joi, 7 februarie 2013

Google nu este responsabil de continutul reclamelor postate


Fiecare pagina de Google integreaza reclame, indiferent ca vorbim de o fereastra de Gmail sauo pagina de rezultate la o cautare. O mare parte din acele reclame sunt personalizate de catre Google pe baza unor criterii care tin de obiceiurile tale online. Cu toate acestea, se pare ca nu Google este responsabil de continutul lor.
Google Ads reclame
Inalta Curte de Justitie a Australiei a hotarat ca Google nu este responsabil de continutul postat de platitorii de reclame. Aceasta decizie rastoarna, la 9 luni distanta, o decizie a unui tribunal federal din aceeasi tara. Decizia acordata de Inalta Curte incheie 6 ani de procese dintre Google si Agentia Nationala pentru protectia consumatorului si a  competitiei din Australia.
Interesant este motivul foarte clar care a declansat sirul de procese. Cum ni s-a intamplat tuturor de foarte multe ori pe Google, in momentul in care cauti informatii despre o companie anume, printre rezultatele sponsorizate sunt afisate link-uri care tin de concurenta. Aceasta practica a fost considerata ca fiind capabila de a induce utilizatorul in eroare.
Ca sa citam decizia tribunalului exprimata unanim de cei 5 judecatori implicati in proces, se merge de la premisa ca utilizatorii stiu sa faca diferenta.
,,Utilizatorii obisnuiti si rezonabili ai motorului de cautare Google ar fi inteles ca reprezentarile reproduse in cadrul link-urilor sponsorizate ar fi apartinut celor care fac reclama si nu ar fi tras concluzia ca Google a adoptat sau a sustinut respectivele reprezentari.
Chiar daca presimt ca procese similare se vor desfasura si in alte tari de pe glob, decizia celei mai inalte curti din Australia este finala si irevocabila. Astfel, macar intr-o tara Google si-a castigat linistea.

Sursa : http://playtech.ro

Samsung lanseaza Galaxy S IV pe 15 martie. Romania va fi printre primele tari in care va ajunge noul telefon

Samsung lanseaza Galaxy S IV pe 15 martie. Romania va fi printre primele tari in care va ajunge noul telefon


Producatorul sud-coreean pregateste lansarea mult asteptatului Galaxy S 4. Ce specificatii tehnice ar putea avea noul model
Samsung ar putea anunta noul model Galaxy S IV (GT-I9500) pe 15 martie. Smartphone-ul va fi disponibil incepand cu a doua saptamana a lunii aprilie, potrivitSam Mobile. Este de asteptat ca producatorul sud-coreean sa trimita invitatii imediat dupa targul de tehnologie de la Barcelona.
Galaxy S IV va fi disponibil in prtemiera in Europa de Est, iar spre sfasitul lunii aprilie si in celelalte tari europene si in Asia. In America, Australia si Africa, noul model ar putea ajunge in luna mai sau iunie.
Specificatii tehnice probabile:
  • Ecran: Super AMOLED
  • Rezolutie: Full HD
  • Camera: 13 MP, inregistrare video 1080p@30fps
  • Camera frontala: 2 MP, inregistrare video 720p
  • Procesor: Exynos 5 Octa (8 core)
  • Procesor grafic: Mali-T658 (8 core)
  • Memorie RAM: 2 GB
  • Sistem de operare: Android 4.2.1 Jelly Bean
Sursa : http://www.yoda.ro

Cercetatorii avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta. "Gasiti solutii, urgent"

Cercetatorii avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta. Gasiti solutii, urgent


Autoritatile trebuie sa ia masuri urgente, ca sa reduca efectele negative pe care le va produce.
Potrivit expertilor de la Royal Academy of Engineering, o furtuna solara de proportii, cum se intampla o data la 200 de ani, este acum iminenta. Cel mai grav va fi afectata Marea Britanie, scrie Daily Mail, citat de stirileprotv.ro.
In acest an, Soarele va ajunge la finalul unui ciclu de 11 ani, ceea ce inseamna ca activitatea sa va fi mai intensa si vor avea loc mai multe eruptii solare.
Mai mult, in aceasta perioada o “superfurtuna” solara este iminenta, fenomen care se intampla o data la aproximativ 200 de ani. Ultima a avut loc in 1859.
Efectele unui asemenea fenomen vor fi foarte grave, din cauza tehnologiei de care depindem acum: unul din 10 sateliti de pe orbita Terrei va fi distrus, iar semnalele GPS vor fi intrerupte timp de 3 zile.
Astfel, vor fi probleme serioase privind navigatia vapoarelor sau zborul avioanelor.
De asemenea, vor fi pene de curent, iar astronautii de pe Statia Spatiala Internationala vor fi in pericol, pentru ca vor fi expusi unor cantitati mari de radiatii, ei nefiind protejati de campul magnetic al Terrei.
“Mesajul nostru este: nu intrati in panica, dar pregatiti-va!” declara profesorul Paul Cannon, care cere guvernului britanic sa convoace un consiliu special, pentru a gasi solutii.
In prezent, un satelit numit Advanced Composition Explorer (ACE) lanseaza un semnal de alarma, cu 15 minute inainte ca particulele unei emisii coronariene masive sa ajunga pe Terra.

Sursa : http://www.yoda.ro

25 de miliarde de piese audio cumpărate din iTunes Store


Acum aproape zece ani, când Steve Jobs a anunţat deschiderea magazinului online de muzică iTunes Music Store (acum iTunes Store), pasul făcut de Apple a fost privit cu reticenţă deoarece compania trebuia să se lupte cu o omniprezentă piraterie şi accesibilitatea unor servicii precum Napster sau Audiogalaxy.
După cum am văzut ulterior, criticii au subestimat numărul celor care doresc să obţină în mod legal muzică, iar iTunes Store a devenit cel mai mare magazin de muzică din lume, acesta deţinând două treimi din piaţa muzicală online şi 29 de procente din cea totală.
Cu două luni înaintea celei de-a zecea aniversări a lansării serviciului, Apple a anunţat că un client al magazinului său de muzică a cumpărat piesa audio cu numărul 25.000.000.000. Melodia în cauza este "Monkey Drums" (Goksel Vancin Remix) de Chase Buch, iar norocosul cumpărător este Phillip Lüpke din Germania. Pe lângă onoarea de a-şi vedea numele alăturat acestui eveniment, cetăţeanul german a primit şi un cadou consistent, care constă într-un cupon iTunes în valoare de 10.000€, mai mult decât suficient pentru a trece în legalitate orice colecţie muzicală personală.
Conform datelor oferite de Apple în septembrie 2012, iTunes Store deserveşte 400 de milioane de conturi şi 315 milioane de terminale iPod, iPhone sau iPad, utilizatorii cumpărând sau descărcând din nou piese audio într-un ritm de 15.000 pe minut.
Secţiunea pentru aplicaţii a atins acest record acum aproape un an, în martie 2012.

Sursa : http://www.go4it.ro

Google ne pregateste un Chromebook high-res intitulat Pixel


Scapat pe internet in urma unui atac cibernetic, urmatorul Chromebook ar putea fi considerat unul dintre cele mai spectaculoase sisteme ale momentului.
Google Chromebook Pixel zvon leak
Cu o rezolutie de 2560 x 1700, noul Chromebook Pixel este integral o creatie Google si are mari sanse sa se afle in acest moment la sediul companiei din Mountain View. O dovada clara a faptului ca sistemele de tip Chromebook devin din ce in ce mai populare, produsul din imaginea de mai sus s-ar putea sa introduca notebook-urile cu Chrome OS intr-o clasa superioara de produse.
Cu tag line-ul ,,Designed by Google. Down to the last pixel.”, urmatorul Chromebook pe langa un panou cu o rezolutie foarte mare integreaza un ecran sensibil la atingere. Pana in acest moment, singura problema legata de sistemul ilustrat este lipsa unei legaturi plauzibile cu realitatea. In afara de un clip de pe Daily Motion nu exista nici o dovada ca acest computer ar putea ajunge in magazine in viitorul apropiat sau vreodata.
Sursa clipului pare sa fie Slinky.me, o companie ale caror servere au fost sparte recent. Printre materiale extrase de pe serverele companiei conduse de Victor Koch s-au numarat si un numar de clipuri video care la scurt timp dupa eveniment au ajuns pe YouTube. Din diverse motive clipurile au fost sterse de pe YouTube si doar acesta a mai ramas pe Daily Motion.
Credeti vreo parte din poveste sau clipul este doar o dovada impresionanta de munca independenta a unui om cu prea mult timp liber?

Sursa : http://playtech.ro