vineri, 15 martie 2013

NVIDIA a refuzat sa participe la hardware-ul de PS4


Cu un trecut glorios in realizarea GPU-urilor din originalul Xbox si PlayStation 3, urmatorul pas normal pentru NVIDIA ar fi fost PS4.
Nvidia Sony ps4 chip raspuns
Desi au existat zvonuri in aceasta directie, lumea a sperat pana in ultima secunda ca NVIDIA se va ocupa de partea de . La eveniment a fost anuntata insa colaborea cu AMD, atat pe partea de CPU cat si de GPU. Jaguar-ul cu opt core-uri si placa video Radeon inlocuiesc insa o solutie hardware care ar fi trebuit sa vina de la NVIDIA. Acest lucru s-ar fi intamplat si in realitate, daca NVIDIA nu ar fi refuzat oferta.
,,Nu am dorit sa facem afaceri la preturile pe care compania Sony era dispusa sa le plateasca.”, a declarat pentru GameSport Tony Tamasi, unul dintre vicepresedintii NVIDIA, care a  explicat cum au decurs discutiile cu Sony.
,,Am fost nevoiti sa privim afacerea cu console si sa calculam costurile. Daca am fi facut procesoare pentru console, trebuia sa neglijam alta parte a companiei.” Pentru ca o astfel de decizie cu repercusiuni pe o perioada de cinci sau sase ani nu putea fi luata usor, Tamasi a afirmat ca oferta celor de la Sony a fost refuzata dupa ce s-au luat in calcul  la care lucreaza compania in acest moment.
Daca ne uitam la cati bani castiga  si SoC-urile pentru smartphone-uri si tablete, gen Tegra 3 si Tegra 4, este evident ca producatorul american a luat decizia care trebuie. In definitiv, o consola dedicata este un risc enorm in aceasta perioada, Wii U fiind cel mai bun exemplu de esec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu