vineri, 15 februarie 2013

Argus II – Ochiul bionic disponibil la vanzare in SUA [+VIDEO]


Argus II supranumit si ochiul bionic este disponibil pe piata din America.
Argus II
Americanii vor beneficia de cel mai avansat sistem de protezare pentru ochi. Mai exact persoanele nevazatoare care sufera de Retinis Pigmentosa (RP) vor putea sa isi recastige o parte dintre functiile vizuale datorita sistemului Argus II al celor de la Second Sight.
Daca in urma cu putin timp discutam despre acest sistem complex de proteza pentru retina, iata ca astazi asistam la aparitia lui pe piata din Statele Unite, dupa ce a primit avizul pozitiv din partea FDA (Food and Drug Administration). In momentul de fata peste 100.000 de americani sufera de aceasta afectiune. Retinis Pigmentosa distruge fotoreceptorii din ochi lasand celelalte celule intacte.
Argus II reprezinta un sistem complex de proteza care primeste semnalul de la o camera externa, il decodeaza si ulterior il transmite implantului de pe retina. De aici semnalul este transmis prin nervul optic si decodat de catre creier in forme, culori si chiar imagini.
Sistem de protezare Argus II
Cu alte cuvinte proteza Argus II va permite celor care nu au vazut niciodata sa inceapa procesul de acomodare cu vederea, iar in timp se pot inregistra progrese semnificative. O provocare consta in cresterea numarului de electrozi din implant in asa fel incat semnalul transmis sa fie cat mai exact si clar cu putinta.
Proteza celor de la Second Sight urmeaza sa fie gasita in clinicile de specialitate din America pana cel tarziu la sfarsitul acestui an. Mai jos aveti un clip care explica exact metoda de functionare pentru Argus II.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu