vineri, 19 octombrie 2012

Samsung Chromebook 3G, ultrabook-ul Google ce porneste in mai putin de 10 secunde. Pret si Specificatii tehnice

Samsung Chromebook 3G, ultrabook-ul Google ce porneste in mai putin de 10 secunde. Pret si Specificatii tehnice


Google si Samsung au lansat veriunea 3G pentru Chromebook. GALERIE FOTO & VIDEO
Google si Samsung anunta versiunea 3G pentru Chromebook-ul cu display de 11,6 inch. Aparatul are o greutate de 1,1 kg si dimensiuni de 289,6 x 205,5 x 17,5 mm.
Chromebook-ul poate fi conectat la Internet si prin 3G, in Statele Unite fiind comercializat cu abonament gratuit cu trafic de 100 MB pe luna, pentru o perioada de 2 ani.
Sistemul de operare Google Chrome porneste in mai putin de 10 secunde, datorita diskului SSD de 16 GB si procesorului cu doua nuclee Samsung Exynos 5 Dual cu frecventa de 1,7 GHz.
Samsung Chromebook 3G (XE303C12-H01US) poate fi precomandat de pe site-ul Samsung din Statele Unite sau de pe Amazon.com pentru un pret de 329,99 dolari americani.
Specificatii tehnice
OS
Operating SystemGoogle Chrome
Procesor
CPU / ProcessorSamsung Exynos 5 Dual
CPU Clock Speed (Max.)1.7GHz
CPU Cache1MB
Model
Model NumberXE303C12-H01US
Display
Screen Size11.6"
TypeLED HD
Resolution1366 x 768
Brightness200 nits
Memorie
Standard System Memory2GB
Memory TypeDDR3L
Spatiu de stocare
Hard Drive16GB
RPMSSD
Grafica
External or IntegratedIntegrated
Maximum Graphics MemoryShared
ODD
ODDNone
Multimedia
Speaker3W Stereo Speaker (1.5W x 2)
Internal MicYes
Web Camera0.3 MP
Conectivitate
WirelessLAN802.11 a/b/g/n
WWANVerizon 3G WWAN included with this device for 2 years, (up to 100MB per month) of Mobile Broadband Service provided by Verizon Wireless
Porturi
VGAYes (Available only with dongle sold separately)
HDMIYes
USB Ports1 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0
Headphone OutYes (Headphone/MIC combo)
Microphone InYes (Headphone/MIC combo)
Multi Card Slot3- in-1 (SD/SDHC/SDXC)
Input
Keyboard74 Keys
Touch PadTouch Pad (Scroll Scope, Flat Type)
Securitate
TPMYes
Baterie
AC Adapter40W
Number of Cells/Cell Type2 cell / Li-Po
mAh4080
Watt Hours30
Battery Life*6.3 hours
Design
ColorSilver
Dimensiuni
Product Dimensions (W x D x H)11.4" x 8.09" x 0.69"
Greutate
Weight
2.43 lb.
Garantie
Warranty1 Year Standard Parts and Labor

http://youtu.be/S95J5BowMmk

Romania pe GPS: Hartile care te intorc in timp cu peste 20 de ani sau te trimit direct in zid




"Peste 30 de metri, virati la stanga" ne spune vocea calda a navigatorului GPS care ne indruma catre un zid. Asemenea erori de pe hartile de navigatie folosite in Romania pot pune in pericol vietile soferilor.
Adrian ne-a promis cea mai noua harta de navigatie, pentru numai 50 de lei. Stie ca este ilegal ce face, dar nu se teme. Descarca hartile piratate de pe internet si castiga bine pentru asta. Clientii ii lasa cardul de memorie al telefonului.
In Romania exista harti de navigatie facute de cateva mari companii. Mai toate au erori. Pe harta Apple, Gara Mogosoaia este in mijlocul Parcului Herastrau, iar Baneasa, mai nou, are statie de metrou. Navigatiile semnate de Teleatlas, Navteq si Tomtom nu contin sensuri giratorii, bucati noi de autostrada ori sensuri corecte. Spre exemplu, pe Google Maps, iesirea de la Snagov de pe A3 este diferita de realitate.
Nu e doar dezamagitor ci periculos de-a dreptul sa descoperi ca dupa ce ai dat o caruta de bani pe cel mai nou telefon care are cele mai laudate harti, ca esti indemnat sa faci la stanga printr-un zid, pe o strada care nu exista.
Specialistii sustin ca firmele de cartografiere nu actualizeaza corect si la timp hartile din Romania. Cu cat sporeste piata neagra, cu atit lor le scad vinzarile si NU sint motivati pentru investitii suplimentare.
Estimarile arate ca peste 95 la suta din hartile folosite in Romania sint piratate. Lege exista, dar se aplica foarte greu. Piratii trebuie vanati de politie iar cine e prins, risca sa stea la inchisoare pina la 12 ani.

Suntem la un pas pana la a da mana cu extraterestrii. Cand va avea loc intalnirea

Suntem la un pas pana la a da mana cu extraterestrii. Cand va avea loc intalnirea


Motivul pentru care nu avem deja vizitatori din spatiu: "suntem o planeta plictisitoare".
Cercetatorii vor gasi dovezi ale existentei unor forme de viata care traiesc in afara Sistemului nostru Solar, in urmatorii 50 de ani, sustine renumitul astronom britanic Sir Patrick Moore. El crede ca extraterestrii vor considera Pamantul o planeta "plictisitoare". Sir Patrick Moore a facut aceste afirmatii la lansarea cartii sale: "The Cosmic Tourist"
De asemenea, pana la sfarsitul acestui secol, el estimeaza ca oamenii vor face calatorii frecvente spre Luna, spre Marte si poate chiar in zonele indepartate ale Sistemului Solar, scrie DailyMail.
Astronomul de 89 de ani nu crede ca Pamantul va fi un fel de "statiune", in care extraterestrii sa vina in vizita. El spune ca suntem o planeta plictisitoare, care se roteste in jurul unei stele plictisitoare.

Tehnologia care l-a ajutat pe Felix Baumgardner sa aterizeze in viata dupa saritura din cosmos

Tehnologia care l-a ajutat pe Felix Baumgardner sa aterizeze in viata dupa saritura din cosmos


In spatele curajului, nebuniei si recordurilor lui Felix Baumgardner se mai afla ceva. Cativa profesionisti care s-au asigurat ca cel mai mare salt din istoria omenirii nu se va transforma intr-o tragedie.
Desi el este eroul acestui record mondial, Felix Baumgardner nu trebuie sa ramana singura persoana mentionata in aceasta performanta istorica, a primului om care a sarit din cosmos, depasind in cadere viteza sunetului.

Pentru ca imaginea saltului sa fie cu adevarat completa, trebuie sa vorbim si despre tehnologia proiectata din capsula ce l-a ridicat pana in stratosfera, costumul special si parasuta care l-au ajutat sa aterizeze in siguranta pe pamant. CNN le prezinta in detaliu.


CAPSULA

Avand o greutate de 1.3 tone, capsula cu ajutorul careia Felix Baumgardner a urcat pana in stratosfera a fost realizata in asa fel incat sa cantareasca putin peste un Volkswagen Beetle, insa sa fie extrem de rezistenta.

Proiectata din fibra de sticla, cu copsea epoxidica, extrem de rezistenta, cu un aliaj din crom si molibden, din care sunt realizate si custile soferilor de curse si cu spuma izolanta, Felix Baumgardner a fost astfel ferit de temperaturi de -70 grade Fahrenheit si de un impactul cu presiunea 8G.
Descopera lumea celor mai tari inventii pe www.techschool.ro

COSTUMUL



Conform inginerilor costumului lui Felix Baumgardner, citati de CNN, costumul va putea sta drept un exemplu pentru viitoarele expeditii ale astronautilor trimisi pe alte planete.

Costumul presurizat complet a fost testat sa reziste unor temperaturi de pana la 100 de grade Fahrenheit si, cel mai important, in cazul lui Felix costumul a suportat temperaturi de -90 de grade Fahreneheit.

Fara un costum impecabil, in timpul sariturii din stratosfera, tesuturile din organismul lui Felix Baumgardner s-ar fi transformat in gaz si ar fi tins sa se extinda, ceea ce i-ar fi pus viat ain pericol.

Un alt aspect extrem de important al costumului a fost si posibilitatea de miscare si vizibilitate, pentru ca Felix sa se poata misca cu usurinta in aterizare. Casca si vizorul au fost conectate la doua tuburi de oxigen, avand posibilitatea de a opri inghetarea sau efectul de aburi.

SENZORII



In zona pieptului lui Felix Baumgardner, inginerii au proiectat "creierul" costumului sau, adica senzori care au inregistrat altitudinea, viteza si locatia, pentru ca cei de la sol sa monitorizeze in orice clipa ce se intampla cu acesta.

De asemenea, pe piept a avut montat si microfonul, extins pana la casca, dar si o camera HD cu vedere de 120 grade.

CAMERELE



Pentru a nu rata niciun moment din timpul sariturii lui Felix Baumgardner, inginerii l-au echipat cu o armta de camere video, desenate de Jay Nemeth de la FlightLine Films.

Nemets este unul dintre putinii fotografi ai lumii cu experienta realizarii unor fotografii in gravitatie zero, realizand fotografii si alaturi de Apollo 11 cu Buzz Aldrin.

Capsula lui Felix a fost dotata in aceasta misiune cu 9 camere ultra performante, dintre care 3 fixe de rezolutie inalta si 3 camere digitale cinematografice cu o rezolutie de 4000 x 2000 pixeli. Alaturi de camera pozitionata pe piept, Felix a mai avut doua camere montate, cate una pe fiecare tibie.

Camerele au fost modificate pentru aceasta misiune unica, fiind umplute cu nitrogen, astfel impiedicand temperaturile extreme sa sa strice filtrele.
Cele mai spectaculoase inventii sunt pe www.techschool.ro

PARASUTA

Parasuta in sine a fost construita in 5 ani de zile si cantareste de 3 ori mai mult decat una normala, adica 27 de kilograme.

Alaturi de aceasta, inginerii au gandit si o parasuta de siguranta care s-ar fi deschis in momentul in care Felix ar fi cazut din stratosfera necontrolat, aceasta reusind sa-l reechilibreze in zbor. Parasuta putea fi deschisa in caz de urgenta cu ajutorul unui butor montat pe manusa ce ar fi trebuit apasat timp de 3 secunde.

In acelasi timp, Felix a fost dotat si cu un buton cu care ar fi taiat aceasta parasuta, care, deschisa la o altitudine foarte mare, l-ar fi incetinit prea mult din cadere si l-ar fi pus in pericolul de a ramane fara oxigen pana la aterizare.

ATERIZAREA





Nu numai experienta sa l-a ajutat pe Felix sa aterizeze in picioare de la o cadere libera din stratosfera, ci si conditiile meteo exceptionale in acel moment, dar si sistemul prin care a reusit sa-si controleze caderea si directia in momentul deschiderii parasutei.

Cea mai importantă invenţie a deceniului: o companie britanică poate transforma aerul în benzină!


O companie din Marea Britanie a reuşit, în premieră mondială, să producă benzină din aer, folosind o tehnologie revoluţionară ce promite să rezolve criza energetică şi să ajute la reducerea încălzirii globale, prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă.