sâmbătă, 6 octombrie 2012

Ai smartphone cu Android? Un virus periculos trimite SMS-uri la numere cu suprataxa. Cum te poti afla daca telefonul tau este infectat

Ai smartphone cu Android? Un virus periculos trimite SMS-uri la numere cu suprataxa. Cum te poti afla daca telefonul tau este infectat



Virusul se raspandeste pe motoarele de cautare si retelele de socializare, prin site-uri capcana ce contin aplicatii populare printre utilizatorii Android
Un important producator de solutii antivirus atrage atentia asupra unei amenintari ce are drept tinta utilizatorii gadgeturilor cu sistem de operare Android. Virusul este cunoscut sub numele de Android.FakeInstaller si are o arie de raspandire impresionanta de 60% printre amenintarile Android.
Infectarea telefonului are loc in momentul instalarii unei aplicatii de pe site-uri capcana ce par a fi cele oficiale. Android.FakeInstaller a fost gasit in aplicatii cunoscute precum Skype, Flash Player, Opera sau Olympic Games Results App.
Urmatorul pas este de a trimite SMS-uri la numere cu suprataxa. Android.FakeInstaller foloseste o serie de tehnici pentru a se ascunde de programele antivirus.
Poti vedea daca telefonul tau este infectat cu ajutorul McAfee Family Protection. Versiunea de evaluare poate fi descarcata gratuit din Google Play.

Sursa :  McAfee

Cum aratau primele jocuri pe calculator

Cum aratau primele jocuri pe calculator


Vis atunci, realitate acum, jocurile au avut succes tot timpul. Fie ca jucai X si 0 in 1952, sau Grand Theft Auto IV cu 60 de ani mai tarziu, in 2012, experienta si dorinta de a de a intrat in competitie este aceeasi.
Nebunia jocurilor virtuale a inceput in 1952, cand Alexander S. Douglas, un profesor de informatica foarte cunoscut de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie si-a indeplinit visul de a realiza un joc pe calculator. EDSAC se numea calculatorul de pe care Douglas a realizat jocul X si 0, iar marimea lui era egala cu cea a unui dulap urias.
Mai tarziu, in 1961, 3 studenti de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au realizat, pe un PDP-1, jocul Spacewar! (foto), care s-a avut mare succes timp de cativa ani.
In 1980, grafica jocurilor incepea sa devina foarte importanta. Adventure, proiectat de Will Crowther in 1976 si inbunatatit de Don Woods in 1977, a fost inceputul jocurilor complexe.
Tot in 1980, jocurile deveneau deja hobby-uri. Apare revista Computer Gaming World, in care utilizatorii calculatoarelor faceau review-uri la jocuri si schimb de informatii. Microchess, un joc de sah, uimea pe toata lumea cu vanzarile sale: peste 50.000 de copii cumparate in toata lumea.
De atunci si pana acum, domeniul a evoluat fantastic. Doom, primul joc care avea nevoie de un calculator puternic pentru a rula, este acum indragit doar de nostalgici. In anii 1980, cei care doreau sa-l joace aveau nevoie de un procesor la frecventa de 7 MHz. Acum, Need For Speed Most Wanted 2012 cere minimum 3 GHz.

Jocuri pe care sa le incerci astazi
Crysis 2 urmeaza linia unui thriller politic american. Jucatorul este numit Alcatraz si este membrul unei echipe de elita trimisa in New York pentru a salva orasul de mai multe creaturi. Misiunea este data de un profet, eroul primului joc, Crysis 1.
Pentru un joc de genul FPS, actiunea este destul de plauzibila. Spre deosebire de primul joc, totul se petrece intr-un oras, iar Alcatraz este trimis sa extermine personajele negative cu arme proaspat inventate. Un lucru important in joc este armura nano, care primeste multe upgrade-uri pe parcurs. Ea poate deveni invizibila, facand drumul printre inamici foarte usor sau poate deveni foarte rapida in caz ca Alcatraz trebuie sa fuga sau sa sara cladiri si garduri.
In unele scene din joc Alcatraz, poate conduce masini Hummer H2 echipate cu munitie sau tancuri pregatite de cel mai mare razboi. Un minus la acest joc este grafica, deoarece nu putem observe mari diferente intre Crysis 1 si acest Crysis 2.
Jocul vine si cu varianta multiplayer in care sunt disponibile 6 moduri si 12 harti in care pasionatii isi pot arata talentele de tintasi.
Grand Theft Auto IV este un alt joc bine realizat. Desi nu mai este mult pana la aparitia urmatoarei parti, jocul inca surprinde. Playerul poate face misiunile date de interlopii si mafiotii sau se poate plimba in oras cu sutele de masini disponibile.
Actiunea se petrece tot in New York, ca si in Crysis 2, dar orasul nu se afla in asa mare pericol. Pe scurt, Niko trebuie sa-si castige respectul in oras, dar are nevoie si de bani pentru a-si face o casa.
Grafica jocului este excelenta. Jucatorul poate face aproape orice, poate sa detoneze masini sau sa manance inghetata in parc. Personajul este incarcat intotdeauna cu misiuni si asta face ca adrenalina sa fie prezenta tot timpul.

Beneficiile jocurilor virtuale 
In ciuda criticilor parintilor si ale altor "oameni seriosi", jocurile pe calculator au multe beneficii.
In 2010, cercetatorii de la Universitatea din Rochester au realizat un studiu in privinta consecintelor jocurilor asupra vederii. Au descoperit ca jucatorii infocati pot vedea mai bine detaliile si pot distinge mai multe nuante de gri.
Persoanele care joaca jocuri alerte au o privire mai agera, o atentie sporita si o perceptie mai buna”, spune unul dintre cercetatori.
Un alt studiu ne arata ca pot stimula si activitatea cerebrala. Timp de 10 ore, mai multi pasionati au jucat Medal of Honor, iar specialisti au observat o crestere a nivelului de atentie si de concentrare.
Adolescentele dintr-un alt studiu au aratat dupa mai multe sesiuni de joc, ca aceste metode imbunatatesc relatiile dintre membrii familiei. Dupa aceste sesiuni, fetele au simtit o nevoie mai mare de a petrece timp cu familiile lor.
Jocurile cu masini detin cel mai mare beneficiu dintre toate jocurilor virtuale, spun multi cercetatori, pentru ca ele ajuta concentrarea si pregatesc tinerii pentru viitoarele trasee facute la volanul real.

Consumul de cafea poate duce la pierderea vederii, arată un studiu amplu efectuat în Scandinavia


Pentru mulţi lucrători, cafeaua este mai degrabă o necesitate decât o opţiune. Un nou studiu arată însă că această băutură foarte populară este asociată pierderii vederii, iar băutorii care consumă 3 ceşti de cafea pe zi sunt supuşi acestui risc.
Oamenii de ştiinţă au dorit să identifice cazurile de glaucom exfoliant. Sindromul exfolierii este cea mai răspândită cauză a glaucomului secundar, afectând mai ales populaţiile europene. Aproximativ 10% din populaţia cu vârste mai mari de 50 de ani suferă de acest sindrom. Ochii devin acoperiţi cu un material alburiu care se aseamănă la aspect cu fulgii de mătreaţă. Aceşti fulgi duc la ştergerea pigmentării irisului şi se ating de lentila ochiului. Acest sindrom nu duce automat la apariţia glaucomului, însă riscul de a suferi de această afecţiune este de şase ori mai mare. Glaucomul poate, la rândul său, să ducă la orbire dacă nu este tratat. Acesta se manifestă printr-o presiune ridicată în interiorul ochiului, afectând nervul optic şi ducând la pierderea vederii.

Încerci să ai un copil? Cercetătorii au enunţat şansele fiecărei femei de a rămâne gravidă

Oamenii de ştiinţă au enunţat formula cu şansele fiecărei femei de a rămâne gravidă. Aceasta combină informaţii despre scăderea fertilităţii odată cu vârsta împreună cu timpul de încercare de a forma o familie.





Încerci să ai un copil? Cercetătorii au enunţat şansele fiecărei femei de a rămâne gravidă (Imagine: Shutterstock)

De exemplu, cercetătorii au stabilit că o femeie sănătoasă de 25 de ani, care a încercat să rămână gravidă în ultimele şase luni, are 15 la sută şanse să fie gravidă în următoarea lună, informează Daily Mail.

La 30 de ani, şansele scad la 13 la sută, iar la 35 de ani, acestea ajung să fie sub 10 la sută.

O femeie de 40 de ani care a încercat să rămână gravidă în ultimele şase luni are cinci la sută şanse să i se îndeplinească visul în următoarea lună.

Calculele indică faptul că o femeie de 25 de ani care a încercat să aibă un copil în ultimele 13 luni are sub 10 la sută şanse să rămână gravidă.

Conform cercetătorilor, cei care vor să-şi întemeieze o familie ar trebui să aibă un an de încercări până să apeleze la ajutorul doctorului, dar acest lucru este influenţat şi de vârsta lor.

Profesorul Geraldine Hartshorne a dat câteva sfaturi cuplurilor care vor să aibă un copil. "Oamenii sunt jenaţi şi supăraţi şi nu vor să apeleze la doctor. Bărbaţii de obicei sunt şi mai reticenţi. Cu cât timpul trece şi cei doi încearcă să-şi întemeieze o familie încep să fie stresaţi şi afectaţi iar aceste lucruri îi influenţează negativ şi nu îşi mai doresc să facă sex. E greu să accepţi că ai o problemă şi îţi trebuie sfatul medicului, aşa că acest studiu îţi poate spune atunci când trebuie să te îngrijorezi", a spus el despre cercetarea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Warwick şi de la Şcoala Economică din Londra.

Ea a menţionat că există riscul de probleme de sănătate pentru copil dacă timpul de încercare de a avea unul este mare.

Geraldine Hartshorne a precizat că "fumatul sau faptul că ai probleme cu greutatea" nu sunt factori negativi determinanţi în conceperea unui copil, dar "un stil de viaţă sănătos creşte şansele ca sănătatea copilului să fie bună".

A fost descoperita cea mai apropiata stea de uriasa gaura neagra din centrul Caii Lactee

A fost descoperita cea mai apropiata stea de uriasa gaura neagra din centrul Caii Lactee


Steaua, denumita S0-102, se invarte in jurul uriasei gauri negre din centrul galaxiei noastre
Astronomii americani au descoperit o noua stea - a doua - care se invarte in jurul uriasei gauri negre din centrul galaxiei noastre, acel astru fiind cel mai apropiat corp ceresc observat vreodata in proximitatea gaurii, o entitate care atrage toata materia din jurul ei.
Oamenii de stiinta de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) considera ca descoperirea lor ii va ajuta sa testeze teoria relativitatii formulata de Einstein si ipotezele despre aceste gauri negre, al caror camp gravitational este extrem de intens.
Noua stea, denumita S0-102, parcurge orbita in jurul acestei gauri negre din centrul Caii Lactee in 11 ani si jumatate, spre deosebire de orbita de cel putin 60 de ani pe care o parcurg cele mai multe dintre celelalte stele, precizeaza autorii acestui studiu, publicat in numarul de vineri al revistei Science.
Savantii americani observasera deja o alta stea - S0-2 - care graviteaza aproape de aceasta gaura neagra, pe o orbita de 16 ani.
Cercetatoarea Andrea Ghez, care studiaza acea gaura neagra de cand a descoperit-o, in 1998, spune ca "este un fel de tango dansat de stelele S0-102 si S0-2, care va dezvalui pentru prima data adevarata geometrie a spatiului si a timpului din jurul unei gauri negre".
"Aceasta masuratoare nu poate fi realizata pornind de la o singura stea", a explicat cercetatoarea americana.
Ca si Terra si celelalte planete, cele doua stele sunt pe "orbita eliptica" in jurul gaurii negre, ceea ce inseamna ca ele se apropie si apoi se indeparteaza de aceasta in acelasi timp si la intervale regulate.
Savantii de la UCLA spera de acum sa descopere urmele unor usoare oscilatii in orbitele acestor stele atunci cand ele se apropie. Acest fapt ar semnifica, dupa parerea lor, ca ele sunt sensibile la efectul de curbura a spatiului si a timpului, asa cum afirmaEinstein, scrie agentia de presa Mediafax.

Aceasta este o imagine UNICA in Lume. NASA a facut o descoperire Istorica. Uite ce inconjoara Pamantul si s-a aflat acum




NASA a făcut publică o imagine care ilustrează "inelul" de gaz fierbinte care înconjoară Calea Lactee şi care se extinde de câteva sute de mii de ani lumină

Astronomii au încercat să estimeze masa gazului cu ajutorul Observatorului Chandra X-ray, rezultatele explicând astfel problema "barionului lipsă" (particulă elementară grea).

Barionul este o particulă asemănătoare protonilor şi neutronilor şi reprezintă peste 99,9% din masa atomilor descoperiţi în cosmos.

Potrivit unui studiu recent al specialiştilor de la Chandra, temperatura gazului este de câteva sute ori mai ridicată decât suprafaţa Soarelui.

"Noi ştiam despre gaz că este în jurul galaxiei şi ştiam cât e de fierbinte. Întrebarea este cât de mare este suprafaţa pe care se întinde gazul şi care e masa lui?", a declarat Anjali Gupta, coordonatorul studiului.

Astfel, oamenii de ştiinţă au stabilit că masa gazului care înconjoară Calea Lactee este echivalentă cu masa din cel puţin 10 miliarde de sori, cel mai probabil 60 miliarde. Masa estimată depinde de mai mulţi factori, precum cantitatea de oxigen corespunzătoare hidrogenului, principalul element.


Muzica microbilor: cercetătorii au folosit sunete pentru a reprezenta informaţia din adâncuri


Una dintre cele mai mari probleme ale secolului XXI este gestionarea informaţiei. Cum viaţa microbiană este una dintre cele mai greu de studiat reţele, care abundă de informaţii, oamenii de ştiinţă au găsit o metodă inedită de a o reprezenta.

A fost iniţiat un proiect extraordinar, ce va permite detectarea civilizaţiilor extraterestre sofisticate


În 1960, Freeman Dyson, un geniu specializat în matematică şi fizică, a prezis că fiecare civilizaţie din Univers va ajunge la punctul în care va epuiza resursele de energie de pe propria planetă, în cazul în care va supravieţui suficient de mult. Dyson a argumentat că acest moment reprezintă un prag important pe care fiecare civilizaţie trebuie să îl depăşească de-a lungul evoluţiei sale, soluţia fiind una singură: construirea unei sfere gigantice care să înconjoare steaua din sistemul lor solar, colectând energia stelară. Astronomii au denumit aceste megastructuri teoretice „sfere Dyson”. Deşi ar putea părea că ideea lui Dyson nu este decât o fantezie fără utilitate, ipoteza lansată de fizician conduce la o concluzie simplă: dacă doreşti să detectezi o civilizaţie extraterestră avansată, ar trebui să cauţi sfere Dyson.
Aceste speculaţii pe tema tehnologiilor extraterestre ar putea părea departe de lumea ştiinţei, însă toate încercările de a căuta viaţă extraterestră s-au bazat pe astfel de speculaţii. De exemplu, proiectul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) caută semnale radio de origine extraterestră, deşi omenirea nu dispune în acest moment de o sursă de energie necesară pentru a lansa un semnal radio similar celora pe care doresc să le detecteze oamenii de ştiinţă. „Pentru a opera o staţie radio care să emită în toate direcţiile un semnal suficient de puternic pentru a fi detectat la câţiva ani-lumină distanţă este nevoie de o cantitate gigantică de energie, echivalentul producţiei totale a mii şi mii de centrale energetice masive”, explică astronomul Robert Gray.
Spre deosebire de SETI, detectarea sferelor Dyson nu necesită multe presupuneri despre scopurile civilizaţiilor extraterestre. Principala presupunere este doar o extrapolare a principiilor biologice. „Viaţa, prin definiţie, înseamnă consum de energie, pe care o reradiază sub formă de căldură”, explică Wright. Cu cât o civilizaţie este mai mare, cu cât consumă mai multă energie, eliberând în spaţiu mai multă căldură. De asemenea, viaţa implică reproducere, ceea ce înseamnă că energia necesară va creşte exponenţial. Fără alte constrângeri, această reproducere va duce la eliminarea surselor de energie de pe o planetă, civilizaţiile extraterestre fiind nevoite să apeleze la alte surse de energie – mai întâi alte planete, iar în cele din urmă propria stea.

Imaginile de MILIOANE DE LIKE-uri pe Facebook. Lumea a plans cand le-a vazut

Imaginile de MILIOANE DE LIKE-uri pe Facebook. Lumea a plans cand le-a vazut


In cateva zile, aceste imagini au fost vazut de milioane de oameni din toate colturile lumii!
Track Social, o firma care analizeaza activitatea a 10.000 branduri pe Facebook in timp real, a aflat care sunt postarile pe Facebook care au strans cele mai multe like-uri in luna septembrie. Compania a descoperit ca acestea nu sunt campanii sociale, ci imagini care degaja multa emotie, anunta BusinessInsider.
Cele mai apreciate de comunitatea retelei de socializare au fost imaginile care aminteau de atentatele teroriste din 11 Septembrie, care au zguduit America, dar si unele mesaje de incurajare trimise celebritatilor care sufera de anumite boli.
Sfatul companiei de cercetare pentru branduri: sa iasa, din cand in cand, din lumea lor si sa arate ca au o latura umana.

La Starbucks poţi lăsa bacşiş digital dacă plăteşti cu telefonul

Clienţii celui mai mare lanţ de cafenele din lume, Starbucks, vor putea lăsa bacşiş digial din vara anului 2013, în entităţile Starbucks din SUA.

Starbucks
Starbucks
Foto: Starbucks
Oficialii Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, au anunţat recent că în vara lui 2013 va fi disponibilă opţiunea bacşişului digital pentru clienţii care vor plăti nota la cafeneleleStarbucks din SUA, cu ajutorul telefonului mobil, informează foxnews.com.
Starbucks a lansat recent o aplicaţie prin care clienţii îşi pot achita nota de plată dacă plătesc prin intermediul iPhone-ului, iPod-ului, BlackBerry-ului sau Android-ului.
Cum funcţionează aplicaţia
Clienţii descarcă aplicaţia Starbucks pentru iPhone de pe Apple.com şi îşi fac un cont Starbucks. Contul Starbucks poate fi alimentat cu cardul de credit sau debit al clientului. Aceştia vor primi şi un card Starbucks. Cardul poate fi reîncărcat gratuit iar clienţii pot opta inclusiv pentru reîncărcarea automată a cardului Starbucks la un anumit interval de timp.

Mai departe, clienţii achită consumaţia cu banii din contul Starbucks. Dacă pierd telefonul sau dacă le este furat, pot raporta pierderea contului Starbucks folosind procedura carduri pierdute care blochează contul.
Cardul Starbucks pentru iPhone funcţionează ca orice card de debit.


Sursa : http://www.economica.net

iPad Mini, gata de lansare în această lună


Tableta iPad Mini este deja comandată de către Apple şi se află în producţie la fabricile din China, în pregătire pentru evenimentul de lansare ce va avea loc în această lună.
iPad Mini, gata de lansare în această lunăiPad Mini, gata de lansare în această lună

Ultimele zvonuri vorbesc despre o tabletă iPad Mini cu ecran de 7.85 inch fără tehnologie Retina Display, proiectată cu gândul la un preţ de achiziţie accesibil, ce-i va permite să concureze împotriva ofertei de tablete ieftine cu Android, poziţionate într-un domeniu de preţuri ce pornesc de la 200 dolari.
Strategia Apple nu este însă de a vinde produse ieftine, care să fie la acelaşi nivel cu alternativele bazate pe Android, astfel că nici măcar ecranul TFT LCD cu rezoluţie redusă nu are prea multe şanse în a împinge preţul mai jos de 300 dolari, sumă ce oricum este sub nivelul tabletelor din seria iPad 2 sau The New iPad (iPad 3). Probabil, Apple va miza pe atragerea acelui segment de utilizatori pentru care formatul unei tablete iPad cu ecran de 9.7 inch şi greutatea acesteia au împiedicat luarea unei decizii de cumpărare, plusând cu o reducere de preţ raportată la versiunile iPad cu ecran mai mare şi nu tabletele competitoare. De altfel, nici ecranul de 7.85 inch nu a fost ales întâmplător, servind ca o justificare suplimentară pentru preţul mărit şi tentaţie pentru ignorarea tabletelor Android cu ecran de 7 inch, vizibil mai mici decât iPad Mini.