sâmbătă, 20 octombrie 2012

Astronomii explică de ce descoperirea extratereştrilor este mai aproape ca niciodată


Descoperirea unei exoplanete ce se găseşte la doar patru ani-lumină de Terra reprezintă un pas important în cursa spre identificarea unei planete similare Terrei, care găzduieşte viaţă extraterestră.
Nichol spune că acest lucru se datorează şi faptului că sunt descoperite din ce în ce mai multe exoplanete, printre care şi cea descoperită săptămâna aceasta în sistemul stelar Alpha Centauri, cea mai apropiată exoplanetă descoperită până acum. În total au fost descoperite peste 800 de exoplanete, prima fiind identificată la începutul anilor ‘90.
„Această explozie a numărului de planete face ca viaţa extraterestră să devină mult mai probabilă”, spune Nichol, adăugând că faptul că viaţa are nenumărate forme pe Terra sugerează că este greu de crezut că se găseşte doar pe planeta noastră.
Cercetătorii de la Observatorul Geneva afirmă că planeta recent descoperită se găseşte prea aproape de steaua sa pentru a putea găzdui viaţă. Cu toate acestea, cercetările precedente au arătat că atunci când este descoperită o planetă, este foarte probabil să nu fie singură în sistemul său solar. Acum, astronomii au început să studieze Alpha Centauri pentru a identifica alte planete, care s-ar putea găsi chiar în zona Goldilocks, favorabilă vieţii.
Un alt pas înainte în cursa spre detectarea extratereştrilor vine din faptul că instrumentele folosite de oamenii de ştiinţă pentru a scruta cerul vor avea parte în scurt timp de un salt tehnologic uriaş, ce va permite aprofundarea căutării.
Cercetătorii spun că e foarte probabil să „vedem” viaţa extraterestră cu mult înainte să o putem atinge, singura excepţie posibilă fiind eventuala descoperire a unor microbi pe Marte.
„Cred că este realistic să ne aşteptăm ca în câteva decenii să putem calcula dacă o planetă similară Pământului are oxigen şi ozon în atmosfera sa sau dacă este acoperită cu vegetaţie”, a declarat Martin Rees, ce ocupă prestigioasa poziţie de Astronomer Royal în Marea Britanie.
În următorul deceniu, două telescoape extraordinare vor intra în funcţiune: Square Kilometre Array (SKA), un radiotelescop gigantic găzduit de Africa de Sud şi de Australia şi Europe’s Extremely Large Telescope (E-ELT), care va fi amplasat pe un vârf de munte în deşertul Atacama din Chile, care va fi cel mai mare telescop optic construit vreodată.
Aceste două instrumente vor avea ca sarcină principală studierea originii şi naturii galaxiilor, însă vor căuta totodată şi semne de viaţă pe planete care acum pot fi zărite cu dificultate.
„Cred că capabilităţile noilor telescoape înseamnă că detectarea unor extratereştri inteligenţi devine mult mai probabilă în următoarele decenii decât a fost în ultimii zeci de ani”, a declarat Mike Garrett, directorul general al Astron, Institutul Olandez pentru Radio Astronomie.
Cu o oglindă ce măsoară aproape 40 de metri în diametru, E-ELT va avea capacitatea de a descoperi planete ce orbitează alte stele, producând imagini de 16 ori mai clare decât cele realizate de Telescopul Spaţial Hubble.
SKA, atunci când va fi finalizat, în 2024, va fi compus din 3.000 de antene parabolice late de 15 metri şi de numeroase alte antene mai mici, având posibilitatea de a vedea de 10 ori mai departe în univers şi să detecteze semnale de 10 ori mai vechi.
Printre semnalele pe care le-ar putea detecta se numără radiaţiile generate de un radar militar aflat undeva în zona celor mai apropiate un milion de stele. „Aşadar, dacă există civilizaţii avansate pe planetele din jurul acelor stele, le vom putea detecta”, explică Nichol.
Isobel Hook, un astrofizician de la Universitatea Oxford care lucrează la E-ELT, afirmă că noul telescop va transforma căutarea vieţii pe alte planete. „ELT ne va ajuta să studiem atmosfera planetelor extra-solare şi ne va permite să identificăm «bio-markeri» precum apa, dioxidul de carbon şi moleculele de oxigen”, a declarat Hook.
Cu echipamentul potrivit, ELT va putea folosi spectroscopia pentru a detecta vegetaţia de pe planete aflate la mari distanţe de Terra, afirmă Hook.
Până acum, căutarea vieţii extraterestre pornea de la ipoteza „zonei goldilocks”, conform căreia în jurul stelelor îndepărtate există o singură zonă în care temperatura nu este nici prea ridicată, nici prea scăzută, astfel încât să permită apei să existe sub formă lichidă, condiţie esenţială pentru apariţia formelor de viaţă cunoscute de noi.
Acum, această teorie este atacată de mai multe descoperiri ştiinţifice, ceea ce înseamnă că zonele care ar putea găzdui forme de viaţă sunt mai numeroase decât se credea până acum.
Cercetătorii au identificat şi alte surse de căldură şi au venit cu idei noi referitoare la formele de viaţă care ar putea exista pe alte planete după ce au identificat organisme care trăiesc pe Terra în zone în care nu se aşteptau să găsească viaţă.
Într-un studiu publicat în acest an, Xavier Bonfils de la Institutul de Planetologie şi Astrofizică din Grenoble a estimat că doar în galaxia noastră ar putea exista zeci de miliarde de planete solide cu o temperatură favorabilă apariţiei vieţii.
Alţi cercetători, de la Universitatea Aberdeen din Scoţia, au conceput un model computerizat care sugerează că astronomii ar trebui să accepte mult mai multe planete în categoria celor ce au potenţialul de a găzdui forme de viaţă, definiţia de acum fiind mult prea strictă.
Identificarea organismelor extremofile, precum cele ce trăiesc într-un izvor fierbinte lângă Vezuviu şi care se hrănesc cu uraniu, i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să ia în calcul posibilitatea ca planetele care nu ar fi „prietenoase” cu oamenii să găzduiască, totuşi, alte tipuri de forme de viaţă.
Aşadar, progresul realizat de oamenii de ştiinţă în ultimii ani sugerează că este tot mai probabil ca alte planete să găzduiască forme de viaţă, iar instrumentele tehnologice tot mai avansate ne vor permite în scurt timp să avem mult mai multe şanse de a le descoperi. 

9 gadget-uri pe care trebuie să le ai

Daca sunteti impatitimi ai gadget-urilor, atunci cu siguranta lista facuta de cei de la CNET va fi pe gustul vostru. Potrivit publicatiei mentionate, acestea sunt in momentul de fata cele mai tari 9 device-uri pe care le poti detine:

iPhone 5 vs Galaxy S3
iPhone 5 vs Galaxy S3
Iata asadar numele si pretul acestora pe piata din SUA


93M Streaming Projector - pret 300 dolari
Acest mini-proiector este considerat a fi unul din cele mai bune gadget-uri lansate in acest an. Chiar si cu o viata limitata a bateriei, ramane incontestabil un terminal pe care trebuie sa il ai.
Amazon Kindle Paperwhite - 139 dolari
Acest e-book este fara dar si poate cel mai bun gadget pe care il poti cumpara daca esti o persoana careia ii place sa citeasca oricand si oriunde ar fi.
Apple iPad (2012) - preturi intre 475-515 dolari
Datorita imbunatatirilor aduse de Apple la grafica, la display, dar si la camera din dotare, acest gadget merita toti banii in cazul in care sunteti in cautarea unei tablete.
Apple iPhone 5 - pret 199 dolari
Daca nu sunteti deloc un fan Android si doriti un telefon performant si care arata bine, atunci acest gadget este cea mai buna optiune.
Apple MacBook Air (13-inch, 2012) - preturi intre 1,140-1,199 dolari
Cei care vor sa scape de laptop-urile obisnuite, dar si de sistemul de operare al celor de la Microsoft, ar trebui sa ia in calcul Mac Book Air-ul lansat de Apple in aceasta vara. Pregatiti-va insa si un buget pe masura.
Google Nexus 7 (8GB) - preturi intre 199-232 dolari
Daca va numarati printre cei care doresc o tableta cu un ecran mai mic, dar neasteptat de performanta, cu un design placut si usor de utilizat, atunci device-ul celor de la Google este o optiune demna de luat in calcul.
Logitech Harmony 650 - preturi intre 55-89 dolari
Aceasta telecomanda este foarte buna si poate fi folosita simultan la 5 device-uri.
Panasonic ErgoFit RP-HJE120 - preturi intre 3-12 dolari
Castile ErgoFit sunt o alegere excelenta pentru pretul afisat.
Samsung Galaxy S3 - preturi intre 119-120 dolari
Acesta este in momentul de fata cel mai bun telefon cu Android pe care il poti avea

Cele mai noi gadgeturi romanesti, prezentate in premiera la ILikeIT!





GPS-ul care iti spune unde sa te dai mare, saorma electronica, laptopul fara display dar si noua nuanta de alb de la Apple!


 

Sursa : http://www.yoda.ro

A fost lansat Ubuntu 12.10 cu aplicatii social media si un mod avansat de cautare. DOWNLOAD AICI!

A fost lansat Ubuntu 12.10 cu aplicatii social media si un mod avansat de cautare. DOWNLOAD AICI!


Noua versiune a sistemului de operare Ubuntu 
Canonical a lansat Ubuntu 12.10, o noua versiune a sistemului de operare bazat pe Linux. Ubuntu 12.10 vine cu o serie de functii noi, cu aplicatii dedicate  pentru diverse servicii web, un nou mod de cautare si o interfata mai intuitiva pentru download aplicatii si muzica.
Astfel, Facebook, Gmail, Flickr si alte servicii de acest gen vor putea fi accesate cu un singur click, fara a mai intra pe browser, accesand direct aplicatia respectiva. Ubuntu 12.10 vine si cu un mod avansat de cautare. Utilizatorii vor putea cauta nu doar pe hard disk, ci si pe conturi diverse conturi online, precum Flickr sau Google Drive.

Copilul genial care la 13 ani a reusit sa trimita un satelit in spatiu. Cum si-a uimit profesorii

Copilul genial care la 13 ani a reusit sa trimita un satelit in spatiu. Cum si-a uimit profesorii


Cand unii copii sunt preocupati mai mult de jocurile pe calculator si desenele animate, un baiat de 13 ani din Anglia a reusit sa ajunga in spatiu.
Alexander Forsythe are numai 13 ani, dar varsta nu l-a impiedicat sa ajunga in lumea celor mari care exploreaza spatiul.

Baiatul, de o inteligenta cu adevarat sclipitoare, a realizat un satelit pe care l-a trimis in spatiu si care odata intors il va ajuta sa studieze informatiile obtinute despre puterea soarelui, culese cu ajutorul senzorilor instalati de acesta pe satelit. Senzorii, de dimensiunea unor mingi de tenis de masa, au fost trimise in spatiu cu ajutorul unui balon cu heliu, scrie Daily Mail.

In prezent, Alexander studiaza la Academia Bede din Blyth, Northumberland si a fost numit inginerul anului, apucand sa lucreze alaturi de absolventi ai universitatii din Newcastle, pentru ca impreuna cu acestia sa construiasca Pong-sat, propriul sau satelit oferit ca premiu de Universitate.


Scopul sau este sa calculeze si sa compare diferentele benficiilor dintre panourile solare montate pe pamant fata de cele montate in spatiu.

"In spatiu ai lumina mai buna, dar energia mai mare poate fi oprita de temperatura mai scazuta de acolo."

"Pong-sat trebuia sa contina un cicrocip si senzori capabili sa testeze si masoare fluxul solar pe un dispozitiv nu mai mare de o masa de ping-pong."

"Satelitul a fost ridicat pana la marginea atmosferei de un balon meteorologic care atunci cand se sparge trimite satelitul inapoi pe pamant. Abia astept sa primesc rezultatele.", spune pustiul de 13 ani.

"Chiar a fost distractiv sa lucrez cu studenti mult mai mari decat mine. Nivelul lor de cunostinte in matematica era destul de ridicat si mi-a fost putin dificil sa tin pasul cu ei. Iubesc tot ce inseamna electronica si sper ca intr-o zi sa am si eu diploma in inginerie."


"Pana acum am reusit sa-mi fac singur propria placa de circuite si un dispozitiv care reuseste sa scoata sunetul unui motor cu aburi pe care il poti introduce intr-un mode de tren."
, mai spune acesta.

Insa nimic din ceea ce a facut nu ar fi fost posibil daca scoala nu il ajuta cu dotarile sale:

"Facilitatile din scoala mi-au dat oportunitatea sa-mi fac o baza automata de date pentru astmul meu. Acest dispozitiv inregistreaza toate informatiile legate de ultimul meu atac si ma ajuta sa imi dau seama ce anume imi provoaca crizele.", a mai declarat Alexander Forsythe.

Lectorul de la Universitatea din Newcastle a confirmat geniul acestui copil: "In mod normal lucram cu elevi de minimum 16 ani, dar el cand a venit la noi avea 12 ani si a excelat imediat, a inceput sa lucreze cu absolventi de 20 de ani.", a spus Alton Horsfall.

"Este fantastic ca a reusit sa trimita un satelit in spatiu si se simte bine deja la Universitate.", a declarat si mama acestuia, Nikki.

"Alenxader are o intelegere incredibila asupra ingineriei electronice de la o varsta foarte frageda. Este uimitor cand te gandesti ca a pus un satelit in spatiu. Este greu de imaginat ce ar putea sa faca in momentul in care va ajunge un adult.", a spus si directorul adjunct al Academiei Bede, Alan Corner.

ÎNFRÂNGERE dureroasă pentru YAHOO: Țara din care se va retrage

Yahoo o duce din ce in ce mai rau. Chiar si dupa schimbarea CEO-ului lucrurile nu si-au revenit, iar zvonurile legate de restructurari sunt mai prolifice ca niciodata.



Yahoo părăsește Coreea de Sud

In cea mai noua miscare de restructurare a companiei, Yahoo anunta ca se retrage din Coreea de Sud. Aceasta afirmatie, aparent nevinovata, se traduce prin inchiderea sediului Yahoo din Seoul si prin concedierea celor peste 200 de angajati care isi desfasurau activitatea acolo. Pentru a eficientiza efortul, toate “miscarile de trupe” vor fi desfasurate pana la sfarsitul acestui an, scrieplaytech.ro.

Yahoo si-a justificat gestul prin faptul ca prezenta serviciului sau in Coreea a intampinat numeroase provocari si a incetinit cresterea intregului business Yahoo! din ultimii ani. Desi e greu de crezut, aceasta decizie particulara nici macar nu are vreo legatura cu succesul unor companii precum Google sau Facebook. Problema a fost cauzata de competitia locala. Din cauza unor companii precum Naver sau Daum Communications Corporation, Yahoo Coreea ajunsese sa ofere raspunsul unui procent infim de 1,5% din cautarile online din zona.

Sursa : http://www.realitatea.net

Iubita n-are cum sa te prinda! A aparut aplicatia care iti sterge amantele din telefon

Iubita n-are cum sa te prinda! A aparut aplicatia care iti sterge amantele din telefon


Peste 10.000 de oameni din toata lumea au descarcat aplicatia la cateva zile de la lansarea ei.
Cei care au telefoane cu sistemul de operare Android pot sa isi instaleze o aplicatie care ii scapa de probleme acasa. "Cate" (Call and Text Eraser) sterge pur si simplu mesajele si apelurile dubioase, cu ajutorul unei simple apasari de buton.
Pentru cei care isi pun aceasta intrebare, aplicatia poate scapa de toate informatiile personale de telefon, iar numele amantului sau al amantei nu se afiseaza niciodata pe ecran in cazul unui apel telefonic, scrie Telegraph.
Aplicatia de Android poate fi chiar configurata sa stearga un mesaj prin simpla miscare a telefonului. Totusi, acest mesaj poate fi recuperat ulterior.
Daca iti faci griji ca partnerul tau va fi mirosi ca ti-ai instalat aplicatia, n-ai de ce sa te temi. Pe ecranul telefonului nu va fi nicio iconita care sa te dea de gol.
Culmea este ca nu barbatii sunt cei care s-au inghesuiat sa o foloseasca. 70% dintre descarcari au fost facute de femei. Aplicatia costa 3,70 dolari si a fost inventata de un politist din Statele Unite ale Americii. Ea a fost creata pentru a proteja oficialii statului si oamenii de afaceri, insa poate fi folosita cu succes si in cuplu.

Problema cu barcile formulata de Einstein. Foarte putini oameni stiu sa o rezolve!

Problema cu barcile formulata de Einstein. Foarte putini oameni stiu sa o rezolve!


Marele om de stiinta e cunoscut si pentru simtul umorului foarte dezvoltat.
Se spune ca Einstein ar fi formulat aceasta problema.

Exista 5 nave intr-un port.
Nava greaca pleaca la 6 si duce cafea.
Nava din mijloc are un cos de fum negru.
Nava englezeasca pleaca la 9.
Nava franceza are un cos de fum albastru si e in partea stanga a unei nave care transporta cafea. 
In partea dreapta a navei care transporta cacao este o nava care merg la Marsilia. 
Nava braziliana se indreapta spre Manila. 
Langa nava care transporta orez este o nava cu un cos de fum verde.
O nava care pleaca spre Genova pleaca la cinci. 
Nava spaniola pleaca la sapte si este in dreapta navei merge la Marsilia. 
Nava cu un cos de fum rosu merge la Hamburg. 
Langa nava care pleca la sapte este o nava cu un cos de fum alb. 
Nava de la margine duce porumb. 
Nava cu cos de fum negru pleaca la opt. 
Nava care transporta porumb este ancorata langa nava care asigura transportul de orez. 
Nava care merge la Hamburg, pleaca la sase. 

Care nava se duce la Port Said? Care nava transporta ceai?

Filme 3D - reţetă de succes sau modă ajunsă deja la apus?


Nu mulţi ştiu asta, dar moda filmelor 3D nu este la prima apariţie, acest truc fiind folosit şi în trecut de industria cinematografică pentru a atrage oameni în sălile de cinema. Reaprinsă printr-o nouă încercare de impulsionare a profiturilor în vremuri de criză, moda filmelor 3D nu pare să fi atins nici de această dată succesul sperat în industrie, iar entuziasmul publicului tinde din nou să pălească.
Spectatori la vizionarea unui film 3D în anii `50Spectatori la vizionarea unui film 3D în anii `50

La începutul anilor 50, apariţia televizorului în gospodăriile oamenilor de rând a făcut ca sălile de cinema să se golească rapid, aruncând studiourile Hollywoodiene într-o adevărată criză. Atunci, ca şi acum în era internetului, salvarea părea să fie magia filmelor 3D, care a reumplut pentru scurt timp sălile de cinema.
În prezent, tehnologiile începutului de secol XXI au dus moda filmelor 3D şi în sufrageria de acasă, dar chiar şi aşa succesul este încă departe de a fi garantat pe termen lung. Reaprinsă în sălile de cinema cu ajutorul unor producţii de rezonanţă, ca Avatar şi The Avengers, moda filmelor 3D începe deja să piardă din având, iar preţul biletelor de intrare se apropie de nivelul proiecţiilor 2D obişnuite. Lipsiţi de motivaţia unor bonusuri consistente pe plan financiar, administratorii sălilor de cinema sunt tot mai reticenţi în instalarea unor echipamente de proiecţie 3D, iar cei care deja le deţin nu au planuri prea mari pentru upgrade.
Paradoxal, tocmai filme celebre ca Avatar sunt parţial responsabile pentru lipsa unui succes de durată în sălile de cinema 3D, standardul de calitate fixat de acesta fiind prea greu de atins pentru filme 3D cu bugete mai mici. Puţine la număr în comparaţie cu filmele 2D obişnuite şi incapabile să se ridice la nivelul aşteptărilor unui public prea exigent, filmele 3D par să iasă din atenţia studiourilor de filme, care îşi direcţionează eforturile pentru o experienţă mai bună cu filmele 2D.
Spectatori la vizionarea unui film 3D - istoria se repetăSpectatori la vizionarea unui film 3D - istoria se repetă

Folosit de mulţi ani în sălile de cinema şi apreciat pentru efectul artistic pe îl imprimă, modul de afişare la 24 cadre pe secundă (23.976 in standard NTSC) ar putea ceda locul în viitorul nu foarte îndepărtat celui la 48 cadre, capabil să redea mişcări mai fluente, cu mai multă claritate în scenele rapide din filme. Pentru moment, prezentarea unor scene din noul film The Hobbit nu a lăsat însă o audienţă foarte impresionată, astfel că adoptarea noului format ar putea să fie destul de anevoioasă.
Cât despre viitorul filmelor 3D, acestea vor continua pe un uşor trend ascendent în perioada anului viitor, cu o creştere de 4 - 6 %, impulsionată de lansarea unor noi filme cu nume răsunător. Dintre acestea merită menţionate Skyfall, noul film din seria James Bond şi ultima parte din saga Amurg -Twilight Breaking Dawn Part 2. Cert este că şi în lipsa tehnologiilor 3D sau 48 FPS, aceste filme s-ar bucura oricum de un succes răsunător şi profit pe măsură, dovedind încă odată că în industria cinematografică tehnologiile de ultimă generaţie nu pot substitui un film bun, sau mai multe.

Grigore Moisil – parintele informaticii in Romania, un geniu mereu pus pe bancuri

Grigore Moisil ndash; parintele informaticii in Romania, un geniu mereu pus pe bancuri


Despre Grigore Moisil circula sute de bancuri. Pare un savant nebun, iar daca trebuia sa i se intample cuiva ceva, despre el era vorba.
Grigore Moisil a fost un matematician de renume si un profesor dedicat, care a adus o contributie semnificativa in intelegerea matematicii in tara noastra. Este cunoscut insa nu doar pentru studiile sale ci si pentru bancuri care circula despre el, cunoscut fiindu-i simtul umorului extrem de dezvoltat. Moisil a fost acel profesor de matematica stralucit, dar plin de haz, pe care toti dintre noi si l-ar fi dorit. Cel mai cunoscut banc despre el este cunoscut de toti cei care studiaza matematica la nivel inalt:
Profesorul Grigore Moisil, la o ora de matematica, dupa ce a citit tampeniile scrise de un student intr-o lucrare, l-a chemat pe respectivul la el, l-a pupat pe frunte si i-a zis: "Poti sa te lauzi la toata lumea ca profesorul Grigore Moisil te-a pupat in fund, pentru ca asta nu e cap".
Moisil credea ca matematica va fi limba latina a viitorului, obligatorie pentru toti oamenii de stiinta, pentru ca permite accelerarea circulatiei ideilor stiintifice. Mai obisnuia sa spuna ca, invatand matematica, inveti sa gandesti si ca tot ce e gandire corecta este sau matematica, sau susceptibila de matematizare.
Intrebat care este idealul sau de fericire, profesorul raspunde “sa traiesc printre oameni care judeca corect”. Matematicianul a fost membru al Academiei Romane si a studiat in special logica matematica, algebra si ecuatiile diferentiale.
„Explozivul cel mai puternic nu este toluenul, nici bomba atomica, ci ideea omeneasca” (Grigore Moisil)
Parintele informaticii in Romania s-a nascut in 1906, la Tulcea, intr-o familie de intelectuali. Bunicul sau, al carui nume il poarta, a fost unul dintre fondatorii primului liceu romanesc din Nasaud, tatal lui a fost arheolog, membru al Academiei Romane, iar mama sa – profesoara. Aceasta il descrie pe Grigore Moisil ca fiind un copil curios si liber, caruia ii placea sa puna intrebari si sa reactioneze la tot ceea ce vedea, asculta si citea. Cartile care-i atrageau atentia erau diverse, de la literatura si stiinta, la povestiri practice si filosofie. Pasiunile lui erau in mare parte de natura intelectuala, nu-i placeau sporturile si nu-i placea nici sa se joace cu alti copii.
Cu toate acestea, Moisil nu era deloc un om solitar si ursuz. Este recunoscut pentru spiritul ludic si replicile pline de haz. In armata, a ales calaria.
Se spune ca la prima ora de calarie a alunecat incet-incet pe spate, drept urmare si a spus: "D-le colonel, d-le colonel! Ce ma fac? Mi se ispraveste calul!"
Tot Moisil este si cel care a dat cea mai frumoasa explicatie pentru principiul recursivitatii, folosit adesea in informatica, cand o functie se apeleaza pe ea insasi:
"- Esti de acord ca orice om are dreptul la un pahar de cognac?
- Da.
- Bei paharul, il pui jos. Esti alt om. Si cum orice om are dreptul la un pahar de cognac... si asa mai departe."
Liceul l-a inceput la Vaslui, apoi s-a mutat la Bucuresti si in 1923 a devenit student al Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti. La insistentele parintilor, care credeau ca interesul deosebit al lui Grigore pentru matematica il va conduce cu siguranta catre inginerie, s-a inscris la Politehnica, dar nu a facut niciodata o pasiune pentru inginerie. Matematica, pe de alta parte, ii aducea o bucurie enorma. A mai studiat la Paris si la Roma, iar din 1931 a devenit profesor la Universitatea din Iasi pentru 10 ani.
In timpul unui curs la Facultatea de Matematica din Iasi, cand Moisil scria mare pe tabla si vorbea incet unul dintre studenti ii spune:
   -Domnule profesor, nu se aude!
   -Nu se aude, dar se vede...
Dupa ce tabla a devenit tot mai incarcata, Moisil a inceput sa scrie mai mic, dar sa vorbeasca tare, acelasi student ii spune:
   -Domnule profesor, nu se vede!
   -Nu se vede, dar se aude...
In 1941 a primit un post la Universitatea din Bucuresti.
Grigore Moisil este cunoscut ca parintele informaticii in Romania. In 1957 a asistat instalarea primului computer la Institutul de Fizica Atomica si i-a incurajat pe studentii la matematica sa invete programare, alcatuind primul curs de informatica. In plus, Moisil a fost unul dintre avocatii realizarii unor calculatoare romanesti, proiect la care a contribuit activ. El este si cel care a format primele generatii de informaticieni din Romania.
Intrebat despre noua relatie dintre om si masina, Moisil spune ca pus fata in fata cu noua tehnologie care il depaseste fizic (calculatoarele incepusera sa lucreze cu unitati de masura care nu mai pot fi masurate in raport cu corpul omenesc, ca pana atunci), omului i se cere un nivel intelectual mult mai mare decat inainte. Relatiile cu tehnologia s-au transformat din relatii manuale in relatii intelectuale, omul avand nevoie in aceste conditii de o cultura noua, dar si de o cultura generala:
„Pentru a putea intrebuinta calculatorul la studiul problemelor concrete, omul e obligat sa invete sa gandeasca exact si abstract” 
Dintre cuvintele cu talc ale matematicianului despre stiinta si nestiinta:
„Spre deosebire de vin, stiinta nu trebuie lasata sa se invecheasca” 
„Stiinta se razbuna ca o femeie, nu cand o ataci, ci cand o neglijezi.” 
„Nimic nu costa mai mult decat nestiinta.”
In 1946, Moisil a fost numit ambasador al Romaniei la Ankara. El a fost laureat al Premiului de Stat al Republicii Populare Romane si i s-a decernat, in 1964, prin decret al Consiliului de Stat, titlul ”Om de stiinta emerit”.
Grigore Moisil a murit pe 21 mai 1973, la Ottawa, in Canada. Ramane in istorie pentru contributiile sale aduse la initierea studiului informaticii in Romania, dar si pentru inventarea de circuite electronice tristabile.

Marte, planeta cu sclipici: Curiosity a descoperit în nisipul marţian fragmente de material strălucitor


Săptămâna trecută, o mică bucată de material sclipitor găsită pe solul marţian s-a dovedit a fi un fragment de plastic desprins din echipamentele roverului. Acum, însă, inginerii care coordonează „săpăturile” spun că este vorba de altceva.

Arheologii plănuiesc să descopere secretele cetăţii Troia


Înarmaţi cu lopeţi şi alte instrumente speciale pentru săpături şi cercetare, arheologii vor să reînceapă săpăturile în cetatea Troia.

Tuatara, specia de reptilă care supravieţuieşte de 230 de milioane de ani, se confruntă cu noi probleme


Cele mai aproape rude ale sale sunt ihtiozaurii şi pterozaurii, animale care au trăit în Mezozoic, înaintea marilor dinozauri. Acum, această specie, din ordinul Sfenodonţia, este singura care a supravieţuit schimbărilor produse de impactul cu meteoritul responsabil pentru dispariţia dinozaurilor. După 230 de milioane de ani de vânat insecte în pădure, micul animal are probleme.