marți, 29 ianuarie 2013

Silverstone lucreaza la sisteme cu dimensiuni reduse si racite pasiv


Nu este nici o noutate faptul ca un sistem de mici dimensiuni poate fi racit mai usor. Silverstone a realizat ca aceasta racire poate fi complet pasiva, iar carcasa poate reprezenta radiatorul sistemului.
Silverstone NUC (4)
NUC (Next Unit of Computing) este un PC conceput de Intel ce are dimensiuni foarte reduse. Acesta detine aproape orice ne dorim de la un computer, porturi USB, iesire HDMI si alti conectori uzuali. Este practic un sistem desktop intr-o carcasa foarte mica. Oricum am pune problema orice semiconductor produce caldura, racirea acestuia putand fi realizata in mai multe moduri. Pe de alta parte ventilatoarele de dimensiuni reduse sunt cele mai galagioasa.  Silverstone s-a gandit sa atace aceasta problema de la sursa, si anume eliminarea completa a ventilatoarelor. A realizat astfel o carcasa pentru aceste tipuri de sisteme, care ofera racire pasiva. Mai exact intreaga carcasa este un radiator. Chiar daca produsul realizat de Silverstone va fi putin mai mare decat ce avea Intel in proiect, va fi totusi un sistem extrem de mic dupa referintele de astazi. Conceptul lui intel masoara putin peste 12 cm in lungime si latime.
Sistemul este inca in stadiul de proiect, asadar nu avem informatii despre disponibilitate si pret, sa speram totusi ca vom vedea ceva in standurile CeBIT-ului de anul acesta.
1 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu