marți, 9 octombrie 2012

Samsung Galaxy Music, player MP3 şi smartphone Android la pachet


Piaţa playerelor portabile audio se află într-un binecunoscut declin de câţiva ani, inclusiv regele neîncoronat Apple trebuind să privească numărul în continuă scădere al unităţilor iPod vândute. Utilizatorii s-a refugit către smartphone-uri, care oricum era prezente în buzunarele lor, cei mai mulţi dintre ei fiind, cel puţin în aparenţă, satisfăcuţi de calitatea redării audio oferită de acestea.
Utilizatorii cu pretenţii au avut însă o soartă mai dificilă, aceştia fiind nevoiţi fie să aleagă soluţii din gama costisitoare a modelelor de vârf cu un etaj audio foarte bun, cum ar fi Samsung Galaxy S III sauApple iPhone, fie să aştepte lansarea unor terminale accesibile cu veleităţi audio, o gamă pe care doar Sony Ericsson o lua în seamă din când în când. Aceasta din urmă are însă de astăzi un concurent, Samsung anunţând lansarea terminalului Galaxy Music.
Un terminal Ice Cream Sandwich modest, noul Galaxy Music oferă un ecran cu diagonală de 3" şi dezamăgitoare rezoluţie QVGA, un procesor necunoscut tactat la o frecvenţă de 850MHz, cameră foto de 3MP, o memorie RAM cu o capacitate de 512MB şi o stocare internă de 4GB, care poate fi extinsă cu un card MicroSDHC. Dotările mai includ modul Wi-Fi 802.11 b/g/n cu Wi-Fi Direct şi DLNA, modem radio 2G quad-band şi 3G dual-band, GPS şi radio FM.
Galaxy Music impresionează însă cu opţiunile audio, acesta oferind difuzoare stereo, procesare SRS, normalizare audio în timp real, suport nativ FLAC şi OGG (în completarea formatelor native Android), tastă dedicată pentru playerul software şi promisiunea unei redări audio foarte bune.
Samsung Galaxy MusicSamsung Galaxy Music

Terminalul are dimensiuni de 110.1 x 59.0 x 12.25 mm, o greutate de 107 grame şi o baterie cu o capacitate de 1300mAh. În urma unei decizii care nu prea are mare legătură cu muzica, Samsung a decis să implementeze în cadrul acestui terminal şi un micro-proiector video, acesta mergând pe urmele Galaxy Beam cu o rezoluţie WVGA şi luminozitate de 9 lumeni.
Odată cu acest model va fi lansat şi o versiune Dual SIM. Data şi preţul de lansare al acestora sunt însă momentan necunoscute.

AVG AntiVirus FREE 2013



AVG Anti-Virus Free este o aplicatie antivirus si anti-spyware gratuita realizata de AVG Technologies. Compania a fost fondata in 1991 de Jan Gritzbach si Tomas Hofer, iar in prezent are peste 600 de angajati. AVG Technologies ofera asistenta telefonica gratuita 24 de ore din 24 pentru utilizatorii AVG Anti-Virus.
Dimensiune fisier: 4,12 MB
Producator: AVG Technologies
Tip licenta: Freeware

iLikeIT. In Romania a ajuns primul aparat foto cu sistem de operare Android: Nikon Coolpix S800C

iLikeIT. In Romania a ajuns primul aparat foto cu sistem de operare Android: Nikon Coolpix S800C


De cati megapixeli ai nevoie ca schimbi un bec? Aproximativ 16.
Cea mai noua camera foto este in stare sa concureze de acum telefoanele si tabletele. Adica navigheaza pe internet, posteaza pe retelele sociale sau te pune in legatura cu prietenii pe messenger.
Camera foto nu a scapat de evolutie si a primit de acum, in sfarsit, un upgrade. Asa arata un gadget pe care il asteptam sa ajunga si in Romania. Este primul Nikon cu sistem de operare Android.
Nikon Coolpix S800C se numeste si se lauda cu specificatii de telefon si camera foto compacta la pachet. Pretul acestui produs in Romania este de aproximativ 2.000 de lei.
Cifrele pe scurt: 
16 megapixeli,
zoom 10x,
o versiune de Android de acum doi ani - 2.3.3, Gingerbread. 
Are un ecran tactil de buna calitate si un design-ul de… sapuniera.
Specificatii tehnice: 
Rezolutie senzor: 16 Mpixeli
Zoom optic: 10x
Zoom digital: 4x
LCD - 3,5"
Suport card memorie - SD, SDHC
ISO - 125, 1600, 200, 3200, 400, 800, auto
Stabilizator imagine - stabilizator optic
Blit incorporat
Distanta focală (35mm) 25mm - 250mm
Tip senzor BSI-CMOS
USB 2.0 High Speed
HDMI Tip C
Wi-Fi (compatibil WPS 2.0)
Bluetooth
Rezolutii video: 1920 x 1080 / 1280 x 720 / 640 x 480
Tiberiu Manzu, fotograf cu multe obiective si experienta, a facut o demonstratie comparativa intre Apple iPhone5 si un aparat foto cu ambitii de gagdet.

Sursa : http://www.yoda.ro

Misterul STONEHENGE, desluşit. Descoperirea care i-a UIMIT pe cercetători

O scanare 3D revoluţionară a ansamblului de pietre preistorice a arătat că celebrul complex Stonehenge, din Wiltshire, Anglia, a fost construit pentru ca imaginile sculptate să fie luminate asemenea unei expoziţii, fiind demonstrată astfel importanţa solstiţiului de iarnă pentru civilizaţia preistorică, scrie Mediafax
.


Misterul Stonehenge a fost dezlegatMisterul Stonehenge a fost dezlegat
Cea mai nouă tehnologie cu laser 3D a evidenţiat atât noi dovezi ale importanţei solstiţiului de iarnă pentru creatorii pietrelor, cât şi 71 de imagini noi care au devenit invizibile pentru ochiul liber din cauza alterării pietrei de-a lungul timpului, scrie Daily Mail.

Această descoperire sugerează că meşterii lucrători în piatră au folosit cele mai bune materiale acolo unde razele soarelui urmau să atingă pietrele, asigurându-se astfel că vor străluci în timpul apusului soarelui de solstiţiu de iarnă, sau la răsăritul din ziua cea mai lungă.

Scanarea cu laser a descoperit şi alte sculpturi preistorice, inclusiv 71 de imagini cu capete de securi din Epoca Bronzului, cioplite în cinci din pietrele uriaşe, numărul total de astfel de sculpturi descoperite la Stonehenge ajungând la 115.

Pentru a găsi aceste imagini sculptate, invizibile pentru ochiul liber, cercetătorii de la English Heritage au analizat 850 de gigabiţi de informaţie. Scannerele 3D au fost folosite la înregistrarea micro-topografică a miliarde de puncte de pe suprafaţa monumentului Stonehenge, alcătuit din 83 de pietre. Analiza detaliată a informaţiilor a fost posibilă prin eliminarea a 1-3 milimetri din suprafaţa alterată (de culoare închisă) a pietrei, fiind obţinute astfel forme de mărimi diferite.

 Tehnicile variate folosite şi munca îndelungată confirmă nu numai că monumentul a fost construit cu intenţia de a fi aliniat pe axa soarelui la solstiţiile de vară şi de iarnă, dar şi că priveliştea din nord-est avea o importanţă deosebită.

Cercetătorii sunt de părere că pietrele erau, evident, menite să fie accesate din direcţia nord-est, dinspre vechea alee procesională, înspre apusul de solstiţiu de iarnă. Acest lucru arată importanţa deosebită a fenomenului astronomic pentru oamenii preistorici, tradusă prin eforturile făcute pentru a crea un spectacol de efect pentru cei care veneau din nord-est.

 Pietrele din cercul Stonehenge erau decorate doar pe suprafaţa care putea fi văzută din afara cercului, meşterii eliminând învelişul de culori maroniu sau gri pentru a expune materialul strălucitor, de culoare alb-gri, dededesubt. De asemenea, pietrele orientate spre nord-est sunt cele mai mari şi mai uniform lucrate, iar vârfurile sunt foarte bine finisate în comparaţie cu cele din altă parte a Stonehenge-ului.

"Această extraordinară nouă dovadă nu numai că susţine importanţa aliniamentului solstiţial al monumentului Stonehenge, dar reprezintă şi o mărturie fără echivoc a faptului că accesul oficial către pietre era intenţionat dinspre nord-est, din susul aleii în direcţia apusului de solstiţiu de iarnă", a spus Clive Ruggles, profesor emerit de arheo-astronomie la Universitatea din Leicester.

Sursa : http://www.realitatea.net

Manastirea Curtea de Arges: "Dumnezeu se afla in toate, chiar si in iPhone-ul tau"

Manastirea Curtea de Arges:  Dumnezeu se afla in toate, chiar si in iPhone-ul tau


Lacasul de cult isi lanseaza saptamana aceasta o aplicatie de iPhone si iPad.
"Dumnezeu se afla in toate, chiar si in iPhone-ul tau", spune intr-un comunicat de presaArhiepiscopia Argesului si Muscelului, care a pregatit o aplicatie gratuita pentru iPhone si iPad, menita sa ii apropie pe crestini de biserica.
"Aplicatia pentru iPhone si iPad “Manastirea Curtea de Arges” ofera credinciosilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla, rugaciunile de suflet", anunta Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, care va lansa softul joi dupa-amiaza.
Iata comunicatul de presa, asa cum a fost trimis el luni dimineata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului:
"Modul de trai modern este mai alert, avem mai multe responsabilitati si mai putin timp liber, de aceea multi dintre noi mergem din ce in ce mai rar la biserica pentru a ne ruga. Credinta noastra nu trebuie sa paleasca in absenta unui cadru religios. Important este sa ne indreptam gandurile catre divinitate si sa ne rugam, oriunde ne-am afla. 
Tehnologia ar putea fi de un real ajutor in acest sens. Cu aplicatia gratuita “Manastirea Curtea de Arges”, nu vei mai uita sa-ti spui rugaciunile. Aplicatia include o colectie numeroasa de rugaciuni si acatiste dar si un planificator cu alarma, care iti aminteste ce rugaciune ti-ai propus sa spui, la ora si data setate de tine. 
Pe langa toate acestea, vei avea acces la cele mai noi stiri ale Arhiepiscopiei Argesului (hramuri, pelerinaje, actiuni ale Bisericii Ortodoxe, intalniri si vizite ale inaltilor prelati, evenimente de caritate organizate de institutiile Bisericii, regulamente noi dar si colaborari cu alte rituri). 
Manastirea Curtea de Arges” din iPhonul tau te va purta in alta lume deoarece aplicatia contine fotografii dar si un ghid turistic al acestui simbol architectonic construit de Neagoe Basarab la inceputul secolului al XVI-lea. Te vei putea refugia, chiar daca doar cu gandul, intr-un loc plin de sfintenie si de istorie in care te vei putea regasi pe tine insuti si poate chiar pe Dumnezeu".

Schimbare istorica anuntata de Yahoo. Cum va arata de acum incolo


Schimbare istorica anuntata de Yahoo. Cum va arata de acum incolo
Il folosesti de cand ai intrat prima oara pe internet, iar acum se va schimba. Yahoo pregateste schimbari importante in viitorul apropiat.
Surse din apropierea conducerii Yahoo au marturisit pentru Business Insider ca CEO-ul Marissa Mayer  planuieste in acest moment o schimbare importanta.

Pagina Yahoo.com va fi redesenata, iar sursa citata prezinta si cateva imagini cu modificarile pe care Marissa Mayer le gandeste.

Google pregăteşte o variantă cu 32 GB memorie a tabletei Nexus 7


Populara tabletă Nexus 7 va fi disponibilă în curând şi într-o versiune cu 32 GB memorie, adresată celor pentru care nu au fost pe plac variantele cu 8 GB sau 16 GB memorie internă.
Google Nexus 7Google Nexus 7

Decizia luată de Google în răspuns faţă de rugăminţile celor nemulţumiţi de capacitatea de stocare prea mică a tabletelor Nexus 7, combinată cu absenţa posibilităţilor de expansiune, va face şi din acestea un produs şi mai dezirabil, chiar dacă preţul de achiziţie va creşte puţin.
Deşi informaţii oficiale încă lipsesc, cel puţin două magazine online oferă tableta Nexus 7 cu 32 GB memorie la preţuri de 269, respectiv 272 dolari. Ţinând cont de preţurile variantelor cu 8 GB şi 16 GB memorie, disponibile pentru 200 şi 250 dolari, ne putem aştepta ca varianta cu 32 GB să coste între 275 şi 300 dolari.
Ofertei de tablete Nexus 7 s-ar putea adăuga în săptămânile următoare şi o variantă 3G, adresată celor care doresc mai multă libertate de mişcare în privinţa accesului la internet, decât este posibil cu banalele reţele WiFi.

Problema camerei foto din iPhone 5 nu este o problemă, afirmă Apple


Cu noduri în gât, aşa cum a făcut acum doi ani când a trebuit să admită problema antenei exterioare a terminalului iPhone 4, Apple a admis că geamul protector din safir al obiectivului foto din terminalul iPhone 5 poate provoca artefactele reclamate de utilizatori.
Aceasta este încă una dintre problemele reclamate de cei care au intrat în posesia terminalului, alături de calitatea problematică a acoperirii metalice a carcasei din aluminiu şi cea a hărţilor slabe oferite odată cu iOS 6, şi ele recunoscute în mod oficial. Problema aberaţiilor optice ale obiectivului camerei din iPhone 5, care se manifestă sub forma unor irizaţii albăstrui atunci când se capturează imagini contra luminii în anumite unghiuri, este însă şi cea mai puţin importantă.
Irizaţiile albastre nu sunt o noutateIrizaţiile albastre nu sunt o noutate

Declaraţia oficială Apple stipulează că, în anumite condiţii, fotografiile pot fi afectate negativ de irizaţiile albăstrui ale sistemului optic. După cum se observă din testul făcut de go4it, acestea nu au ieşit la iveală, deşi am încercat să replicăm condiţiile care ar putea duce la apariţia fenomenului. Este adevărat, soarele nu a strălucit cu putere în acele zile, ceea ce validează însă totodată declaraţia Apple, care ar putea semăna cu celebrul "îl ţineţi greşit".
Deşi la început a fost suspectul numărul unu, stratul protector din safir nu este vinovat în mod particular de irizaţiile albăstrui deoarece acesta îşi pierde culoarea caracteristică în urma tratamentelor termice la care este supus în procesul de fabricaţie. Cauzat de spectrul invizibil al radiaţiilor ultraviolete sau infraroşii, acest comportament este caracteristic pentru multe camere foto compacte sau chiar DSLR mai ieftine, şi orice fotograf cu experienţă poate descrie în detaliu problemele capturii contra luminii.
În aceste condiţii, declaraţia Apple este una normală şi raţională, iar strigătele îndurerare sau râsetele sunt doar furtună într-un pahar cu apă.

Apple anticipează vânzări record pentru tableta iPad Mini


În ciuda zvonurilor care anunţau tot felul de probleme cu disponibilitatea unor subansamble şi dificultăţi în procesul de asamblare a tabletei iPad Mini, noi informaţii dezvăluie că Apple a comandat fabricilor partenere din China nu mai puţin de 10 milioane tablete din noua serie iPad.
Apple anticipează vânzări record pentru tableta iPad MiniApple anticipează vânzări record pentru tableta iPad Mini

Astfel, tableta iPad Mini se află deja în producţie şi va putea fi găsită în stocuri într-un volum suficient de mare pentru a satisface cererea iniţială de la momentul lansării, estimată la 5 – 7 milioane de exemplare.
Potrivit aceleiaşi surse preluată de publicaţia Wall Street Journal, volumul de tablete comandat de Apple este aproximativ dublu faţă de cel cerut în aceiaşi perioadă pentru principalului său competitor - noua tabletă Amazon Kindle Fire.
Cum era de aşteptat, Apple a refuzat orice comentarii pe marginea acestor informaţii, însă fără îndoială aşteptările companiei sunt cât se poate de optimiste, în ciuda faptului că noua tabletă va ajunge pe piaţă încadrată la un preţ mai mare decât întâlnim la oferta de tablete Android cu ecran de 7 inch.
iPad Mini, noua tabletă Apple cu ecran de 7.85 inch ar putea fi lansată chiar în această lună.

Primul smartphone Nexus produs de LG iese la lumină în octombrie


După ce a colaborat cu HTC iar apoi Samsung, având parte de rezultate bune, Google a decis să încredinţeze misiunea creării următorului smarpthone Nexus celor de la LG.
Conform ultimelor zvonuri, primul smartphone LG Nexus este bazat pe designul lui Optimus G şi va avea parte o prezentare oficială către sfârşitul acestei luni.
Configuraţia va include un ecran IPS cu rezoluţie 1280x768 pixeli, 2 GB memorie RAM şi chipset quad-core din familia Snapdragon S4. Printre dotările de efect se numără sistemul pentruîncărcarea wireless a acumulatorului şi camera foto cu rezoluţie 8 MP.
LG Optimus GLG Optimus G

În privinţa spaţiului de stocare, am putea avea de ales între versiuni cu 8 GB sau 16 GB memorie internă, neexpandabilă. Pentru prima dată în seria de telefoane Nexus, terminalul produs de LG ar putea veni cu baterie nedetaşabilă, sigilată în corpul telefonului.
Printre informaţiile circulate la bursa zvonurilor, aflăm că noul smartphone LG Nexus ar putea să nu fie singur, fiind urmat şi de alte modele produse sub brandul Nexus care se vor alătura ofertei de telefoane din magazinul Google Play Store. Printre competitori avem Samsung, cu un nou model din seria Galaxy Nexus, dar şi HTC, cu un telefon prevăzut cu ecran de 5 inch.

Au fost desemnaţi câştigătorii Premiului Nobel pentru Fizică 2012


Serge Haroche (Franţa) şi Daniel Wineland (SUA) au fost desemnaţi câştigătorii Premiului Nobel pentru Fizică, ediţia 2012, pentru cercetări ce au presupus măsurarea şi manipularea particulelor cuantice, fără a le distruge.


Temerarii cerului – povestea saltului de la graniţa cu spaţiul cosmic

Ziua de 9 octombrie 2012 va marca unul dintre cele mai importante repere ale îndelungatei lupte purtate de specia umană pentru a-şi îndeplini o dorinţă străveche: aceea de a zbura. Această zi de marţi va consemna primul salt efectuat vreodată de un om din stratosferă, de la graniţa cu spaţiul cosmic, temerarul Felix Baumgartner urmând să devină în cursul picajului de 36,5 kilometri primul om care atinge în cădere o viteză supersonică de aproximativ 1,2 Mach, adică 1.110 kilometri pe oră. Drumul parcurs de omenire până la acest salt îndrăzneţ este unul lung şi fascinant, reuşita curajosului austriac fiind o încununare a eforturilor omeneşti depuse de-a lungul mileniilor.
Recordul stabilit de saltul său curajos nu a fost doborât, în ciuda eforturilor depuse de numeroşi pretendenţi. Piotr Dolgov, un paraşutist din armata URSS, a pierit încercând să repete reuşita lui Kittinger în 1962. Atunci când a părăsit capsula în care a urcat la marginea atmosferei, Dolgov s-a ciocnit de margine. Fără să ştie, acest lucru avea să provoace o fisură minusculă în costumul aflat sub presiune. Acest lucru avea să-i fie fatal: dacă la nivelul solului apa fierbe la 100 de grade Celsius, în aerul rarefiat de la peste 19.000 de metri altitudine punctul de fierbere scade la 37 de grade, astfel că propria salivă devine un instrument de tortură. La aterizare, autorităţile sovietice au descoperit că Dolgov fusese ucis de ebulism – absenţa presiunii atmosferice a provocat apariţia bulelor de gaz în fluidele din corpul său, paraşutistul fierbând de viu.
Dr. Jonathan Clark, profesor de neurologie şi medicină spaţială în cadrul Baylor College of Medicine, este unul dintre experţii ce au rolul de a pregăti saltul lui Baumgartner, asigurându-se că acesta va scăpa cu viaţă. Clark explică de ce acest salt al lui Felix va fi diferit de toate celelalte pe care fostul paraşutist le-a efectuat: „În toate salturile lui Felix de până acum, el a putut să-şi dirijeze corpul. În acest caz, însă, el nu va putea face acest lucru. La aceste altitudini nu există fricţiune cu aerul care să-i permită să se controleze. Abia de la o altitudine de 28.000 de metri va avea această ocazie, aşadar este esenţial modul în care părăseşte capsula. Dacă porneşte dintr-o poziţie greşită şi loveşte aerul dens în unghiul prost, se va răsuci necontrolat”. De aceea, Felix a repetat săritura iniţială cu ajutorul unei corzi de bungee jumping, efectuând nenumărate salturi pentru a memora poziţia exactă în care trebuie să pătrundă în abis.