duminică, 14 octombrie 2012

Record mondial.Austriacul Felix s-a aruncat din cosmos.A coborat 39.000m cu viteza sunetului. VIDEO


Temerarul Felix Baumgartner a reusit dupa doua incercari in ultimele 7 zile sa devina primul om din lume care a depasit bariera sunetului, fara sa se afle intr-un avion.

Felix Baumgartner, care a realizat cu succes duminica, in jurul orei 21.08 (ora Romaniei), saltul in cadere libera din stratosfera, plonjand de la altitudinea record de circa 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, a ajuns cu bine pe pamant, in jurul orei 21.17 (ora Romaniei), atingand o viteza oficiala de 1136 km/h, astfel acesta depasind viteza sunetului, care la acea presiune atmosferica era calculata la aproximativ 1100 km/h.

Saltul in cadere libera din stratosfera al lui Felix Baumgartner - o premiera mondiala - a fost realizat cu succes duminica, la 21.08 (ora Romaniei), austriacul plonjand de la altitudinea record de circa 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, conform imaginilor live de pe site-ul oficial al misiunii - redbullstratos.com.

Austriacul Felix Baumgartner, pasionat de sporturi extreme, incearca sa depaseasca si viteza sunetului in cadere libera - o premiera mondiala -, plonjand de la altitudinea record. Insa el a depasit altitudinea pe care si-o propusese (de 36.576 de metri), realizand saltul de la circa 39.000 de metri.

CE RECORDURI A ATINS FELIX BAUMGARTNER





Cu textul "Born to fly" (Nascut pentru a zbura, n.r.) tatuat pe antebrat, austriacul in varsta de 43 de ani spera sa adauge mai multe recorduri in palmaresul sau: caderea libera realizata de la cea mai mare inaltime si cea mai rapida saritura libera. De asemenea, Felix Baumgartner vrea sa devina primul om care depaseste viteza sunetului fara a se afla intr-un echipament special de zbor.

In timpul ascensiunii sale, Felix Baumgartner a stabilit si un alt record: s-a aflat intr-o capsula trasa de un balon care a ajuns la cea mai mare altitudine la care s-a aflat vreodata un balon cu echipaj uman.

Uriasul balon - la care a fost atasata o capsula cu o greutate de 1.315 kilograme, in interiorul careia se afla Felix Baumgartner - a fost ridicat in aer in jurul orei 18.30 (ora Romaniei), potrivit imaginilor live difuzate pe site-ul oficial al misiunii - redbullstratos.com.

A fost pentru prima data in istorie cand a fost lansat un balon de o asemenea marime, la care a fost atasata o capsula in care s-a aflat echipaj uman. In respectiva capsula, Felix Baumgartner a avut patru sisteme diferite de oxigen, pentru a-l ajuta sa respire la o asemenea altitudine, potrivit explicatiilor care au insotit transmisiunea live a misiunii.






Balonul care a ridicat in stratosfera capsula in care s-a aflat Felix Baumgartner a fost realizat dintr-o folie de plastic, iar pentru umflarea sa au fost necesari 850.000 de metri cubi de heliu.

Ascensiunea celui supranumit "Neinfricatul Felix" a durat aproximativ 2 ore si 40 de minute.

Baumgartner, care poarta un costum presurizat, a pasit afara din capsula in jurul orei 21.08 (ora Romaniei).

Momentele de dupa saritura au fost critice. Pozitia corpului sau a avut un rol crucial, pentru a-i permite acestuia sa respire. Daca ar fi cazut si s-ar fi rotit prea repede, Felix Baumgartner ar fi putut sa sufere probleme la ochi, creier si sistemul cardiovascular, potrivit Reuters.






Coborarea lui Baumgartner a durat mai putin de 15 de minute, din care circa cinci in cadere libera, inainte de deschiderea parasutei, la o altitudine de 1.500 de metri, potrivit specialistilor din camera de control a misiunii lui Felix Baumgartner.

Atingand viteza sunetului - de 1.227,6 kilometri /ora (343 metri/ secunda) -, Felix Baumgartner va zbura la fel de repede ca un glont de pistol.

MAMA LUI FELIX A PLANS IN TIMPUL OPERATIUNII


La intreaga operatiune participa si mama lui Felix Baumgartner, care a plans de mai multe ori pe parcursul operatiunii.

Recordul pentru saltul cu parasuta in cadere libera este detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spatiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sarit in gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Evenimentul, pentru care austriacul se pregateste de cinci ani, programat sa aiba loc initial pe 8 octombrie, a fost amanat, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, de mai multe ori, intai pentru 9 octombrie, apoi pentru 11 octombrie si, cel mai recent, pentru duminica.

"Imi plac foarte mult provocarile, iar incercarea de a deveni prima persoana care depaseste bariera sunetului este o provocare unica. Acesta este, probabil, ultimul lucru pe care il mai am de facut", a declarat Felix Baumgartner in timpul perioadei de pregatire pentru marele salt.

"Cred ca totul este o chestiune de pregatire. Trebuie sa iti faci bine treaba. Si imi displace sa fiu numit un iubitor de senzatii tari sau dependent de adrenalina, pentru ca nu sunt deloc asa. Imi place ca totul sa fie foarte bine pus la punct", a mai spus Baumgartner.






Aventurierul austriac a trecut peste deceptia provocata de amanarea saltului si a incercat in ultimele zile sa se concentreze asupra a ceea ce trebuie sa faca duminica, potrivit unui comunicat remis in urma cu cateva zile de organizatori.

In afara de conditiile meteorologice, organizatorii misiunii s-au mai confruntat cu o problema: nu au avut decat un balon de rezerva.

Anuntul acestui salt, facut initial la sfarsitul lui septembrie, a pus capat unei perioade de incertitudine in ceea ce privea data la care va avea loc saltul supersonic, dupa ce capsula presurizata, ridicata de un balon umflat cu heliu, a fost avariata in luna iulie, in timpul unor teste.

"Toate sistemele capsulei au fost testate cu succes", a declarat, atunci, intr-un comunicat, Art Thompson, directorul tehnic al acestui proiect, denumit "Stratos".

Pentru a se pregati pentru aceasta performanta, parasutistul austriac Felix Baumgartner a efectuat deja doua salturi deasupra statului New Mexico - primul in martie, de la altitudinea 21.600 de metri, iar cel de-al doilea in august, de la altitudinea de 29.456 de metri - atingand viteza maxima de 864 kilometri/ ora, inainte de a-si deschide parasuta.

Unul dintre principalele obiective ale proiectului "Stratos" consta in colectarea de date stiintifice care ar putea sa amelioreze siguranta calatoriilor spatiale permitand, in cazuri de urgenta, salturile cu parasuta de la mare altitudine.

CINE ESTE FELIX BAUMGARTNER





Felix Baumgartner s-a nascut pe 20 aprilie 1969 in orasul austriac Salzburg si, de copil, a visat sa piloteze elicoptere si sa sara cu parasuta. "Mi-am dorit intotdeauna sa ma simt liber si, mai ales, sa privesc lumea de sus. Cand eram mic ma cataram in copaci si mi-am dorit intotdeauna sa zbor", a spus Felix Baumgartner.

El a efectuat primul salt la varsta de 16 ani, inainte de a se inrola in armata austriaca si si-a perfectionat calitatile in cadrul fortelor speciale.

Aventurierul a explorat deja cele patru colturi ale lumii, uneori in aer, dar si de la nivelul solului. In 1999, el a devenit primul om care a sarit de pe unul dintre bratele statuii lui Hristos Mantuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia, la numai 30 de metri de la sol, suficient insa pentru a deschide parasuta si a ateriza in siguranta.

Dar cele mai spectaculoase sarituri ale sale sunt acelea de pe cele mai inalte turnuri ale lumii - Petronas Tower din Kuala Lumpur, Malaezia (in 1999), si de pe turnul din Taipei, Taiwan (2004).

Felix Baumgartner a devenit in 2003 primul om care a traversat Canalul Manecii in cadere libera folosind o aripa de deltaplan fabricata din carbon.

Baumgartner a sarit si de pe cel mai inalt pod din lume, Viaductul Millau, din Franta, care se ridica la inaltimea de 343 de metri deasupra Vaii Tarn.

In prezent, el traieste in Elvetia si Statele Unite ale Americii, insa marturiseste: "In aer ma simt acasa".

Sportivul este sprijinit tehnic si financiar pentru acest salt supersonic de grupul austriac de bauturi energizante Red Bull si de patronul acestuia, multimilionarul austriac Dietrich Mateschitz.

Cel din urma este si proprietarul echipei de Formula 1 Red Bull-Renault, la care concureaza actualul campion mondial, germanul Sebastian Vettel.




Sursa : http://stirileprotv.ro/


Ce NU ştiai despre GOOGLE şi contul tău de GMAIL

Gigantul Google se judecă în Instanţă cu un grup de utilizatori de Gmail, care cer explicaţii despre modul în care spaţiul privat al clienţilor este încălcat în mod ilegal. Compania refuză ideea că ar exista dovezi care să arate monitorizarea ilicită a mail-urilor utilizatorilor. Fenomenul reclamat s-ar petrece în toate ţările în care servicul Gmail, inclusiv în România
.


Ce NU ştiai despre GOOGLE şi contul tău de GMAILCe NU ştiai despre GOOGLE şi contul tău de GMAIL / FOTO: lifehack.org
Principalii reclamanţi ai Google sunt Brad Scott şi Todd Harrington, care spun că gigandul a încălcat legea şi viaţa privată a utilizatorilor. Aceştia susţin că Google face scanări secrete ale e-mail-urilor, după cuvinte cheie sau conţinut, interceptând corespondenţa fără să aibă acceptul utilizatorilor, scrie Rusia Today.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiei spun că scanarea respectivă este făcută strict de computere şi că nu există interacţiune cu angajaţii companiei. Google mai susţine că cei doi acuzatori nu au nicio dovadă care să le susţină acuzaţiile.
Poziţia Google va fi ascultată de către judecătorul de caz pe 21 martie 2013. Între timp, reprezentanţii republicanilor în Congresul Statelor Unite au scris Casei Albe pentru a ataca un proiect de lege privind securitatea cibernetică, proiect care ar permite unor companii terţe precum Google să împartă datele strânse de la clienţi cu guvernul federal. Scrisoarea a fost semnată de 11 congresmeni.


Sursa : http://www.realitatea.net/

Cum vor arăta OAMENII peste 1000 de ani?

Experţii britanici în anatomie vin să lămurească acest mister. Potrivit acestora, peste o mie de ani, structura corpului uman se va schimba substanţial ca urmare a evoluţiei şi va diferi semnificativ faţă de aspectul contemporanilor noştri
.


Cum vor arăta OAMENII peste 100 de ani?Cum vor arăta OAMENII peste 100 de ani? / FOTO: bzi.ro
Previziunile oamenilor de ştiinţă arată faptul că omul din viitor va avea o înălţime medie între 1,83 şi 2,13 metri datorită „îmbunătăţirii alimentaţiei şi a asistenţei medicale”, anunţă portalul MedDaily, citat de The Epoch Times

Se vor produce modificări şi la nivelul tractului digestiv. Astfel, un intestin mai scurt va absorbi mai puţine glucide şi grăsimi, ceea ce va constitui un sistem de protecţie naturală împotriva creşterii în greutate, prezice stomatologul londonez Philip Stemmer.

În opinia sa, omul din viitor va avea şi mai puţini dinţi, deoarece alimentele mai moi, tratate termic, nu necesită să fie mestecate mult.

Cu toate acestea, peste o mie de ani oamenii vor avea mâinile şi falangele degetelor „considerabil mai mari”, dar şi terminaţii nervoase mai multe, ca urmare a utilizării mai frecvente a dispozitivelor care necesită o coordonare mai complexă a mâinilor şi ochilor, aceasta şi pentru a compensa reducerea dimensiunii gurii. La baza comunicării vor sta expresia feţei şi mişcarea ochilor.

În acelaşi timp, volumul creierului uman se va reduce, mai ales din cauza faptului că „cele mai multe dintre operaţiunile de memorare şi de gândire vor reveni calculatoarelor”.

Cât priveşte dezvoltarea intelectuală a omului, oamenii de ştiinţă britanici au ajuns la concluzia că aceasta şi-a atins apogeul şi din punctul de vedere al legilor fizicii şi al fiziologiei omul nu poate deveni mai inteligent.


Sursa : http://www.realitatea.net

SALTUL ISTORIC al lui Felix Baumgartner: Aventurierul aerului încearcă să depăşească viteza sunetului - LIVE VIDEO

Aventurierul austriac Felix Baumgartner, care a amânat pentru duminică saltul său din stratosferă, de la înălţimea record de 36.576 de metri, încercând să depăşească viteza sunetului în cădere liberă, spune că acest salt este "scopul său final".




Felix Baumgartner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)


Cu textul "Born to fly" (Născut pentru a zbura, n.r.) tatuat pe antebraţ, austriacul în vârstă de 43 de ani speră să adauge mai multe recorduri în palmaresul său: căderea liberă realizată de la cea mai mare înălţime şi cea mai rapidă săritură liberă. De asemnea, Felix Baumgartner vrea să devină primul om care depăşeşte viteza sunetului fără a se afla într-un aparat de zbor.
Evenimentul, pentru care austriacul se pregăteşte de cinci ani, programat să aibă loc iniţial pe 8 octombrie, a fost amânat de mai multe ori, întâi pentru 9 octombrie, apoi pentru 11 octombrie şi, cel mai recent, pentru duminică.
Felix Baumgartner a început deja pregătirile pentru saltul său din stratosferă, care ar urma să aibă loc - dacă totul decurge cum era prevăzut - peste o oră, potrivit site-ului redbullstratos.com.
"Îmi plac foarte mult provocările, iar încercarea de a deveni prima persoană care depăşeşte bariera sunetului este o provocare unică. Acesta este, probabil, ultimul lucru pe care îl mai am de făcut", a declarat Felix Baumgartner în timpul perioadei de pregătire pentru marele salt.
Felix Baumgartner s-a născut pe 20 aprilie 1969 în oraşul austriac Salzburg şi, de copil, a visat să piloteze elicoptere şi să sară cu paraşuta.
"Mi-am dorit întotdeauna să mă simt liber şi, mai ales, să privesc lumea de sus. Când eram mic mă căţăram în copaci şi mi-am dorit întotdeauna să zbor", a spus Felix Baumgartner.
El a efectuat primul salt la vârsta de 16 ani, înainte de a se înrola în armata austriacă şi şi-a perfecţionat calităţile în cadrul forţelor speciale.
Aventurierul a explorat deja cele patru colţuri ale lumii, uneori în aer, dar şi de la nivelul solului. În 1999, el a devenit primul om care a sărit de pe unul dintre braţele statuii lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia, la numai 30 de metri de la sol, suficient pentru a deschide paraşuta şi a ateriza în siguranţă.
Dar cele mai spectaculoase sărituri ale sale sunt acelea de pe cele mai înalte turnuri ale lumii - Petronas Tower din Kuala Lumpur, Malaezia (1999) şi de pe turnul din Taipei, Taiwan (2004).
În 2003, el a realizat prima traversare, în cădere liberă, a Canalului Mânecii, sărind dintr-un avion care plana deasupra oraşului francez Calais, la graniţa cu Marea Britanie. Austriacul avea ataşată o aripă de avion din carbon.
Baumgartner a sărit şi de pe cel mai înalt pod din lume, Viaductul Millau, din Franţa, care se ridică la înalţimea de 343 de metri deasupra Văii Tarn.
Pentru saltul pe care urmează să îl efectueze duminică, de la înălţimea de peste 36.000 de metri deasupra statului New Mexico, Felix Baumgartner s-a antrenat timp de cinci ani şi a mai dus la bun sfârşit alte două sărituri de la mare înălţime, una de la 21.800 de metri şi o alta de la 29.600 de meteri.
"Cred că totul este o chestiune de pregătire. Trebuie să îţi faci bine treaba. Şi îmi displace să fiu numit un iubitor de senzaţii tari sau dependent de adrenalină, pentru că nu sunt deloc aşa. Îmi place ca totul să fie foarte bine pus la punct", spune Baumgartner.
În prezent, el trăieşte în Elveţia şi Statele Unite ale Americii, însă mărturiseşte: "În aer mă simt acasă".
Aventurierul austriac a trecut peste decepţia provocată de amânarea saltului şi încearcă în prezent să se concentreze asupra a ceea ce trebuie să facă duminică, potrivit unui comunicat remis în urmă cu câteva zile de organizatori.
În afară de condiţiile meteorologice, organizatorii se mai confruntă cu o problemă: nu au decât un balon de rezervă.
Anunţul acestui salt, făcut iniţial la sfârşitul lui septembrie, a pus capăt unei perioade de incertitudine în ceea ce priveşte data la care va avea loc saltul supersonic, după ce capsula presurizată, ridicată de un balon umflat cu heliu, a fost avariată în luna iulie, în timpul unor teste.
"Toate sistemele capsulei au fost testate cu succes", a declarat, atunci, într-un comunicat Art Thompson, directorul tehnic al acestui proiect, denumit "Stratos".
Ascensiunea va dura două-trei ore, iar coborârea lui Baumgartner va dura peste 20 de minute, din care cinci în cădere liberă, înainte de deschiderea paraşutei, la o altitudine de 1.500 de metri.
Atingând viteza sunetului, care este de 1.227,6 kilometri /oră (343 metri/ secundă), Felix Baumgartner, în vârstă de 43 de ani, care va purta un costum presurizat, va zbura la fel de repede ca un glonţ de pistol.
Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă este deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.
Pentru a se pregăti pentru această performanţă, paraşutistul austriac Felix Baumgartner a efectuat deja două salturi deasupra statului New Mexico - primul în martie, de la altitudinea 21.600 de metri, iar cel de-al doilea în august, de la altitudinea de 29.456 de metri - atingând viteza maximă de 864 kilometri/ oră, înainte de a-şi deschide paraşuta.
Felix Baumgartner a devenit în 2003 primul om care a traversat Canalul Mânecii în cădere liberă folosind o aripă de deltaplan fabricată din carbon.
Unul dintre principalele obiective ale proiectului "Stratos" constă în colectarea de date ştiinţifice care ar putea să amelioreze siguranţa călătoriilor spaţiale permiţând, în cazuri de urgenţă, salturile cu paraşuta de la mare altitudine.
Sportivul este sprijinit tehnic şi financiar pentru acest salt supersonic de grupul austriac de băuturi energizante Red Bull şi de patronul acestuia, multimilionarul austriac Dietrich Mateschitz.
Cel din urmă este şi proprietarul echipei de Formula 1 Red Bull-Renault, la care concurează actualul campion mondial, germanul Sebastian Vettel.

Un monstru marin de acum 82 de milioane de ani a fost dezgropat in Dallas. Cum arata aceasta reptila






Paleontologii din Dallas au scos la lumina ramasitele unui monstru marin care a trait in urma cu 82 de milioane de ani. Mosasaurul arata ca un sapre urias si ar fi putut inghiti un om intr-o clipa.

Recuperarea ramasitelor lui fosilizate a durat 4 ani, voluntarii curatand cu grija resturile prinse in bucati de calcar.

Acest exemplar avea o lungime de 13 metri si a fost gasit in anul 2008 in Garland, Texas.


Recuperarea oaselor a fost o operatiune foarte delicata, pentru ca acestea se puteau rupe sau faramita foarte usor.

Misiunea paleontologilor va continua insa si anul viitor, pentru ca mai exista o parte din oase care inca nu au fost curatate.

Dupa ce intregul animal va fi scos din mormantul sau de calcar, fosila va putea fi admirata la Muzeul Heard din McKinney, Texas.

Mosasaurii erau reptile marine care au trait in perioada Cretacicului Tarziu. Cel mai mare exemplar gasit pana acum avea o lungime de 17 metri.



Sursa : http://stirileprotv.ro

Cat costa Windows 8 si cand ajunge in Romania

Cat costa Windows 8 si cand ajunge in Romania


Americanii il pot precomanda de vineri, insa pretul la care va fi vandut s-ar putea sa nu ii incante pe romani.
Noul sistem de operare Windows 8 poate fi precomandat de vineri in Statele Unite, varianta Windows 8 Pro fiind disponibila la un pret de 69,99 dolari pentru utilizatorii care au deja Windows 7, Vista sau XP si vor sa treaca la cea mai noua versiune.
Reprezentantii Microsoft Romania au declarat, pentru Mediafax, ca partenerii retail locali vor lansa in zilele urmatoare "oferte similare pentru Windows 8 Upgrade si device-uri noi Windows 8".
Pentru clientii din Romania este disponibila si oferta Windows Upgrade valabila pentru PC-urile cu Windows 7 preinstalat, cumparate in perioada 2 iunie 2012 - 31 ianuarie 2013, prin care se poate face trecerea la Windows 8 Pro contra unui pret estimativ de 14,99 dolari.
Pachetul retail a fost modificat semnificativ fata de variantele anterioare, Microsoft optand pentru un ambalaj mai subtire, mai usor si mai viu colorat. Compania a postat pe pagina de Facebook a Windows poze cu noile ambalaje.
Sistemul de operare poate fi precomandat in SUA de la Microsoft Store, Amazon.com, Newegg.com, Best Buy, Staples, Office Depot si alti retaileri, a anuntat Microsoft pe blogul echipei Windows.
Astfel, posesorii de licente Windows 7, Vista sau XP pot face upgrade la Windows 8 Pro pentru 69,99 dolari. La acelasi pret, clientii pot opta pentru o varianta fara suport media (DVD), primind numai codul necesar pentru activarea produsului.
Variantele OEM, destinate preinstalarii pe PC-uri noi, pot fi achizitionate la preturi de 99,99 dolari in cazul Windows 8, respectiv 139,99 dolari pentru Windows 8 Professional.
Pachetele retail independente de upgrade nu au aparut inca pentru precomanda, preturile fiind necunoscute pentru moment.
Tot de vineri, clientii pot precomanda PC-uri cu Windows 8 preinstalat de la companiile producatoare, precum Acer, Asus, Dell, HP, Samsung sau Sony, precizeaza Microsoft.
De asemenea, consumatorii care au cumparat deja sau vor achizitiona un PC cu Windows 7 preinstalat in perioada 2 iunie 2012 - 31 ianuarie 2013 vor putea trece la Windows 8 Pro pentru 14,99 dolari, oferta valabila si in Romania.
Windows 8 va putea fi utilizat incepand din 26 octombrie, cand va avea loc lansarea oficiala a produsului.
Clientii care vor astepta pana pe 26 octombrie vor putea face upgrade online la Windows 8 Pro de pe site-ul Windows.com, la un pret de 39,99 dolari, potrivit ofertei anuntate de Microsoft pentru Statele Unite.
Ofertele de upgrade sunt limitate la cinci licente per client, iar preturile afisate sunt estimative.
Odata cu lansarea Windows 8 va ajunge pe piata si tableta Microsoft Surface prezentata in acest an de companie, bazata pe noul sistem de operare.
La scurt timp dupa lansarea Windows 8 si a tabletei Surface sunt asteptate si smartphone-urile echipate cu Windows Phone 8. Nokia, HTC si Samsung au prezentat deja mai multe modele.

Alarma pe telefoanele mobile. In ce scandal sexual cu minori a fost implicat un site. Ce li se cerea sa faca

Alarma pe telefoanele mobile. In ce scandal sexual cu minori a fost implicat un site. Ce li se cerea sa faca


Conform unui nou studiu, mai mult de jumatate dintre copiii din Marea Britanie primesc un telefon mobil pana la varsta de 11 ani, insa mai putin de o treime dintre parinti cunosc cum pot bloca pe telefoanele lor continului inadecvat minorilor.
Desi serviciile de telefonie mobila blocheaza automat accesul la anumite site-uri, prin serviciile Wi-Fi, copiii pot avea in continuare acces la continut dedicat celor trecuti de 18 ani.

Studiul mai arata ca 42% dintre parinti spun ca sunt ingrijorati ca minorii pot accesa filme pentru adulti, iar 1 din 8 sustine ca nu are control asupra activitatii copilului pe telefon.

Printre site-urile pe care copiii au putut avea acces la pe telefoanele mobile era Habbo Hotel, un portal care iti permitea sa-si faci avataruri si sa-ti decorezi propria camera digitala.

Site-ul a devenit insa imediat anchetat de politie, dupa ce Channel 4 a descoperit ca acei copii erau pusi in legatura cu useri ce le cereau sa foloseasca webcam-uri si Skype pentru sex on-line.

"Hormonul iubirii" ajută la tratarea dependenţei de alcool


O metodă inedită de tratement a fost testată pe voluntari şi a dat rezultate promiţătoare în ceea ce priveşte învingerea dependenţei de alcool. Metoda foloseşte oxitocina, un hormon uman cunoscut pentru rolul său în facilitarea relaţiilor sociale şi în stimularea afecţiunii (şi botezat, de aceea, cu numele de "hormonul dragostei").

Monştrii mărilor: Creaturile gigantice care încă mai trăiesc în oceane FOTO

De multe ori, animalele gigantice din oceane sunt confundate de necunoscători cu diverşi monştri legendari sau chiar cu dinozaurii. Iată care sunt cele mai mari creaturi marine, care mai trăiesc şi în zilele noastre:

Corabia Portugheză
Corabia Portugheză
Foto: Jennifer Kiewit, Your Shot
Meduza Coama de Leu

Este cea mai mare meduză din lume: corpul său poate avea un diametru de 2 metri, iar tentaculele pot ajunge la 1 metri lungime! Ea populează oceanele, mai ales apele dintre China şi Japonia, încă de dinaintea dinozaurilor.


Rechinul balenă

Cel mai mare peşte din lume, poate ajunge la o lungime de 12 metri sau chiar mai mult. Giganţii apelor sunt însă blânzi, întrucât se hrănesc doar cu plancton şi peşti mici, deschizând gurile lor uriaşe.


Stelele de mare cu spini gigantici

Aceste stele de mare cu spini gigantici trăiesc pe coastele Californiei. Ele îşi pot regenera membrele, iar în unele cazuri, întreg corpul.


Crabul păianjen gigantic

Acest animal trăieşte pe fundul oceanelor şi poate atinge până la 3 metri diametru. El este protejat de duşmani prin exoscheletul lui foarte dur şi se camuflează cu nisipul.


Balena Albastră

Chiar şi un pui de balenă albastră poate face omul să arate ca un peşte mic. Este cea mai mare creatură care a existat vreodată în lume, din ceea ce se cunoaşte până acum, şi atinge 7,6m lungime la naştere şi 3 tone. Când devine adult, poate avea cu uşurinţă 30m lungime şi 200 de tone greutate.


Corabia Portugheză (Physalia physalis)

Deseori confundată cu o meduză, Corabia Portugheză este de fapt o colonie de organisme care trăiesc împreună, din grupul celenteratelor - din care fac parte şi meduzele.Tentaculele sale pot ajunge la 50 de metri lungime, deşi media este de 10m lungime, şi sunt prevăzute cu celule urticante şi cu un venin puternic, ce poate fi mortal pentru om. Ea trăieşte în toate oceanele lumii şi a ajuns chiar şi în Marea Mediterană.


Rorqualul comun

Este a doua cea mai mare creatură de pe Pământ, masculii ajungând la 25m lungime, iar femelele la 27m.


Izopodul gigantic

Izopodul gigantic este înrudit cu crevetele şi cu crabii, fiind un crustaceu care trăieşte pe fundul oceanelor. Este cel mai mare dintre izopode şi ajunge până la 76cm lungime, cu o greutate de aproape 2kg.


Marele Alb

Rechinul alb este printre cei mai mare peşti de pe Pământ, ajungând, în general, până la 4,6m lungime, deşi au fost găsit exemplare mult mai mari. Ei se hrănesc în special cu foci, lei de mari şi balene, însă orice carne este bună pentru ei, inclusiv cea de om.


Scoicile gigantice

Cele mai mari moluşte de pe Terra, scoicile gigantice adulte se ataşează permanent de diverse suprafeţe, precum de nisip sau de recifele de corali. Cochiliile pot ajunge până la 1,2m lungime şi pot trăi mai mult de o sută de ani, în săbăticie.

RUŞII vor să reconstituie LEAGĂNUL VIEŢII

Un grup de geofizicieni ruşi din Extremul Orient rus încearcă să insufle viaţă unei materii neînsufleţite. Savanţii intenţionează să reconstituie în condiţii de laborator izvoarele termale din Peninsula Kamceatka care, potrivit teoriei lor, ar fi putut fi Leagănul Vieţii
.


Ruşii vor să reconstituie Leagănul Vieţii
Ruşii vor să reconstituie Leagănul Vieţii
Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Analiză Complexă pentru Probleme Regionale pe lângă filiala din Extremul Orient al Academiei Ruse de Ştiinţe efectuează un experiment cu materii organice în soluţie asupra căreia acţionează temperaturi înalte şi presiune. În condiţiile unei anumite combinaţii de temperatură şi presiune într-o materie neînsufleţită poate ia naştere viaţa. La această concluzie au ajuns savanţii după ce au studiat bacterii termofile din Kamceatka. Iar acum urmează să fie reconstituit Leagănul Vieţii geotermal în condiţii de laborator, scrie Vocea Rusiei.
Specialiştii consideră că experimentul geofizicienilor din Extremul Orient rus este interesant. Este o nouă încercare de a explica apariţia vieţii pe Pământ. Însă mulţi savanţi sunt destul de sceptici în privinţa experimentului care puţin probabil că va permite sintetizarea vieţii, este de părere Valentin Sapunov, academician biofizician.
„În primul rând, noi nu ştim nici acum ce înseamnă viaţa. Este, practic, imposibilă crearea unor asemenea structuri ca gena, ADN-ul pe calea unor combinaţii întâmplătoare”.
În prezent, mulţi oameni de ştiinţă consideră că viaţa a fost adusă pe Pământ din spaţiul cosmic, spune Valentin Sapunov. Savantul suedez, laureat al Premiului Nobel, Svante August Arhenius şi Vladimir Vernadski, fondatorul biogeochimiei ruse sunt adepţii unei asemenea teorii.
Unii savanţi sunt adepţii teoriei vulcanice privind apariţia vieţii pe Pământ. Pentru întâia oară ea a fost propusă de vulcanologul rus Evgheni Marhinin şi în prezent ea este dezvoltată de un grup de oameni de ştiinţă americani în frunte cu savantul rus Evgheni Kunin de la Institutul Naţional pentru Sănătate din Statele Unite. Ei consideră că primele organisme vii au apărut în apele lacurilor sub influenţa căldurii şi a microelementelor izvoarelor geotermale vulcanice.
De altfel, au mai fost realizate experimente legate de imitarea mediului acvatic şi atmosferei Pământului în primii ani de existenţă a planetei. Metanul şi alte gaze care se presupune că ar fi existat în atmosfera Pământului au fost supuse unor descărcări electrice şi după câteva luni de la începutul experimentului au apărut câteva molecule organice. Însă nu au fost obţinute celule, deci nu a existat nici viaţă reală.


Sursa : http://www.realitatea.net

Foloseşti Skype? Vezi ce pericol te pândeşte!

Cei care folosesc aplicaţia de instant messenger şi VoIP, Skype sunt în mare pericol dacă nu au un bun sistem de securitate pe computer.
Skype
Skype
Malware-ul ce se raspandeşte prin aplicaţiei este mult mai complex  decât s-a crezut iniţial,  virusul worm Dorkbot colectează conturile şi parolele de Facebook, Twitter şi PayPal, informează The Next Web.
Lansat acum o saptămână, malware-ul continuă sa  raspandească şi prin aplîcaţia MSN Messenger, nu doar prin Skype.
Cei de la Kaspersky Lab susţin că virusul poate fura parolele conturilor unor site-uri importante precum eBay,FacebookPayPalSms4fileTwitter, Yahoo.
În momentul actual virusul se răspândeşte prin intermediul unui mesaj ce conţine un link scurt. Chiar dacă arhiva ce corespunde linkului este descarcată accidental, este foarte important să nu deschizi fişierul executabil din arhivă, chiar dacă nu primeşti o alertă din partea programelor antivirus.

Sursa : http://www.economica.net

Se modificau poze si inainte sa apara Photoshop! GALERIE FOTO fantastica!

Se modificau poze si inainte sa apara Photoshop! GALERIE FOTO fantastica!


Crezi ca doar dupa aparitia calculatorului se trucau poze?
Manipularea fotografiilor nu a inceput cu Photoshop. Fotografii de pe vremuri aveau metode speciale prin care reuseau sa aranzeje pozele, in special la comanda unor celebritati precum Hitler.
La Metropolitan Museum of Art din New York s-a deschis zilele acestea o expozitie cu cateva dintre fotografiile legendare modificate inainte ca Photoshop sa apara.
"Au trecut probabil mai putin de 10 minute din momentul in care a fost inventata fotografia pana cand oamenii si-au dat seama ca pot minti prin fotografii", spunea regizorul Errol Morris intr-un interviu, anul trecut. Regizorul este cunoscut pentru documentarele pe care le facea, si care au ajutat la renasterea filmelor de non-fictiune in anii 1980.
Ca sa nu bati drumul pana acolo, ti-am pregatit o selectie in galeria foto de la finalul articolului.










O “floare” cristalină de dimensiuni microscopice oferă noi soluţii pentru energetica viitorului


Frumoasa "floare" din imagine, ale cărei petale au doar 20-30 nanometri grosime, este în realitate o structură obţinută printr-o tehnologie avansată şi care ar putea contribui la stocarea energiei într-un mod nou şi eficient.

Fenomen misterios: fulgerul globular – explicat printr-o nouă teorie


O echipă de cercetători australieni consideră că a descoperit cauza ciudatelor mingi de foc ce apar uneori în cursul furtunilor cu descărcări electrice – fulgerele globulare, despre care există sute de mărturii, dar cărora nu li se găsise până în prezent o explicaţie satisfăcătoare.

Cea mai simplă metodă prin care putem părea mai încrezători şi mai puternici


Sentimentul de a deţine controlul poate fi o unealtă foarte puternică. Când cred că deţin controlul, oamenii devin mai încrezători şi au impresia că au ceva ce restul lumii nu poate vedea.
Cea mai simplă metodă prin care putem părea mai încrezători şi mai puternici / Foto: Dana R. Carney, Amy J.C. Cuddy şi Andy J. Yap Read
Cea mai simplă metodă prin care putem părea mai încrezători şi mai puternici / Foto: Dana R. Carney, Amy J.C. Cuddy şi Andy J. Yap Read