duminică, 13 ianuarie 2013

Magic Scroll te ajuta sa citesti mai usor in browser


Pentru ca articolele lungi online de multe ori sunt dificil de parcurs, s-a inventat Magic Scroll,  si un bookmarklet.
Magic Scroll Google Chrome bookmarklet
Magic Scroll este o noua metoda prin care puteti citi un articol de pe internet in asa fel incat sa-l puteti urmari mai usor si sa nu fiti distras. O problema sesizata de Richard Wallis, dezvoltatorul extensiei din titlu, este legata de liniile de text care se deplaseaza in momentul in care utilizati scroll-ul de la mouse. ,,Textul aflat in miscare, chiar si daca este controlat de tine, o sa-ti rupa ritmul de lectura.” a spus Wallis.
Spre deosebire de alte aplicatii dedicate activitatii de lectura, Magic Scroll pe langa o paginatie a oricarui articol va ofera un scroll care vine de sus in jos. Acesta se poate misca atat automat cat si cu interventia utilizatorului. In momentul in care scroll-ul a ajuns in partea de jos a paginii, va incepe din nou, automat, din partea de sus a paginii. Din experimentele mele a mers perfect si confortul la citire este cu adevarat sporit. Nu mai trebuie nici macar sa tii minte niciodata unde ai ramas in text. Pentru ca ai o linie neagra pe ecran dintr-o partea in alta a paginii care se ocupa de asta. In plus, in permanenta in partea de jos a ecranului exista un procent care sa te ajute sa stii cat ai citit si cat mai ai de citit din articol.
Magic scroll este disponibil ca si  dar functioneaza la fel de bine si ca bookmarklet, acesta din urma fiind un element care functioneaza in orice browser. Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, fara a-l instala, este suficient sa accesati site-ul .

Sursa : http://playtech.ro

Urmasul lui Henri Coanda. Un tanar din Deva a impresionat presa straina cu bicicleta lui cu reactie

Urmasul lui Henri Coanda. Un tanar din Deva a impresionat presa straina cu bicicleta lui cu reactie


Inventia romanului de 19 ani a atras atentia presei britanice.
Raul Oaida a petrecut 3 ani incercand sa construiasca un motor special pentru bicicleta, astfel incat sa ajunga mult mai repede la destinatie. Reusita lui este uimitoare: bicicleta atinge acum viteza de 41 km/h. O cunoscuta publicatie lauda ingeniozitatea tanarului, care a construit singur un motor cu reactie pentru bicicleta.
Tanarul a obtinut bani pentru acest proiect din sponsorizari, dar a trebuit sa apeleze si la propriile economii, potrivit stirileprotv.ro.
Raul a testat cu success performanta bicicletei sale pe strada din Deva, orasul sau natal.
Imediat, zona s-a umplut de curiosi, care au venit sa vada ciudata inventie, scrie Daily Mail.
Raul spune ca a reusit sa construiasca acest dispozitiv urmand indicatiile inventatorului motorului cu reactie, Henri Coanda.
Bicicletele au fost inventate in secolul al XIX-lea in Europa, iar acum numarul lor, in intreaga lume, ajunge la peste un miliard, fiind de doua ori mai numaroase ca masinile.


Sursa : http://www.yoda.ro

Inca o dovata ca pe Marte poate fi viata. Descoperirea ne face sa vedem planeta vecina intr-o lumina noua

Inca o dovata ca pe Marte poate fi viata. Descoperirea ne face sa vedem planeta vecina intr-o lumina noua


Descoperirea a fost realizata de cativa cercetatori spanioli.
Cativa cercetatori spanioli au studiat Raul Tinto din tara lor natala si au descoperit microorganisme care traiesc in interiorul depozitelor de sare, intr-un mediu asemanator celui de pe Marte sau celui de pe Europa, satelit al lui Jupiter. 
Radiatiile, lipsa umiditatii, temperatura si presiunea extreme de la suprafata Planetei Rosii  fac ca acest mediu sa fie neprielnic vietii. Oamenii de stiinta care studiaza viata pe Marte spera sa gaseasca microorganisme chiar in zona depozitelor de sare, unde mediul e ceva mai favorabil vietii.
"Depozitele de sare sunt locuri prielnice pentru ramasite biologice si chiar pentru viata in conditii extreme", spune unul dintre cercetatori, Felipe Gomez. "Motivul este ca acest mediu ofera conditii un pic mai bine decat cele din jur, dat fiind faptul ca ofera protectie impotriva radiatiilor, de exemplu, si pastreaza un nivelul de umezeala mai mare decat in exterior", mai spune el.
Cercetatorii spanioli au detectat, cu ajutorul microscopului si al ecologiei moleculare, bacterii si alge care traiesc in aceste zone cu sare si sunt invizibile ochiului liber. Ei au gasit 5 tipuri diferite de organisme, cercetand o zona de doar cativa milimetri.

Sursa : http://www.yoda.ro

Calculatoarele, extrem de vulnerabile din cauza unor buguri la Java. Cum "repari" browserul in 3 pasi simpli

Calculatoarele, extrem de vulnerabile din cauza unor buguri la Java. Cum repari browserul in 3 pasi simpli


Autoritatile le recomanda utilizatorilor sa faca urgent cateva modificari usoare in setarile browserelor.
Mai multe buguri de la Java ar face vulnerabile calculatoarele conectate la Internet. Autoritatile americane, prin Department of Homeland Security, trag un semnal de alarma si le spun utilizatorilor sa dezactiveze Java din browserele lor. "E recomandat sa va dezactivati temporar Java din browserele web", trasmit autoritatile americane. 
Si Oracle, firma care a lansat cele mai noi versiuni de Java, le sugereaza oamenilor acelasi lucru. Java iti face calculator vulnerabil la atacuri informatice.
Problemele cu Java sunt extrem de sensibile, deoarece acest soft se regaseste in toate calculatoarele si in toate smartphone-urile, dar si in gadgeturi precum DVD playere, dispozitive medicale sau automobile moderne. Java a fost creata de Sun Microsystems, firma care a fost cumparata de Oracle la inceputul lui 2010. Ultimele versiuni ale Java au fost, asadar, dezvoltate de Oracle.
Folosindu-se de aceste vulnerabilitati, diversi indivizi cu intentii dubiose pot sa iti infecteze calculatorul. Si pot face asta foarte usor, pentru ca pe Internet au aparut o multime de kit-uri de vanzare care se folosesc de aceste probleme de la Java ca sa infecteze calculatoarele. Inclusiv identitatea persoanei care detine computerul poate fi furata, anunta SlashGear.
Cei de la Oracle au anuntat ca vor lansa un patch pe data de 15 ianuarie, care sa repare 86 de vulnerabilitati, patch pe care va invita sa il descarcati de indata ce va fi disponibil. Pana atunci, insa, compania va recomanda sa dezactivati Java.

Cum poti sa iti scoti Java din browser:

Chrome
In bara de adrese, acolo unde scrii in mod normal www.google.com, de exemplu, copiaza urmatorul text: chrome://plugins . Vei vedea ca ti se afiseaza o pagina in care exista o multime de optiuni.
Vezi unde scrie JAVA si apasa pe butonul albastru "Dezactivati" sau "Disable". Apoi inchide browserul si deschide-l din nou.

Firefox
Daca ai Firefox, intra din meniu la Tools sau Unelte, daca ai versiunea in limba romana, apoi alege Add-ons sau Suplimente. Daca ti se pare complicat, in locuieste acest pas cu combinatia de taste Ctrl+Shift+A.
Aici alege Plug-ins sau Module. Vei gasi in lista care ti se deschide ceva cuJAVA. Apasa Disable sau Dezactiveaza.
Restarteaza browserul.

Internet Explorer
Intra din meniu la Tools si selecteaza Manage Add-ons. Ti se va afisa o fereastra impartita in doua. In partea din stanga, in jos, vei vedea ca scrieShow. Apasa pe caseta si selecteaza All Add-ons
Uita-te, apoi, in partea din dreapta a ferestrei si cauta un grup cu titlul Oracle America, Inc. Da click dreapta pe rand pe fiecare element din grup si alegeDisable.
Apoi inchide si deschide browserul.

Sursa : http://www.yoda.ro

Ciudatenii de la CES 2013: Rolls-Royce Phantom de 2,5 milioane de dolari si zgarda inteligenta pentru patrupede

Ciudatenii de la CES 2013: Rolls-Royce Phantom de 2,5 milioane de dolari si zgarda inteligenta pentru patrupede


Acestea sunt doar doua dintre tehnologiile mai putin obisnuite prezentate la Las Vegas
Va prezentam mai intai un Rolls-Royce Phantom, facut pe comanda, de fabrica, in parteneriat cu Qualcomm, companie care produce procesoare pentru producatori de telefoane mobile, tablete, routere si alte asemenea.
Tehnologia pe care ei au gasit-o, ascunsa intr-o cutie unde curentul este transformat, ajuta o masina foarte scumpa sa se deplaseze suta la suta electric.
Nu mai are motor pe benzina, iar sub capota se afla cutii metalice in care sunt ascunse transformatoare, acumulatoare si alte asemenea.
Daca doriti sa fiti siguri ca nu va veti pierde niciodata catelul, atunci va prezentam zgarda inteligenta.
Zgarda, care are o baterie in interior, se pune la gatul prietenului dumneavoastra patruped, iar apoi puteti vedea pe un site unde se afla acesta si pe unde a umblat.
In domeniul sanatatii, a aparut dispozitivul care, odata bagat in priza, se conecteaza cu aparate care masoara oxigenul din sange, glucoza, pulsul si tensiunea, stocheaza informatiile in cloud, iar un doctor iti poate urmari starea de sanatate.

Sursa : http://www.yoda.ro

BLOGWARS 3 – Competitie de blogging cu premii totale de 6800 dolari


BLOGWARS 3 este o competitie interesanta de blogging ce ofera premii totale de 6800 dolari participantilor ce ajung in finala. 
BLOGWARS 3 - 2013
Regulile sunt destul de simple si le gasiti mai jos, exact in forma in care au fost prezentate de catre organizatori.
La concurs se poate inscrie orice autor de blog activ inaintea datei de 1 decembrie 2012, care a publicat deja cel putin 10 articole. Un autor se va putea inrola o singura data in cadrul competiției, iar data limita de inscriere este 13 ianuarie, ora 23:59.
Nu numai specialistii IT pot descrie experienta utilizarii unui produs sau sa-si expuna impresiile despre laptopuri, tablete, monitoare sau chiar despre placi video. Feedback-ul, asteptarile personale fata de un gadget sau perceptia lui pot fi elemente de pornire in luptele din BLOGWARS. Vom aprecia originalitatea textelor si imaginatia cu care vor fi abordate temele de concurs“, a declarat Octavian Dunare, Marketing Specialist ASUS Romania.
Timp de 10 etape saptămanale, bloggerii se vor lupta prin publicarea de articole originale si utile, scrise pe teme tehnologice. La fiecare runda, juratii BLOGWARS vor citi si evalua post-urile din competitie. Saptămanal, cate un finalist va parasi campul de lupta, iar cei ramasi vor primi cate o solda de 100 de dolari. Cu cat rămane mai mult timp în concurs, un blogger va aduna mai multe solde, mărindu-si astfel caștigul. Pe langă premii, finalistii vor caștiga un public constant cel putin pentru urmatoarele 10 saptămani.
Dupa prima etapa – ce va demara pe 14 ianuarie 2013 si implica toti bloggerii cu site-uri aprobate – se va stabili un clasament, care va delimita 2 tabere: FINALISTII (primii 10 clasati, care vor continua sa scrie) si JURATII (care vor participa saptamanal la votarea finalistilor). Bloggerii jurati vor evalua articolele alaturi de juriul oficial. Cel care va transmite configuratia cea mai exacta a clasamentului etapei va primi aceeasi soldă ca si finalistii.
Inscrierea se face urmand linkul urmator:  http://www.blogwars.ro/inrolare/

Sursa : http://playtech.ro

Laptele de mamă conţine sute de tipuri de bacterii, cu rol esenţial în sănătatea bebeluşului


Peste 700 de tipuri de bacterii au fost descoperite în laptele matern în cursul unui studiu recent, care a arătat, de asemenea, că această compoziţie microbiană se schimbă pe măsură ce bebeluşul creşte şi că dimensiunile corpului mamei şi modul în care a născut afectează bacteriile din lapte.

Studiul furnizează date esenţiale privind importanţa alăptării pentru sănătatea copiilor şi ar putea, totodată, ajuta companiile să producă lapte praf cu calităţi nutriţionale mai bune.
“Dacă compoziţia bacteriană a laptelui matern uman a evoluat coordonat pentru a maximiza eficienţa metabolică a organismului bebeluşului şi a stimula optim sistemul imunitar al acestuia, atunci o compoziie bacteriană incorectă ar putea avea consecinţe importante pentru sănătatea lui”, au explicat cercetătorii în raportul publicat în American Journal of Clinical Nutrition. “Aceste potenţiale consecinţe ar trebui evaluate în vederea unor recomandări viitoare în domeniul alimentaţiei copiilor”.
Laptele matern este foarte bogat în nutrienţi care protejează copiii de infecţii şi contribuie la popularea intestinului lor cu bacterii benefice.
Pentru a studia microbiomul din laptele matern, oamenii de ştiinţă spanioli care au realizat studiul au colectat lapte de la 18 femei, în trei rînduri: la două zile după ce acestea născuseră (când produceau doar colostru, un precursor al laptelui, bogat în anticorpi), după o lună şi apoi după 6 luni de la naştere.
Analiza ADN a demonstrat prezenţa a peste 700 de specii de bacterii, mai mult decât se aşteptau specialiştii. Cea mai mare diversitate de specii era prezentă în colostru. Ulterior, în lapte, compoziţia microbiană se schimba.
La femeile care fuseseră supraponderale sau care luaseră în greutate, în cursul sarcinii, mai mult decât le fusese recomandat, diversitatea bacteriilor în colostru şi laptele colectat la o lună după naştere era mai mică. Cercetătorii cred că e posibil, de asemenea, ca transferul unui anumit tip de microbiom de la mamă la copil să transfere şi o predispoziţie spre obezitate.
Femeile care născuseră pe cale vaginală şi cele care născuseră prin operaţie cezariană neplanificată aveau o diversitate mai mare de bacterii în lapte, comparativ cu femeile care născuseră prin cezariană planificată. Observaţia sugerează că hormonii produşi în cursul travaliului afectează laptele matern în moduri neaşteptate; ei pot influenţa, de asemenea, predispoziţia bebeluşului la astm şi alte afecţiuni înrudite.
Rămâne încă de aflat ce rol au toate aceste specii de bacterii şi de unde provin. Datele mai detaliate ar putea duce la elaborarea unor strategii mai eficiente de a menţine copiii sănătoşi.
După cum au explicat cercetătorii, dacă bacteriile descoperite în lapte sunt importante pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor, adăugarea lor la reţetele de lapte praf ar putea micşora riscul apariţiei alergiilor, al astmului şi al bolilor autoimune.

Sursa : http://www.descopera.ro

Descoperire uriaşă: cea mai mare structură din Univers schimbă legile cosmologiei!


Astronomii au descoperit cea mai mare structură identificată până acum în Univers, o grupare de galaxii ce se întinde pe o distanţă de 4 miliarde de ani-lumină de la un capăt la celălalt.

Structura este „mare grup de quasari” (large quasar group - LQG), o colecţie de nuclei galactici extrem de luminoşi alimentaţi de găuri negre supermasive. Acest grup este atât de mare încât ar putea duce la schimbarea teoriilor cosmologice moderne, afirmă cercetătorii.
„În ciuda faptului că imensitatea acestui LQC este greu de perceput, putem spune cu siguranţă că este cea mai mare structură descoperită vreodată în întreg universul”, a explicat Roger Clowes, de laUniversity of Central Lancashire. „Descoperirea este incitantă, pentru că ea contrazice ceea ce înţelegeam până acum despre dimensiunile universului”, a mai spus Clowes.
Quasarii sunt obiectele cele mai strălucitoare din Univers. Astronomii ştiu de câteva decenii că quasarii tind să formeze grupuri gigantice, unele dintre acestea măsurând şi 600 de milioane de ani-lumină în lăţime.
Grupul de quasari descoperit de echipa condusă de Clowes este dincolo de orice ne-am putea imagina. Grupul este format din 73 de quasari şi se întinde pe 1,6 miliarde de ani-lumină în toate direcţiile, iar în punctul cel mai lat se întinde pe o distanţă de 4 miliarde de ani-lumină.
Pentru a înţelege dimensiunile ieşite din comun ale acestui grup de quasari putem face o comparaţie cu galaxia Calea Lactee, în care se află sistemul solar din care face parte Pământul. Calea Lactee măsoară 100.000 de ani-lumină în lăţime, iar distanţa de la Calea Lactee la cea mai apropiată galaxie, Andromeda, este de 2,5 milioane de ani-lumină.
Grupul descoperit de oamenii de ştiinţă este atât de mare, de fapt, încât teoriile actuale prezic că aşa ceva nu ar trebui să existe. Grupul de quasari pare să încalce o teorie acceptată de majoritatea astronomilor, ce este cunoscută sub numele de „principiul cosmologic”. Conform acestui principiu, universul este esenţialmente omogen atunci când este privit la o scară suficient de mare. Din acest motiv, calculele sugerează că nu ar trebui să existe structuri mai mari de 1,2 miliarde de ani-lumină.
„Echipa noastră a descoperit şi alte cazuri similare, care oferă noi dovezi în favoarea schimbării acestei teorii. Vom continua să investigăm aceste fenomene fascinante”, a mai spus Clowes.
Studiul a fost publicat în ediţia de săptămâna aceasta a jurnalului ştiinţific Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Sursa : http://www.descopera.ro

Samsung nu-si neglijeaza tabletele vechi


In cazul in care s-ar crea un top, Samsung ar iesi pe primul loc cand vine vorba de  pentru smartphone-urile si tabletele sale.
Samsung Galaxy-Tab-2-10.1 update jelly bean
Dupa ce si-a impresionat utilizatorii de Galaxy Note si , Samsung isi aduce aminte de alte cateva tablete din portofoliu. In noul val de update-uri intra Galaxy Tab 2 7.0 si Galaxy Tab 2 10.1.
In ultimele 24 de ore au aparut mai multe rapoarte pe internet de utilizatori care au fost invitati de sistemul de operare sa-si faca update la Jelly Bean. Disponibil atat pe calea  aerului cat si prin Samsung Kies, pentru utilizatorii de Galaxy Tab 2 10.1 update-ul are 311 MB. Daca aveti un Galaxy Tab 2 7.0 (P3113) aveti de asemenea doua optiuni pentru a face trecerea la Android 4.1, prin intermediul unui PC sau Over The Air. Pentru a vedea daca a ajuns update-ul si la voi e suficient sa mergeti in Settings –> About Device –> Software Updates.
Nu este disponibila momentan o lista cu noutatile care vin odata cu Android 4.1. In orice caz, o noua versiune de Android este binevenita.

Sursa : http://playtech.ro

Cum arată peisajul de pe Lună când zbori deasupra lui? (VIDEO)


La data de 14 decembrie 2012, o sondă trimisă de NASA a zburat peste emisfera nordică a feţei îndepărtate a Lunii, la o înălţime de doar 10 km deasupra solului selenar. Cu ajutorul unei camere ataşate de sondă, au fost captate sute de imagini care, montate, dau iluzia zborului deasupra suprafeţei lunare, văzută ca dintr-un avion.

Sonda Ebb, care a luat aceste imagini, este unul dintre cele două mici vehicule spaţiale pe care ulterior, la 17 decembrie 2012, specialiştii NASA le-au „izbit” de suprafaţa Lunii pentru a studia câmpul gravitaţional al acesteia, în cadrul misiunii GRAIL.

Materialul video de mai jos a fost realizat din sute de imagini combinate şi derulate cu o viteză de 6 ori mai mare decât cea a mişcării sondei Ebb în jurul Lunii. Se poate vedea în el, cu o impresionantă acurateţe, suprafaţa prăfoasă, marcată de cratere, a satelitului natural al Terrei, din apropierea craterului de impact Jackson.

Sursa : 

AOC D2757PH, un monitor IPS 3D aspectuos şi accesibil


Producătorul taiwanez de monitoare AOC este binecunoscut utilizatorilor români, în special celor ceva mai în vârstă care-şi aduc aminte de vremurile în care monitoarele care purtau această siglă erau omniprezente în ofertele magazinelor. Ca şi atunci, AOC a rămas un producător care nu ţinteşte gama superioară, preferând să ofere modele mid-range şi low-end cu prestaţii bune şi preţuri rezonabile.
Lansat acum două luni, AOC D2757PH este un monitor cu diagonală de Full HD (1920 x 1080 pixeli), panou AH-IPS, iluminare LED şi suport pentru afişarea pasivă 3D polarizată, toate aceste opţiuni fiind împachetate într-o carcasă elegantă şi uşoară. Ca o paranteză, acest monitor pare a fi o rudă extrem de apropiată a monitorului ASUS MX279H, faţă de care are câteva deficienţe, dar şi un preţ puţin mai redus.
Construcţie, design, conectivitate şi specificaţii
Designul monitorului AOC D2757PH este elegant, producătorul alegând doar culorile negru şi gri pentru materialele din care acesta este confecţionat. Surprinzător de uşor, având doar 5,7 kilograme, monitorul este fabricat integral din material plastic. Părţile componente negre sunt fabricate dintr-un material plastic lucios, în timp ce segmentele gri sunt fabricate dintr-un material mat care imită textura aluminiului şlefuit.
Datorită eliminării lămpilor CFL în favoarea LED-urilor, AOC a putut realiza un monitor nu doar uşor, ci şi subţire. Cu excepţia părţii inferioare, unde sunt adăpostite probabil mai multe componente, carcasa monitorului are o grosime de 16 milimetri. Aceeaşi dorinţa de minimizare se remarcă şi la rama laterală a ecranului care, chiar dacă nu este chiar atât de „borderless” cum specifică producătorul, are o lăţime de numai 11 milimetri.
Butoanele pentru control sunt de tip tactil şi sunt amplasate în partea dreaptă a părţii inferioare a ramei, meniul fiind foarte bogat în setări pentru culori, luminozitate, gamma, profiluri de culoare sau ajustarea parametrilor 3D.
Nu toate aspectele carcasei monitorului AOC sunt însă plăcute. Calitatea finisării şi asamblării ar putea fi îmbunătăţită, piesele din material plastic gri având muchii care nu sunt perfect şlefuite iar panoul lucios al ecranului şi marginile laterale ale carcasei având un joc uşor. Dacă aceste deficienţe de construcţie pot fi trecute cu vederea, faptul că producătorul a ales un picior rigid care permite doar înclinarea ecranului între -5° şi +15° este regretabil, mai ales că şi distanţa dintre marginea inferioara a monitorului şi suprafaţa pe care este aşezat este de numai 65 de milimetri.
AOC a preferat să renunţe la conectorul DVI, oferind în schimb două intrări HDMI 1.4a şi una VGA. Pe lângă aceste intrări video, monitorul oferă şi două intrări audio, una prin intermediul conexiunilor HDMI şi alta printr-un conector RTS de 3,5 mm, oferind şi o ieşire pentru căşti similară. Lipsa DVI sau Display Port este regretabilă, însă ambele pot fi suplinite de adaptoare suficient de ieftine pentru a nu constitui o problemă reală.
  • Diagonală: 27”, 16:9
  • Rezoluţie: 1920x1080
  • Matrice: AH-IPS
  • Dot pitch: 0,311 mm
  • Luminozitate: 250 cd/mp
  • Contrast real/dinamic: 1.000:1 / 20.000.000:1
  • Unghiuri de vizibilitate: 178 / 178 (orizontal / vertical)
  • Timp de răspuns: 5 ms GtG
  • Culori: 16,7 milioane
  • Înclinare: +15 / -5 grade
  • Conectori video: 2 x HDMI, VGA
  • Alţi conectori: audio in, audio out
  • Difuzoare: stereo
  • Consum: 29 W max, 0,5 W stand-by
  • Accesorii: cablu HDMI, cablu VGA, cablu audio, ochelari 3D (2 perechi)
  • Dimensiuni: 622 × 449 × 130 mm
  • Greutate: 5,7 kg
Performanţe, calitate, 3D
Cu diagonală generoasă, panoul AH-IPS oferit de AOC D2757PH nu este cel mai bun din clasa sa, dar, indiferent cum l-am privi, acesta oferă o imagine net superioară oricărui monitor cu panou TN. Luminozitatea specificată de producător este de 250 cd/mp, aceasta ridicându-se în testul nostru la 204 cd/mp şi fiind bună atunci când se trece de 80%, când albul devine strălucitor fără a deranja ochii.
Ca în cazul altor panouri IPS ieftine, calitatea culorilor este bună la o analiză subiectivă dar suferă în momentul măsurării cu un colorimetru. Reglajele din fabrică nu sunt prea grozave, culorile având un Delta-E cam mare iar acoperirea paletei sRGB fiind modestă. După calibrare, parametrii s-au îmbunătăţit vizibil, însă această operaţiune nu este la îndemână oricărui utilizator.
AOC D2757PH înainte de calibrare...AOC D2757PH înainte de calibrare...

... si după... si după

Aceste deficienţe de calibrare vor afecta însă dor utilizatorii extrem de pretenţioşi, monitorul oferind culori vii şi naturale, degradeuri fine, un negru profund şi uniform şi un contrast măsurat de 2000:1. Singura problemă deranjantă în acest ultim caz este filtrul lucios, care deşi nu este o „oglindă” precum în cazul altor produse, alterează vizibil profunzimea nuanţelor închise atunci când lumina ambientală devine prea puternică.
Iluminarea LED este bună, aceasta neavând fluctuaţii la niveluri foarte scăzute ale luminozităţii, însă, la fel ca în cazul altor LED-uri albe, se remarcă o uşoară virare a culorilor către albastru care poate fi corectată parţial doar prin selectarea profilului sRGB sau ajustarea manuală a culorilor.
O problemă des întâlnită în cazul panourilor IPS este timpul de răspuns cam mare. Produsul AOC a avut o prestaţie surprinzător de bună, după o utilizare de două săptămâni şi petrecerea unui timp îndelungat în Deus Ex: Human Revolution, DiRT 3 şi Stalker:Call of Pripyat putându-mă declara mulţumit de prestaţie. Ghosting-ul există, este însă suficient de mic pentru a nu ieşi în evidenţă decât în momentul în care am fotografiat ecranul, iar input lag-ul este insesizabil. Pentru cei nemulţumiţi, monitorul oferă şi o accelerare Overdrive, însă activarea acesteia este cea mai proastă idee posibilă: Inverse Ghosting-ul este extrem de vizibil, iar degradeurile par a fi desprinse de pe un monitor VGA cu 256 de culori.
Mai scump decât alte monitoare cu panoul AH-IPS sau E-IPS clasa inferioară, AOC D2757PH plusează cu facilităţile tridimensionale. De tip pasiv, suportul 3D este compatibil atât cu stereoscopia simplă Side-by-Side sau Top-Bottom, cât şi cu frame packing-ul din HDMI 1.4a care este folosit de compresia video AVC-MVC, ATI HD3D sau NVIDIA 3D Vision. Comutarea între modurile de lucru 2D şi 3D se face direct din meniul monitorului, opţiunile disponibile fiind 2D/Frame Packing, Side-by-Side, Top-Bottom şi conversia materialelor 2D în 3D. Cu excepţia ultimului mod, ale cărui rezultate sunt mediocre, monitorul AOC a oferit o prestaţie bună, pierderile de luminozitate şi contrast în momentul utilizării ochelarilor 3D fiind tolerabile. Am testat atât filme S-b-S cât si jocuri (Deus Ex: Human Revolution, DiRT 3 şi Halo: Combat Evolved pentru Xbox 360) şi am fost mulţumit de rezultat.
AOC nu a uitat să includă în pachet şi două perechi de ochelari.  Una este o pereche standard foarte comodă, iar cea de-a doua o interesantă ramă foarte subţire care se ataşează de rama ochelarilor de vedere, o idee pe care autorul acestor rânduri a aplaudat-o călduros.
Concluzii
Având un preţ de circa 1350 lei, AOC D2757PH este o soluţie suficient de accesibilă şi neaşteptat de bună pentru amatorii de filme sau jocuri. Preţul mai redus implică şi anumite compromisuri, cum ar fi manopera cam slabă, posibilităţile reduse de orientare sau calibrarea nesatisfăcătoare a culorilor, însă acesta este un produs cu un aspect elegant, un panou IPS cu culori frumoase şi contrast excelent, prestaţie mai mult decât satisfăcătoare pentru jocuri şi suport stereoscopic bun.
Părţi pozitiveplus
  • +Panou IPS bun
  • +Suport 3D şi două perechi de ochelari
  • +Contrast si black level foarte bune
  • +Două intrări HDMI 1.4a
  • +Preţ rezonabil
  • +Latenţe şi Input Lag reduse
Părţi negativeminus
  • Posibilităţi limitate de orientare
  • Calibrare implicită slabă
  • Filtru lucios
  • Manoperă mediocră


Sursa : http://www.go4it.ro

Cum sa iesi “la agatat” cu smartphone-ul din dotare


Singles Around Me este aplicatia din spatele unui site de socializare care stie sa profite de avantajele tehnologice ale unui smartphone.
singlesaroundme
Pentru ca nimic nu se compara cu confortul pe care ti-l ofera un smartphone in momentul in care incepi sa rezolvi diverse probleme, era inevitatbila o aplicatie pentru agatat. Singles Around Me este momentan disponibila doar pentru terminalele cu Android si este o aplicatie care isi planuieste sa va ajute intr-un mod semnificativ sa gasiti ,,persoana potrivita, partenerul perfect, candidatul ideal.”
Daca dintotdeauna ati fost fascinat de posibilitatea descoperirii unor persoane straine dar ati fost mai retras cand venea vorba de socializarea efectiva, aplicatia de mai sus scoate din ecuatie partea stanjenitoare. Prin simplul fapt ca nu trebuie sa va aflati intr-un bar pentru a aborda o persoana necunoscuta, Single Around Me demonstreaza eficacitatea informatiilor oferite de modulul GPS in orice cadru, mai mult sau mai putin populat. Prin parametrii de intimitate pe care ii activati puteti, de exemplu, sa alegeti daca natura locatiei inregistrate de aplicatie este reala, ascunsa sau implica o marja de eroare de aproximativ 2 – 3 kilometri.
In cazul in care v-ati intristat la auzul vestii ca noua aplicatie descrisa mai sus este disponibila exclusiv intr-o versiune de Android, va veti bucura sa auziti ca in cateva saptamani va fi prezenta si in AppStore-ul celor de Apple.

Sursa : http://playtech.ro

Apple pregateste 5 super lansari. Cu ce surprize vine compania in 2013

Apple pregateste 5 super lansari. Cu ce surprize vine compania in 2013


"Apple se pregateste de o schimbare majora", anunta mai multi analisti, potrivit Daily Mail
O absenta importanta de la CES 2013, cel mai mare targ de tehnologie, Applear putea pregati ceva special pentru clientii sai in lunile urmatoare.
"2013 ar putea fi inceputul unei schimbari majore pentru Apple", au precizat analistii Gene Munster si Douglas Clinton de la Piper Jaffray, scrie Daily Mail. Cei doi au declarat in revista Fortune ca din 2013 "vor incepe schimbarile care vor redefini anul 2014."
Apple ar putea pregati pentru anii viitori, alaturi de directorul de design Sir Jonathan Ive sute de prototipuri pentru produse revolutionare, 2013 fiind inaugurat de Apple Radio, despre care Daily Mail scrie ca ar putea fi lansat in luna martie.
Tot in luna martie va aparea pe piata si noul iPad Mini cu Retina Display, pentru ca in iunie sa apara noul iOS 7.
Luna iunie va insemna si aparitia pe piata a lui iPhone 5S, iar finalul de an, probabil prin noiembrie, va consemna aparitia mult asteptatului Apple TV, potrivit StirileProTv.
Targului de tehnologie CES (Consumer Electronics Show) are loc la Las Vegas intre 8 si 11 ianuarie 2013. Mai multe stiri despre CES 2013 pe yoda.ro/ces-2013.
George Buhnici va fi prezent si in acest an la CES 2013 in Las Vegas, de unde va transmite live pe ProTV News si la Stirile ProTV cele mai importante lansari de la targul numarul 1 de tehnologie din lume.


Sursa : http://www.yoda.ro