miercuri, 14 martie 2012

HTC Golf promite Android 4.0 pe bani puţini



HTC a ţinut capul de afiş în ultima vreme cu smartphone-uri de top, două dintre ele prezentate la Mobile World Congress 2012: HTC One X şi HTC One S. Până şi HTC One V , cel mai modest din noua serie One, are specificaţii mainstream, în nicun caz low-end. Acum însă, HTC îşi întoarce privirea către utilizatorii aflaţi în căutarea unui smartphone de buget, iar soluţia pregătită este HTC Golf.

Deşi specificaţiile (momentan neoficiale) plasează terminalul pe segmentul entry-level, HTC Golf atrage atenţia prin faptul că rulează ultima iteraţie a sistemului Android – Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Standul HTC la Mobile World Congress 2012

Rămâne de văzut dacă hardware-ul face faţă şi oferă o experienţă decentă utilizatorilor pe un sistem destul de pretenţios:
Procesor single core la 800 MHz;
512 MB RAM;
Ecran capacitiv de 3.5 inch, 480 x 360 pixeli;
Cameră de 3 MP;
4 GB stocare internă + slot microSD;
HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth;
GPS, A-GPS.

HTC Golf va fi anunţat în perioada aprilie – iunie a acestui an. Este posibil ca denumirea comercială să difere, acesta fiind un nume de cod. Producătorul promite că nu va goli buzunarele celor interesaţi, aşadar ne aşteptăm la un preţ atractiv, situat la aproximativ 180 de Euro fără taxe .

Sursa: Unwired View

Sursa:http://www.go4it.ro

Translatorul universal care-ţi foloseşte propria voce



Cea mai nouă creaţie a echipei Microsoft Research pare desprinsă direct din filmele SF - un translator universal capabil să-ţi preia cuvintele rostite pentru a le traduce într-o limbă la alegere, rostind apoi frazele rezultate folosindu-ţi propria voce.

Software-ul prototip este capabil să copieze integral vocea utilizatorului, păstrând nealterat accentul, timbrul vocal şi intonaţia cu care sunt rostite propoziţiile în limba nativă.



În prezentarea ţinută de Rick Rashid, şeful diviziei de cercetare a Microsoft, acesta a recitat fraze întregi în limba engleză, traduse apoi de aplicaţie în spaniolă, italiană şi mandarină. Chiar dacă traducerile rezultate păstrează un timbru distinct artificial, vocea în ansamblu aduce o asemănare izbitoare cu originalul.

La fel ca şi alte sisteme de recunoaştere vocală create de Microsoft, nouaaplicaţie necesită cel puţin o oră de antrenament pentru a se adapta vocii utilizatorului, timp în care acurateţea funcţiei de recunoaştere vocală atinge eficienţă optimă. Textele citite şi rostite în timpul sesiunilor de antrenament servesc şi pentru crearea unei replici virtuale al vocii utilizatorului, ce poate fi folosită în aplicaţiile de tip text-to-speech pentru rostirea cuvintelor traduse, sau recitarea oricărui document text creat anterior.

Versiunea actuală a aplicaţiei acoperă 26 dintre cele mai importante limbi de circulaţie internaţională.

După depăşirea etapei iniţială de antrenament, realizată cu ajutorul puterii de procesare a unui sistem PC, software-ul poate funcţiona fără probleme şi pe smartphone, luând rolul unui translator universal. Aplicaţia poate realiza traducerea în timp real, sau cu o mică întârziere, dacă sarcinile de procesare sunt delegate platformei de prodesare "in cloud" Microsoft Azure.

Sistemul este suficient de flexibil pentru a permite şi conversaţii între doi interlocutori. Deţinătorul unui smartphone echipat cu software-ul de translaţie trebuie doar să rostească cuvintele în propria limbă, acestea fiind traduse apoi în limba interlocutorului păstrând neschimbată vocea utilizatorului. Răspunsul dat de interlocutor este tradus în limba nativă a utilizatorului şi rostit cu vocea acestuia.

Noua tehnologie nu este încă disponibilă în produse de consum, dar şi-ar putea face apariţia în curând pe telefoanele cu sistem Windows Phone 8, sau sistemele PC şi tabletele cu Windows 8.

Sursa: Extremetech.com

Asus Zenbook UX32 - ultrabook-ul cu placă video dedicată



Acesta era pasul logic pentru ultrabook-uri. Placa video integrată Intel este bună pentru nevoile uzuale ale utilizatorilor, însă cu siguranţă existăpersoane care vor mai mult, în acelaşi format compact. Cei de la TheVerge.com au aflat informaţii despre două viitoare modele de la Asus.Este vorba despre Zenbook UX32A şi UX32Vg. Ele vor avea configuraţia construită în jurul noilor procesoare Ivy Bridge ULV Core i3-33217U, Core i5-3317U şi Core i7-3517U.


Asus ne pregăteşte noile Zenbook UX32A şi UX32Vg



Modelul Asus Zenbook UX32A va avea un preţ de pornire de 800 $, sub cel al ultrabook-urilor actuale. Configuraţia nu va include SSD, ci un HDD de 500 GB cu 24 GB flash. La polul opus, ultrabook-ul Asus Zenbook UX32Vg vine cu o placă video Nvidia GeForce GT620M, dotată cu 1 GB RAM. El va putea fi comandat cu un superb ecran IPS mat cu 1920x1080 pixeli şi luminozitate sporită. Carcasa lui Asus UX32 are 18,3 mm grosime, iar greutatea minimă a configuraţiilor este 1,45 kg. Cele două modele vor avea suport pentru tehnologia Intel WiDi, iar bateria va avea o autonomie de 6-7 ore, estimată de producător. Lansarea celor două ultrabook-uri va coincide probabil cu cea a procesoarelor Intel Ivy Bridge din dotare.

Sursa: Theverge.com

Sursa:http://www.go4it.ro

Google Chrome - curând şi în versiune Metro pentru Windows 8



Scindarea interfeţei Windows 8 într-o componentă desktop cu aspect de Windows 7 şi moderna temă Metro, creată cu gândul la tablete şi ecrane touch, a împărţit aplicaţiile Windows în două categorii distincte: Metro şi non-Metro.

În timp ce putem utiliza fără probleme ambele categorii de aplicaţii, cele native pentru interfaţa Metro sunt fără îndoială noua modă printre utilizatorii Windows 8 şi chiar o necesitate pentru aceia dintre ei care folosesc ecrane touch. Din păcate asta înseamnă că pentru a ne putea bucura pe deplin de ambele tipuri de interfaţe aven nevoie de versiuni compatibile ale aplicaţiilor, ce trebuiesc susţinute de dezvoltatorii software.


Google Chrome - curând şi în versiune Metro pentru Windows 8



Nedorind să fie depăşit de concurenţă tocmai la acest capitol, Google a anunţat că lucrează la o versiune Google Chrome special adaptată pentru interfaţa stilizată din Windows 8, ce va funcţiona în paralel cu versiunea desktop obişnuită, la rândui mai bine optimizată pentru interacţiunea cu ecrane touch.

Lăsând la o parte entuziasmul şi viteza de reacţie de care dă dovadă Google, nu putem să nu ne întrebăm ce utilitate practică ar putea avea pentru utilizator folosirea în paralel a două versiuni diferite ale aceleiaşi aplicaţii, fiecare ocupând resurse de procesare, spaţiu pe harddisk şi în memoria RAM. La toate acestea se adaugă problemele de acomodare cu aspectul şi modul de funcţionare diferit a celor două interfeţe, diferenţe ce sunt de natură să creeze confuzie printre utilizatorii nevoiţi să comute dintr-o versiune a aplicaţiei în alta.

Între timp, Google doreşte să ne asigure că va oferi o experienţă lină şi rapidă pe ambele platforme, păstrând totodată siguranţa pe primul loc.

Nu este clar care din cele două versiuni Google Chrome optimizate pentru Windows 8 va fi gata prima, însă cu siguranţă ambele vor fi disponibile în preajma lansării oficiale a noului sistem de operare Microsoft.

Sursa: Engadget.com

Sursa:http://www.go4it.ro