marți, 18 septembrie 2012

GAFĂ URIAŞĂ la postul TV Fox News: "iPHONE 5 are tastatură cu laser şi proiector holografic"

iPhone 5. Angajaţii postului Fox News au făcut o gafă uriaşă în cadrul unui reportaj despre iPhone 5.



Fox News a înzestrat iPhone 5 cu specificaţii tehnice inventateFox News a înzestrat iPhone 5 cu specificaţii tehnice inventate
iPhone 5. În cadrul unui reportaj legat de faptul că în SUA s-au format deja cozi pentru iPhone 5, care va fi lansat vineri, postul de televiziune Fox News a făcut o gafă uriaşă: le-a spus telespectatorilor că noul iPhone are specificaţii tehnice demne de filmele SF, care n-au nicio legătură cu realitatea.
Cozile pentru iPhone 5 s-au format cu o săptămână înainte de livrare
Este vorba de o tastatură laser şi de un proiector holografic integrat, specificaţii care au fost preluate dintr-un clip care datează de anul trecut, creat de un studio de design care şi-a imaginat cum ar putea arăta iPhone-ul 5. Angajaţii Fox News au luat însă clipul de bun, aşa că au comis o gafă care a făcut repede înconjurul lumii.

Exerciţiul de imaginaţie făcut de angajaţii Aatma Studio:

VIDEO: Canon EOS 6D, cea mai usoara camera DSLR

VIDEO: Canon EOS 6D, cea mai usoara camera DSLR


Canon anunta EOS 6D, o camera DSLR cu Wi-Fi, GPS si inregistrare video Full-HD. GALERIE FOTO
Canon anunta EOS 6D, un nou model din seria de aparate foto EOS, ideal pentru calatorii, peisaje si portrete. Aparatul este cel mai usor DSLR din lume cu o greutate de doar 770 grame. EOS 6D este realizat din policarbonat si aliaj de magneziu si are dimensiuni de 145 x 111 x 71 mm.
EOS 6D are autofocalizare in 11 puncte, o gama ISO cuprinsa intre 100 si 25.600, ce poate fi extinsa intre 50 si 102.400. Noul model vine cu o serie de functii, printre care: de detectie a fetei si senzor de detectie a contrastului.
Camera are o rezolutie de 20,2 MP, ce permite realizarea de fotografii cu o dimensiune de 5472 x 3648 pixeli. Pot fi surprinse imagini si la rezolutii de 3648 x 2432, 3648 x 2432, 2736 x 1824, 1920 x 1280 si 720 x 480 pixeli.
Canon EOS 6D poate face inregistrari video 1920 x 1080, 1280 x 720 si 640 x 480 pixeli. Camera vine conectivitate GPS si Wi-Fi, pentru un transfer mai rapid pe un laptop, smartphone sau in cloud.
Noul model va fi disponibil in luna decembrie pentru un pret de 2099 dolari (doar body) si de 2899 dolari, cu un obiectiv inclus cu o diafragma de F/4 L si o distanta focala de 24 - 105 mm.

http://youtu.be/LgGAl_i4YR4

Celluon Magic Cube - tastatura cu proiectie VIRTUALA pentru orice smartphone. Ce face Cubul Magic


Daca spui laser trebuie sa fie ceva de inalta tehnologie. Dar ce ati spune despre o tastatura laser? Desi exista pe piata de cativa ani, tehnologia abia acum se maturizeaza si incepe sa functioneze convingator. 
Mai mult, producatorii mari de tablete si telefoane mobile se pregatesc sa o inglobeze in viitoarele noutati.
Dincolo de voce, intotdeauna am visat la o tastatura virtuala. Cubul Magic este o tastatura cu proiectie virtuala pentru orice fel de dispozitiv mobil. Functioneaza cu tablete si telefoane iOS, Android sau Windows si tot ce se conecteaza prin bluetooth. 
La o incarcare completa bateria ajunge pentru 2,5 - 3 ore daca scrii fara intrerupere. O poti pune in asteptare ca sa economisesti energie. Apesi pe "Fn" si "Back" si se opreste. Cubul functioneaza in continuare, dar nu mai consuma la fel de multa energie. Foarte putina. Ca sa il "trezesti" apesi cu trei degete si porneste.
Intrebarea care iti vine in minte dupa ce vezi cat de utila poate fi asemenea inventie este de ce nu e integrata in telefoanele destepte si tablete. Desi mica firma din Taiwan tine cu dintii de patente, numele mari din domeniu sunt deja interesate sa o preia in noile modele.

http://youtu.be/g0qARDGJj1w

A fost identificat factorul ce te face să slăbeşti cu 55% mai puţin atunci când ţii dietă!


A fost identificat factorul ce te face să slăbeşti cu 55% mai puţin atunci când ţii dietă!
Doi cercetători canadieni afirmă că cele două sfaturi oferite de cadrele medicale persoanelor care vor să slăbească – „mănâncă mai puţin” şi „fă mai multă mişcare” – ar trebui însoţite de încă un mesaj: „dormi mai mult”.
Cercetătorii afirmă că există dovezi convingătoare care arată că lipsa somnului contribuie la epidemia obezităţii şi că lipsa de atenţie acordată acestui factor explică parţial de ce eforturile de a slăbi eşuează de foarte multe ori.
„Printre factorii de comportament pentru care există dovezi clare că împiedică pierderea în greutate, somnul insuficient capătă tot mai multă atenţie şi recunoaştere”, explică cercetătorii într-un articol publicat astăzi în Canadian Medical Association Journal, publicaţia oficială a celei mai importante asociaţii medicale din Canada, ce are peste 70.000 de membri.
Cercetătorii au subliniat rezultatele unui studiu în care participanţii au fost direcţionaţi, în mod aleatoriu, să doarmă 5,5 ore sau 8,5 ore timp de 14 zile. Fiecare participant la studiu şi-a redus consumul zilnic cu 680 de calorii, dormind în laboratorul de cercetare. Voluntarii care au dormit doar 5,5 ore au pierdut cu 55% mai puţină grăsime corporală şi cu 60% mai multă masă musculară faţă de participanţii care au dormit 8,5 ore. Cu alte cuvinte, persoanele care nu dormeau suficient şi-au păstrat ţesutul adipos, pierzând în schimb muşchi.
Într-un alt studiu, publicat în luna iulie a acestui an, cercetătorii au urmărit 245 de femei ce participau la un program de pierdere a greutăţii ce se întindea de-a lungul a şase luni. Femeile care au dormit mai mult de şapte ore pe noapte şi care au raportat o mai bună calitate a somnului au prezentat cu 33% mai multe şanse ca eforturile de a slăbi să fie încununate cu succes.
De asemenea, cercetătorii au analizat 36 de studii la care au participat în total 635.000 de oameni din jurul lumii, descoperind că adulţii care nu dorm suficient au cu 50% mai multe şanse să fie obezi, iar copiii care nu dorm suficient au cu 90% mai multe şanse să fie obezi în comparaţie cu persoanele care dorm mai mult.
De aceea, cercetătorii afirmă că este foarte important ca programele de slăbit să includă sfaturi referitoare la durata somnului, acest lucru urmând să crească ratele de succes.
Oamenii de ştiinţă nu au identificat exact modul în care lipsa somnului contribuie la obezitate, însă anumite studii indică faptul că un somn insuficient afectează părţile din creier care reglează poftele alimentare. De asemenea, cercetătorile au arătat că hormonii leptină, ghrelină, cortizol şi orexină, ce joacă un rol important în reglarea apetitului, sunt afectaţi de somnul insuficient.
Chiar dacă a dormi mai mult nu reprezintă o soluţie pentru toate persoanele care încearcă să slăbească, „un număr tot mai mare de dovezi sugerează că obiceiurile de somn nu ar trebui neglijate atunci când un pacient intenţionează să urmeze un program de pierdere a greutăţii”, concluzionează cercetătorii.


Din hacker, paznic la serverele unei firme IT. Noul loc de munca al celui care a spart softul NASA

Din hacker, paznic la serverele unei firme IT. Noul loc de munca al celui care a spart softul NASA


Atacul hackerului a produs Agentiei Spatiale Americane pagube de 500.000 de dolari
Hackerul clujean cunoscut sub pseudonimul Iceman, cel care a spart serverele NASA in anul 2010, a scapat de inchisoare si si-a gasit chiar un nou loc de munca, in domeniul IT.
Robert Butyka este un om liber, dupa ce Curtea de apel Cluj a respins cererea procurorilor, care solicitau reincarcerarea sa.
Tanarul a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare conditionata, dupa ce a spart serverele NASA, in anul 2010.
Atacul lui informatic a dus la autodistrugerea softului NASA, provocand astfel o paguba de 500.000 de dolari Agentiei Spatiale Americane, care a cerut si daune.
La dosarul prezentat de Robert in instanta se afla si dovada ca acesta este acum angajat la o firma de IT, unde este agent de securitate. Fisa postului sau presupune supravegherea serverelor companiei, scrie Ora de Cluj.

VIDEO: LG lanseaza Optimus G, un smartphone cu display mare si procesor quad-core

VIDEO: LG lanseaza Optimus G, un smartphone cu display mare si procesor quad-core


Coreenii anunta un telefon ultraperformant cu camera de 13 MP si memorie RAM de 2 GB. GALERIE FOTO
LG anuntat Optimus G, un smartphone ultraperformant cu ecran mare si procesor cu patru nuclee. Noul model vine cu o serie de functii interesante, precum: QSlid, Dual Screen Dual Play sau Cheese Shutter.
Optimus G are un display True HD IPSPlus de 4,7 inch cu o rezolutie de 1280 x 768 pixeli si format 15:9. Cu functia QSlide, utilizatorii pot imparti ecranul in doua pentru doua task-uri diferite, cum ar fi trimiterea unul e-mail in timp ce cautam pe Internet sau vizualizarea unui clip video.
O alta functie este Dual Screen Dual Play, ce permite utilizatorilor sa ruleze o prezentare pe un alt display, in timp ce pe ecranul telefonului apar notele pentru speech.
Smartphone-ul are o camera cu rezolutia de 13 MP (in unele tari de 8 MP) si o camera frontala de 1,3 MP. Cu functia Cheese Shutter, camera poate fi activata prin comanda vocala.
LG Optimus G va fi disponibil in Coreea de Sud incepand de saptamana viitoare, iar la nivel global din luna octombrie.
Specificatii tehnice:
  • Dimensiuni: 131,9 x 68,9 x 8,45 mm
  • Greutate: 145 grame
  • Ecran: 4,7 inch WXGA True HD IPSPlus
  • Rezolutie ecran: 1280 x 768 pixeli
  • Format ecran: 15:9
  • Camera: 13 MP / 8 MP
  • Camera frontala: 1,3 MP
  • Sistem de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Memorie RAM: 2 GB DDR
  • Spatiu de stocare: 32 GB
  • Procesor: quad-core Krait, 1.5 GHz
  • Chip: Qualcomm Snapdragon S4 Pro
  • Retea: 2G / 3G / LTE
  • Conectivitate: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB 2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC
  • Baterie: 2100 mAh (570Wh/L)
  • Autonomie convorbiri: 15 ore
  • Stand-by: 335 ore (~14 zile)

http://youtu.be/LMhD9rEkVLY

Unul dintre cele mai comune motive ale stricarii unui iPhone in SUA este scaparea in toaleta




De la lansarea iPhone in 2007, posesorii din SUA ai smartphone-urilor Apple au platit aproape 6 miliarde dolari pe reparatii, cele mai comun motiv pentru stricarea iPhone fiind scaparea din mana, urmat de caderea in toalete, bazine sau lacuri.



O husa pentru iPhone poate costa in SUA incepand de la 5 dolari, dar masurile mai scumpe de protejare a smartphone-ului ajung pana la 80 de dolari, in timp ce costurile americanilor pentru reparatii aduse celui mai popular smartphone din lume au ajuns la 5,9 miliarde de dolari de la lansarea primului model in 2007, arata un studiu al firmei SquareTrade, furnizor de planuri de asigurare pentru electronicele de consum.

Studiul a fost publicat la circa o saptamana dupa lansarea ultimei generatii a smartphone-ului, iPhone 5. Apple a anuntat luni ca a primit 2 milioane de precomenzi in 24 de ore pentru iPhone 5, de peste doua ori mai mult fata de precedentul record stabilit de iPhone 4S in octombrie 2011.

Potrivit SquareTrade, 30% din posesori si-au stricat iPhone-ul in ultimul an. Deteriorarea accidentala este de 10 ori mai probabila comparativ cu pierderea sau furtul, noteaza firma americana.

Cel mai comun mod de a strica un iPhone este scaparea acestuia pe jos, urmata de caderea in toalete, bazine sau lacuri, alunecarea de pe genunchi, impingerea accidentala de pe mese sau turnarea accidentala a unui lichid pe smartphone, afirma directorul de vanzari al SquareTrade, Ty Shay.

Studiul SquareTrade a fost realizat prin consultarea a 2.000 de utilizatori iPhone.

E mai scump decat un stadion! Nimeni nu isi explica felul cum a ajuns acest site sa coste 327 de milioane de dolari

E mai scump decat un stadion! Nimeni nu isi explica felul cum a ajuns acest site sa coste 327 de milioane de dolari


Pentru cei care sunt obisnuiti sa vada cum banii publici din Romania sunt aruncati in toate directiile, iata ca acest lucru se intampla si in America. Doar ca acolo sumele difera si va garantam ca sunt uriase.
Business Insider scrie despre modul in care statul California a ales sa dea 327 de milioane de dolari pentru un simplu site. Nu un spital, nu un stadion, nici macar pentru o parcare de masini de lux, ci pentru un site.

Portatul va fi destinat americanilor care nu au in prezent asigurare medicala si vor sa-si cumpere una. Util, ce-i drept, dar suma colosala nu poate fi explicata in niciun fel.

Sursa citata a comparat costurile acestui site cu cele ale infiintarii Google si Amazon. Motorul de cautare Google s-a infiintat in 1998 cu numai 100.000 de dolari si dezvoltat pentru 25 de milioane de dolari un an mai tarziu, pentru ca Amazon sa coste 1 milion de dolari la infiintare.

A fost descoperita o eroare uriasa in Internet Explorer. Care e singura cale prin care poti rezolva problema

A fost descoperita o eroare uriasa in Internet Explorer. Care e singura cale prin care poti rezolva problema

Internet Explorer are din nou probleme. Descarca tool-ul ce elimina vulnerabilitatile browserului
Microsoft descoperit un nou bug in Internet Explorer. Utilizatorii browserului au primit inca de ieri o notificare pentru instalarea tool-ului pentru remedierea problemelor.
Update-ul, denumit Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), este oferit gratuit de catre Microsoft. Tool-ul previne accesul neautorizat de tip hacking pe sistemele Windows.
Bug-ul a fost descoperit de Eric Romang, specialist IT in securitate pentru compania e-Business & Resilience Centre.

Cel mai subtire PC All-in-One din lume, Lenovo IdeaCentre A720, a ajuns in Romania

Cel mai subtire PC All-in-One din lume, Lenovo IdeaCentre A720, a ajuns in Romania


Noul model are un ecran de 27" si cele mai noi procesoare si tehnologii grafice. GALERIE FOTO
Lenovo anunta lansarea pe piata din Romania a noului IdeaCentre A720, un calculator de birou prevazut cu un uimitor ecran de 27 inci, sensibil la atingere si pliabil pana la orizontala. Ideacentre A720 aduce utilizarea computerelor de birou la un nivel inspirat de scenariile science-fiction si marcheaza intrarea în era calculatoarelor de birou incredibil de subtiri, usoare si adaptabile. Echipat cu procesoare Intel Core i7 din a 3-a Generatie, noul IdeaCentre A720 ofera ofera cele mai bune conditii pentru lucru si divertisment, într-un design stilat si rafinat. 
Lenovo IdeaCentre A720 creeaza o experienta multiplayer unica, folosind un ecran multi-touch care permite folosirea a pana la 10 degete. Noul All-in-One poate fi rabatat pana la orizontala, este ideal pentru jocuri interactive de masa si este echipat cu cele mai noi procesoare si tehnologii grafice. IdeaCentre A720 duce mai departe mostenirea Lenovo în ceea ce priveste modelele AIO cu design zvelt, prin pozitionarea unitatii centrale la baza calculatorului.
"Lenovo IdeaCentre A720 este un produs care, prin design si tehnologie, face trecerea la urmatoarea etapa în istoria relatiei dintre oameni si PC-uri. Asa cum cu totii ne amintim de momentul în care am renuntat la clasicul telefon mobil pentru a trece la smart-phone, la fel si A720 marcheaza o schimbare fundamentala a felului în interactionam cu PC-urile noastre. Este o schimbare de interfata care deschide calea catre noi experiente multisenzoriale si noi utilizari ale PC-urilor de birou," a declarat Aurel Netin, director general Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova. 
IdeaCentre A720 prezinta un monitor cu unghi ajustabil, ceea ce permite aducerea ecranului catre utilizator sau plierea ecranului la orizontala. Aceasta facilitate permite adoptarea unor pozitii confortabile, mai ales cand vine vorba de activitati de durata mare în fata calculatorului. Folosind caracteristici de divertisment integrate, cum ar fi Lenovo High-Sense (720p HD) Webcam si Lenovo IdeaTouch (o serie de aplicatii si jocuri optimizate pentru ecrane tactile) IdeaCentre A720 aduce un plus de eleganta si relaxare, transformand orice casa într-un centru de divertisment.

Caracteristici principale:
  • Este cel mai subtire PC din lume, cu o grosime a unitatii centrale integrate de numai 24,5 mm. 
  • Detine cele mai noi procesoare si tehnologii grafice: a 3-a generatie de procesoare Intel Core i7 si procesoare grafice pana la NVIDIA GeForce 2 GB.
  • Ecran de 27 inci fara cadru, pliabil pana la orizontala. 
  • Calculatorul este echipat cu tehnologie multi-touch ce permite folosirea de pana la 10 degete simultan, ideal pentru mai multi jucatori care prefera jocurile interactive de masa, toate într-un singur dispozitiv.

Specificatii tehnice:
  • Se livreaza cu Windows 7 Home Premium preinstalat si este Win 8 Ready.
  • Monitor: 27 inci Full HD (1920x1080), fara cadru, 10 Point Multi-touch, 16:9 widescreen 
  • Placa grafica: pana la NVIDIA GeForce GT 630M 2GB 
  • Memorie RAM si hard disk: pana la 8GB DDR3, pana la 1TB HDD si pana la 64GB SSD 
  • Unitate integrata DVD reader/writer sau Blu-ray Disc 
  • Bluetooth1 & 802.11b/g/n Wi-Fi
  • Conectori USB2.0, USB3.0 & 6-in-1, cititor de carduri
  • Camera web integrata: 720p HD 
  • Interfata pentru conectarea la alte dispozitive de înalta definitie HDMI in/out
  • Sistem audio Dolby Home Theatre V4 cu îmbunatatire audio
  • TV tuner integrat 
  • Lenovo Rescue System - faciliteaza recuperarea si crearea de copii de rezerva 
  • Lenovo Enhanced Experience 3 pentru Windows 7 cu RapidBoot – tehnologie care permite pornirea cu 40% mai rapida decat a altor calculatoare echipate cu Windows 7 (disponibil pe modelele cu procesoare Intel Core i3, i5 sau i7) 
  • Lenovo IdeaTouch – o serie de aplicatii multimedia optimizate, precum un sintetizator sau jocuri precum Angry Birds.
  • Lenovo Dynamic Brightness System – protejeaza ochii prin reglarea automata a stralucirii ecranului în functie de lumina din mediul ambient
  • Lenovo Eye Distance System – avertizeaza atunci cand utilizatorul se afla prea aproape de ecran