sâmbătă, 6 octombrie 2012

Un copil de 11 ani a descoperit un mamut aproape intact, vechi de 30.000 de ani




Inspirati de filme sau carti de aventura, copiii sunt dornici sa exploreze locurile din apropierea locuintei lor si sapa in pamant cu speranta ca vor descoperi o comoara. Dar, in final, sufera o mare dezamagire…



Insa acesta nu a fost si cazul unui baiat de 11 ani din Rusia.

Explorand in joaca imprejurimile, el a gasit ceva ce nu a mai fost vazut in ultimii 100 de ani. Copilul curios a descoperit un mamut aproape intact, care are carne, oase, blana si straturi de grasime.


Se pare ca ramasitele, care includ un colt, sunt de fapt jumatatea dreapta a corpului, cantarind aproximativ 500 de kilograme. Cercetatorii au spus ca mamutul, un mascul, a murit acum 30.000 de ani, la varsta de 15 ani. S-a pastrat aproape intact pana acum pentru ca a inghetat.

Baiatul care a facut aceasta descoperire se numeste Yevgeny Salinder. A gasit mamutul inghetat in Taymyr, nordul Rusiei, acolo unde locuieste cu familia, loc apropiat de statia polara Sopkarga.

Copilul le-a spus parintilor ca a gasit un mamut, acestia s-au indoit de cele spuse de Yevgeny, insa cercetatorii au confirmat descoperirea.

Acesta ar fi al doilea cel mai bine conservat mamut descoperit vreodata, dupa unul descoperit in 1901 tot in Rusia. Cercetatorii l-au numit Zhenya, dupa numele de alint al baiatului.

Mamutul este acum studiat, dar in curand va fi expus in Academia Rusa de stiinta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu