duminică, 26 august 2012

Daria Ioana Visanescu, vicecampioana europeana la sah!


O fata de 16 ani ne face mandri dupa ce a reusit sa obtina medalia de argint la sah!


 Daria Ioana Visanescu, vicecampioana europeana la sah! Trimite-i un mesaj:
Sahista romana Daria Ioana Visanescu din Petrila a cucerit medalia de argint la categoria 16 ani din cadrul Campionatelor Europene pentru copii si juniori de la Praga, relateaza Agerpres.

In clasamentul turneului rezervat junioarelor de 16 ani, cu 79 de participante, Daria Ioana Visanescu s-a clasat pe locul 2 cu 7,5 puncte, fiind devansata de ucraineanca Marja Tantsiura cu 8 puncte. Pe locul 3 s-a clasat frantuzoaica Andreea Cristina Navrotescu cu 7 p.

Daria Ioana joaca sah de la 5 ani si la 9 ani obtinea primul titlu national. In palmaresul tinerei sahiste figureaza un titlu european in 2006 la categoria 10 ani si un titlu mondial scolar in 2007 in Grecia, plus alte medalii la campionatele europene de junioare. Ea este maestra FIDE si este legitimata la Clubul de sah Deva si Medicina Timisoara.

Piese ale trupelor The Beatles si The Doors, difuzate pentru a "trezi" zilnic robotul Curiosity

Piese ale trupelor The Beatles si The Doors, difuzate pentru a  trezi  zilnic robotul Curiosity


Curiosity se afla in misiune pe Marte cu scopul de a afla daca aceasta planeta a fost, in trecut, propice vietii.
Reprezentantii NASA au dezvaluit faptul ca folosesc muzica unor artisti precum The Beatles si The Doors pentru rutina de dimineata a robotului.

Curiosity a ajuns pe Marte la inceputul lui august, iar playlist-ul de trezire a robotului include piese semnate de trupa Anthrax, dar si tema muzicala din "Razboiul Stelelor".

Potrivit reprezentantilor NASA, muzica il face pe Curiosity "mai putin morocanos".

Playlist-ul include piesele "Good Morning Good Morning" (The Beatles), "Got The Time" (Anthrax), "Break On Through" (The Doors) si "Come Fly With Me" (Frank Sinatra). De asemenea, Curiosity asculta dimineata melodii de pe coloana sonora a filmului "Misiune: Imposibila", dar si fragmente de pe coloana sonora a seriei de filme "Razboiul Stelelor".

Vineri, NASA a anuntat ca robotul a inregistrat temperaturi mai mari de 0 grade Celsius in craterul Gale, unde se afla.
NASA prevazuse initial ca temperaturile din acest crater variaza intre minus 90 de grade Celsius si zero grade Celsius.

Curiosity se afla in cautarea unor eventuale urme de viata pe cea mai apropiata planeta de Terra. Roverul american strange, totodata, informatii in vederea unei viitoare misiuni spatiale pe planeta rosie, care va avea echipaj uman la bord.

Curiosity va amenaja si un laborator stiintific la jumatatea drumului sau spre Muntele Sharp, un masiv martian inalt de 5.500 de metri din interiorul craterului Gale, alcatuit din straturi de sedimente ce ar putea avea o vechime de pana la un miliard de ani.

Robotul american Curiosity va incerca sa afle pe parcursul viitorilor doi ani daca mediul martian a fost propice vietii microbiene in trecutul acestei planete.

Razi cu pofta! Cea mai tare gluma cu robotul Curiosity

Razi cu pofta! Cea mai tare gluma cu robotul Curiosity


Au aparut deja bancuri pe tema robotului pe care NASA l-a trimis in inspectie pe Marte.
Curiosity, roverul trimis de NASA pe Marte pentru a cerceta daca acolo sunt sau au fost organisme vii, a ajuns subiect de bancuri :)
Robotul a aflat ca, intr-adevar, barbatii vin de pe Marte. Ramane, asadar, ca NASA sa cerceteze si planeta Venus.
Iata ce a aparut pe Internet:

Te plangi de canicula? Asta-i cea mai mare temperatura din istorie. Ce au facut cercetatorii de la CERN

Te plangi de canicula? Asta-i cea mai mare temperatura din istorie. Ce au facut cercetatorii de la CERN


Oamenii de stiinta de la Geneva au reusit sa creeze o temperatura de 100 de mii de ori mai mare decat cea din centrul Soarelui.
Cercetatorii de la Acceleratorul de Particule din Geneva au reusit sa creeze temperatura de 5500 de miliarde de grade Celsius, un record. Aceasta este de 100.000 ori mai mare decat cea care se spune ca ar fi intalnita in interiorul Soarelui.
Oamenii de stiinta au reusit sa obtina recordul ciocnind cativa ioni de plumb. Cand acestia s-au izbit unii de altii, s-a degajat caldura. Practic, s-a format o “supa” foarte fierbinte de particule subatomice. In termeni de specialitate, acea "supa" este numita plasma quarc-gluonica. 
Pana la succesul cercetatorilor de la Geneva, recordul in materie era detinut de americanii de la Laboratorul National Brokhave din New York. Ei au ciocnit ioni de aur si au obtinut temperatura de 4 000 de miliarde de grade Celsius.
Savantii de la Geneva spun ca, la un moment dat, quarcii si gluonii, care alcatuiesc blocuri de materie, nu erau inchisi in interiorul protonolor sau au neutronilor, ca acum, ci se miscau liber, formand acea plasma quarc-gluonica.

Asa poate sfarsi Pamantul. Cat va dura pana la adevarata Apocalipsa

Asa poate sfarsi Pamantul. Cat va dura pana la adevarata Apocalipsa


Cercetatorii au primele dovezi despre cum poate muri planeta noastra.
Oamenii de stiinta au descoperit prima dovada ca stelele batrane isi devoreaza planetele din jur. Ei spun ca asta poate fi si soarta Pamantului, dar acest fenomen violent nu se va petrece imediat.
"Un destin similar le poate astepta si pe planetele aflate aproape de centrul sistemului nostru solar, cand Soarele va deveni o gigantica rosie si se va extinde pana spre ortiba Pamantului, cam in 5 miliarde de ani de acum", a spus Alex Wolszczan, profesor de astronomie si astrofizica la Penn State University, SUA.
Wolszczan este si cel care a descoperit prima planeta aflata in afara sistemului nostru solar, scrie DailyMail

Show-ul gadgeturilor incepe! Europa se pregateste de IFA Berlin

Show-ul gadgeturilor incepe! Europa se pregateste de IFA Berlin


Producatorii de telefoane mobil, tablete, laptop-uri si electrocasnice aduc in capitala Germaniei inovatii.
Editia cu numarul 52 a IFA Berlin, unul dintre cele mai importate targuri de tehnologie din lume, sta sa inceapa. Organizat prima data in 1924, cand era o intalnire a iubitorilor tehnicii radio, Internationale Funkausstellung Berlin reuneste acum 300.000 vizitatori pe an.
Targul incepe in 29 august, insa primele doua zile sunt rezervate presei. Abia de pe 31 august si pana pe 5 septembrie el este deschis pentru public. La un astfel de eveniment vin in jur de 7000 jurnalisti din intreaga lume, care asteapta lansarile pregatite de sute de companii.

Ce asteptam de la IFA Berlin 2012

Primele tablete cu Windows 8
Lenovo ThinkPad 2 si HP Slate 8 sunt doua dintre produsele care vor completa peisajul tabletelor care au sistemul de instalare Windows 8, pe langa Microsoft Surface
S-ar putea, de asemenea, sa vedem si ultrabook-uri cu noul sistem de operare. 

Galaxy Note II
Ceva se stie cu certitudine despre IFA Berlin: Samsung a anuntat deja ca va lansa, pe 29 august, Galaxy Note II. Se presupune ca hibridul tableta-telefon va avea un ecran Super AMOLED de 5,5 inch, Android 4.1 Jelly Bean si camera de 12 MP. Care vor fi insa specificatiile exacte, vom afla la IFA Berlin.

HTC Flyer 2
Cei de la HTC n-au spus exact cand va fi lansat pe piata noul Flyer, insa cu siguranta ca nu vor veni cu mana goala la targ. Se poate ca acesta sa fie produsul pe care sa il promoveze acolo.

Noi telefoane si tablete Lenovo
Am putea vedea 3 produse noi la standul Lenovo: telefonul-tableta A2105, cu ecran de 5 inch si tehnologie dual SIM, A2107 cu eran de 7 inch si Android 4.0 Ice Cream Sandwich, A2109, cu eran de 9 inch si camera de numai 3 MP.

Sony Xperia T. Telefonul James Bond?
Botezat initial Xperia Mint, Xperia T e pe punctul de a fi lansat de Sony si ar putea fi folosit de Daniel Craig in urmatorul film cu agentul 007. Zvonurile vorbesc de urmatoarele specificatii: ecran de 4,3 inch, procesor dual-core la 1,5 GHz, camera de 13 MP si Android 4.0 ICS.

Pe langa toate acestea, ne putem astepta la o serie de produse noi din domeniul smart TV-urilor.

iPad mini apare în acest an. Vezi când

După lansarea noii generaţii a celebrului telefon iPhone, Apple va lansa şi o variantă mai mică a cunoscutei tablete iPad.

...
...
Noua tabletă, despre care jurnaliştii de la All Things Digital spun că va avea un ecran de sub opt inci, va fi lansată în luna octombrie, potrivit surselor publicaţiei. Lansarea noii tablete va avea loc după prezentarea noului iPhone, care va avea lor, cel mai probabil, la 12 septembrie, dată vehiculată de mai mult timp de presa de specialitate.
Vezi cum ar putea arăta următorul iPhone
Jurnaliştii publicaţiei citate spun că este mai puţin probabil ca cele două device-uri să fie lansate simultan, în cadrul aceleiaşi ceremonii din septembrie, dat fiind că fiecare dintre cele două gadgeturi se presupune că va fi un succes în materie de vânzări.
Cum era de aşteptat, Apple a refuzat orice comentariu legat de planurile sale.

Sursa : http://www.economica.net/

FUNNY : Rugaciune pt Facebook


VIDEO Imaginea Dacia se schimba RADICAL! Vezi cum arata Sandero GT Line, cel mai HARDCORE model din istorie:


Cine a zis ca Dacia e simpla si plictisitoare? Renault lucreaza la o imagine total noua pentru modelul nascut in judetul Arges.


 VIDEO Imaginea Dacia se schimba RADICAL! Vezi cum arata Sandero GT Line, cel mai HARDCORE model din istorie:
Divizia Renault din Brazilia a lansat o versiune motorsport pentru Sandero, denumita GT Line.

Spre deosebire de modelul produs si vandut in Europa, Sandero GT Line are bara din fata stilizata, faruri mari de ceata, si marcajul GT Line pe partea laterala.

Si la interior centura si cusatura scaunelor sunt rosii, are imitatie de fibra de carbon in bord plus alte elemente inspirate din masinile de circuit.

Sandero GT Line e mai putin sportiv cand vine vorba de motorizare. Are acelasi motor arhaic in 8 valve de 1,6 litri care produce 104 cai putere pe benzina.

Pretul pentru Sandero GT Line incepe de la 15.200 de euro si e disponibil doar in Brazilia. In Europa, Renault vrea sa mentina aceeasi imagine de masina discreta, de familie.

Primele reclame au inceput deja sa ruleze pe posturile TV braziliene iar coloana sonora e inspirata din celebra "Smoke on the water" a rockerilor de la Deep Purple.


Defilare in memoria eroilor din primul razboi mondial. Secrete despre armele de atunci, dezvaluite



Sute de soldati imbracati in uniforme si inarmati pana in dinti au impinzit atat Varful Caraiman cat si Cetatea Rasnovului, dar au fost pasnici.Unii au defilat si au intonat cantece de armata in memoria eroilor cazuti in primul razboi mondial. Altii le-au impartasit curiosilor secrete despre armele folosite candva in lupta.


In cetatea Rasnovului s-au adunat, duminica, armatele turcilor, austriecilor, romanilor si francezilor. Au si avut un inamic comun- caldura ucigatoare.

Iar daca pe vremuri turcii erau dusmanii de temut, acum ne-au vandut secrete despre armele lor. Printre standurile de arme, s-au strecurat si cateva ziare din secolul trecut. Rubrica preferata a soldatilor se numea "Duduile de la pagina 4".

Demonstratiile de duminica s-au incheiat fara incidente, spre deosebire de cele din luna mai, cand la Fundulea, un soldat austriac a fost cat pe ce sa-si piarda mana, dupa ce s-a ranit grav cu arma din dotare.

Sursa :  http://stirileprotv.ro

O stire de-a dreptul revoltatoare

Doctorii şi asistentele medicale care care pleacă din România ar putea fi obligaţi să plătescă contravaloarea studiilor


In curând pe masa de lucru a parlamentarilor români se va afla un proiect de lege menit să stopeze exodul medicilor, în special al celor tineri, din ţara noastră către alte ţări unde sunt mai bine plătiţi.



Concret europarlamentarul PDL Rareş Niculescu, le cere colegilor săi din Casa Poporului să adopte o lege prin care să se pună capăt exodului de cadre medicale din România în alte ţări.

” Organizaţia Mondială a Sănătăţii, OMS, atrage atenţia asupra faptului că exodul de cadre medicale dintr-o ţară este un semnal de alarmă la sistemul de sănătate din acel stat. OMS spune că acolo unde pleacă 2 la sută dintre cadrele medicale se poate institui codul galben, deci e un mare pericol. Conform datelor din România,ale OMS, de la noi din ţară pleacă anual peste 4 la sută dintre cadrele medicale, deci noi ar trebui să instituim cod roşu de alertă în domeniul medical. Cred că pentru a stopa acest exod şi a nu ne trezi că în România vom avea doar medici şi asistente bătrâni sau proveniţi din Republica Moldova sau ţări africane, ar trebui să-i obligăm pe cei care şi-au făcut studiile la o facultate de stat să plătească contra-valoarea lor dacă pleacă să profeseze în altă ţară. De altfel, statul român cheltuie mult, chair foarte mult, cu şcolarizarea unui viitor medic, şi nu mi se pare normal ca după ce s-a investit într-un medic, acesta să lase totul baltă şi să plece să profeseze în altă ţară care nu investit nimic pentru acesta”, ne-a spus Niculescu.
Toată lumea trebuie să recunoască faptul că subfinanţarea sistemului sanitar românesc este o realitate, dar nu este corect ca medicii – sau reprezentantii altor profesii – scoliţi pe banii publici, să părăsească ţara.

Sursa :  http://www.libertatea.ro

E adevarat ??

Recunoasteti daca ati facut asta sau nu !



Lansarea unui iPad mai mic este aproape sigură. Ce diagonală va avea ecranul noii tablete

Intr-un nou reportaj al celor de la AllThingsD se dezvaluaie noi informatii legate de un iPad mini. Ca de obicei, din surse apropiate de Apple, se pare ca vom vedea pana la sfarsitul anului doua lansari importante de la acelasi producator.

Mini-iPad-ul va avea o diagonală de opt inci
Mini-iPad-ul va avea o diagonală de opt inci
Dupa lansarea noului iPhone din 12 septembrie, o data confirmata, in luna octombrie se pare ca vom mai vedea un produs nou iesind din fabricile companiei. Este vorba de un nou iPad mult mai mic decat ultimele 3 modele care au ajuns pe piata. Zvonurile plaseaza micututul iPad ca avand sub 8 inci in diagonala, scrie playtech.ro.
Lansarea unei tablete mai mici se pare ca a fost accelerata si de anuntul compactului Nexus 7. Ca de obicei in cazul unor astfel de stiri, reticenta este cuvantul de ordine. Ca o exceptie de la regula, daca vedem aceeasi informatie venind din alte 2-3 surse, posibilitatea ca un frate mai mic al iPad-ului sa ajunga la utilizatorii la sfarsitul lunii octombrie devine mult mai probabila.

Sursa : http://www.realitatea.net

FUNNY

O poza care sa ne faca pe toti sa radem un pic


8 RECORDURI din domeniul internetului. Află care este cel mai vechi site din lume

Cea mai "înaltă" cameră web de pe pământ sau primul site înregistrat. Astăzi vorbim de superlativele Internetului, exemple demne de Cartea Recordurilor, scrie avocatnet.

Cel mai vechi site din lume symbolics.com
Cel mai vechi site din lume symbolics.com
Cea mai "înaltă" camera web pe pământ este situată pe Muntele Everest. Comitetul Stiintific din Italia a amplasat o cameră inclusiv pe munte, la o altitudine de 5.643 metri.

Cea mai mare audienţă de pe Internet: Nunta Regală
Când Printul William s-a casatorit cu Kate Middleton, pe 29 aprilie 2011, aproape 2,5 miliarde de oameni din intreaga lume au urmarit evenimentul, mai mult de 1,5 milioane dintre ei vizionandu-l live pe internet. Daca luna lor de miere ar fi fost difuzata online, probabil ca s-ar fi distrus internetul.

Ţara cu cel mai rapid internet: Coreea de Sud
În 2006, mai mult de 96% din utilizatorii de telefonie mobilă din Coreea de Sud aveau internet pe mobil. Astazi, utilizatorii se conecteaza cu o viteza de 17.5 Mbps. Oare pe ce loc se afla Romania la acest capitol?

Cel mai vechi site din lume: Symbolics.com
Symbolics Computer Corporation a făcut istorie pe 15 martie 1985, cand a înregistrat primul domeniu din lume: symbolics.com. În acel an, existau 5 website-uri, comparativ cu anul 2012, când sunt înregistrate peste 190 de milioane.

Sursa : http://www.realitatea.net

Banc

Sună telefonul. Ridică receptorul tatăl a trei fete:
- Tu eşti, broscuţo? se aude o voce de bărbat.
- Nu. Eu sunt proprietarul lacului




Intr-un sat, e mare agitatie in fata primariei. Iese primarul
si intreaba:
- Ce s-a intamplat?
- Apai dom' primar,s-o pripasit un negru pe la noi prin sat si ne
reguleaza toate femeile.

- Si..? N-ati luat masuri?
- Apai,am luat la toata lumea,dar tot a lui e cea mai mare.