joi, 13 decembrie 2012

Metoda simplă prin care toţi oamenii îşi pot reduce considerabil riscul de cancer şi de boli cardiovasculare


În ultimii ani, un număr tot mai mare de ţări se confruntă cu problema costurilor din ce în ce mai ridicate ale serviciilor medicale. David B. Agus, un profesor de medicină la University of Southern California, argumentează că una dintre cauze este faptul că dezbaterile pe temele medicale se concentrează mai ales mijloacele prin care pot fi obţinute fondurile pentru a plăti facturile tot mai mari şi nu asupra metodelor prin care pacienţii ar putea deveni mai sănătoşi, reducând astfel cheltuielile.

Doctorul afirmă că există anumite măsuri care ar duce atât la îmbunătăţirea stării de sănătate a publicului cât şi la reducerea costurilor medicale. De aceea, argumentează Agus, autorităţile ar trebui să încurajeze publicul să adopte obiceiurile sănătoase, care salvează vieţi, aşa cum încurajează vaccinarea copiilor.
Un obicei sănătos despre care doctorul crede că ar trebui să fie încurajat de autorităţi este consumul zilnic de aspirină. Descoperită în 1897 de chimistul german Felix Hofmann, aspirina şi-a demonstrat, în timp, utilitatea ca analgezic. Hipocrate, părintele medicinei, folosea la rândul său acum 2.000 de ani coaja de salcie pentru a trata durerile şi febra.
În ultimele decenii, oamenii de ştiinţă au înţeles mecanismul biologic şi efectele acestui compus chimic. Numeroase studii au confirmat că folosirea aspirinei reduce substanţial riscul de a suferi de afecţiuni cardiovasculare. Dovezile sunt atât de clare, subliniază doctorul, încât în 2009 comisiaUnited States Preventive Services Task Force a recomandat tuturor bărbaţilor cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani şi femeilor cu vârste între 55 şi 79 de ani să ia zilnic o doză mică de aspirină, cu excepţia persoanelor ce prezintă un risc mare de sângerări gastrointestinale şi care nu reacţionează bine la medicamentele anticoagulante (aspirina creşte riscul de sângerare).
Noi cercetări arată că aspirina ajută, de asemenea, la prevenirea cancere. În 2011, cercetătorii britanici au analizat datele colectate de la 25.000 de pacienţi în cadrul a opt studii pe termen lung şi au descoperit că o doză mică de aspirină, de 75 de miligrame, luată zilnic timp de 5 ani, reduce riscul de a muri de cancer cu 21%.
În luna martie, prestigiosul jurnal ştiinţific The Lancet a publicat alte două cercetări care atestau puterile extraordinare ale acestui medicament. Primul studiu, ce analiza cinci cercetări pe termen lung la care au participat peste 17.000 de pacienţi, a arătat că o doză mică de aspirină luată zilnic reducea riscul de a suferi de adenocarcinoame – cancere maligne care se dezvoltă în plămâni, colon şi prostată – cu 46%. În cadrul celui de-al doilea studiu, cercetătorii de la Oxford şi de la alte centre au comparat pacienţii care au consumat aspirină cu cei care nu au luat acest medicament, analizând 51 de studii diferite. Concluzia a fost că riscul de a muri de cancer era cu 37% în cazul pacienţilor care au consumat aspirină zilnic pentru cel puţin 5 ani. De asemenea, pacienţii care au luat aspirină zilnic timp de 3 ani prezentau un risc cu 25% mai mic de a suferi de cancer în comparaţie cu grupul de control.
„Datele «urlă» la noi”, afirmă cercetătorul. „Aspirina, unul dintre cele mai vechi remedii de pe Terra, ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare cu ajutorul unor mecanisme variate, prevenind totodată formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, experţii cred că ajută la prevenirea cancerului prin reducerea inflamaţiei”, explică profesorul Agus.
„Aşa cum descurajăm fumatul prin diferite metode, în acelaşi mod ar trebui să încurajăm oamenii de vârstă mijlocie să consume aspirină – desigur, consultând înainte doctorul”, concluzionează Agus.

Sursa : http://www.descopera.ro

Pe măsură ce panica Apocalipsei cuprinde China, apar „sferele de supravieţuire” rezistente la tsunami (GALERIE FOTO)


Pe măsură ce oamenii din întreaga lume se tem de presupusa Apocalipsă mayaşă ce ar avea loc săptămâna viitoare, un ţăran chinez anunţă că are soluţia pentru problemele umanităţii: o „sferă de supravieţuire” rezistentă la tsunami.

Liu Qiyuan, în vârstă de 45 de ani, a denumit creaţia sa „Arca lui Noe”. Fostul lucrător în domeniul mobilei afirmă că sfera concepută de el poate rezista atât la tsunami-uri devastatoare, cât şi la cutremure.
„Chiar dacă vor fi valuri de 1.000 de metri înălţime, sfera mea va rezista. E ca o bilă de ping-pong – învelişul este subţire, dar rezistă la foarte multă presiune”. a declarat Qiyuan pentru AFP. 
Liu a realizat 7 astfel de „sfere de supravieţuire”, fiecare dintre ele costând 48.000 de dolari. Acestea sunt realizate din fibră de sticlă amplasată pe un cadru de oţel. De asemenea, fiecare „arcă a lui Noe” este dotată cu tuburi de oxigen, alimente şi apă. Sferele sunt dotate cu centuri de siguranţă, „esenţiale pentru a trece cu bine de furtuni”, a explicat Liu.
„Sferele sunt concepute pentru 14 persoane, însă este posibil ca 30 de persoane să supravieţuiască înăuntru pentru cel puţin două luni”,  a explicat Liu.
„Sunt atât de bine izolate, încât o persoană poate trăi 4 luni într-o astfel de arcă la Polul Nord sau Sud fără să îngheţe şi fără să-i fie măcar puţin frig”, a mai spus inventatorul.
Liu spune că ideea acestor „sfere de supravieţuire” i-a venit în urma vizionării filmului american „2012”, inspirat din mitul Apocalipsei mayaşe, care ar avea loc pe 21 decembrie 2012.
„Dacă o să fie vreo Apocalipsă, atunci puteţi spune că am contribuit cu ceva la supravieţuirea omenirii”, a explicat Liu.
În China, predicţiile apocaliptice au provocat panică în rândul populaţiei. Autorităţile din două regiuni chineze au anunţat epuizarea stocurilor de lumânări, după ce populaţia a început să creadă că vor urma 3 zile de întuneric după 21 decembrie.
Un om de afaceri din provincia Zhejiang a anunţat că a primit 21 de comenzi pentru „sfere de supravieţuire”, iar în provincia Xinjiang un om a declarat pentru AFP că a investit toţi banii acumulaţi de-a lungul vieţii, aproximativ 160.000 de dolari, pentru a-şi construi o arcă de supravieţuire, temându-se că potopul îi va distruge casa.
Autorităţile chineze au făcut un apel la calm, iar poliţia din Beijing a lansat un mesaj public în care anunţă cetăţenii că „aşa-zisul sfârşit al lumii este doar un zvon”, cerându-le oamenilor să „folosească concepte ştiinţifice”.
China nu este singura ţară în care autorităţile au fost nevoite să nege existenţa Apocalipsei. În Rusia, ministrul situaţiilor de urgenţă a anunţat la începutul lunii decembrie că „guvernul are acces la metode de monitorizare a ceea ce se petrece pe Terra, astfel că putem spune cu siguranţă că nu va veni sfârşitul lumii”. Anunţul a venit după ce populaţia din mai multe oraşe din Rusia a epuizat stocurile de lumânări, kerosen, chibrituri şi zahăr.
De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Ucraina a anunţat credincioşii că „Apocalipsa va veni cu siguranţă”, însă „ca urmare a declinului moral al omenirii, nu din cauza calendarului mayaş sau a alinierii planetelor”.

Sursa : http://www.descopera.ro

Cine se ascunde în spatele zâmbetului Giocondei?


Cel mai faimos tablou din lume - La Gioconda sau Mona Lisa, operă a lui Leonardo da Vinci - este departe de a-şi fi dezvăluit secretele. În ciuda numeroaselor studii consacrate acestei picturi, se ştiu puţine lucruri - nici măcar nu ştim pe cine reprezintă cu adevărat tabloul expus la Luvru. Specialiştii întreprind acum analize ale unor fragmente de schelet, pentru a stabili dacă adevărata Mona Lisa era persoana înfăţişată în tablou.

O echipă de oameni de ştiinţă, sub conducerea lui Silvano Vinceti, a întreprins săpături în ruinele unei foste mânăstiri franciscane din Florenţa, unde, conform documentelor despre istoria oraşului, ar fi fost înmormântată Lisa Gherardini, femeia care i-ar fi pozat lui Leonardo pentru celebrul portret. Lisa Gherardini era cea de-a doua soţie a unui bogat negustor de mătase din Florenţa, Francesco del Giocondo.
Specialiştii au exhumat rămăşiţele unui corp despre care se crede că ar fi fost al Lisei, dar identitatea ei urmează să fie confirmată prin analize ADN. Fragmentele osoase vor fi trimise unor laboratoare de genetică din Italia şi din alte ţări, unde ADN-ul va fi extras, analizat şi comparat cu alte probe ADN provenite de la alte două corpuri, aparţinând unor rude (confirmate) ale Lisei Gherardini şi care fuseseră îngropate în altă parte. 
Odată identificate rămăşiţele, va putea fi reconstruit chipul persoanei respective, prin tehnici de antropologie criminalistică, cu o eroare de numai 2-8%. Întregul proces va dura câteva luni.
Iar odată cunsocută înfăţişarea Lisei Gherardini, specialiştii vor putea răspunde, în sfîrşit, la întrebarea:  aceasta a fost femeia care i-a slujit drept model lui Leonardo da Vinci pentru tabloul „Mona Lisa”?
Silvano Vinceti nu se îndoieşte că lui Leonardo i-a fost comandat un portret al Lisei Gherardini, dar nu ştie sigur dacă portretul aflat la Luvru o reprezintă chiar pe ea, cu fidelitate, sau dacă doar conţine anumite trăsături ale ei.
De exemplu, el susţine că faimosul zâmbet din portret nu i-ar aparţine Lisei. Analize ale tabloului au arătat că, atunci când Leonardo a început să picteze modelul aşezat în faţa lui, nu a pus pe chipul ei acel zâmbet vag şi misterios, ci a pictat mai curând o persoană tristă şi deprimată.
Zâmbetul, crede Silvano Vinceti, ar fi fost adăugat ulterior, foarte probabil de către Gian Giacomo Caprotti, asistentul (şi, după unele zvonuri, chiar iubitul) lui Leonardo da Vinci şi ale cărui trăsături apar în alte opere ale pictorului.
Alţi istorici de artă susţin că portretul Giocondei ar fi, în realitate, un autoportret camuflat al lui Leonardo.
Oricum, peste câteva luni vom şti mai multe despre tabloul enigmatic şi despre presupusul său model.

Sursa :  http://www.descopera.ro

De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă?


Armata Statelor Unite a relansat pe orbită misterioasa navă spaţială X-37B în valoare de 1 miliard de dolari. La fel ca până acum, motivul acestei călătorii este păstrat strict secret, la fel şi durata ei.

Avionului spaţial X-37B original a întreprins două călătorii în spaţiu. Pentru prima dată, nava a înconjurat Pământul timp de câteva luni în 2010. Ulterior, un alt X-37B a petrecut pe orbită mai bine de 1 an. 
Aceste maşini misterioase au o lungime de aproape 9 metri, ceea ce însemană că au dimensiuni cu 75% mai mici decât  cele vechi ale NASA. 
De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă
Forţele armate nu au dat detalii cu privire la noua misiune secretă numită OTV-3 (Orbital Test Vehicle, zborul numărul 3). Cu toate acestea, Jonathan McDowell, de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică,speculează că avionul spaţial este dotat cu senzori creaţi special pentru spionaj, cu scopul de a acumula informaţii utile pentru viitorii sateliţi. Deşi admite că nu poate şti cu adevărat ce se ascunde la bordul avionului spaţial, McDowell susţine că senzorii ar avea capacitatea de a intercepta transmisii ale emisiilor electronice provenite de la teroriştii din Afganistan. 
De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă
Avantajul unui avion spaţial este că acesta poate fi lansat rapid, fără a necesita pregătiri speciale. De asemenea, la fel de important este şi faptul că acesta poate fi refolosit. Mai mult, avionul spaţial X-37B cântăreşte doar 450 de kilograme fiind alimentat cu energie solară. 

Sursa : http://www.descopera.ro

DARPA a inventat un dispozitiv medical ce prelungeşte şansele de supravieţuire ale răniţilor (VIDEO)


DARPA a dezvoltat o nouă tehnologie menită să îi ajute pe soldaţii răniţi să reziste până în momentul în care li se poate acorda ajutor medical.

Noua invenţie este o spumă din polimeri. Mai exact, atunci când un soldat are o sângerare internă, el este injectat cu două substanţe. Acestea reacţionează dând naştere unei spume care presează asupra rănii interne, oprind sângerarea. În acest fel, soldatul rănit poate rezita mai mult până când poate primi îngrijiri medicale. 
Aproape 85 % dintre decesele de pe câmpul de luptă, care pot fi prevenite, apar ca urmare a rănilor interne ce fac ca pacientul să aibă nevoie de îngrijire specială în spiral. De cele mai multe ori, nu există destul de mult timp pentru a-i transporta într-un loc în care să poată primi îngrijirea medicală necesară. 
În timpul testelor pe porci, DARPA a demonstrat că această spună creşte şansele de supravieţuire, după 3 ore de la aplicare, cu 72%. Mai mult, chirurgii pot înlătura această spumă din pacient în mai puţin de un minut. 
Arsenal Medical, compania care a primit fonduri de la DARPA pentru această cercetare susţin că lucrează la o versiune a invenţiei care să poată fi utilizată în cazul civililor. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Inventiile menite sa nu iasa niciodata din casa. Cum a revolutionat un tanar american painea prajita

Inventiile menite sa nu iasa niciodata din casa. Cum a revolutionat un tanar american painea prajita


Nu toate inventiile sunt menite sa ajunga in spatiu, pe Luna, pe Marte sau intr-un centrul de specialitate al oamenilor de stiinta. Unele inventii sunt pur si simplu utilitare, dar raman in acelasi timp si revolutionare.
Asa s-a intamplat si cu inventia unui tanar din Statele Unite ale Americii care, desi nu va ajunge niciodata in spatiu si nu va proiecta un robot ultra modern de razboi, se poate mandri ca va ajunge in casele oamenilor cu ceva extrem de util.

Basheer Tome a reusit ca la numai 21 de ani sa inventeze, nu radeti, cel mai performant prajitor de paine din lume. Da, suna amuzant, si poate va veti intreba "ce e atat de fantastic la un nou prajitor de paine?". Raspunsul poate va va
surprinde.
Descopera lumea celor mai tari inventii, pe www.techschool.ro

Daca pana acum erati obisnuiti sa introduceti feliile de paine in prajitor si sa asteptati ca acesta sa arunce painea cand timpul expira, avand uneori surpriza neplacuta de a va vedea feliile arse, acest nou aparat va fa face sa uitati de sanvisurile cu un gust ciudat de arsura.

Si asta pentru ca tanarul de 21 de ani a reusit sa aduca primul aparat de prajit paine - inca o data, suna amuzant, dar nu trebuie sa radeti - care detecteaza culoarea painii si se opreste atunci cand feliile ajung la o culoare potrivita, care indica exact cand ar trebui scoase, scrie Daily Mail.

Prajitorul este construit cu senzori de culoare in interior, ce analizeaza in fiecare clipa culoarea feliilor de paine, incalzind in continuare aparatul pana cand parametrii ajung la normal.

Anti senzori instalati in aparat vor detecta care este culoarea naturala a feliilor de paine, calculand astfel cat vor trebui sa stea in prajitor.

Ideea acestui tanar, un concept in acest moment, ar putea sa-i aduca sume impresionante de bani in viitorul apropiat. Basheer asteapta in acest moment ca un dezvoltator sa vina si sa construiasca prajitorul la scara larga.

Basheer, un student la Institutul de Tehnologie din Atlatnta, SUA, a declarat:"Toata ideea a plecat de la daca prajitoarele de paine pot fi mai usor de utilizat."

"Am descoperit atunci un prajitor de paine din sticla pe internet, o idee destul de populara, dar nefolosita din cauza lipsei de uz practic si mi-am dat seama ca oamenii refuza de multe ori sa foloseasca un asemenea aparat pentru ca nu au incredere in el."

"Majoritatea prajitoarelor de paine masoara in timp cat vor sta feliile, iar fiecare prajitor, in functie de firma, are un calcul diferit, ceea ce il face greu de utilizat."

"Dupa ce m-am gandit putin, mi-a venit atunci ideea sa construiesc un prajitor de paine care detecteaza culoarea feliei de paine"
, a declarat tanarul de 21 de ani.
Descopera lumea celor mai tari inventii, pe www.techschool.ro

Sursa : http://www.yoda.ro

Logitech aduce in Romania doua noi gadgeturi pentru fanii Apple

Logitech aduce in Romania doua noi gadgeturi pentru fanii Apple


Compania spune ca acestea vor face ca interactiunea utilizatorului cu produsele Apple sa fie si mai buna
Logitech completeaza gama accesoriilor pentru Mac cu doua noi dispozitive: Logitech Bluetooth Easy-Switch Keyboard pentru Mac, iPad si iPhone si Logitech Rechargeable Trackpad pentru Mac.
Tastatura Logitech Bluetooth Easy-Switch dispune de tehnologia Logitech Easy-Switch, precum Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810, care te ajuta sa treci cu usurinta de la scrierea unui mail pe Mac, la notarea catorva idei pe iPad si, imediat, la trimiterea unui mesaj pe iPhone, doar apasand un buton.
Iluminarea din spatele tastelor le face pe acestea foarte lizibile in intuneric. Anticipandu-ti nevoile, tastatura activeaza iluminarea atunci cand mainile se apropie de ea si se stinge sau se aprinde automat in functie de cantitatea de lumina din incapere.
Logitech Rechargeable Trackpad iti permite sa folosesti intregul set de gesturi multi-touch Mac pe o suprafata neteda de sticla. Cu un design simplu si o suprafata de sticla, trackpad-ul reproduce experienta de pe touch-screen. Si pentru ca zona de touch este mai mare decat cea de pe un notebook, poti folosi toata gama de gesturi multi-touch specifica Mac, asftel incat sa controlezi si accesa natural informatia.
Logitech Bluetooth Easy-Switch Keyboard si Logitech Rechargeable Trackpad vor fi disponibile in Europa din ianuarie 2013, la preturi recomandate de 99,99 euro si, respectiv, 69,99 euro.

Sursa : http://www.yoda.ro

Lumini ciudate, filmate in mai multe colturi ale Americii. "Sunt 100% sigur ca a fost un OZN"

Lumini ciudate, filmate in mai multe colturi ale Americii.  Sunt 100% sigur ca a fost un OZN


Cei care cred in Apocalipsa mayasa spun ca acestea sunt semnele prevestitoare.
Mai multi oameni au filmat lumini dubioase deasupra unor orase mari din Statele Unite ale Americii, in ultima saptamana. E vorba de niste sfere luminoase, care plutesc pe cer.
Cei care cred in Apocalipsa mayasa spun ca acestea ar fi semne prevestitoare, insa altii considera ca obiectele respective nu sunt decat niste felinare chinezesti. San Francisco si Brooklyn au fost doua dintre locuri in care amatorii au filmat astfel de sfere luminoase.
Pe 3 decembrie, in cartierul Prospect Heights din Brooklyn, o persoana a filmat asta:

Este un trio de lumini, iar acestea par sa zboare impreuna, intr-un triunghi perfect. Apoi s-au oprit la punct fix. O formatie asemanatoare a fost filmata si in cartierul Mission din San Francisco, pe 9 decembrie, deci cateva zile mai tarziu. Luminile pareau sa zvoare calm deasupra orasului, scrie LiveScience.

Unul dintre astronomii din San Francisco a fost uimit: "Nu e o planeta, nu e o constelatie, nu sunt meteori, nu e Luna", a spus Bing Quock de la Morrison Planetarium de la Academia de Stiinte din California. "Mi se pare ca sunt baloane, care poarta lumini", mai spune el.
Enrique Barrios, barbatul care a filmat imaginile din San Francisco spune: "Sunt 100% sigur ca a fost un OZN. Aratau ca focul, stii, sfere de foc pe cer."

Sursa : http://www.yoda.ro

Roboţi gigantici vs. verişorii lui Godzilla - trailer pentru Pacific Rim


Scenariul pentru Pacific Rim poate fi considerat parţial original. Fanii filmelor SF vor recunoaşte însă imediat teme care au fost foarte populare de-a lungul timpului. În film,extratereştri gigantici ajung pe Terra prin intermediul unui portal deschis într-o falie a oceanului Pacific. Referinţa la Godzilla este imediată. Pentru a lupta împotriva lor, omenirea decide în mod ciudat să folosească Jaegers, roboţi la fel de gigantici. Ei sunt controlaţi de doi piloţi, conectaţi împreună printr-o reţea neurală. Este drept că originea şi funcţionarea diferă, însă ei pot fi asemănaţi cu roboţii din Transformers.
Pacific Rim - afişul filmuluiPacific Rim - afişul filmului

Ne aşteptăm ca filmul să fie realizat în cea mai mare parte din imagini generate pe calculator. Aceasta n-o să deranjeze dacă Pacific Rim va oferi o poveste bună. Personajele principale sunt jucate de actori mai puţin cunoscuţi. Este vorba despre un actor principal din serialul Sons of Anarchy şi de actorul de culoare Idris Elba, care a jucat în serialele The Wire şi Luther. În distribuţie apare şi Ron Perlman. Filmul va fi lansat în Statele Unite pe data de 12 iulie 2013 şi dacă am fi avut detalii despre el mai devreme, l-am fi inclus în lista de filme de acţiune 2013. Vizionare plăcută!

Sursa : http://www.go4it.ro

Un asteroid de mari dimensiuni s-a apropiat ieri de Pamant. La ce distanta a trecut

Un asteroid de mari dimensiuni s-a apropiat ieri de Pamant. La ce distanta a trecut


Asteroidul Toutatis, onsiderat un corp ceresc potential periculos, are o orbita foarte apropiata de cea a Terrei si trece pe langa noi la fiecare patru ani
Un asteroid de mari dimensiuni, care pluteste in spatiu pe o orbita apropiata de cea a Terrei, a trecut miercuri destul de aproape de planeta noastra, informeaza Reuters.
Desi asteroidul se afla destul de aproape de Terra, nu exista riscul unei coliziuni cu planeta noastra, cel putin nu pentru urmatoarele cateva sute de ani, au declarat, miercuri, astronomii americani.
Asteroidul, denumit Toutatis, trece pe langa Terra la fiecare patru ani. Miercuri, cand s-a apropiat cel mai mult de Terra, Toutatis a trecut la o distanta de 7 milioane de kilometri de planeta noastra - o distanta de 18 ori mai mare decat cea dintre Terra si Luna.
"Nu exista pericolul unei coliziuni cu Pamantul", a declarat astronomul Lance Benner de la NASA.
Cu o lungime de 4,3 kilometri, asteroidul Toutatis pluteste in jurul Soarelui pe o orbita foarte apropiata de cea a Terrei, ceea ce face ca el sa fie considerat un corp ceresc potential periculos in viitor.
Asteroidul a fost vazut pentru prima data in 1934, iar orbita lui a fost confirmata in 1989. In 2004, Toutatis a trecut pe langa Terra la o distanta de doar patru ori mai mare fata de distanta dintre Pamant si Luna.
Astronomii folosesc un sistem alcatuit din radare si telescoape pentru a monitoriza traiectoria asteroidului.

Sursa : http://www.yoda.ro

Google a “dat de pamant” cu Windows 8 si WP8


Intr-o conferinta recenta, Clay Bavor – responsabil de Google Apps in cadrul companiei nu a avut deloc cuvinte de lauda pentru Windows 8 si WP8.
google VS microsoft aplicatii Windows 8
Prin programul ,,Get your Google Back” ai fi fost tentat sa crezi ca Google se ambitionase sa-si faca radacini puternice in noul Windows 8. Realitatea este insa cu totul alta.
In cadrul unui interviu pentru publicatia britanica V3, Clay Bavor – Google Apps Product Management Director, a taiat adanc prin cuvinte referitoare la noile SO-uri Microsoft. ,,Nu avem nici un plan sa facem aplicatii pentru Windows”. Rugat sa argumenteze afirmatia, Clay a facut referire la numarul infim de utilizatori de Windows 8 si WP8. Chiar daca primele cifre facute publice de Microsoft erau destul de optimiste cand venea vorba de numarul de utilizatori al noului Windows 8, se pare ca Bavor are alte informatii. ,,Suntem foarte atenti in legatura cu locurile in care investim si vom merge unde sunt utilizatorii. Utilizatorii nu sunt insa pe Windows Phone 8 sau Windows 8”. Cautati un pic de zahar cu aceasta afirmatie sarata? Tot el a spus ca daca trendul se va schimba si se va simti o crestere a numarului de utilizatori, ,,vom investi acolo, desigur”.
Din pacate nu trebuie sa citesti printre randuri pentru a-ti da seama ca situatia este dramatica in ceea ce priveste sentimentul generat de rata de adoptie a noilor sisteme de operare Microsoft. Un motiv pentru rautatile de mai sus ar putea fi campaniile recente anti-Google lansate de Microsoft. Avand insa in vedere ca Google este o companie care si-a facut o prioritate din cresterea profitului, nu cred ca ia decizi pe baza unor reclame.

Sursa : http://playtech.ro

BioShock Infinite – trailer nou şi încă o amânare


Da, aţi citit corect: BioShock Infinite a fost amânat încă o dată. Ce-i drept, de această dată amânarea nu mai este atât de dureroasă, lansarea shooter-ului celor de la Irrational Games fiind decalată cu doar o lună. Astfel, deşi era aşteptat în luna februarie, BioShock Infinite va fi lansat abia pe 26 martie 2013.
Conform lui Ken Levine, directorul de creaţie al jocului şi confondatorul Irrrational Games, studioul mai are nevoie de încă câteva săptămâni în plus pentru a finisa BioShock Infinite aşa cum se cuvine. De altfel, Levine a fost prezent şi pe scena Video Game Awards 2012, unde a prezentat, în premieră, un nou trailer din BioShock Infinite.
În BioShock Infinite, Booker DeWitt, un fost agent Pinkerton, este nevoit să călătoarească până în Columbia, un oraş construit în înaltul cerului drept simbol al valorilor americane. Misiunea lui Booker este eliberarea luiElizabeth, o fată cu puteri ieşite din comun, prizonieră acolo încă de la naştere. Jocul foloseşte motorul grafic Unreal Engine 3 şi nu va beneficia de o componentă multiplayer.
BioShock Infinite este aşteptat pe 26 martie 2013, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.
BioShock Infinite

Sursa : http://www.go4games.ro

Tomb Raider – un nou trailer de la VGA 2012


Square Enix şi Crystal Dynamics au ales Video Game Awards 2012 pentru a prezenta un nou trailer pentru viitorulTomb Raider.
Cu noul Tomb Raider, cei de la Crystal Dynamics doresc să relateze povestea originilor eroinei Lara Croft. Aceasta este doar o tânără ieşită de pe băncile şcolii, nevoită să se îmbarce pe Endurance, nava căpitanului Conrad Roth. Din nefericire, vaporul se scufundă în mijlocul unei furtuni, eroina trezindu-se pe o insulă misterioasă, alături de epavele multor alte nave, din diferite perioade ale istoriei.
Tomb Raider va fi lansat pe 5 martie 2013, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.
Tomb Raider

Sursa : http://www.go4games.ro

The Phantom Pain sau Metal Gear Solid 5?


Una dintre surprizele ce şi-a făcut apariţia la Video Game Awards 2012 a fost prezentarea unui nou joc, The Phantom Pain, realizat de necunoscutul studio suedez Moby Dick Studio. Jocul a debutat prin intermediul unuitrailer enigmatic, pe care îl puteţi urmări în continuare.
Imediat dupa prezentarea trailerului, au început să apară şi inevitabilele semne de întrebare legate de The Phantom Pain. Cum a reuşit un studio necunoscut să primească ocazia de a-şi prezenta proiectul de debut în cadrul unui show atât de important precum Video Game Awards 2012? Cine este Joakim Mogren, aşa-zisul conducător al studioului Moby Dick? Pe ce motor grafic rulează The Phantom Pain şi pe ce platforme va fi lansat jocul?
Lucrurile au început să devină din ce în ce mai clare atunci când reprezentanţii celor de la Konami la VGA 2012, printre care şi faimosul Hideo Kojima, au fost văzuţi purtând tricouri cu The Phantom Pain şi Moby Dick Studio. De asemenea, site-ul celor de la Moby Dick fusese înregistrat doar cu câteva zile înainte de evenimentul ce a marcat decernarea premiilor VGA 2012, iar personajul Joakim Mogren era cel puţin suspect ("Joakim" este o anagramă a numelui Kojima, iar Mogren aduce aminte de Ogre, numele de cod al viitorului proiect demarat de vestitul game designer japonez).
Teoria conspiraţiei a fost alimentată şi de modul în care a fost realizat logo-ul The Phantom Pain, cu anumite lăcaşe lăsate deasupra literelor, în care s-ar potrivi perfect un alt titlu: METAL GEAR SOLID V. De asemenea, în trailerul de mai sus, pot fi observate clar câteva personaje cunoscute ale universului Metal Gear, chiar eroul principal fiind foarte asemănător cu Naked Snake. Astfel, putem trage concluzia că The Phantom Pain nici măcar nu există (decât poate ca subtitlu), întreaga prezentare făcând parte dintr-o schema elaborată a celor de la Kojima Productions, menită să promoveze viitorul titlu al seriei Metal Gear Solid.
The Phantom Pain Metal Gear Solid 5
Şi totuşi, cum se încadrează recent anunţatul Metal Gear Solid: Ground Zeroes în această schemă? Kojima deja a anunţat că acest titlu MGS nu va juca decat rolul unui soi de prolog pentru viitorul Metal Gear Solid numerotat, supoziţiile fiind alimentate şi de una dintre liniile de text care-şi făceau apariţia în trailerul iniţial pentru Ground Zeroes: "From FOX, two phantoms were born". Ştim deja că Metal Gear Solid: Ground Zeroes foloseşte motorul grafic FOX Engine, deci este foarte probabil faptul ca şi The Phantom Pain/Metal Gear Solid V va utiliza aceeaşi tehnologie.

Sursa : http://www.go4games.ro

Dark Souls 2 anunţat la VGA 2012


Dark Souls, unul dintre cele mai appreciate jocuri ale anului trecut (lansat abia în 2012 pe PC), va primi o continuare, anunţată prin intermediul trailerului proiectat la Video Game Awards 2012.
De Dark Souls 2 se va ocupa aceeaşi echipa niponă de la From Software, jocul urmând să beneficieze de un nou protagonist, precum şi de un mod de joc multiplayer regândit. De altfel, producătorii au de gând să lucreze şi lanivelul de dificultate extrem al jocului, Dark Souls 2 urmând a fi rebalansat din acest punct de vedere.
Dark Souls 2 va fi lansat pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3, nefiind încă oferite detalii despre o eventuală perioadă de lansare a jocului.
Dark Souls 2

Sursa : http://www.go4games.ro

Metro: Last Light – gameplay trailer şi Metro 2033 gratuit


În pragul sărbătorilor de iarnă, THQ vine cu două surprize pentru fanii universului Metro: viitorul joc al seriei - Metro: Last Light - tocmai a primit încă un trailer, de această dată realizat cu ajutorul secvenţelor in-game, iar Metro 2033 este disponibil în mod gratuit până la data de 16 decembrie 2012. Accesaţi site-ul FreeMetroGame.com pentru a primi o cheie ce poate fi folosită pe Steam pentru a activa jocul.
Acţiunea din Last Light va continua povestea lui Metro 2033, formula de joc fiind păstrată: elementele de first person shooter vor fi din nou îmbinate cu cele de survival horror clasic. Povestea din Metro: Last Light a fost concepută în colaborare cu Dmitry Glukhovsky, autorul romanului Metrou 2033, carte ce a stat la baza primului joc din serie.
Metro: Last Light este aşteptat pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3 în martie 2013.
Metro Last Light


Sursa : http://www.go4games.ro

Aliens: Colonial Marines – gameplay nou din single şi multiplayer


Colegii de la VG247 au avut la dispoziţie o versiune jucabilă a viitorului Aliens: Colonial Marines, realizând o serie de preview-uri video atât pentru modurile de joc multiplayer, cât şi pentru campania single player a jocului.
Aşadar, în secvenţele video de mai jos puteţi urmări segmente de gameplay noi din moduri Extermination şiEscape, precum şi o scurtă porţiune a campaniei single player din Aliens: Colonial Marines.
Aliens: Colonial Marines se doreşte a fi o continuare pentru Aliens, filmul lui James Cameron, acţiunea urmând să se desfăşoare după evenimentele din Alien 3. Mai mult, 20th Century Fox acceptă povestea din Colonial Marines drept parte oficială a storyline-ului seriei Alien, la scenariul jocului aducându-şi aportul nume precum Bradley Thompson şi David Weddle (Battlestar Galactica).
Aliens: Colonial Marines va fi lansat pe 12 februarie 2013, pentru PC, Xbox 360, PlayStation 3 şi Nintendo Wii U.
Aliens Colonial Marines

Sursa : http://www.go4games.ro

AVERTISMENT. Un singur click până la colapsul cibernetic

Numărul de atacuri cibernetice în întreaga lume va creşte considerabil în anul 2013, multe dintre ele fiind comandate chiar de structuri de stat, consideră corporaţia rusească antivirus Laboratorul Kaspersky
.


România, vulnerabila la atacurile ciberneticeRomânia, vulnerabila la atacurile cibernetice / FOTO: Grup RC
Serviciile americane de informaţii preconizează o confruntare globală în spaţiul cibernetic nu doar între state, ci şi între guvernele naţionale şi comunităţile civile.
Potrivit analiştilor de la Laboratorul Kaspersky, anul viitor se vor înregistra mai multe cazuri de furt de informaţii secrete din sferele business-ului. Sunt mai des atacate cibernetic obiective importante din infrastructura de utilităţi sau transport.
La rândul său, Consiliul Naţional de Informaţii al SUA declară în raportul său „Tendinţele globale ale anului 2030: lumi alternative” că oligarhii reţelelor de tipul Google şi Facebook vor putea controla un volum gigantic de informaţii în regim real. Totodată, datorită ritmului rapid de dezvoltare a tehnologiilor de comunicare, guvernele naţionale vor obţine posibilităţi nelimitate de controlare a cetăţenilor. Dar şi cetăţenii vor putea răspunde autorităţilor cu aceeaşi monedă, scrie Vocea Rusiei.
Serviciile speciale americane au trimis Consiliului Naţional de Informaţii un fel de trecere în revistă a actualelor pericole cibernetice îndreptate asupra SUA. „Cel mai periculos obiect în spaţiul cibernetic” este China, relatează ziarul The Los Angeles Times. Rusia, Franţa, Israel şi alte state se ocupă şi ele de spionajul cibernetic, însă nu atât de insidios. Rusia nu se ocupă de furtul sistematic al secretelor de stat de la companiile americane pentru binele afacerilor autohtone.
Între altele, participanţii la forumul internaţional de protejare a spaţiului cibernetic Cyber Security Asia 2012, desfăşurat la începutul lunii decembrie, au fost de acord că principala problemă mondială din sfera tehnologiilor informaţionale constă în faptul că statele nu pot ajunge la un punct comun în definirea terorismului cibernetic. Elaborarea celor mai eficiente malware este sponsorizată de guvernele unor ţări pentru desfăşurarea de războaie cibernetice. Însă nimeni nu poate să garanteze că aceste programe nu vor ajunge în final în mâinile teroriştilor, capabili să modifice virusul şi să-l folosească în scopuri proprii.


Sursa : http://www.realitatea.net

Facebook vrea sa castige bani prin Instagram


Facebook a investit foarte multi bani in Instagram la momentul achizitiei, in urma cu mai bine de jumatate de an. Acum deja incepe sa-si doreasca sa-i recupereze.
Facebook instagram money
Inca de la inceput au existat zvonuri legate de modul in care Facebook va reusi sa monetizeze investitia semnificativa pe care a facut-o in Instagram. Acum a venit timpul ca o persoana importanta de la conducerea companiei sa ne lamureasca.
Intr-un interviu acordat celor de la Business Insider – Carolyn Everson – Vice presedinte pe Solutii de Marketing la nivel Global in cadrul Facebook nu s-a sfiit sa raspunda la intrebari la mai dificile. Legat de reclame stecurate prin stream-ul de poze, Everson a refuzat sa comenteze, in schimb nu a evitat sa spulbere orice speranta ca Instagram va ramane neschimbat. ,,La un momentdat vom gasi o cale prin care sa monetizam Instagram.” a spus VP-ul Facebook cu putin timp inainte de a atrage atentia asupra faptului ca echipa Instagram momentan este lipsita de experienta si nu este foarte numeroasa. Pe termen lung insa si acestia vor fi obligati sa inceapa sa produca bani pentru Facebook. ,,Sunt multe branduri care folosesc Instagram in acest moment in incercarea de a-si da seama cum sa interactioneze cu follower-ii. Cu siguranta vom gasi o strategie de monetizare.”
Indiferent cum a incercat sa imbrace raspunsul, din pacate presimt ca reclamele nu vor mai lipsi foarte mult din Instagram. Singur parte buna este ca cel putin o perioada vom mai putea sa stam linistiti.

Sursa : http://playtech.ro