duminică, 23 decembrie 2012

Cum capturezi o cladire pentru o animatie din toate unghiurile [VIDEO]


Desi pare relativ simplu, pentru  din toate unghiurile unei cladiri e nevoie de maiestrie si de cateva cadre bine alese.
Spin DSLR cladire din toate unghiurile
Candy Glass Productions, o companie specializata pe tutoriale,  pentru a ilustra cum poti face o animatie in jurul unei cladiri sau a oricarui alt obiectiv istoric. In cazul de fata a fost capturat din toate unghiurile CN Tower din Toronto Canada, inalt de 533 metri.
In teorie ai fi tentat sa crezi ca este suficient sa misti camera in cerc si sa faci cateva poze. In practica insa, intreaga procedura se complica proportional cu inaltimea obiectivului. In cazul de fata, pentru a obtine efectul de camera ce zboara efectiv in cerc in jurul turnului CN au fost necesare cateva etape relativ usor de urmat.
In primul rand aveti nevoie , dupa care sa faceti o captura de ecran cu respectivul obiectiv in centru. Intr-un program simplu de editare foto desenati un cerc in jurul lui a carui dimensiune variaza in functie de inaltimea cladirii pe care o doriti imortalizata. Pe respectivul cerc alegeti aproximativ 36 de puncte pe care le veti folosi pentru a face poze in realitate. In final, desi este nevoie si de un pic de Photoshop pentru a alinia toata lucrarea, lucrurile par destul de simple incat sa nu intampinati dificultati.

Sursa : http://playtech.ro

Sony vrea un full-frame la dimensiuni de NEX


Avand in vedere succesul si , Sony vrea sa repete reteta dar cu un corp micro four thirds gen NEX.
sony rx1 dslr proiect
RX1 este primul si singurul aparat foto digital full frame din lume de dimensiunile unui compact. Din pacate el vine cu un pret de 13000 lei fara a oferi posibilitatea schimbarii obiectivului preinstalat de 35mm. Incercand sa remedieze aceasta problema in 2013, Sony se pare ca va lansa  cu un senzor la fel de generos.
Aflata se pare in ultimele stadii de dezvoltare, noua camera va reusi sa fie doar un pic . Fiind evident ca va gazdui un senzor full frame, singura dilema pentru producator se pare ca este numarul de megapixeli. In acest moment se lucreaza la doua solutii, una cu senzor de 24 megapixeli si una intre 30 si 32 megapixeli. Pe partea de obiective suportate, pe langa NEX cei de la Sony Alpha Rumors se asteapta sa existe si o solutie pentru utilizarea noii camere in tandem cu lentile Alpha.
Daca aceste zvonuri se confirma si Sony aplica reteta din RX1 pe un body de NEX cu senzor Full Frame, piata aparatelor foto DSLR de mari dimensiuni ar putea primi o lovitura serioasa. In teorie nici nu ar trebui sa fie foarte complicat, in practica insa doar timpul ne va spune daca vorbim de un eventual succes.

Sursa : http://playtech.ro

Pamantul, amenintat de un asteroid periculos. Impactul, "de mii de ori mai puternic decat bombele atomice"

Pamantul, amenintat de un asteroid periculos. Impactul,  de mii de ori mai puternic decat bombele atomice


Pietroiul are un diametru de 140 de metri si ar produce o catastrofa greu de imaginat daca ar cadea pe Pamant.
Cercetatorii de la NASA au rasuflat usurati in aceasta saptamana, cand au aflat ca unul dintre cei mai periculosi asteroizi observati de ei nu mai pune pericol. Pietroiul, botezat 2011 AG5 se credea ca ar putea lovi planeta noastra in februarie 2040. Oamenii de stiinta au calculat initial ca ar exista o probabilitate de impact de 1%.
Deoarece pericolul anuntat era serior, cei de la NASA au rugat astronomii de la Universitatea din Hawaii sa studieze in amanunt problema, cu ajutorul telescopului lor Gemini. Acestia au analizat asteroidul timp de cateva zile in octombrie.
In urma datelor prelucrate de NASA, rezulta ca riscul unei coliziuni in 2040 a fost eliminat. Bucata de roca va trece pe langa noi la 890.000 km, cam de doua ori distanta Pamant-Luna. Cu alte cuvinte, nu pune probleme.
CNN scrie ca "o coliziune cu Pamantul ar fi eliberat 100 megatone de energie, (n.r. iar impactul ar fi fost ) de cateva mii de ori mai puternic decat bombele atomice care au pus capat celui de-al doilea Razboi Mondial".

Sursa : http://www.yoda.ro

Milioane de români îşi introduc zilnic uraniu şi poloniu în corp


La finalul anilor '20, oamenii de ştiinţă ştiau deja că fumul de tutun conţine un număr mare de compuşi chimici periculoşi: monoxid de carbon, cianură de hidrogen, amoniac, formaldehidă sau piridină (un ingredient al solvenţilor industriali).

n ziua de astăzi, numărul compuşilor chimici identificaţi în ţigări se ridică la 4.000, iar dintre aceştia cel puţin 100 au fost clasificaţi drept periculoşi pentru sănătatea umană. Pe lista ingredientelor nocivese găsesc substanţe variate, de la arsenic la toluen. 
Puţină lume ştie că printre elementele periculoase din ţigări se numără poloniu-210, uraniu-235 şi uraniu-238, izotopi asociaţi mai degrabă reactoarelor nucleare. Puţină lume ştie că ţigările reprezintă una din principalele surse de expunere la radiaţii.
Motivul pentru care lumea nu cunoaşte acest lucru este faptul că producătorii de ţigări au încercat să ascundă acest lucru. În anii '60, companiile producătoare de tutun au identificat această problemă, dar au studiat-o în secret, fără să dea publicităţii descoperirea că ţigările conţin substanţe radioactive.
Acest lucru reiese din documentele date publicităţii cu ocazia procesului încheiat în 1998, în care procurorii generali din 46 de state americane au obţinut o sumă colosală de la 4 producători de tutun, Philip Morris, R.J. Reynolds, Brown & Williamson şi Lorillard. 
O analiză a documentelor obţinute cu ocazia procesului arată că radioactivitatea tutunului a fost descoperită în 1959 de companiile de ţigări, care au calculat inclusiv cantitatea de particule alpha ionizante absorbită de un fumător pe termen lung.
Studiile efectuate de cercetătorii de la UCLA identifică o problemă mult mai serioasă: producătorii de ţigări nu doar că au identificat faptul că produsul lor era contaminat cu poloniu-210, dar ar fi putut să remedieze această problemă, însă au ales să nu o facă. 
Elementele radioactive se găsesc în crusta Pământului în mod natural, ceea ce înseamnă că se află şi în solurile unde sunt crescute diferite plante, printre care şi tutunul. În cazul tutunului, efectul este amplificat de faptul că cele mai folosite îngrăşăminte pentru această plantă sunt amestecuri bogate în fosfaţi ce includ mineralul apatit. Acest mineral atrage elementele radioactive. Agenţia de Mediu a SUA explică: „atunci când îngrăşământul de fosfat este răspândit pe plantaţiile de tutun an după an, concentraţia de plumb-210 şi poloniu-210 din sol creşte”. Atunci când solul este răscolit cu ocazia plantării sau când este arat, particulele radioactive se ridică în aer şi se ataşează de praf. Revenind spre sol, aceste particule sunt capturate de frunzele lipicioase ale plantei de tutun.
Aceste elemente radioactive pot fi eliminate prin spălarea cu acid a plantelor. Documentele obţinute în instanţă arată că producătorii de ţigări au refuzat să facă acest lucru, temându-se că acidul ar reduce cantitatea de nicotină din plante şi ar face ca produsul lor să nu mai dea dependenţă, lucru de care depinde profitul companiei. Calculele efectuate de cercetătorii de la UCLA pe baza datelor interne ale companiilor producătoare de ţigări arată că radiaţiile alpha duc la 120-138 de decese provocate de cancer la fiecare 1.000 de fumători.
Poloniul-210 este de 5.000 de ori mai radioactiv decât radiul. La fel ca radiul, el emite particule alpha, care nu sunt neapărat periculoase în afara corpului, deoarece nu pot penetra pielea. În interiorul corpului, însă, particulele alpha provoacă vătămări serioase. Din plămâni călătoreşte în tot restul corpului, iradiind ţesuturile pe măsură ce se deplasează. Poloniul-210 se poate instala în măduva osoasă, distrugând-o şi provocând numeroase afecţiuni ale sângelui. De asemenea, afecţiunile cronice provocate de radiaţii pot duce la cancer.
Cercetătorii de la UCLA concluzionează că „dovezile care atestă că elementele radioactive din ţigări duc la cancer şi la decese sunt suficient de puternice pentru a recomanda eliminarea acestor substanţe din tutun”.
Până atunci, milioanele de fumători din România vor continua să îşi introducă în corp aceste particule radioactive.
Sursa: http://www.descopera.ro

Cine mai are nevoie de covor zburător când japonezii au inventat „corpul virtual”?


Oamenii de ştiinţă din Tokyo au dezvoltat „corpul virtual”, tehnologia care foloseşte cele cinci simţuri pentru a-i crea utilizatorului senzaţia că se află într-o călătorie. Ei au depăşit aria audio-video şi au recreat experienţe realiste care redau de la adierea vântului, până la mirosul alimentelor.

Yasushi Ikei, profesor la Tokyo Metropolitan University, descrie cum sistemul conţine un monitor 3D, căşti, un ventilator (folosit pentru briză şi răspândirea mirosurilor), un scaun care se mişcă şi vibrează şi pedale. Toate acestea funcţionează ca un sistem pentru a stimula cele cinci simţuri ale subiectului aşezat pe scaun. 
Scaunul se mişcă pentru a oferi senzaţii direcţionale şi vestibulare. Picioarele aşezate pe pedale se mişcă şi ele pentru a crea sentimentul de mers pe jos sau alergat. 
La fel ca multe alte tehnologii dezvoltate în Japonia, sistemul este potrivit pentru persoanele în vârstă, oameni cărora le este greu să se mai deplaseze pentru a vizita o ţară străină. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Un „mega-piranha” străvechi avea o muşcătură incredibil de puternică


Peştele carnivor Megapiranha paranensis, care a trăit acum 6-10 milioane de ani, era capabil să muşte cu o forţă de 50 ori mai mare decât greutatea sa - o performanţă care făcea din el unul dintre cei mai „fioroşi” prădători ai acelei perioade.

Muşcătura sa era chiar mai puternică (raportat la greutatea corpului) decât a teribilului prădătorCarcharodon megalodon, un monstruos rechin preistoric care ajungea la peste 15 metri lungime şi care a fost contemporan cu Megapiranha.
Fosilele peştelui mega-piranha au fost studiate de cercetători de la Universitatea Americană din Cairo.
Megapiranha paranensis era un peşte cu greutatea de 9-13 kg, care trăia în America de Sud în Miocen, când bazinele fluviilor Parana şi Amazon formau un habitat continuu. Mare parte dintre animale - şerpi, peşti, crocodili - erau pe atunci de talie foarte mare.
Dar, odată cu ridicarea Munţilor Anzi, cele două bazine au fost separate, iar oamenii de ştiinţă cred că aceasta a fost cauza dispariţiei peştelui mega-piranha. Fragmentarea habitatelor a dus la restrângerea resurselor, care nu au mai fost suficiente pentru a susţine existenţa unor prădători de talie atât de mare.
Pentru a afla cât de puternică era muşcătura acestui peşte, cercetătorii au studiat una dintre rudele sale actuale, de talie mult mai mică, piranha negru (foto).
Acest peşte carnivor are sub 1 kg, dar este faimos pentru dinţii săi ascuţiţi, voracitatea sa şi capacitatea de a devora, în grup, prăzi cu mult mai mari, precum peştii arapaima, cu lungimea de 2,5 metri.
Aceşti peşti pot să muşte cu o forţă impresionantă, de 320 Newtoni, aproximativ de 35 de ori greutatea lor. Această muşcătură puternică le permite să smulgă rapid bucăţi de carne din animalele care trec pe lângă ei.
Cercetătorii au realizat o simulare computerizată a forţelor mecanice generate de fălcile peştilor. Au constatat că, la piranha negru, muşcătura foarte puternică se datorează faptului că muşchii fălcilor conectează partea posterioară a maxilarului cu cea frontală, aproape de dinţii din faţă, ceea ce permite un transfer mult mai eficient al forţei musculare la dinţi.
Extrapolând aceste date de la piranha negru la mega-piranha, oamenii de ştiinţă au reuşit să reconstituie caracteristicile mecanice al muşcăturii prădătorului extinct.
Din calcule a rezultat că mega-piranha putea să muşte cu o forţă cuprinsă între 1.240 şi 4.749 Newtoni. În funcţie de greutatea peştelui, forţa muşcăturii putea fi, astfel, de până la 50 de ori mai mare decât greutatea lui.

Sursa : http://www.descopera.ro

Noul update la Instagram vine cu un bug semnificativ


Cu toate ca ne-am obisnuit ca  sa vina cu functii noi si utile, se pare ca acest sistem nu este .
Instagram 3.4.0 update iOS Bug
In AppStore tocmai a aparut o noua versiune a aplicatiei Instagram cu numarul 3.4.0. Din pacate, pe langa scandalul pornit zilele trecute de  nici noua aplicatie nu este lipsita de intrigi.
Intimitatea imaginilor configurate ca private in Instagram a fost pusa sub semnul indoielii dupa ce odata cu noul update slider-ul care definea anumite imagini ca private devenea subit inactiv. Astfel, ai fi fost tentat sa crezi, pe buna dreaptate, ca acele poze intime si personale pe care le-ai facut cu Instagram, in speranta ca nu le va vedea nimeni niciodata, au devenit brusc publice. Din fericire, mai multe publicatii online au confirmat ca de fapt pozitia initiala a sliderului nu are nici o relevanta vis-a-vis de vizibilitatea respectivelor imagini. Fiind contactati la scurt timp dupa publicarea noii versiuni a aplicatiei, creatorii Instagram au recunoscut problema si au promis ca lucreaza la remedierea ei.
Trecand peste ambiguitatea situatiei de mai sus, noua versiune de Instagram pentru iOS vine cu un noufiltru foto, intitulat Mayfair plus diverse imbunatatiri la capitolul performanta. Aparent s-a lucrat destul de mult si pe partea de traducere a interfetei in diverse limbi dar nu am intalnit nici pana acum probleme pentru a sesiza vreo schimbare in bine sau in rau.

Sursa : http://playtech.ro

Planifica-ti vacanta perfecta de iarna cu ajutorul smartphone-ului

Planifica-ti vacanta perfecta de iarna cu ajutorul smartphone-ului


Peste 5 milioane de romani au in buzunar un smartphone, asa ca interesul pentru diverse aplicatii este, evident, in crestere.
In doar cateva luni, numarul programelor romanesti de pe piata s-a dublat. Printre ele, in plin sezon al sporturilor de iarna, avem o multime de informatii utilitare care ne ajuta sa ne programam un weekend perfect la schi, potrivit stirileprotv.ro.
Daca nu v-ati hotarat in ce statiune sa mergeti in perioada urmatoare, exista o aplicatie care va arata in timp real unde este cea mai buna zapada pentru schi. Weekendul acesta programam o iesire la schi, in Predeal. Aplicatia arata ca pe partia Clabucet stratul de zapada masoara 60 de centrimetri si sunt conditii numai bune pentru a practica sporturi de iarna. Urmatorul pas este sa gasiti si un loc de cazare.
Sorin Manica, dezvoltator aplicatie: "Pentru ca suntem in perioada sarbatorilor, am adaugat 4000 de pensiuni".
Ciprian este fanul acestor aplicatii, care il ajuta sa isi planifice fiecare iesire la aer curat.
Ciprian Staicu: "Ma ajuta sa stiu unde e zapada". Tot datorita telefonului afla cu ce viteza a mers pe partie, cat a durat coborarea, dar si numarul de calorii arse.
Si daca vreti sa pastrati ca amintire aventura din vacanta, aveti la dispozitie camerele de actiune care se lipesc usor de snowboard sau pot fi prinse de corp. Garantat veti avea cele mai spectaculoase cadre.

Sursa : http://www.yoda.ro

Google vrea un telefon construit cu Motorola – X Phone


Daca zvonurile se confirma,  cand vine vorba de productia unui terminal cu Android de care sa fie mandru.
Motorola Google Xphone
Dupa o perioada destul de lunga de la achizitia Motorola, Google s-ar putea pentru prima oara in istoria sistemului de operare Android sa construiasca un telefon propriu. Nu vorbim de un smartphone creat sub supravegherea Google, , ci vorbim de un terminal construit in colaborare cu Motorola, o companie Google.
Cei de la Wall Street Journal au gasit informatii legate de un smartphone cu numele X Phone ce urmeaza sa fie creat de Google. Desi va fi construit in colaborare cu inginerii Motorola, noul X Phone nu va inlocui si nici nu va afecta dezvoltarea urmatoarelor smartphone-uri din seria Droid. Daca produsul va fi un succes, e corect sa ne asteptam si la un X Tablet, o tableta asupra careia Google va avea acelasi grad de influenta.
Din cate se pare dezvoltarea noului telefon va fi realizata sub atenta supraveghere a lui Lior Ron, un fost manager de produs la Google. Cu un trecut in solutii cartografice, implicarea lui Lior Ron este o dovada a rolului importanta pe care il va avea implementarea Google Maps de pe noul terminal. Un alt punct forte al presupusului X-Phone il reprezinta calitatea camerei integrate si a aplicatiei software aferente.
Incercand sa produca un smartphone revolutionar, echipa din spatele noului aparat, din cate se pare, cocheteaza cu ecrane flexibile si materiale ceramice. Din acest punct de vedere spera sa faca un produs mult mai rezistent in comparatie cu ce avem in acest moment pe piata. Nu va lipsi nici o componenta de recunoastere a gesturilor prin intermediul camerei asigurata de tehnologia Viewdle. Aceasta din urma este o companie achizitionata de Motorola in urma cu 2 luni.
Nu ramane decat sa speram ca decizia Google de a-si face propriile smartphone-uri nu va aliena producatorii OEM de telefoane, cum s-a intamplat .

Sursa : http://playtech.ro

Covorul plutitor al lui Aladdin, creat de doi designeri

Covorul plutitor al lui Aladdin, creat de doi designeri


Inventia este un candidat serios la cel mai cool obiect pe care sa ti-l doresti de Craciun.
Fotoliul acesta, care te duce cu gandul la covorul plutitor al lui Aladdin, a fost inventat de ID5 Interactive System si poarta numele 1001
Partea pe care se sta e sustinuta de 90 de bete elastice, astfel ca intregul sistem se modeleaza dupa corpul tau. Poti folosi acest fotoliu ca sa te relaxezi si sa citesti o carte, dar poti si sa il tii pe post de canapea.
Cei doi designeri care au construit minunatia, Thomas Hiemann si Markus Dilger, nu au de gand, deocamdata, sa creeze mai multe astfel de obiecte de mobilier pentru vanzare. Asa ca nu vom vedea aceasta jucarie prea curand prin magazine, scrie Gizmodo.

Sursa : http://www.yoda.ro/

Polaroid produce acum camere foto cu Android


In urma unui trend initiat de  si  a confirmat ca a sa companie va imbratisa un produs similar.
Polaroid Micro Four Thirds
Desi nu intelegem foarte multe din imaginea de mai sus, aceasta este o dovada suplimentara a faptului ca afirmatiile lui Scott Hardy sunt adevarate. Intr-un interviu acordat celor de la Imaging Resource – CEO-ul Polaroid a dezvaluit urmatorul pas al companiei care a scris o pagina importanta din istoria artei fotografice. In principiu este vorba de o noua camera foto/video ce va folosi sistemul de operare Android pentru a castiga cat mai multe functii si pentru a putea fi controlata in 90% din cazuri prin intermediul ecranului sensibil la atingere. Pe langa faptul ca va avea preinstalat Android Ice Cream Sandwich – 4.0, noua camera cu nume necunoscut se pare ca va fi anuntata la CES 2013. Tot atunci vom afla pe canal oficial ca respectiva creatie Polaroid vine cu un ecran sensibil la atingere de 3,5 inci, un senzor de 18,1 megapixeli si un modul WiFi.
In cazul in care modelul din imaginea de mai sus vi se pare similar cu  sa stiti ca aveti dreptate. Din pacate momentan nu stim cu ce tip de lentile va fi compatibila camera. Cine stie, poate merge chiar cu lentile micro four thirds de la Nikon.

Sursa : http://playtech.ro

Facebook, cea mai mare agentie matrimoniala. 35% din romanii care au cont isi cauta perechea

Facebook, cea mai mare agentie matrimoniala. 35% din romanii care au cont isi cauta perechea


Retelele de socializare sunt din ce in ce mai cautate de romanii care doresc sa-si gaseasca astfel jumatatea.
In tara noastra mai bine de 35% dintre utilizatori apeleaza la aceasta metoda, in cautarea unui partener de viata. Si chiar daca numarul celor care folosesc astfel de site-uri este in continua crestere, nu toti sunt dispusi sa isi faca un cont unde sa-si posteze datele pesonale. Unii o fac din comoditate, altii - pentru ca in viata reala sunt timizi sau complexati.
Exact din aceste motive, insa, multi dintre cei care fac cunostinta pe Internet nu ajung sa se intalneasca fata in fata, potrivit StirilePROTV.ro.
"Este foarte simplu sa stai in fata calculatorului, sa-ti creezi o identitate si sa incerci sa-ti gasesti jumatatea. Si este mult mai usor asa pentru cei care sunt poate mai timizi, poate ca nu au timp sa mearga in diferite localuri", a declarat sociologul Bianca Balea.
Pentru alti tineri, reteaua de socializare n-are nici o legatura cu dragostea, ci cu afacerile. Andrei este student la Cluj, iar pe Facebook si-a injghebat o mica afacere, prin care atrage internautii promovand orasul.
Sergiu, in schimb, student la Facultatea de Teatru si Televiziune din Cluj, spune ca nu are un cont de Facebook si nici nu are nevoie de unul.
O alta problema tine de varsta utilizatorilor. Statisticile arata ca mai bine de 15% dintre romanii conectati la Facebook sunt minori si nu toti parintii realizeaza cate pericole se pot ascunde in uriasa lume virtuala la care are acces copilul lor.

Sursa : http://www.yoda.ro