vineri, 15 februarie 2013

Un meteorit a facut ravagii in Rusia. Peste 1000 de raniti si stare de urgenta in 3 orase

Un meteorit a facut ravagii in Rusia. Peste 1000 de raniti si stare de urgenta in 3 orase


O ploaie de meteoriti a provocat explozii in stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali si unor regiuni din centrul Rusiei. Fenomenul a fost provocat de explozia unui meteorit.
UPDATE 16:00 Numarul ranitilor a ajuns la 1000
Peste 700 de persoane au fost ranite in urma ploii de meteoriti, majoritatea de cioburi de sticla, anunta StirilePROTV. Inregistrari video postate de catre locuitori pe Internet surprind meteoriti incandescenti pe cer, la mica altitudine, traiectoria lor parand sa indice o coliziune apropiata cu solul.
In alta inregistrare, locuitori, dintre care unii au iesit din casa pe jumatate dezbracati, observa acelasi fenomen ce se produce deasupra imobilului in care locuiesc, in timp ce se aud explozii. 

"Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzand partial in straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul si au cazut in zone putin populate din regiunea Celiabinsk", a anuntat filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta intr-un comunicat. Potrivit aceleiasi surse, suflul exploziei a spulberat ferestre "de la etajele superioare ale unor imobile".
Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anuntat aproximativ 50 de raniti.
"Potrivit unor informatii preliminare, 50 de persoane au primit ingrijiri pentru traumatisme", a anuntat el.
Ministerul a anuntat anterior ca patru persoane au fost ranite de cioburi de sticla. Administratia orasului Celiabinsk, citata de Interfax, a anuntat numerosi raniti, fara sa ofere un bilant.
"La ora locala 11.00 (7.00, ora Romaniei), inregistram numeroase apeluri telefonice care semnaleaza traumatisme, taieturi si contuzii", au anuntat autoritatile locale citate de Interfax.
Suflul exploziei a spart geamurile unui sediu al Itar-Tass, in centrul Celiabinskului, a anuntat agentia. Un perete s-a prabusit intr-o uzina de la Celiabinsk, porivit unui angajat citat de catre Interfax, care a anuntat trei sau patru raniti usor.
Ministerul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate in stare de alerta, si trei avioane sau elicoptere, in vederea inspectarii zonei. Ministerul a indemnat populatia sa nu cedeze panicii.
"Populatia nu a fost evacuata, nivelul de radioactivitate respecta normele. Va cerem insistent sa nu cedati panicii", a anuntat filiala locala a ministerului pe site.

Sursa : http://www.yoda.ro

Argus II – Ochiul bionic disponibil la vanzare in SUA [+VIDEO]


Argus II supranumit si ochiul bionic este disponibil pe piata din America.
Argus II
Americanii vor beneficia de cel mai avansat sistem de protezare pentru ochi. Mai exact persoanele nevazatoare care sufera de Retinis Pigmentosa (RP) vor putea sa isi recastige o parte dintre functiile vizuale datorita sistemului Argus II al celor de la Second Sight.
Daca in urma cu putin timp discutam despre acest sistem complex de proteza pentru retina, iata ca astazi asistam la aparitia lui pe piata din Statele Unite, dupa ce a primit avizul pozitiv din partea FDA (Food and Drug Administration). In momentul de fata peste 100.000 de americani sufera de aceasta afectiune. Retinis Pigmentosa distruge fotoreceptorii din ochi lasand celelalte celule intacte.
Argus II reprezinta un sistem complex de proteza care primeste semnalul de la o camera externa, il decodeaza si ulterior il transmite implantului de pe retina. De aici semnalul este transmis prin nervul optic si decodat de catre creier in forme, culori si chiar imagini.
Sistem de protezare Argus II
Cu alte cuvinte proteza Argus II va permite celor care nu au vazut niciodata sa inceapa procesul de acomodare cu vederea, iar in timp se pot inregistra progrese semnificative. O provocare consta in cresterea numarului de electrozi din implant in asa fel incat semnalul transmis sa fie cat mai exact si clar cu putinta.
Proteza celor de la Second Sight urmeaza sa fie gasita in clinicile de specialitate din America pana cel tarziu la sfarsitul acestui an. Mai jos aveti un clip care explica exact metoda de functionare pentru Argus II.

Sursa : http://playtech.ro

Bateriile cu capacitate triplă şi încărcare rapidă ar putea deveni realitate în 2-3 ani


Indiferent dacă vorbim de telefoane mobile sau autoturisme, prestaţia actualelor baterii Li-Ion nu mai corespunde necesităţilor celor care le utilizează şi, dacă încercările de a mări capacitatea de stocare sau eficienţăsunt nenumărate, foarte puţine dintre acestea s-au maturizat suficient de mult încât să se materializeze în produse comerciale. O ultimă încercare de modificare a designului bateriilor Li-Ion pare însă promiţătoare, iar autorii ei afirmă că ar putea ajunge pe piaţă în doi sau trei ani.
Bateriile Li-ion actuale folosesc electrozi fabricaţi din oxid de litiu şi cobalt (în cazul anodului) şi carbon (în cazul catodului), acestea fiind cufundate într-o soluţie electrolitică menită să asigure circulaţia ionilor pozitivi de litiu în timpul încărcării şi descărcării. Încercările de înlocuirea cobaltului din anod cu siliciu nu au fost fructuoase până acum, însă o echipa de cercetători din cadrul University of Southern California afirmă că au găsit o soluţie care funcţionează şi care promite mărirea capacităţii şi reducerea timpilor de încărcare.
Încercările de a utiliza siliciul s-au lovit până acum de degradarea fizică plăcuţelor anodului, fenomenul fiind cauzat de deformările repetate ale acestora care survin în timpul ciclurilor de încărcare şi descărcare, ceea ce ducea  în final la distrugerea bateriei. Noua soluţie foloseşte fibre poroase din siliciu care au grosimi de circa 100 de nanometri şi lungimi de câţiva microni, acestea comportându-se similar cu plăcuţele fabricate din acelaşi material, dar fiind mult mai rezistente la stres şi având şi o suprafaţă mai mare, ceea ce permite mărirea vitezelor de transfer a ionilor. Deoarece aceste fire nanometri sunt produse scumpe, echipa din cadrul University of Southern California a experimentat şi cu sfere micrometrice fabricate din acelaşi element, comportamentul acestora fiind similar dar având un preţ mult mai mic şi fiind deja disponibile în comerţ.
Avantajul principal al acestei soluţii este triplarea capacităţii de stocare şi posibilitatea încărcării în intervale de timp foarte scurte, avantaje incontestabile pentru orice produs care foloseşte baterii Li-Ion. În plus, noul design elimină cobaltul, element necesar care era vinovat pentru degradarea capacităţilor de stocare a bateriilor lăsate descărcate sau supraîncărcate.

Sursa : http://www.go4it.ro

Codul de blocare al telefonului din iOS 6.1 este inutil


iOS 6.1, ultima versiune majora a sistemului de operare creat de Apple, se pare ca vine cu o vulnerabilitate majora.
Apple LockScreen Code iOS 6.1
Desi a primit multe reprosuri si au existat operatori de telefonie care le-au sugerat abonatilor sa nu treaca la iOS 6.1, problemele legate de ultima versiune se pare ca sunt mai grave. Un internaut a postat pe YouTube un clip prin care demonstreaza cat de usor pot sa treci peste codul de blocare al unui iPhone. Singura conditie este sa ai cea mai noua versiune a firmware-ului pentru iPhone.
In primul rand trebuie sa aveti un pic de noroc si sa fiti foarte abili in manevrarea iPhone-ului. Eu am reusit sa exploatez vulnerabilitatea din aproximativ 10 incercari.
  • - Din ecranul de blocare al telefonului, dati ,,slide to unlock si accesati functia Emergency Call (Apel de urgenta).
  • - In respectivul meniu apasati cateva secunde pe butonul de power de la iPhone, pana va apare pe ecran mesajul ,,Slide to power off”.
  • - Anulati comanda facand tap pe Cancel. Initiati un apel de urgenta la 112 si inchideti-l intr-o secunda.
  • - Puneti telefonul in stand by printr-o apasare scurta a butonului power.
  • - Porniti din nou telefonul printr-o atingere a butonului power.
  • - Dati din nou slide to unlock” pana ajungeti la ecranul de introducere al codului.
  • - Inainte sa apasati din nou pe ,,Emergency Call apasati aproximativ 3 secunde pe butonul de power, moment in care, cu un pic de noroc, ar trebui sa vedeti lista de apeluri recente si sa puteti accesa agenda.
  • - Inainte sa luati mana de pe power, apasati o singura data pe home.
  • - Daca faceti click pe un contact din agenda si optati sa-l editati puteti accesa galeria foto a telefonului in momentul in care vreti sa asociati o poza respectivului contactat.
  • - Astfel puteti si sa initiati apeluri de pe respectivul telefon.
Vulnerabilitatea este similara cu una descoperita in urma cu cativa ani, la lansarea iOS 4.1. Compania condusa de Tim Cook ,,ia securitatea utilizatorilor foarte in serios”. Inginerii Apple ,,sunt constienti de problema si vor oferi o solutie intr-un update de firmware viitor”.
La mai putin de 24 de ore de la primele stiri pe acest subiect, Apple a facut o declaratie oficiala pentru a atrage atentia asupra faptului ca lucreaza la o solutie. In respectivul comunicat nu a fost dezvaluita si o data la care sa ne putem astepta la respectivul update.

Sursa : http://playtech.ro

Secretul care te face sa iei note mai mari la scoala. Efortul este minim

Secretul care te face sa iei note mai mari la scoala. Efortul este minim


Notele tale se vor imbunatati de la sine
Un nou studiu, realizat la Universitatea din New York de echipa profesorului Hiroko Sayama, le dezvaluie un secret tinerilor care isi doresc note mai mari la scoala sau la facultate. Daca vor sa isi imbunatateasca rezultatele, acestia trebuie sa se inconjoare de prieteni destepti si muncitori.
"Cu cat prietenii tai sunt mai inteligenti, cu atat ai mai multe sanse de a deveni mai inteligent maine", spune Sayama, care a realizat un proiect prin care elevii de la un liceu newyorkez aveau sansa sa ii viziteze laboratorul. Asa cercetatorului i-a trecut prin minte sa caute o corelatie intre prietenii acestora de pe Facebook si rezultatele scolare.
Oamenii de stiinta au constatat ca elevii ai caror prieteni obtin note mari la scoala isi imbunatatesc rezultatele de la an la an. 
Explicatia cercetatorilor: daca prietenii tai iau numai note mari, e posibil sa vrei si tu sa inveti mai mult, ca sa tii pasul.

Sursa : http://www.yoda.ro

Sony Xperia J - Android 4.0 în format accesibil de 4”


Sony este unul din producătorii de smartphone-uri care a investit mult în segmentul entry level. Modelele sale au nişte linii de design cu care reuşesc să se evidenţieze oriunde.Sony Xperia J este un model special în gama entry level, remarcându-se prin ecranul său mare.Specificaţiile nu impresionează, însă nici preţul nu va goli portofelul. Citiţi în continuare dacă sunteţi în căutarea unui smartphone accesibil cu un ecran cât mai mare.

Construcţie

Plasticul este singurul material folosit pentru carcasa lui Xperia J. Sony a reuşit însă să facă o treabă foarte bună cu el. Spre exemplu, banda argintie din jurul telefonului are un puternic aspect metalic, iar capacul de pe spate este foarte fin la atingere. Aşa cum se poate observa din imagini, carcasa lui Sony Xperia J este arcuită în partea din spate. Designul vine de la vechiul Sony Ericsson Xperia Arcşi a fost preluat şi de Xperia VXperia T şi Xperia ESub ecranul protejat de Gorilla Glass sunt vizibile cele trei butoane capacitive ale sistemului de operare. Ele sunt iluminate în timpul utilizării smartphone-ului. Deasupra ecranului lipseşte doar senzorul de luminozitate.
Singurele butoane ale lui Sony Xperia J sunt amplasate pe latura dreaptă, în partea de sus. Dacă cel pentru volum are dimesiuni decente, cel pentru deblocarea ecranului este puţin cam mic şi necesită o apăsare fermă. Mufa pentru căşti a fost plasată central pe latura superioară, iar cea microUSB se găseşte pe latura din stânga. Dacă desfacem capacul lui Xperia J, suntem întâmpinaţi de o baterie impunătoare cu o capacitate de 1.750 mAh. Ea blocează accesul la slot-ul pentru SIM şi card microSD.

În pachet

Fiind disponibil la un preţ accesibil, smartphone-ul Sony Xperia J are un pachet destul de modest. Alături de încărcător şi cablul microUSB găsim un headset stereo modest. El nu va impresiona prin calitate, însă este util pentru apeluri.

Specificaţii

  • Ecran: 4”, 480x854, S-LCD(?), Gorilla Glass
  • Sistem de operare: Android 4.0.4
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon MSM7227A
  • Procesor: 1 GHz Cortex-A5, single core
  • RAM: 512 MB
  • Memorie: 4 GB, 2 GB accesibili
  • Card: microSD/SDHC
  • 3G: HSDPA 7,2 Mbps
  • WiFi: 802.11b/g/n
  • Bluetooth: 2.1 cu A2DP şi EDR
  • USB: microUSB
  • Cameră foto: 5 MP, autofocus, LED, stabilizare
  • Filmare video: VGA cu 30 fps
  • Cameră video secundară: VGA
  • Baterie: 1.750 mAh
  • Dimensiuni: 124,3 x 61,2 x 9,2 mm
  • Greutate: 124 g

Ecranul

Sony are o reputaţie în legătură cu secretul despre ecranele sale. Rareori găseşti specificaţii avansate despre el. Producătorul japonez foloseşte de cele mai multe ori panouri LCD obişnuite, relativ modeste în comparaţie cu cele AMOLED sau IPS. Cel al lui Sony Xperia J are unghiuri prea bune pentru a fi un panou obişnuit. El ar putea fi însă de tip S-LCD, aşa cum am văzut mai multe modele HTC. Cu un contrast destul de bun, panoul este vizibil în lumină naturală.
Din păcate, lui Xperia J îi lipseşte Mobile BRAVIA Engine, un sistem de procesare a imaginii ce îmbunătăţeşte pozele şi clipurile afişate. Pentru cineva care a testat mai multe modele Sony Ericcson din trecut, diferenţa este uşor de sesizat. Lipsa unui senzor de luminozitate poate fi deranjantă atunci când telefonul este folosit noaptea. Negrul puţin luminos, dar nu îndeajuns de mult încât să deranjeze. Iluminarea ecranului pare să fie uniformă.

Sistemul de operare

Android 4.0.4 nu oferă nicio surpriză aici. Xperia J vine cu interfaţa deja cunoscută, cu cinci ecrane principale şi o serie lungă de widget-uri. Dacă sunteţi un utilizator cu un consum minimalist de aplicaţii, smartphone-ul se comporta decent. Altfel, performanţele modeste ale procesorului îşi vor spune cuvântul la un moment dat. Va trebui să vă obişnuiţi cu momente în care imaginea rămâne puţin agăţată, până când procesorul termină ce are de calculat.
AnTuTu - 4075
Quadrant - 2023
Vellamo - 861

Multimedia

Calitatea ieşirii audio a lui Xperia J este acceptabilă, însă volumul maxim nu este foarte puternic. Playerul audio este avansat, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre cel video. Dacă vreţi să vizionaţi un clip încărcat pe card, va trebui să folosiţi un player din magazinul Play. Playerul integrat suportă doar fişiere MP4 şi 3GP.  În plus, nu vă recomandăm să încercaţi să rulaţi clipuri la rezoluţie mare. Procesorul este foarte limitat.
Când am avut nevoie să mă uit după un clip realizat cu smartphone-ul Sony Xperia J, am descoperit că galeria multimedia cu care eram obişnuit nu mai există. Am căutat Xperia Gallery, însă fără rezultat. Sony a înlocuit cele două aplicaţii cu Album. Imaginile şi clipurile sunt grupate foarte frumos, iar thumbnail-urile sunt ajustabile ca dimensiuni. Am descoperit însă o problemă de utilizare. Comandat pentru ştergerea unui clip sau a unei imagini este greu de găsit.

Iniţial am crezut că ea nu există şi am instalat un manager de fişiere pentru a face curăţenie. Ulterior, am găsit comanda de ştergere din Album, însă absolut întâmplător. În aplicaţiile Gallery de până acum, ea se găsea în meniul deschis cu butonul Menu. Aici trebuie să selectezi vizualizezi imaginea sau clipul din lista de thumbnail-uri şi să apeşi simplu pe imagine sau pe clip. Un buton cu simbolul unui coş de gunoi va apărea în colţul din dreapta sus. Personal cred că aplicaţia Album are nevoie de un update.

Camera foto

Cum era de aşteptat, camera foto cu senzor de 5 MP a lui Sony Xperia J este modestă. Detaliile se pierd chiar şi în lumină naturală, în ciuda faptului că a fost implementat un sistem de stabilizare a imaginii. Nici despre filmarea nu avem prea multe lucruri bune de spus. În timpul zilei, camera înregistrează cu o rată de compresie de 2 Mbps. Pe timp de noapte, ea scade la jumătate. Chiar şi la rezoluţie VGA, această rată de compresie redusă oferă o calitate slabă a imaginii.

Autonomia

Cu o baterie mare, ne aşteptam ca Xperia J să ofere o autonomie bună. Dacă activaţi modulul WiFi şi traficul de date 3G doar atunci când aveţi nevoie, telefonul poate funcţiona 3-4 zile cu o singură reîncărcare. Utilizarea lui în această perioadă poate fi de până la 30 minute de convorbiri şi 30 minute de navigare pe Internet pe zi. Chiar şi cu o utilizare mai intensă, Xperia J reuşeşte să ofere o autonomie de două zile.

Preţ şi disponibilitate

La momentul redactării articolului, smartphone-ul Sony Xperia J este disponibil pe piaţa româneascăla preţul de 1.000 lei fără abonament.

Concluzie

Sony Xperia J se adresează unui grup specific de utilizatori. Aceştia vor un smartphone accesibil, însă ecranul mare, cu rezoluţie decentă, este foarte important pentru ei.Aceşti utilizatori nu vor abuza de numărul aplicaţiilor instalate şi rulate în fundal şi nu vor fi interesaţi de performanţele camerei foto. Ea este acolo pentru acele momente în care s-ar putea să ai nevoie să imortalizezi ceva. Performanţele sunt la nivelul preţului plătit pentru telefon, iar construcţiei nu i se poate reproşa nimic.

Ecranul lui Xperia J pare să fie preluat dintr-o gamă superioară de preţ, iar producătorul îl protejează cu Gorilla Glass. Smartphone-ul are o baterie mare, iar cei care-l folosesc mai puţin se pot aştepta la o autonomie foarte bună. Chiar şi cu 2-3 ore de apeluri pe zi, Xperia J poate să funcţioneze două zile fără să fie încărcat.
Părţi pozitiveplus
  • +ecran mare, cu o calitate bună a imaginii
  • +autonomie bună
  • +construcţie bună, cu plastic de calitate
Părţi negativeminus
  • filmarea are o calitate slabă
  • sistemul de operare devine lent după instalarea mai multor aplicaţii
















Sursa : http://www.go4it.ro