marți, 29 ianuarie 2013

Prima pagină › D:News vezi toate articolele din D:News › D:News Viitorul sună bine: ce gadgeturi vom avea în casă peste 9 ani?


În 2017, într-o gospodărie cu doi adolescenţi vor exista 25 de dispozitive conectate la internet. În 2022 numărul acestor gadgeturi va creşte, ajungând la 50, comparativ cu doar 10 câte există astăzi.
În căminele din OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, formată din naţiuni dezvoltate care acceptă principiile democraţiei reprezentative şi a economiei de piaţă liberă), vor exista până la 14 miliarde de dispozitive conectate, comparativ cu doar 1,7 miliarde câte sunt astăzi. 
Aceste subiecte au fost abordate în noua publicaţie OECD, unde s-a dezbătut conceptul de lume inteligentă. 
EOCD defineşte termenul de „inteligent” astfel: „o aplicaţie sau un serviciu capabil să înveţe pe baza situaţiilor anterioare şi să comunice rezultatele sale către alte dispozitive sau către utilizatori. Astfel, aceste dispozitive îşi pot schimba comportamentul în funcţie de situaţie. Asta înseamnă că informaţiile cu privire la anumite situaţii vor fi generate, transmise, procesate, corelate, interpretate, adaptate şi afişate”.
Comunicarea maşină-maşină presupune ca dispozitivele să fie conectate la internet. Acest proces va genera un volum mare de date (fenomen cunoscut sub numele de „Big Data”) care vor fi procesate, stocate şi analizate. Pentru a permite analizarea acestora, va fi nevoie de Cloud Computing pentru că atunci când sectoarele de afaceri, care nu erau conectate la internet, vor deveni conectate, în doar câţiva ani, va fi nevoie de sisteme de calcul care să găzduiască acest flux de informaţii. 
Chiar dacă au fost deja inventate dispozitivele cu conexiune la internet, în viitorul apropiat mult mai multe astfel de gadgeturi vor fi create. Becurile conectate ar putea fi un fel de cal troian al locuinţei inteligente. Unele companii estimează că, în doar 5 ani,  ele vor avea acelaşi preţ ca becurile normale, diferenţa fiind că ele vor putea funcţiona şi ca hub-uri, extinzând reţeaua de comunicare din casă la toate dispozitivele. 
Conectarea maşinilor şi dispozitivelor la reţele de comunicaţii nu este ceva nou. Totuşi, există unele provocări care trebuie depăşite atunci când se introduce un sistem inteligent. 
Provocarea umană
Modul în care oamenii interacţionează cu reţelele şi sistemele ar putea limita funcţionarea acestora. În cazul eHealth (gestionarea problemelor medicale cu ajutorul internetului), sistemele inteligente le permit oamenilor să ducă o viaţă sănătoasă. Cu toate acestea, un sistem portabil de monitorizare a inimii, care activează o alarmă de fiecare dată când rămâne fără semnal, poate avea efectul invers. 
Provocările ciclului de viaţă
O maşină ar trebui să funcţioneze aproximativ 15 ani, în timp ce un telefon mobil are o durată de viaţă între 3 şi 4 ani. Fiecare reţea de telefonie mobilă îşi modifică protocoalele odată la 15 ani. Reţelele de energie au şi ele o durată de viaţă cuprinsă între 15 şi 50 de ani.
Dacă astăzi este introdusă o nouă tehnologie în maşini, primele vehicule dotat cu aceasta vor întâmpina finalul ciclului de viaţă în 2028, în timp ce ultimele produse din acelaşi ciclu vor mai supravieţui până în 2038. Dacă ciclurile de viaţă a celor două sectoare se întâlnesc, efectul va fi şi mai pronunţat. Un bun exemplu este cazul vehiculelor electrice.  Acestea s-ar putea să funcţioneze 30 de ani de acum înainte, dar asta doar dacă toate maşinile create în acest interval vor fi compatibile şi dacă infrastructura va rămâne activă pentru alţi 15 ani. Deciziile luate astăzi cu privire la sistemele inteligente vor trebui luat pe termen lung. 
Provocările de business
Un raport anterior OECD a concluzionat că utilizatorii sistemelor care folosesc comunicarea maşină-maşină (M2M) pe bază de tehnologie mobilă sunt dependenţi de anumite reţele. Din acest motiv OECD recomandă guvernelor să îşi schimbe politicile astfel încât utilizatorii sistemelor M2M să nu mia depindă de operatorii de reţele mobile, ci să poată să treacă de la o reţea la alta.

Sursa : http://www.descopera.ro

Silverstone lucreaza la sisteme cu dimensiuni reduse si racite pasiv


Nu este nici o noutate faptul ca un sistem de mici dimensiuni poate fi racit mai usor. Silverstone a realizat ca aceasta racire poate fi complet pasiva, iar carcasa poate reprezenta radiatorul sistemului.
Silverstone NUC (4)
NUC (Next Unit of Computing) este un PC conceput de Intel ce are dimensiuni foarte reduse. Acesta detine aproape orice ne dorim de la un computer, porturi USB, iesire HDMI si alti conectori uzuali. Este practic un sistem desktop intr-o carcasa foarte mica. Oricum am pune problema orice semiconductor produce caldura, racirea acestuia putand fi realizata in mai multe moduri. Pe de alta parte ventilatoarele de dimensiuni reduse sunt cele mai galagioasa.  Silverstone s-a gandit sa atace aceasta problema de la sursa, si anume eliminarea completa a ventilatoarelor. A realizat astfel o carcasa pentru aceste tipuri de sisteme, care ofera racire pasiva. Mai exact intreaga carcasa este un radiator. Chiar daca produsul realizat de Silverstone va fi putin mai mare decat ce avea Intel in proiect, va fi totusi un sistem extrem de mic dupa referintele de astazi. Conceptul lui intel masoara putin peste 12 cm in lungime si latime.
Sistemul este inca in stadiul de proiect, asadar nu avem informatii despre disponibilitate si pret, sa speram totusi ca vom vedea ceva in standurile CeBIT-ului de anul acesta.
1 / 5

Facebook pentru iOS devine mult mai capabil


In cazul in care v-ati saturat de , noua versiune pentru iOS vine si cu cateva functii noi utile.
Facebook
Versiunea 5.4 de Facebook pentru platforma iOS a fost lansata astazi. La prima vedere, functiile sunt similare cu cele incluse in . Pe langa abilitatea de a transmite mesaje unor apropiati in sub forma de voce, acum puteti partaja clipuri video direct din aplicatie. Si pana acum puteam urca clipuri video din galeria foto prin intermediul aplicatiei Facebook, noua versiune eficientizeaza insa un pic procesul prin includerea unei functii de inregistrare video in-app. Tot acum, functia Nearby, disponibila in meniul din partea stanga, va permite sa gasiti baruri, restaurante si alte locatii interesante in imprejurimi bazandu-se pe locatiile vizitate de prietenii vostri. Aplicatia este disponibila gratuit in AppStore celor de la Apple.

Sursa : http://playtech.ro

Voice Over – Un scurt metraj de poveste, pe o planeta straina


Desi sunt uimit in continuare de genul de  pe care il poti urmari in mod legal, in fiecare zi pe internet, Voice Over este cu totul alta discutie.
Voice Over Scurt Metraj
Misterul incepe in momentul in care cititi primele randuri de descriere ale scurt metrajului Voice Over de pe Vimeo.
,,Nu iti voi spune a cui este vocea care ne calauzeste prin trei situatii extreme care de fapt sunt identice. Vei supravietui?”.
ui de 9 minute si 44 de secunde i-au fost acordate 44 de premii si a fost prezentat la peste 80 de festivaluri. Este regizat de Martin Rosete si vine cu subtitrare in limba engleza. Titlul Voice Over face referire la impactul incredibil pe care il are naratiunea asupra modului in care ne afecteaza un film. Prima iluzie este ca povestitorul se adreseaza in egala masura spectatorului cat si personajului principal. Vizionare placuta si incercati sa va pastrati rabdarea pana la final.

Sursa : http://playtech.ro

Samsung Galaxy Express, un terminal Android mid-range cu conectivitate LTE


Familia de terminale mobile Galaxy s-a îmbogăţit astăzi cu un nou membru, Samsung anunţând modelul Galaxy Express. Acest terminal este versiunea internaţională a modelului omonim deja lansat care este în prezent o exclusivitate AT&T, Galaxy Express fiind un model din gama intermediară care plusează cu compatibilitatea LTE.
Noul Galaxy Express oferă un ecran cu diagonală de 4,5” şi panou Super AMOLED Plus, rezoluţia acestuia fiind, la fel ca în cazul modelului Galaxy Grand, de numai 800 x 480 pixeli. Platforma hardware este un procesor dual-core necunoscut care este tactat la 1,2 GHz, acesta fiind însoţit de o memorie RAM cu o capacitate de 1GB şi o stocare internă de 8 GB, care poate fi extinsă cu un card MicroSD.
Punctul de atracţie al terminalului este compatibilitatea LTE quad-band (800/900/1800/2600), la care se adaugă suportul HSDPA tri-band şi 2G quad-band. Lista dotărilor mai include o cameră foto de 5 MP cu înregistrare 720p, cameră frontală de 1,3 MP, wireless 802.11 a/b/g/n, NFC, GNSS compatibil GPS şi GLONASS şi ieşire video MHL prin intermediul conectorului Micro USB.
Terminalul rulează Android 4.1 şi toate serviciile software cu care Samsung ne-a obişnuit. Carcasa acestuia, care are un design familiar de la Galaxy S III încoace, are dimensiuni de 132.2 x 69.1 x 9.3 mm, o greutate de 139 de grame şi ascunde o baterie cu o capacitate de 2000 mAh.
Data la care noul Samsung Galaxy Express va fi disponibil sau preţul acestuia sunt momentan necunoscute.

Sursa : http://www.go4it.ro

GOOGLE conduce o campanie pentru limitarea accesului guvernului SUA la email-urile utilizatorilor

GOOGLE primeşte circa 1.400 de solicitări pe lună din partea autorităţilor americane pentru acces la email-urile şi documentele utilizatorilor şi orchestrează o campanie de limitare a accesului guvernului la comunicaţiile digitale, relatează Bloomberg.


GOOGLE conduce o campanie pentru limitarea accesului guvernului SUA la email-urile utilizatorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Compania a contactat grupuri de lobby şi companii pentru sprijin în vederea modificării legii referitoare la confidenţialitatea comunicaţiilor electronice, care datează din 1986, a declarat Chris Gaither, purtător de cuvânt al companiei.
"Având în vedere modul de viaţă al oamenilor şi cum evoluează lumea digitală, este important ca guvernul să acţioneze pentru actualizarea legii. Este o problemă bipartizană şi cred că necesitatea va creşte, pentru că oamenii aşteaptă acest lucru", a afirmat într-un interviu directorul juridic al Google, David Drummond.
Oficialii Google au arătat că este nevoie de modificare legii, pentru ca autorităţile să nu poată obţine anumite email-uri şi conţinut în lipsa unui mandat de percheziţie, şi pentru a da documentelor stocate prin intermediul tehnologiei cloud aceeaşi protecţie legală ca şi documentelor scrise.
Serviciile cload permit stocarea şi procesarea de date pe servere, prin intermediul Intermediul Internetului.
Cheltuielile pentru servicii cloud ar putea creşte la nivel global de la 40 de miliarde de dolari în 2012 la 100 de miliarde de dolari până în 2016.
Anul trecut, Google a contribuit la o campanie de protest pe Internet care a dus la renunţarea la o lege anti-piraterie, în Congres.

Sursa : http://www.mediafax.ro

Toshiba isi reinnoieste linia de hard disk-uri externe Canvio


Cu toate avansurile recente din domeniul SSD-urilor, mi se pare si normal ca producatori precum Toshiba sa aloce o atentie deosebita HDD-urilor externe.
Toshiba HDD Extern 2TB Canvio
Intr-o lume dominata din ce in ce mai mult de ultrabook-uri si alte sisteme ultra-compacte, mai mult ca niciodata, atentia este orientata catre hard disk-uri externe. Avand in vedere ca cele mai multe sisteme portabile vin cu SSD-uri de 128 GB, in cel mai bun caz, este aproape imposibil sa nu-ti iei un hard disk extern.
Cu  a companiei,  asupra HDD-urilor externe cu o capacitate de 2TB, alimentate exclusiv de la USB. Seria de  primeste noi membri in aceste zile, ce poarta numele de Canvio Basics 3.0 si Canvio Special Edition. Ambele produse sunt compatibile USB 3.0. Daca in urma cu jumatate de an varful de gama al acestor serii de hard disk-uri era limitat la 1,5 TB, acum vorbim de 2 TB de date. In plus, Canvio Special Edition vine la pachet si cu un software specializat de backup care automatizeaza procesul realizarii copiilor de siguranta.
Desi nu stim cu ce pret va ajunge pe meleaguri mioritice, Canvio Basics se comercializeaza cu 190 de dolari in SUA. Acest pret este mai mic decat cel practicat la aceeasi capacitate de principalul concurent, Western DIgital.

Sursa : http://playtech.ro

Sony Xperia T, un Android discret şi elegant


După despărţirea de Ericsson şi preluarea integrală a fostei divizii comune de terminale mobile, Sony a început uşor să vândă mai mult şi sa obţină profituri mai mari. După primul val de terminale care au purtat doar numele japonezilor, aceştia au lansat la începutul toamnei un al doilea model de vârf. Chiar dacă acesta a ajuns cam târziu atât pe piaţa cât şi în mâinile noastre, acesta este un bun obiect de studiu pentru evoluţia companiei până în clipa în care Xperia Z va ajunge în magazine.

Construcţie, design, ergonomie

Lansată acum un an, seria NXT a oferit un design rectangular aproape perfect, iar modelele ulterioare care au purtat numele Sony nu s-au depărtat foarte mult de acesta. Pentru carcasa modelului Xperia T, Sony s-a întors însă la unul dintre cele mai frumoase terminale care au rezultat în urma colaborării cu Ericsson: Xperia Arc. La fel ca acesta, Xperia T oferă o carcasă cu un profil zvelt, curbura concavă a părţii posterioare fiind nu doar un artificiu original de design menit să creeze impresia de eleganţă, ci şi un mod de a asigura o priză superioară în mâna utilizatorului.
Spre deosebire de carcasa antemergătorului, Xperia T nu face abuz de elemente cromate sau linii curbe în exces, carcasa fiind complet neagră iar partea frontală aproape perfect rectangulară. Rezultatul este un terminal monocromatic foarte sobru, dar care reuşeşte totodată să se facă remarcat prin liniile sale particulare, unul dintre acele nu tocmai numeroase terminale care reuşesc să cucerească genuri diferite de utilizatori.


Materialul omniprezent folosit de Sony este plasticul. Capacul posterior nedetaşabil, care acoperă şi două treimi din muchia laterală curbată, este fabricat dintr-un material cu o granulaţie fină care dă senzaţia unui material cauciucat. Partea frontală este acoperită integral de sticla protectoare a ecranului, rama acestuia, care acoperă şi restul de o treime din rama laterală, fiind fabricat din plastic lucios.

Un al aspect pozitiv al terminalului este dat de dimensiuni. Având un ecran cu diagonală de 4,55”, acesta nu este în nici un caz mic, însă prin utilizarea foarte bună a spaţiului frontal, acesta este puţin mai compact decât celelalte modele din această clasă. Partea frontală, care are 129.4 x 67.3 mm, este ceva mai mică decât a celorlalte terminale din clasa 4,5-4,7”, iar acest aspect este important pentru cei care nu se prea dau în vânt după goana după diagonale tot mai mari. Eleganta curbură a capacului posterior are şi un dezavantaj, terminalul având o grosime de 9,4 milimetri dar şi un volum interior ceva mai redus, ceea ce a redus spaţiul util care ar fi putut găzdui un acumulator mai mare.


Lipsit de taste frontale, pe care Sony le-a înlocuit cu butoanele software din Android 4.0,  Xperia T oferă un aranjament interesant pentru restul elementelor pentru control. Tasta Power/Lock este amplasată la jumătatea ramei laterale, o poziţie mult mai confortabilă pentru cei cu mâini mai mici, iar camera foto are un buton dedicat. Aşezarea butoanelor pentru controlul volumului nu este însă la fel de fericită, acestea fiind amplasate prea jos pentru a permite reglajul rapid al volumului convorbirilor atunci când ţineţi deja terminalul la ureche.
Deoarece bateria şi nici capacul posterior nu sunt detaşabile, slotul Micro SIM şi cel Micro SD au fost ascunse sub un capac lateral suficient de bine conceput pentru a nu se desface accidental.

Ecran, hardware, specificaţii, autonomie

Atunci când Sony a lansat Xperia Tablet S, utilizarea panoului IPS ne-a făcut să sperăm că japonezii au avut şi ei revelaţia că pretenţiile utilizatorilor au crescut şi că panourile lor standard nu mai corespund. Din păcate nu este cazul, Xperia T folosind acelaşi panou TN pe care l-am văzut implementat pe modelele NXT. Acesta oferă un contrast bun şi negru profund, însă culorile sunt fade. Luminozitatea maximă nu este prea impresionantă iar unghiurile de vizualizare sunt slabe, o rotire cu 30-45 de grade ducând la inversiuni de culoare şi gamma exagerat.
Din punct de vedere al rezoluţie, Xperia T stă mult mai bine. Rezoluţia HD înghesuită pe un ecran de 4,55” oferă o densitate de 323 ppi, textul fiind bine definit iar detaliile imaginilor, exceptând bineînţeles pierderile coloristice generate de matricea TN, fiind bune.

Debutând în primăvara anului trecut odată cu terminalul HTC One S, platforma MSM8260A de la Qualcomm a fost una dintre revelaţiile MWC 2012, aceasta aducând prima o bună parte din îmbunătăţirile platformei Cortex-A15. Între timp însă, producătorii au trecut la chipuri mai puternice, iar dacă Xperia T este un telefon performant, utilizarea acestui chip reliefează una dintre probleme care au afectat vânzările Sony în 2011 şi 2012: mereu au fost cu un pas în urmă.
Prestaţia MSM8260A este deja binecunoscută utilizatorilor, nucleu Krait dual-core tactat la 1,5 GHz  permiţând egalarea sau depăşirea nucleelor quad bazate pe arhitectura Cortex-A9.  Performanţele procesului grafic Adreno 225 sunt doar mulţumitoare, acesta putând rula practic cam orice joc din Play Store la rezoluţia nativă, însă fiind în mod vădit inferior modelelor de la ARM sau Imagination Technologies. În plus, este regretabil că un joc pretenţios precum Need for Speed Most Wanted nu este compatibil, cum de altfel nu este compatibil nici cu generaţia următoare APQ8064, pentru că acesta ne-ar fi edificat în mod clar asupra capacităţilor grafice.
  • Ecran: 4,55”, 1280 x 720 pixeli,
  • Sistem de operare: Android 4.0.4
  • Chipset: Qualcomm MSM8260A
  • Procesor: Krait, 1,5 GHz, dual-core
  • GPU: Adreno 225
  • RAM: 1 GB
  • Memorie:  16 GB (11GB disponibili)
  • Card: MicroSD, 32GB
  • 3G: HSDPA 42.2 Mbps, HSUPA, 5.76 Mbps
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, hotspot, Wi-Fi Direct
  • Bluetooth: 3.1, A2DP
  • GPS: Da, GLONASS
  • USB: microUSB 2.0
  • Cameră foto:  13 MP, autofocus, stabilizare
  • Filmare video: 1080p, 30 fps, focalizare continuă, stabilizare
  • Cameră video secundară: 1,3 MP
  • Baterie:  1850 mAh
  • Dimensiuni:  129.4 x 67.3 x 9.4 mm
  • Greutate:  129 grame
  • Altele: NFC, Micro SIM, MHL TV-Out
Din cauza spatelui concav, volumul intern nu a permis implementarea unei baterii prea consistente. Cu toate acestea, Sony a reuşit să optimizeze onorabil consumul pentru a valorifica cât mai bine cei 1850 mAh disponibili. În utilizarea intensivă cu ecranul deschis şi procesorul utilizat din plin nu există prea mult loc de minuni, navigaţia GPS, redarea video 720p sau jocurile 3D secând bateria în circa 4-5 ore, însă regimul normal de utilizare a fost nesperat de bun. Într-un regim de utilizare care a inclus 10 ore de conectivitate 3G şi 2 ore de Wi-Fi, push activat pentru Facebook, Twitter şi Gamil, o oră de convorbiri, două ore de redare MP3 şi circa o oră de navigaţie Web, Xperia T a reuşit să depăşească cu mult barieră de o zi, apropiindu-se de o zi şi jumătate. Cei care au nevoie de mai mult pot utiliza şi funcţia suplimentară Extended Standby, însă aceasta va tăia conexiunile de date când ecranul este stins.

Software, redare audio şi video, GPS

Bazat încă pe pe Android 4.0.4, software livrat de Sony nu se îndepărtează prea mult de interfaţa Android originală. La fel ca alte terminale Sony, Xperia T oferă suport pentru teme de interfaţă, aduce widget-uri noi, modifică uşor Lock Screen şi bara pentru notificări, însă, în general, interfaţa este una apropiată de original iar performanţa este şi ea foarte bună.
Printre setările particulare, unele comasate în sub-meniul Xperia, altele introduse în cadrul secţiunilor deja existente, se numără posibilitatea de descărcare sau actualizare a profilurilor pentru operatorii de telefonie, geofencing pentru modulul wireless, un server media local, deja cunoscuta integrare Facebook la nivelul întregului sistem de operare şi opţiunea deja menţionată Extended Standby.
Fără a rivaliza cu calitatea audio oferită de terminale precum Galaxy S III sau iPhone 5, Xperia T este un bun partener pentru amatorii de muzică. Calitatea redării este bună, oferind un bass bine definit şi nedistorsionat, medii puternic şi înalte clare. Puterea amplificatorului pentru căşti este mare, remarcându-se totuşi lipsa unui control al dinamicii, precum cel implementat de Samsung, menit să reducă distorsiunile ocazionale care apar când volumul este împins la nivelul maxim.
Un lucru îmbucurător este şi includerea unui headset intra-auricular de bună calitate, lucru mai rar întâlnit în ultimii ani. Player-ul audio Walkman are o interfaţa elegantă, oferind o galerie multimedia uşor de răsfoit, egalizator cu 5 benzi şi Bass Boost, spaţializare, redare DLNA şi, în cazul în care doriţi să folosiţi anemicul difuzor extern, şi amplificarea suplimentară xLoud.
Redarea video nu este tot atât de satisfăcătoare din cauza lipsei suportului pentru subtitrări şi pentru decodarea AC3 sau DTS, dar şi din cauza suportului precar pentru MPEG-4, incompatibil cu XviD HD sau varietăţi mai vechi precum Div3. După ce veţi purcede la conversia filmelor,  aplicaţia va oferi o interfaţă elegantă care plusează cu integrarea Gracenote, care va descărca automat informaţii adiţionale despre filmele sau serialele stocate.
Modulul GNSS oferă compatibilitate GPS şi GLONASS. Semnalul nu este foarte puternic, arareori văzând un SNR mai mare de 40, însă localizarea asistată se face repede, în circa 3-4 secunde, iar poziţionarea este precisă.

Captură foto şi video

Dincolo de rezoluţie de 13 MP a senzorului Exmor R, Sony nu oferă nici un detaliu suplimentar despre deschiderea diafragmei sau tipului de lentile folosite. Aceste aspect nu împiedică Xperia T să ofere o captură foto bună, deşi este trasă în jos de câteva deficienţe.
După cum se remarcă din exemplele de mai jos, imaginile capturate au un nivel bun al detaliilor, culorile sunt plăcute, postprocesarea nu se face simţită prea mult iar expunerea şi contrastul sunt reglate în general corect. Spun „în general” pentru că terminalul are obiceiul, în anumite condiţii, să ofere un white balance prea rece şi să exagereze puţin cu saturaţia culorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat prea des şi poate fi uşor remarcat şi corectat. Partea constant neplăcută este nivelul zgomotului, care se manifestă discret inclusiv în lumina puternică, pentru a deveni foarte vizibil imediat ce aceasta scade puţin.
Captura video este şi ea bună, fluxurile video având detalii suficient de bogate iar stabilizarea software achitându-se onorabil de sarcini. Rezultatul este un fişier H.264 baseline@L4.0 cu rezoluţie 1080p care se remarcă printr-un bitrate solid de 20Mbps, sunet clar şi o stabilitate foarte bună a numărului de cadre pe secundă, care nu a scăzut sub 24,75.
Galeria foto oferită de Sony preia interfaţa modernă a aplicaţiilor video şi audio, oferind o interfaţă elegantă uşor de răsfoit, maparea coordonatelor geografice salvate în EXIF şi integrarea conturile Picasa şi Facebook. Aplicaţia oferă şi un editor foto, acesta incluzând o serie de filtre şi efecte, opţiuni de ajustare a parametrilor imaginii (rotire, decupare) şi câteva unelte simple pentru controlul nivelurilor de culoare, saturaţie şi luminozitate.

Concluzii

Elegant, discret şi ceva mai mic decât modelele de vârf rivale, Sony Xperia T este un terminal solid care, chiar dacă nu dărâmă clasamente atunci când este vorba de performanţe, oferă o prestaţie generală bună la un preţ ceva mai mic decât cel al concurenţei (circa 1950 lei). Camera foto, redarea audio, construcţia şi autonomia sunt aspecte pozitive care sunt trase în jos doar de ecranul modest, care nu ar avea ce căuta pe un terminal din această gamă.
Problema majoră Xperia T este însă întârzierea cu care a ajuns în mâna utilizatorilor, şi nu vorbesc doar de review-ul nostru. Cu specificaţiile sale, acesta ar fi trebuit să fie modelul cu care Sony ar fi trebuit să-şi întâmpine concurenţii One X şi Galaxy S III pe la începutul verii anului trecut. Acesta a ajuns însă pe piaţă abia în octombrie, când rivalii deja vânduseră munţi de terminale şi se pregăteau pentru lansarea unor modele noi superioare.
Părţi pozitiveplus
  • +Design şi construcţie
  • +Platforma hardware încă competitivă
  • +Captură foto şi video
  • +Redare audio şi căşti
Părţi negativeminus
  • Panou ecran
  • Android 4.0


Sursa : http://www.go4it.ro