fost refuzata dupa ce s-au luat in calcul  la care lucreaza compania in acest moment.
Daca ne uitam la cati bani castiga  si SoC-urile pentru smartphone-uri si tablete, gen Tegra 3 si Tegra 4, este evident ca producatorul american a luat decizia care trebuie. In definitiv, o consola dedicata este un risc enorm in aceasta perioada, Wii U fiind cel mai bun exemplu de esec.

Galaxy S4 - cum arată şi ce specificaţii are


Galaxy S4 va debuta oficial peste mai puţin de 24 ore, în cadrul unui eveniment de prezentare organizat de Samsung la New York. Neoficial, Galaxy S4 mai păstrează foarte puţine secrete, după ce noi surse au dat publicităţii imagini de prezentare detaliate şi lista completă cu specificaţii.

Aparent identic cu exemplarul arătat chiar de Samsung într-o imagine de prezentare oficială, noul Galaxy S4 se aseamănă destul de mult cu predecesorul Galaxy S3. Potrivit website-ului chinezesc IT168.com, telefonul vine echipat cu ecran 1080p de 4.99 inch, cântăreşte 138 grame şi este adăpostit într-o carcasă de 7.7 mm grosime.

Samsung Galaxy S4 schimbă chipsetul quad-core folosit de predecesorul său cu unul octo-core hibrid. Mai exact, noul chipset Samsung Exynos 5410 este compus dintr-un modul quad-core cu nuclee ARM-A7 optimizate pentru un raport ideal între autonomia bateriei şi performanţele oferite, respectiv un modul quad-core de înaltă performanţă realizat cu nuclee ARM-A15 capabile să atingă frecvenţa de 1.8 GHz.

Partea de accelerare 2D/3D şi redare video sunt asigurate cu un GPU PowerVR SGX 544MP. Potrivit celor de la AppleInsider, noul GPU este aproximativ identic celui aflat la inima telefonuluiiPhone 5, dar funcţionează la o frecvenţă mărită (533 MHz, comparat cu 350 MHz).

Galaxy S4 vine echipat cu 2 GB memorie RAM16 GB spaţiu de stocare intern şi slot microSD  pentru expansiune. Camera foto de 8 MP a predecesorului Galaxy S3 este înlocuită cu una de 13 MP, capabilă de captură video la rezoluţie Full HD.

Nu lipsesc nici inovaţiile, cum ar fi tehnologia Eye Tracking pentru derularea documentelor cu ajutorul ochilor, sau pen-free S Pen - funcţie prin care putem selecta documente sau imagini ţinând degetul deasupra ecranului. Odată selectate, acestea pot fi mutate plimbând degetul deasupra suprafeţei ecranului.

Mai multe informaţii oficiale, respectiv confirmarea celor prezentate mai sus, vom avea în decursul zilei de mâine, după evenimentul de prezentare ţinut de Samsung în cinstea noului Galaxy S4.

A apărut ePad Femme - o tabletă pentru femei, gândită de bărbaţi


Produs al unei companii numite Eurostar Group şi adresată pieţelor de desfacere din Orientul Mijlociu, ePad Femme se vrea a fi prima tabletă creată special pentru femei. Pentru scopul propus, producătorul a adaptat tableta cu o interfaţă atât de simplă încât şi un copil de grădiniţă o poate folosi, respectiv o selecţie de aplicaţii preinstalate ce ar trebui să acopere toate nevoile utilizatorilor de sex feminin.
Tableta cu ecran de 8 inch prezintă un meniu principal cu fundal roz, compus din 12 aplicaţii care în viziunea producătorului răspund perfect preocupărilor unei femei: lista de cumpărături, mai multe feluri de reţete pentru bucătărie, parfumuri pentru femei, yoga şi fintness, convertor pentru mărimi de îmbrăcăminte, asistent pentru curele de slăbire şi un jurnal cu rol de agendă virtuală.
  Plecând de la idea că au acoperit deja toate ariile de interes pentru femeile din orientul mijlociu, producătorii tabletei au omis să mai includă şi acces la magazinul de aplicaţii Google Play. Potrivit explicaţiilor date de Mani Nair, vicepreşedinte asociat al diviziei de marketing din cadrul Eurostar Group, “tableta este gadgetul perfect pentru femei care altfel ar avea dificultăţi în privinţa descărcării acestor aplicaţii personalizate”. Nair insistă că tableta ePad Femme nu este un produs care săjignească reprezentantele sexului frumos şi respinge orice acuzaţii legate de exploatarea unorprejudecăţi cu privire la diferenţele dintre sexe.
Potrivit spuselor lui Eman Al Nafjan - deţinătoare a unui blog feminist saudit, tableta este doar o încercare de a plasa informaţii femeilor, referitor la cum să-şi mulţumească mai bine soţii. În apărarea femeilor din Arabia Saudită, Eman a explicat că într-o ţară unde populaţia de sex feminin nu poate conduce autoturisme sau călătorii fără a fi însoţite permanent de o rudă de sex masculin, acestea ajung să petreacă foarte mult timp online, acumulând un bagaj consistent de cunoştinţe în materie de IT. În opinia lui Eman, cei care au proiectat ePad Femme nu înţeleg deloc nevoile utilizatorilor pe care îi adresează.
Aparent, nici măcar producătorul Eurostar nu mizează pe aprecierea femeilor, recomandând bărbaţilor să achiziţioneze tableta ePad Femme, spre a o oferi drept cadou soţiilor. Chiar şi aşa, “tableta ideală pentru femei” nu s-a bucurat de prea multă susţinere, Eurostar reuşind să vândă într-o lună de zile numai 7000 exemplare ePad Femme, la un preţ de aproximativ 190 dolari bucata.