duminică, 2 decembrie 2012

A fost ordonata cea mai lunga sentinta pentru piraterie


Dupa cea mai mare amenda ordonata intr-un proces de piraterie, zilele trecute s-a stabilit si cea mai lunga perioada de inchisoare data ca pedeapsa intr-un caz similar.
Torrent piraterie imagine
Nu mai putin de 3 ani si 4 luni in inchisoare este sentinta pe care a primit-o un individ pe nume Gregory Cherwonik intr-un caz de piraterie. Aceasta perioada, cel putin momentan, intra in istorie ca fiind cea mai grea sentinta ordonata de un judecator intr-un caz care implica descarcari ilegale de continut protejat prin copyright.
Gregory a fost liderul grupului de ripping de filme iMAGINE. Acesta din urma este un grup responsabil de 41% din toate filmele filmate in cinema si postate online in perioada septembrie 2009 – septembrie 2011. Mai precis, condamnatul supraveghea o echipa de indivizi care mergeau intr-un cinematograf, filmau filmul care rula, dupa care mergeau in alt cinematograf si inregistrau la calitate inalta coloana sonora a aceluiasi film. Procesul se incheia dupa ore de editare si sincronizare a sunetului cu imaginea pentru ca rezultatul final sa ajunga pe site-urile de torrente marcate ca TS sau Tele-screener. In ceea ce priveste echipa mentionata mai sus, 2 membri au fost condamnati cu sentinte intre 23 si 30 de luni, in timp ce alti doi membri urmeaza sa-si primeasca sentintele in 2013.
Trebuie mentionat faptul ca Gregory Cherwonik a pledat vinovat in fata tribunalului si ca, pe langa cele 40 de luni de inchisoare, a mai primit si o amenda usturatoare de 15.000$ pe care trebuie sa o plateasca celor de la MPAA.

Sursa : http://playtech.ro

BitTorrent schimba macazul. Decizia SF luata de unul dintre cele mai mari site-uri de torrente

BitTorrent schimba macazul. Decizia SF luata de unul dintre cele mai mari site-uri de torrente


Utilizatorii celebrului site nu se asteptau la asta.
Unul dintre cuiburile piratilor de pe Internet, site-ul BitTorrent, e pe cale sa faca o schimbare magistrala anul viitor. Directorul executiv, Matt Mason, a declarat recent ca, din 2013, site-ul sau va distribui legal filme, muzica si carti online, scrie New York Times.
Mason a declarat ca are de gand sa semneze parteneriate cu industria de entertainment din America. Masura nu e chiar o premiera pentru BitTorrent, care este deja de ani buni un site care strange importante cantitati de software open source. Acum, insa, planul merge foarte departe.
Studiourile de la Hollywood ar avea toate motivele sa semneze cu BitTorrent, pentru ca site-ul are o baza de date de useri de doua ori mai mare decat Hulu, Netflix si Spotify luate la un loc, spune Mason. Plus ca si-a dovedit eficienta atunci cand vine vorba de descarcarea unor fisiere mari. 
De fapt, aceasta este si linia pe care isi doreste sa mearga BitTorrent. Site-ul isi propune sa ii ajute pe producatori sa distribuie usor continutul unui public numeros. Una dintre idei este ca BitTorrent sa ofere continut suplimentar celor care cumpara un film, de exemplu.

Sursa : http://www.yoda.ro

O inventie de acum doua secole ii va ajuta pe astronauti sa exploreze intregul sistem solar

O inventie de acum doua secole ii va ajuta pe astronauti sa exploreze intregul sistem solar


NASA si-a dat seama ca poate folosi o inventie din secolul al XIX-lea pentru a propulsa o naveta spatiala de ultima generatie.
Inginerii aerospatiali si-au intors privirea spre motorulStirling, inventat in anul 1816. Acesta foloseste gaz fierbinte pentru a impinge un piston si genereaza astfel curent electric.
Daca adaugam la acest motor si tehnologia “conductelor fierbinti”, inventata la Los Alamos in 1963, specialistii NASA au tot ce le trebuie ca sa realizeze o naveta destinata explorarii spatiului cosmic indepartat. Desigur, aceaste inventii vechi vor fi "upgradate" prin folosirea energiei nucleare.
Iata cum va arata noul motor, care va fi realizat de inginerii NASA, in colaborare cu cei de la Departamentul Energetic: va fi o  baterie alimentata cu uraniu, care va cantari aproximativ 22 de kilograme. Ea va genera caldura, aceasta va fi transportata de 8 motoare Stirling si va produce o energie de aproximativ 500 de wati.
In mod normal, rachetele spatiale de ultima generatie pe care inginerii vor sa le construiasca ar avea nevoie de 600-700 de wati. Pana acum, motorul testat a produs numai 24 de wati.
inginer NASA, motor
Cercetatorii de la Los Alamos spun ca proiectului unui astfel de motor este foarte rentabil: este simplu de realizat si se bazeaza pe resurse naturale de care Statele Unite dispun din abundenta.
Un alt avantaj este faptul ca nu exista niciun risc major privind o eventuala explozie a reactorului, pentru ca acesta va deveni functionabil abia dupa ce va ajunge in spatiu.
“Un motor simplu, mic, usor, bazat de fisiune nucleara ne va ajuta sa exploram mai usor si mai departe spatiul cosmic. Speram ca acest concept ne va duce curand din Nevada pana la granita cu spatiul indepartat: ultima frontiera”, declara increzator Patrick McClure, seful proiectului Los Alamos. Cu noul tip de motor va fi posibila cercetarea intregului sistem solar.
In ultimii zeci de ani, NASA a folosit drept combustibil plutoniu-238 pentru sondele sale spatiale, printre care misiunile Voyager si Cassini.
Incepand cu anii 1980, SUA a inceput sa renunte la plutoniu si dupa anul 1992 NASA nu a mai putut genera acest timp de combustibil nuclear.
Curiosity
Faimosul robotel Curiosity, care se afla acum pe planeta Marte, a dus cu el ultimele resturi de plutoniu american disponibil in prezent.

Sursa : http://www.yoda.ro

Corneliu Michaels, inginer la Boeing. Proiectele lui prin care SF-ul devine realitate

Corneliu Michaels, inginer la Boeing. Proiectele lui prin care SF-ul devine realitate


Echipa romanului a realizat primul avion de linie construit din fibra de carbon. 
Unul dintre cei 1.000 de ingineri de la Boeing se numeste Corneliu Michaels. Dupa 16 ani la Boeing, Corneliu vorbeste despre Boeing 787 ca despre copilul sau. Un avion care uimeste la fiecare aparitie si ne va defini viitorul.
Este prima aeronava de linie construita din materiale compozite, o tehnologie rezervata pana acum zonei militare sau spatiale. Fuselajul din fibra de carbon nu mai are nevoie de nituri si este lipit din piese produse pe trei continente.
Corneliu conduce una dintre echipele de ingineri care se ocupa de tot ce este electric si electronic in avion.

Sursa : http://www.yoda.ro

Siria iese la lumina, cel putin online


In urma cu doua zile anuntam taierea internetului la nivel national in Siria, o tara lovita agresiv de un razboi civil care dureaza din martie 2011. Perioada de ,,bezna online” s-a incheiat.
Siria online acces internet
Aproape toata Siria a revenit online pe parcursul ultimelor 24 de ore dupa o perioada de aproximativ 2 zile fara internet. Aceasta revenire are loc dupa mai multe declaratii contradictorii din partea guvernului sirian si din partea reprezentantilor Armatei pentru Eliberarea Siriei. In practica, desi perceptia generala a fost ca partidul aflat la putere, Ba’ath, este in spatele deconectarii, guvernul a dat vina pentru aceasta problema pe fortele armate rebele. Cu toate ca  nu vom afla probabil niciodata adevarul, un lucru este sigur, o astfel de privare a accesului la informatie reprezinta una dintre cele mai radicale forme de cenzura.
Ca un mic detaliu, daca fortele armate rebele ar fi fost in spatele deconectarii, un studiu realizat de CloudFlare confirma ca ar fi fost necesara taierea simultana a 4 grupuri de cabluri aflate in zone diferite.
La mijlocul anului trecut anuntam ca Internetul a devenit un drept fundamental al omului. Ar fi si pacat ca din cauza unor deconectari ulterioare ale internetului sa ajunga in Siria armate ONU sau Nato.

Sursa : http://playtech.ro

John McAfee, unul dintre cei mai mari informaticieni din lume, ar fi fost prins de politie dupa saptamani de cautari

John McAfee, unul dintre cei mai mari informaticieni din lume, ar fi fost prins de politie dupa saptamani de cautari


Creatorul antivirusului McAfee a anuntat pe blogul sau ca a fost prins. El era cautat pentru crima.
Specialistul in softuri antivirus John McAfee, cautat de autoritatile din Belize in legatura cu moartea unui vecin de-ai sai, ar fi fost capturat la granita acestei tari cu Mexic. Reusise sa se ascunda de autoritati saptamani la rand.
Blogul lui McAfee, in varsta de 67 ani, a anuntat ca a fost prins, insa acest lucru nu a fost confirmat si de autoritati.
"Am primit o informatie neconfirmata potrivit careia John McAfee a fost capturat la granita dintre Belize si Mexic", scrie blogul sau,whoismcafee.com.
Site-ul a fost lansat de McAfee pentru a lupta impotriva acuzatiilor, numite de el gresite, formulate de autoritati si de presa, potrivit carora informaticianul si-ar fi ucis vecinul. Oamenii legii susin ca nu vor decat sa il interogheze pe McAfee.
Gizmodo scrie ca specialistul in softuri antivirus si-ar fi pregatit mai multe postari pentru blogul sau, postari care sa-i ajunga timp de un an, in cazul in care va ajunge in mainile agentilor.
Potrivit Frace Presse, care citeaza surse din cadrul Ambasadei Americane din Belize, ar exista persoane apropiate lui McAfee in orasul Carmelita, regiunea San Pedro, care ar fi spus ca informaticianul nu ar fi fost capturat. Iar un purtator de cuvant al politiei ar fi declarat ca nu detine informatii referitoare la un posibil arest.

Sursa : http://www.yoda.ro

Cifrele de la număr la bit. Ep.13 - Limbajul clicurilor



Sursa : http://www.descopera.ro

Încă un pas spre Singularitate: a fost conceput Spaun, cel mai realistic creier artificial uman realizat până acum (VIDEO)


O echipă de cercetători canadieni a construit o simulare computerizată a creierului uman, intitulată Spaun, ce este capabilă să recunoască caractere şi să îndeplinească acţiuni simple. Programul prezintă capacitatea de a învăţa şi de a-şi aminti, reuşind să treacă de câteva probe standard ale testelor IQ.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru Neuroştiinţe Teoretice din cadrul Universităţii Waterloo au construit creierul artificial din 2,5 milioane de neuroni simulaţi pe computer. Spre comparaţie, creierul uman are 80-100 de miliarde de neuroni.
Neuronii simulaţi pe computer sunt modelaţi pentru a acţiona precum neuronii din creierul uman. Cercetătorii pot folosi diferite algoritme pentru a imita diferite secţiuni ale creierului uman.
Simularea Spaun include, de asemenea, un braţ simulat care este folosit pentru a efectua mişcări şi un ochi capabil să perceapă imagini cu mărimi de 28x28 pixeli. Creierul artificial poate efectua opt funcţii, de la desenarea unor simboluri la sarcini mai complexe, precum ordonarea unor date. Echipa de cercetători poate programa diferite funcţii care apelează la memoria pe termen scurt şi lung.
„Nu este nicidecum ceva la fel de rapid cum este creierul uman. Ar trebui să fie accelerat extraordinar de mult pentru a se apropia de acest nivel. În acest moment, sistemul are nevoie de două ore şi jumătate pentru a efectua sarcini echivalente cu gândurile ce necesită câteva secunde oamenilor”, a explicat Terrence Stewart, unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect.
Acum, cercetătorii conduşi de Chris Eliasmith doresc să îl doteze pe Spaun cu „plasticitate adaptorie” — capacitatea de a îşi reprograma neuronii pentru a învăţa sarcini noi prin propria acţiune, fără a mai fi pre-programat. Eliasmith crede că această simulare artificială a creierului uman poate oferi noi indicii despre funcţionarea celui mai important organ din corpul nostru. „Ne permite să înţelegem relaţiile dintre creier, adică substratul biologic, şi comportamentul uman. Acest lucru este extrem de util pentru numeroase ramuri ale medicinei”, spune Eliasmith. În testele efectuate până acum, cercetătorii au „ucis” câţiva din neuronii lui Spaun şi au observat cum capacitatea sa de acţiune s-a degradat, ceea ce oferă noi perspective asupra îmbătrânirii şi a afecţiunilor neurologice.
Iată câteva realizări ale creierului artificial:

Sursa : http://www.descopera.ro

Limuzina submarină - cel mai luxos mijloc de a călători prin ocean (FOTO, VIDEO)


Submersibilele personale sunt, de obicei, vehicule incomode, din cauza spaţiului interior restrâns. O companie olandeză a considerat că e momentul să propună amatorilor un mijloc de transport subacvatic mult mai confortabil, la fel de confortabil cum este o limuzină faţă de un automobil obişnuit.

Aşa a luat naştere modelul C-Explorer 5, pe care firma producătoare, U-Boat Worx, îl numeşte „prima limuzină subacvatică din lume”.
Dotat cu 5 scaune confortabile şi aer condiţionat, vehiculul poate coborî până la 300 m adâncime, deplasându-se cu o viteză de 5 km/h şi oferind o vedere panoramică prin cupola sa acrilică transparentă.
Mai confortabil decât submersibilele obişnuite de dimensiuni asemănătoare, C-Explorer 5 este numit de producătorii săi „prima limuzină subacvatică din lume”.
În plus, „limuzinei” i se pot adăuga numeroase dotări opţionale, precum un sistem de sunet pentru iPod, LED-uri pe tavan, un braţ mobil pentru colectarea de material subacvatic, o cameră video HD, sonar sau un modem subacvatic.
Deşi fabricat, la origine, în scop de agrement, pentru plimbări submarine,  C-Explorer 5 poate fi utilizat şi pentru cercetări oceanologice.
C-Explorer 5 este cel mai luxos dintr-o serie întreagă de modele oferite de firmă, care produce şi versiuni pentru 2 sau pasageri (C-Explorer 2 şi C-Explorer 3).
Deşi gândit iniţial ca o „jucărie” scumpă pentru oamenii cu bani (costul fiind de cca. 1,86 milioane euro), submersibilul poate fi folosit şi pentru cercetări submarine, afirmă reprezentanţii U-Boat Worx. În acest scop, poate fi echipat, la cerere, cu sisteme care să-i permită să rămână scufundat timp de 12 ore în şir, cu condiţia de a nu se deplasa continuu în acest interval.

Sursa : http://www.descopera.ro

Doua milioane de utilizatori de Facebook, pacaliti de o fotografie

Doua milioane de utilizatori de Facebook, pacaliti de o fotografie


Un utilizator al retelei de socializare a venit cu aceasta idee si e surprins acum ca atat de multi oameni au cazut un plasa.
Un utilizator de Facebook, Nolan Daniels, a postat o poza potrivit careia ar fi castigat 588 de milioane de dolari la loterie. El s-a fotografia cu ceea ce spunea ca este biletul castigator.  Poti vedea reactiile oamenilor, pe pagina lui de Facebook.
Sub imagine, omul a scris ca una dintre persoanele care vor da share, va primi din partea lui un milion de dolari: 
“Se pare ca nu o sa mai lucrez niciodata. Dati Share la aceasta poza si unul din voi va primi 1 milion de dolari”. 
Din pacate pentru aproape 2 milioane de oameni care au dat pana acum Share, totul s-a dovedit a fi o mare pacaleala.
“Numele nu au ordinea normala, asa cum apar ele pe un bilet adevarat. Fotografia a fost usor modificata prin Photoshop”, a spus un reprezentant al loteriei.

Sursa : http://www.yoda.ro

Unul dintre cei mai puternici "monştri" din Univers, descoperit într-o galaxie îndepărtată


Astronomii afirmă că au descoperit cea mai mare gaură neagră ce a fost observată vreodată, un veritabil "monstru" cu o masă de 17 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui, care se află în centrul unei galaxii îndepărtate, informează AFP.
Această gaură neagră uriaşă reprezintă 14% din masa totală a galaxiei sale, spre deosebire de procentul de 0,1% înregistrat de obicei în celelalte galaxii. Este un procent atât de mare încât ar putea să îi constrângă pe specialişti să îşi revizuiască teoriile despre formarea galaxiilor.
Uriaşa gaură neagră NGC 1277 este situată la 220 de milioane de ani-lumină de Terra, într-o galaxie de 10 ori mai mică decât Calea Lactee. Diametrul găurii negre este enorm, fiind de 11 ori mai mare decât orbita planetei Neptun în jurul Soarelui.
"E cu adevărat o galaxie insolită", a declarat într-un comunicat Karl Gebhardt, de la Universitatea Texas din oraşul american Austin.
"E aproape în întregime o gaură neagră. Ar putea fi primul obiect descoperit dintr-o nouă clasă, cea a găurilor negre galactice", a adăugat cercetătorul, coautor al studiului, publicat miercuri în revista britanică Nature.
NGC 1277 ocupă în mod sigur cel puţin locul al doilea în topul celor mai mari găuri negre identificate şi are şanse reale să se afle de fapt pe primul loc în acest clasament. Masa găurii negre considerate Numărul 1 actual, descoperită în 2011, nu a fost deocamdată calculată cu exactitate - ea ar putea fi între 6 şi 37 de miliarde de ori mai mare decât masa Soarelui.
Găurile negre sunt cele mai puternice forţe din Univers, creând un câmp gravitaţional atât de intens, încât nici lumina nu poate să îi scape.
O gaură neagră de masă stelară se formează atunci când o stea foarte mare se prăbuşeşte în interiorul ei, spre sfârşitul vieţii sale. Gaura neagră poate să continue să crească, înghiţind alte stele sau fuzionând cu alte găuri negre, generând uneori aceste găuri negre supermasive care ocupă centrele galaxiilor.
Însă NGC 1277 pune sub semnul întrebării această teorie prin mărimea sa disproporţionată în raport cu galaxia din care face parte.
Alte studii vor fi necesare pentru a se determina dacă această gaură neagră anormal de mare este unică în felul ei sau dacă ea ne dezvăluie de fapt un mecanism de formare cosmică până acum necunoscut.
"Galaxia care adăposteşte această gaură neagră pare să se fi format în urmă cu peste 8 miliarde de ani şi ea nu pare să se fi schimbat prea mult de atunci", afirmă cercetătorii de la Institutul Max Planck, coordonatorii studiului.

Sursa : http://www.gandul.info

VIRAL O iluzia optica a adunat 12 milioane de vizualizari in 5 zile

VIRAL O iluzia optica a adunat 12 milioane de vizualizari in 5 zile


Chiar daca ti se spune ca in fata ta ai parte de o iluzie optica, de multe ori nu iti vine sa crezi. Cam asa se intampla si in clipul urmator.
"Brussup", acesta este numele utilizatorului de YouTube care a reusit sa atraga in 5 zile nu mai putin de 12 milioane de afisari.
Utilizatorul a filmat cu camera de acasa cateva iluzii optice realizate chiar de el, iar filmarea postata pe YouTube a devenit, in numai cateva ore, viral pe Internet, potrivit StirilePROTV.ro.
Si tot in acest interval de timp, clipul a reusit sa stranga pe YouTube si aproape 10.000 de comentarii:

De aici a inceput totul...

Aici puteti vedea, intr-o retrospectiva deopotriva nostalgica si inspirationala, o colectie a celor mai importante momente din cadrul Cool School, cele mai cool mesaje, cele mai potrivite ganduri si promisiunile facute de primii tineri din generatia Tech School!


Sursa : http://techschool.ro