Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bath au făcut un pas mic dar semnificant în lupta contra cancerului, determinând nanoparticulele să strălucească în întuneric.
Cercetătorii de la departamentul de chimie au anunţat că au dezvoltat o nouă metodă prin care creează nanoparticule (markeri mici ce pot fi ataşaţi medicamentelor şi celulelor) fluorescente. în acest mod, ele pot fi urmărite de când ajung în corp.
Creatorii acestei tehnici, dr. Sofia Pascu, absolventă a Universităţii din Cluj-Napoca şi profesorul Tony James susţin că invenţia lor îi va ajuta pe oamenii de ştiinţă să dezvolte medicamente eficiente şi mai ieftine care să lupte împotriva cancerului şi a altor boli.
În urma acestei realizări, specialiştii de la Universitatea Bath au primit un milion de lire din partea Technology Strategy Board pentru a putea continua cercetările.
Cele mai multe încercări de acest fel au inclus coloranţi care se diluau atunci când erau ataşaţi medicamentelor sau celulelor. Dezvoltarea unei suite de nanoparticule fluorescente va permite observarea, într-un mod uşor şi mai ieftin, a modului în care evoluează tratamentele sau celulele canceroase.
Sursa : http://www.descopera.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu