vineri, 15 februarie 2013

Codul de blocare al telefonului din iOS 6.1 este inutil


iOS 6.1, ultima versiune majora a sistemului de operare creat de Apple, se pare ca vine cu o vulnerabilitate majora.
Apple LockScreen Code iOS 6.1
Desi a primit multe reprosuri si au existat operatori de telefonie care le-au sugerat abonatilor sa nu treaca la iOS 6.1, problemele legate de ultima versiune se pare ca sunt mai grave. Un internaut a postat pe YouTube un clip prin care demonstreaza cat de usor pot sa treci peste codul de blocare al unui iPhone. Singura conditie este sa ai cea mai noua versiune a firmware-ului pentru iPhone.
In primul rand trebuie sa aveti un pic de noroc si sa fiti foarte abili in manevrarea iPhone-ului. Eu am reusit sa exploatez vulnerabilitatea din aproximativ 10 incercari.
  • - Din ecranul de blocare al telefonului, dati ,,slide to unlock si accesati functia Emergency Call (Apel de urgenta).
  • - In respectivul meniu apasati cateva secunde pe butonul de power de la iPhone, pana va apare pe ecran mesajul ,,Slide to power off”.
  • - Anulati comanda facand tap pe Cancel. Initiati un apel de urgenta la 112 si inchideti-l intr-o secunda.
  • - Puneti telefonul in stand by printr-o apasare scurta a butonului power.
  • - Porniti din nou telefonul printr-o atingere a butonului power.
  • - Dati din nou slide to unlock” pana ajungeti la ecranul de introducere al codului.
  • - Inainte sa apasati din nou pe ,,Emergency Call apasati aproximativ 3 secunde pe butonul de power, moment in care, cu un pic de noroc, ar trebui sa vedeti lista de apeluri recente si sa puteti accesa agenda.
  • - Inainte sa luati mana de pe power, apasati o singura data pe home.
  • - Daca faceti click pe un contact din agenda si optati sa-l editati puteti accesa galeria foto a telefonului in momentul in care vreti sa asociati o poza respectivului contactat.
  • - Astfel puteti si sa initiati apeluri de pe respectivul telefon.
Vulnerabilitatea este similara cu una descoperita in urma cu cativa ani, la lansarea iOS 4.1. Compania condusa de Tim Cook ,,ia securitatea utilizatorilor foarte in serios”. Inginerii Apple ,,sunt constienti de problema si vor oferi o solutie intr-un update de firmware viitor”.
La mai putin de 24 de ore de la primele stiri pe acest subiect, Apple a facut o declaratie oficiala pentru a atrage atentia asupra faptului ca lucreaza la o solutie. In respectivul comunicat nu a fost dezvaluita si o data la care sa ne putem astepta la respectivul update.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu