joi, 13 decembrie 2012

Eric Schmidt se bucura de succesul platformei Android


Eric Schmidt vorbeste destul de mult in ultima vreme si se pare ca nu prea vrea sa elimine din discursurile sale la subiectul Apple.
eric schmidt android versus apple
Fostul CEO Google, Eric Schmidt, intr-un interviu acordat celor de la Bloomberg, pe langa faptul ca a fost foarte incantat de succesul sistemul Android, s-a aruncat la niste afirmatii destul de agresive. Dupa ce a transpus intreaga piata de terminale mobile intr-un razboi pe care il castiga detasat, Schmidt a facut o comparatie intre contrastul de putere actual, dintre Google si Apple si unul similar de acum 10 – 15 ani. Pe atunci era vorba de piata de PC-uri dominata coplesitor de Microsoft, in timp ce acum actualul Chairman simte ca la fel de coplesitoare este dominatia impusa de Google in fata companiei lui Tim Cook. Cu toate ca procentul terminalelor vandute prin intermediul partenerilor OEM de catre Google este foarte mare, aceasta afirmatie este un pic deplasata in momentul in care ne uitam la cifrele de afaceri si profit. Numai actiunile la bursa ale Apple sunt de aproximativ 2,5 ori mai valoroase decat cele ale Google, in timp ce profitul net este de aproape 4 ori mai mare in cazul creatorului primului iPhone. In plus, Schmidt a trecut cu vederea procentul majoritar de iPad-uri din piata in comparatie cu numarul de tablete cu Android. In mod evident fundatia pentru cuvintele sale nu implica si rezultate financiare, doar statistici legate de telefoane
,,Castigam destul de evident acel razboi acum cu cele 1,3  milioane de terminale activate zilnic”, a spus Schmidt in acelasi interviu. Profitul mic este datorat faptului ca gigantul imparte in continuare banii castigati cu producatori precum Samsung, situatie pe care fostul CEO a argumentat-o la un cu totul alt nivel decat te-ai astepta. ,,Strategia de baza este sa facem o placinta cat mai mare. Chiar daca minusul acestei filozofii este ca vom obtine in final un ecosistem nu foarte bine controlat si nu foarte bine organizat, acesta este un compromis mic pentru un sistem deschis. ”
Pe alte subiecte, Eric Schmidt a mai atras atentia asupra unui numar de 100 milioane de utilizatori de Google+ si asupra unei probleme iminente legate de banda de internet mobil. Dupa calculele sale, daca vom continua sa evoluam in acelasi regim in 2016, cel tarziu 2017 banda de internet va fi insuficienta pentru performanta smartphone-urilor si tabletelor.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu