marți, 18 septembrie 2012

Unul dintre cele mai comune motive ale stricarii unui iPhone in SUA este scaparea in toaleta




De la lansarea iPhone in 2007, posesorii din SUA ai smartphone-urilor Apple au platit aproape 6 miliarde dolari pe reparatii, cele mai comun motiv pentru stricarea iPhone fiind scaparea din mana, urmat de caderea in toalete, bazine sau lacuri.



O husa pentru iPhone poate costa in SUA incepand de la 5 dolari, dar masurile mai scumpe de protejare a smartphone-ului ajung pana la 80 de dolari, in timp ce costurile americanilor pentru reparatii aduse celui mai popular smartphone din lume au ajuns la 5,9 miliarde de dolari de la lansarea primului model in 2007, arata un studiu al firmei SquareTrade, furnizor de planuri de asigurare pentru electronicele de consum.

Studiul a fost publicat la circa o saptamana dupa lansarea ultimei generatii a smartphone-ului, iPhone 5. Apple a anuntat luni ca a primit 2 milioane de precomenzi in 24 de ore pentru iPhone 5, de peste doua ori mai mult fata de precedentul record stabilit de iPhone 4S in octombrie 2011.

Potrivit SquareTrade, 30% din posesori si-au stricat iPhone-ul in ultimul an. Deteriorarea accidentala este de 10 ori mai probabila comparativ cu pierderea sau furtul, noteaza firma americana.

Cel mai comun mod de a strica un iPhone este scaparea acestuia pe jos, urmata de caderea in toalete, bazine sau lacuri, alunecarea de pe genunchi, impingerea accidentala de pe mese sau turnarea accidentala a unui lichid pe smartphone, afirma directorul de vanzari al SquareTrade, Ty Shay.

Studiul SquareTrade a fost realizat prin consultarea a 2.000 de utilizatori iPhone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu