sâmbătă, 26 mai 2012

Android PC-ul de 49 $ de la VIA - pentru minimalişti

APC este PC-ul construit de VIA pentru conectarea la Internet. Acesta este scopul principal al acestui dispozitiv minimalist, pentru care producătorul nu s-a deranjat să creeze nici măcar o carcasă. În ciuda acestui fapt, APC este cât se poate de atractiv pentru un utilizator cu ceva cunoştinţe în domeniul IT. Oferind funcţii minime, el ar putea să fie mai mult decât suficient în anumite aplicaţii. Placa roşie vine cu un procesor VIA WonderMedia ARM 11, tactat la 800 MHz, 512 MB RAM şi o memorie integrată de 2 GB. Ea poate fi extinsă cu un card microSD.
VIA APC - pentru conectare la Internet simplă şi ieftinăVIA APC - pentru conectare la Internet simplă şi ieftinăAPC se conectează la Internet doar cu ajutorul unui cablu LAN. Lipsa modulului WiFi este unul din motivele pentru care preţul este foarte mic. Panoul cu conectori include o mufă HDMI, una D-Sub, patru porturi USB 2.0 şi două mufe audio. Placa de bază în format neo-ITX este compatibilă cu carcase mini-ITX şi microATX. În pachet este inclus un alimentator de 15W.Sistemul de operare Android 2.3 a fost optimizat pentru utilizarea cu tastatură şi mouse. El vine doar cu câteva aplicaţii de bază preinstalate.
VIA APC - panoul cu conectoriVIA APC - panoul cu conectoriConform specificaţiilor producătorului, APC poate rula filme 720p şi suportă OpenGL-ES 2.0. Ieşirea video ar trebui să suporte rezoluţii de până la 1920x1080. APC de la VIA poate fi precomandat. Producătorul spune că livrările vor începe în luna iulie.

Sursa: APC.io

Sursa:http://www.go4it.ro

Aceasta este prima tabletă Dell cu sistem Windows 8


Ecran HD de 10.1 inch, platformă Intel cu procesor Atom dual-core şi o carcasă mai degrabă plictisitoare - aceasta pare să fie reţeta aleasă de Dell pentru prima tabletă cu sistem de operare Windows 8.


Ecranul cu interfaţă multi-touch suportă rezoluţia 1366x768 pixeli şi poate fi utilizat împreună cu un stylus, dacă ne decidem să-l achiziţionăm separat. Tot opţional este şi SSD-ul de 128 GB, ce promite să ridice considerabil viteza de reacţie a sistemului Windows 8, rulat pe platforma Intel Clover Trailcu 2 GB memorie RAM DDR2.

Dell va oferi noua tabletă în variante cu suport WiFi N şi Bluetooth, respectiv suport 3G pentru conexiuni de internet mobil. Utilizatorii din mediul de afaceri pot opta pentru includerea unui cititor de amprente, card reader, sistem Bit Locker pentru criptarea spaţiului de stocare şi pachetulDell Data Protection Essentials.

La capitolul multimedia lucrurile devin ceva mai interesante, tableta având de oferit o pereche formată din două camere foto (8MP şi 2MP), difuzoare stereo, respectiv conectori pentru căşti şi microfon.

Autonomia este asigurată de un acumulator detaşabil, disponibil în variante cu 2 sau 4 celule.

În ciuda aspectului estetic puţin lipsit de strălucire şi dotările hardware nu tocmai impresionante, tableta asemănătoare cu actualul model pentru Windows 7, Dell Latitude ST, ar putea fi bine primită de către public dacă preţul de vânzare este unul competitiv. Chiar dacă Dell nu a dat detalii referitoare la preţuri, ne putem aştepta la costuri semnificativ mai mari decât la achiziţia unei tablete din gama iPad, date fiind costurile impuse de licenţierea sistemului Windows 8 şi platforma hardware cu procesor Intel.

Sursa: Neowin.net

Sursa:http://www.go4it.ro

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III este telefonul momentului. Prin amabilitatea Vodafone Romania, vă putem prezenta pe Go4it.ro un test amănunţit cu acest terminal de top. Imaginile de mai jos şi cele din galerie nu pot să reflecte corect calitatea construcţiei şi imaginea excelentă oferită de ecran.Vom încerca în continuare să vă prezint primele impresii, urmând ca săptămâna viitoare să publicăm testul complet cu Samsung Galaxy S III.
La prima vedere, telefonul nu pare să fie foarte mare. Pus alături de Galaxy S II el nu este cu mult mai mare. Diferenţa de la un ecran de 4.3" la unul de 4.8" o observi însă atunci când începi să-l butonezi. Îmi place suprafaţa mare de afişare, ce arată superb în ciuda faptului că este o matrice AMOLED PenTile. Din păcate, dacă Samsung Galaxy S III este utilizat cu o singură mână, degetul mare nu ajunge uşor în toate colţurile.
Cu o densitate de 306 DPI, este aproape imposibil să diferenţiezi pixelii pe ecranul telefonului. Unghiurile de vizibilitate sunt excelente, însă poate fi observat efectuld e ghosting la mişcare rapidă a unui obiect pe ecran. Camera foto este destul de rapidă, însă nu am reuşit să-mi fac o părere asupra calităţii pozelor.
;
Gesturile oferite de Samsung Galaxy S III sunt foarte interesante şi apreciez faptul că producătorul te lasă să le activezi doar pe cele care-ţi plac. Vom vorbi în detaliu despre ele şi despre multe alte aspecte în testul pe care-l vom publica săptămâna viitoare. Pentru ce interesaţi, Samsung Galaxy S III poate fi precomandat pe site-ul Vodafone.ro.
Samsung Galaxy S III are un ecran superb!Samsung Galaxy S III