joi, 8 martie 2012

A fost dezvăluit preţul la liber pentru LG Optimus L3


LG Optimus L3 este un smartphone cu Android care a stârnit un interes semnificativ în rândul celor care doresc un telefon inteligent ieftin.
Dotările sale sunt relativ modeste, dar preţul de aproximativ 139 de Euroeste fără îndoială atractiv. Nu se specifică însă dacă această sumă include şi TVA-ul.
Vă reamintim câteva specificaţii ale smartphone-ului Optimus L3:
 • CPU single core, 800 MHz;
 • Ecran capacitiv de 3.2 inch, 320 x 240 pixeli rezoluţie;
 • Cameră de 3.15 MP;
 • HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth;
 • GPS;
 • 150 MB memorie internă, slot microSD;
 • OS Android 2.3 Gingerbread;
 • Baterie Li-Ion 1500 mAh;
 • Dimensiuni: 102.6 x 61.6 x 11.85 mm.
LG Optimus L3 este programat să apară în Grecia chiar din această săptămână, pe restul pieţelor din Europa va ajunge cel târziu în aprilie.
Sursa: Unwired View

Acer Aspire V5 şi V3 - portabile subţiri, accesibile


A început expoziţia CeBIT de la Hanovra şi Acer a prezenta două noi game de portabile accesibile. Este vorba despre seriile Aspire V5 şi Aspire V3. Laptopurile din imaginile de mai jos sunt destul de subţiri, însă nu se încadrează în categoria ultrabook-uri. Seria Acer Aspire V5 include modele cu diagonalele de 11.6”, 14” şi 15.6”. Doar modelul de 11.6” are o grosime mai mică de 20 mm, el urmând să fie dotat cu noile procesore Intel Ivy Bridge Core i5 şi Core i3. Celelalte modele vor primi aceleaşi procesoare şi o placă video Nvidia GeForce GT. Laptopurile Acer Aspire V5 sunt aşteptate în luna iunie şi preţurile de pornire variază între 500 € şi 700 €.
Acer Aspire V5Acer Aspire V5

Acer Aspire V5Acer Aspire V5

Seria Acer Aspire V3 aduce portabile cu diagonalele de 14”, 15.6” şi 17.3”. În carcasă se găsesc procesoare Intel Core i3, Core i5 şi Core i7 din nouageneraţie, cu arhitectură Ivy Bridge. Ele vor fi dotate cu placă video separată şi unitate optică. Preţurile pentru laptopurile din seria Acer Aspire V3 vor pleca de la 500 €, iar primele modele vor fi disponibile pe piaţa europeană în Q2 2012.
Acer Aspire V3Acer Aspire V3

Acer Aspire V3Acer Aspire V3

Sursa: Theverge.com

Wallpapere panoramice pentru Windows 8


Microsoft vrea să dea un plus de strălucire configuraţiilor dual-monitor, incluzând wallpapere panoramice în temele de interfaţă livrate cu Windows 8.
Noile teme funcţionează cu interfaţa Windows clasică şi sunt compatibile cu configuraţii single şi dual-monitor, cele din urmă trebuind să fie organizate în mod alăturat şi să aibă aceiaşi rezoluţie de lucru.
Windows 8 va include şi teme non-panoramice, ce permit configurarea unui wallpaper diferit pentru fiecare monitor.
Ambele variante beneficiază de suport "auto color", pentru asortarea ferestrelor windows în funcţie coloritul wallpaper-ului aplicat pe ecran.
Cei care au instalat Windows 8 Consumer Preview pot vizita secţiuneaWindows Personalization Gallery pentru a descărca prima temă panoramică creată special pentru noul sistem de operare.
Sursa: Theverge.com

Microsoft Office 15 - eleganţă şi o mai bună productivitate


Având drept referinţă interfaţa Metro din Windows 8, Microsoft a remodelat interfaţa noului Office 15, ţintind către un aspect elegant şi mai multă uşurinţă în utilizare.
Microsoft Office 15Microsoft Office 15 - interfaţă Metro şi design nou

Pe cât posibil, compania a încercat să obţină aceste calităţi fără a compromite flexibilitatea caracteristică suitei Microsoft Office, apreciată de utilizatorii avansaţi, ba chiar a adăugat unele facilităţi noi. Spre exemplu, componenta Microsoft Word 15 include un mod de lectură a documentelor numit Read Mode, ce înlătură din interfaţă toate elementele care ar putea incomoda sau distrage atenţia utilizatorului, lăsând spaţiul liber pentru afişarea a cât mai multe coloane de text.
Tot în Word 15 găsim şi o funcţie numită Object Zoom, prin care putem face zoom în imagini şi obiectele inserate în text folosind dublu click (sau dublu tap pe ecranul touch). Obiectele şi paragrafele pot fi compactate sau expandate cu un singur click, lăsând astfel vizibile doar porţiunile cele mai relevante de text.
Alte îmbunătăţiri aduse de această dată componentei Excel au rolul de a uşura vizualizarea tabelelor de foarte mari dimensiuni şi ajutarea utilizatorilor în a găsi moduri noi şi interesante pentru prezentarea datelor, simplificând modul în care formatăm grafice şi diagrame.
Microsoft Office 15 - suport pentru prezentări onlineMicrosoft Office 15 - suport pentru prezentări online

Aşa cum era de aşteptat, PowerPoint 15 devine mult mai prietenos cu ecranele touch şi suportă acum în mod nativ formatul 16:9.
Microsoft Outlook 15 primeşte o aşa numită Peeks feature, prin care putem inspecta agenda de activităţi, detaliile salvate pentru contactele din agendă sau gestiona diverse activităţi. Printre altele, utilizatorii Outlook vor putea verifica prognoza meteo înainte de a accepta sau respinge cererile de întâlnire primite.
Şi componenta One Note trece la interfaţa Metro, primind suport pentru auto-actualizarea listei de fişiere, suport pentru lucrul cu tabele, compatibilitate cu ecrane touch şi funcţie Resume Reading.
Aşa cum se prezintă acum, Office 15 este o revizie majoră pentru suitaMicrosoft Office, dusă într-o direcţie ce ţinteşte spre mai multă eleganţă şi îmbunătăţirea productivităţii.
Sursa: Theverge.com

A apărut Google Play: joacă-te, citeşte, ascultă, vezi


Lansată oficial astăzi, Google Play este o platformă online care înglobează patru mari categorii de conţinut: Apps (fostul Android Market - aplicaţii Android pentru smartphone-uri şi tablete), Google Music (acum redenumită Google Play Music - muzică), Google Play Videos (clipuri, filme) şiGoogle eBookstore (cărţi în format electronic).
În momentul de faţă, Google Play este extrem de limitat în România - categoriile Movies, Music şi Books nu pot fi accesate. Singurul modul pe care îl avem în clipa de faţă la dispoziţie este Apps & Games care, practic, nu reprezintă altceva decât binecunoscutul Android Market, într-o formă aproape identică. Exeptând URL-ul şi logo-ul Google Play, structura arată la fel. Achiziţionarea aplicaţiilor se face, de asemenea, la fel, utilizând contul de utilizator Google, asociat cu un card bancar.
Lăsând la o parte limitările actuale, iată ce ne promite Google pe viitor:
 • stocare gratuită pe serverele Google pentru aproximativ 20.000 de piese audio;
 • acces la baza de date cu track-uri audio ce include milioane de piese în format MP3;
 • acces la baza de date cu cărţi în format electronic. Cărţile descărcate gratuit sau cumpărate pot fi citite şi offline;
 • posibilitatea de a închiria mii de filme, inclusiv în format HD. Preţul este de aproximativ 4 dolari / film, iar durata închirierii este de 24 de ore. Odată închiriat, filmul poate fi urmărit de pe orice dispozitiv pe care te autentifici cu contul tău Google;
 • sharing de conţinut în reţeaua Google+, prin e-mail sau SMS. Politica de sharing include opţiunea “Free Listen”. În momentul în care achiziţionezi conţinut audio, poţi trimite prietenilor o piesă pe care să o asculte gratuit.
Mai multe detalii despre Google Play aici.
Americanii au deja la dispoziţie toate aceste facilităţi, în vreme ce utilizatorii din Marea Britanie pot accesa tot în afară de Google Music. Australienii, doar cărţi şi aplicaţii, iar japonezii filme şi aplicaţii.
De reţinut că noua platformă Google Play va fi totuşi vizibilă peste tot în lume. Altfel spus, de azi vom vorbi de Google Play Apps şi nu de Android Market.  Adresa de la care vom accesa aplicaţiile de Android este play.google.com/store/apps. Cei care încearcă să intre în magazinul de aplicaţii tastând vechea adresă (market.android.com) vor fi redirecţionaţi către cea nouă.
Google Play Apps - pagina de aplicaţii
Data la care toate categoriile din Google Play vor deveni disponibile în ţara noastră nu poate fi estimată în momentul de faţă. Cu alte cuvinte, mai e mult până departe.