joi, 17 ianuarie 2013

Facebook pune gand rau operatorilor de telefonie mobila. Ce serviciu a lansat reteaua de socializare

Facebook pune gand rau operatorilor de telefonie mobila. Ce serviciu a lansat reteaua de socializare


Utilizatorii Facebook si iPhone din Statele Unite pot efectua apeluri telefonice gratuite prin Wi-Fi
Dupa testele din Canada, Facebook a lansat ieri serviciul de telefonie pentru utilizatorii din Statele Unite. Apelurile gratuite pot fi efectuate doar cu aplicatia messenger de pe iPhone.
"Este un pas urias pentru Facebook, realizand co singura functie, una dintre cele mai mari comunitati de utilizatori VoIP din lume", declara Ellis Hamburger de la The Verge. "Dupa cateva teste, calitatea sunetului este foarte buna" si la acelasi nivel cu cea a competitorilor Viber, Vonage si Skype."
Pentru efectuarea unui apel voce trebuie initiata o conversatie, apoi se apasa butonul "i" din stanga sus si se selecteaza "Free Call". Serviciul vine in ajutorul utilizatorilor care au acces la retele Wi-Fi si nu vor sa-si consume minutele din abonament.

Sursa : http://www.yoda.ro

ASRock Z77 OC Formula incepe anul cu un nou record mondial


ASRock Z77 OC Formula incepe anul cu un nou record mondial in testul Super PI 32M cu o valoare de doar 41.641 secunde.
ASRock Z77 OC
Am mai vorbit ce e drept despre acest modele de placa de baza, care a fost gandita pentru pasionatii de gaming si de overclocking, si la productia careia a contribuit Nick Shih, campion mondial la overclocking. Z77 OC Formula este una dintre placile de baza preferate ale overclockerilor. Dupa cum bine stim insa, faima in acest domeniu nu dureaza prea mult, in acest moment cineva, undeva se pregateste sa doboare si acest record. Pana atunci mai jos aveti screenshot-ul cu rezultatul castigator precum si imagini cu platforma de benchmark pe care s-au obtinut aceste rezultate.
Rezultate OC
Despre placa de baza ASRock Z77 OC Formula, merita mentionat faptul ca este una dintre cele mai dotate placi, in sensul conectorilor, al adaptoarelor disponibile in cutie, este de asemenea si prima de generatie noua care detine un ventilator pentru sistemul de racire al PWM-ului.
ASRock Z77 OC Formula

Sursa : http://playtech.ro

Test de antiviruşi - cele mai bune aplicaţii la începutul lui 2013


AV-Tests, una dintre cele două autorităţi în domeniul testelor de aplicaţii antivirus, a publicat de curândrezultatele din perioada noiembrie-decembrie 2012. Ele vă pot ajuta să vă orientaţi spre achiziţionarea unui antivirus eficient. Noi recomandăm instalarea unui asemenea aplicaţii pe orice sistem cu Windows 7 sauWindows 8 pentru a vă proteja datele şi informaţiile personale.
În ultimul test AV-Tests au fost analizate 25 de aplicaţii antivirus în mediul Windows 7. Doar trei dintre ele nu au obţinut certificare AV-Tests, printre ele numărânduse din păcate şiMicrosoft Security EssentialsAntivirusul gratuit de la Microsoft a punctat destul de slab la capitolul protecţie, iar scorul bun la uşurinţa în utilizare nu l-a ajutat.
Testele AV-Tests de la finalul lui 2012Testele AV-Tests de la finalul lui 2012

Pe primul loc în testul AV-Tests pe perioada menţionată s-a clasat Bitdefender Internet Security 2013, suita antivirus românească. Ea a fost în ultimii ani abonată la primele locuri ale acestor teste. Pe podium s-au mai clasat Kasperski Internet Security 2013 şi Norton Internet Security 2013. Nu putem să nu observăm revenirea aplicaţiei de la Symantec, ce a avut o perioadă cu performanţe mai slabe. După cele aplicaţii menţionate mai sus, în top s-au clasat F-Secure Internet Security 2013 şi Trend Micro Titanium Maximum Security 2013.
Toate aplicaţiile de mai sus sunt contra cost. În test au fost însă incluse şi versiuni gratuite. Am vorbit deja despre prestaţia antivirusului de la Microsoft. Mult mai bine ca el s-au comportat AVG Anti-virus Free Edition 2013, Avast Free AntiVirus 7.0 şi Panda Security Cloud Antivirus Free 2.0. Puteţi afla detalii despre celelalte aplicaţii antivirus testate de AV-Tests accesând link-ul de la Sursă.
Trebuie precizat faptul că topul de mai sus nu va mai fi valabil peste câteva luni. Ameninţări informatice apar tot timpul, iar testele sunt repetate de câteva ori pe an. Ne aşteptăm, spre exemplu, să vedem o îmbunătăţire la Microsoft Security Essentials şi nu numai la el.

Sursa : http://www.go4it.ro

Xperia Z vs. Galaxy S III vs. iPhone 5

Xperia Z vs. Galaxy S III vs. iPhone 5


Cat de bun e cel mai performant telefon japonez fata de vedetele de la Apple si Samsung
iPhone 5 si Galaxy S III au un nou concurent, proaspat lansat de japonezii de la Sonycu ocazia CES 2013. Xperia Z vine cu o camera mai buna si are cel mai mare ecran dintre cele trei modele
Xperia Z vine cu o camera cu o rezolutie mai mare de 13 megapixeli, fata de cea de 8 de pe cele doua modele concurente. Camera de pe smartphone-ul Sony poate surprinde fotografii cu o rezolutie de pana la 4128 x 3096 pixeli. In plus, Xperia Z dispune de senzorul Exmos RS si de tehnologia HDR (high dynamic range) ce permite obtinerea unor imagini cu o calitate mai buna.
Smartphone-ul japonez vine si cu o rezolutie Full HD (1080 x 1920 pixeli) a ecranului, fata de 720 x 1280 si 640 x 1136 pixeli de pe telefoanele Samsung si Apple. Xperia Z are si cel mai mare ecran, de 5 inch, cu 0,2" si 1" mai mare decat Galaxy S III, respectiv iPhone 5.

Sursa : http://www.yoda.ro

Google Project Glass va fi controlat prin laser


Google Project Glass este fara indoiala cel mai ambitios proiect tehnologic prezentat de gigantul american.
Google Project Glass
Google nu se dezminte si propune un sistem revolutionar de control pentru Project Glass. Mai exact, gigantul motor de cautare aplica pentru un patent inedit prin care ar trebui sa usureze controlul celor care vor alege sa foloseasca ochelarii minune. Vorbim despre un sistem laser incorporat in bratul lateral al ochelarilor si care ar urma sa proiecteze o tastatura QWERTY precum si o serie de butoane specifice.
Laser Control Google Project Glass
Dupa cum stim Project Glass vine dotat si cu o camera foto/video care ar trebui sa recunoasca ulterior comenzile in functie de pozitia degetelor in raport cu tastatura proiectata. Oricat de SF suna acest tip de control, trebuie sa avem in vedere ca el ar urma sa fie atasat unui telefon mobil inghesuit intr-o pereche de ochelari, asa ca orice este cat se poate de posibil.
Nu stim in ce masura vom ajunge sa ne pipaim unii pe altii ca sa formam un numar sau sa scriem un mesaj, dar trebuie sa recunoastem ca sistemul de proiectie pare mult mai adecvat decat implementarea butoanelor fizice pe suprafata ochelarilor Project Glass.

Sursa : http://playtech.ro

Kindle Fire 2 poate fi transformata intr-o tableta clasica cu Android


 cu un pret de 159 de dolari care vine preinstalata cu o versiune de Android personalizata de cei de la Amazon.
Android CyanogenMod 10.1 Kindle Fire 2
Pentru ca cei mai multi utilizatori de tablete bazate pe Android isi doresc experienta utilizarii gandita de Google pentru aceasta clasa de dispozitive, printr-un hack puteti instala o versiune de Android obisnuita.
Folosind un custom ROM descarcat de pe liliputing, pe un Kindle Fire 2 puteti instala fara prea mari dificultati o versiune de . Aceasta versiune a popularului firmware va veni integrata cu serviciile Amazon si va oferi acces nativ utilizatorilor atat la magazinul virtual Google Play cat si la Amazon Appstore. In plus, CyanogenMod 10.1 este bazat pe Android 4.2 Jelly Bean, motiv pentru care va veti bucura de cele mai noi functii integrate de Google in acest sistem de operare.
In cazul in care credeati ca toate lucrurile sunt roz cand vine vorba de aceste experimente cu firmware-uri custom, trebuie sa retineti cateva lucruri. Kindle Fire 2 nu este o tableta foarte sprintena nici cu firmware-ul original, de aici si pretul foarte mic de achizitie. ROM-ul descris mai sus vine fara suport pentru accelerare hardware, motiv pentru care nu puteti face streaming de clipuri HD de pe YouTube, si din pacate se reflecta intr-o autonomie mai mica a aparatului din cauza faptului ca este mai pretentios la capitolul resurse.

Sursa : http://playtech.ro

Cum răspunzi la iPhone în mai puţin de-o secundă - sistemul japonez mecanic


Este foarte frustrant să-ţi auzi telefonul sunând şi să-ţi ia o veşnicie până când îl scoţi din buzunar/geantă şi răspunzi.Japonezul Showta Mori s-a gândit la o soluţie pentru iPhone-ul său, însă cred că veţi fi de acord cu mine că nu este cea mai inspirată. Este vorba despre un mecanism rapid care-ţi pune telefonul direct în palmă. În trecut, el era folosit pentru a avea acces rapid la un cuţit sau un pistolet. Acum, arma s-a transformat în iPhone şi luptă împotriva apelurilor pierdute.
Husă rapidă pentru iPhone - îţi pune telefonul în palmăHusă rapidă pentru iPhone - îţi pune telefonul în palmă

Sistemul nu pare foarte sigur şi telefonul este scăpat de câteva ori în clipul de mai jos. Prezentarea este făcută în ciudatul stil japonez şi prea puţini s-ar putea s-o considere comică. Foarte interesant este faptul că suportul poate fi comandatEl este făcut de mână de autorul clipului şi costă aproximativ 80 $. Credeţi că merită aceşti bani?

Sursa : http://www.go4it.ro

Primul canal TV cu conţinut 4K, doar în scopuri demonstrative


Târgul CES din anul acesta a fost gazda mai multortelevizoare cu rezoluţie 4K. Din păcate, conţinutul 4K este foarte rar la ora actuală. Compania Eutelsat Communications, care transmite semnal TV prin satelit a oferit din 8 ianuarie primul canal cu un astfel de conţinut. Transmisia a început în aceeaşi perioadă cu CES-ul pentru a capta atenţia celor interesaţi. Din păcate, cei interesaţi se pot număra pe degete. Televizoarele cu rezoluţie 4K sunt extrem de scumpe şi rare.
Televizor cu rezoluţie 4K la CES 2013Televizor cu rezoluţie 4K la CES 2013

Conform celor de la Eutelsat, semnalul cu o rezoluţie de 3840x2160 pixeli este livrat în container MPEG-4 cu 50 de cadre pe secundă. Rata de compresie este de 40 Mbps, o cantitate enormă de date. Alte surse de conţinut 4K sunt extrem de rare. Nu găseşti încă pe piaţă un disc Blu-ray cu un film 4K şi nici nu cred că vom vedea prea curând. În plus, preţurile televizoarelor trebuie să scadă pentru ca ele să ajungă destul de populare. În felul acesta, cei care generează conţinut 4K vor avea cât mai multe motive să-l ofere.

Sursa : http://www.go4it.ro

Apple pierde un proces important contra Samsung in Olanda


Apple inca mai traieste cu filozofia ca multe dintre , pe de alta pare, putini mai sunt de aceeasi parere.
Proces Apple Samsung Galaxxy Tab 8.9
Un tribunal din Olanda a decis sa nu intrerupa sub nici o forma comercializarea de tablete Galaxy Tab 7.7, 8.9 si 10.1 pe motiv ca prezinta similaritati estetice cu iPad-ul. Decizia a fost luata intr-o etapa incipienta a unui proces mai complex care va implica si ceva argumente din partea Apple prin care sa isi sustina opinia. Pentru ca pana si tribunalele din Europa s-au plictisit de rafuiala dintre Apple si Samsung, pe langa refuzul de a intrerupe vanzarile de tablete Galaxy Tab, judecatorul a decis ca Apple va plati costurile de judecata. Astfel, in cazul in care infrangerea nu era suficient de dureroasa, Apple trebuie sa sara si cu niste bani la masa Samsung, mai exact suma de 63.678 euro.
Daca in SUA s-au dat pana acum cele mai rezonante lupte dintre cele doua companii, in Olanda au avut loc  cu repercursiuni in intreaga Europa. Desi infrangerea de mai sus ar trebui sa descurajeze gigantul din Cupertino, revin la ideea initiala a acestui material. Atata timp cat Apple va crede ca tabletele Galaxy Tab sunt inspirate de designul iPad-urilor, dezbaterile din sala de judecata vor continua sa fie la ordinea zilei.

Sursa : http://playtech.ro

Externalizarea propriului loc de muncă - lenea la birou are un nou campion


Acum trei zile, departamentul de audit şi consultanţă în securitate al companiei Verizon a făcut public un caz interesant petrecut în 2012 care, dincolo de lecţia dată administratorilor de reţea care vor trebui să privească mai serios analiza constantă a jurnalelor serverelor, este interesant pentru că ridică ştacheta lenei şi ingeniozităţii de care angajaţii dau uneori dovadă.
Persoana, a cărei identitate a fost păstrată secretă, îl face chiar şi pe Peter Gibbons din filmul Office Space să pară un angajat mai bun, iar acest lucru nu este chiar atât de uşor de obţinut. Angajat al unei companii americane a cărei identitate a fost şi ea ţinută secretă, dar despre care Verizon afirmă este o companie importantă pentru infrastructura naţională, eroul întâmplării este  un dezvoltator software, specializat în mai multe limbaje de programare, pentru care programul de la 9 la 17 s-a dovedit a fi prea plictisitor pentru a-l mai petrece muncind. Drept urmare, acesta şi-a găsit un partener chinez care să-i facă toată munca, în timp ce acesta  şi-a petrecut orele de program pierzând timpul pe Reddit, Ebay şi Facebook.
Scamatoria (fostului) angajat a funcţionat timp de mai multe luni, aceasta ieşind la iveală atunci când compania a cerut specialiştilor Verizon un audit pentru analiza unei posibile breşe de securitate. Ceea ce a părut la început un atac informatic suficient de inteligent pentru a trece de autentificarea server-ului VPN, s-a dovedit în final, după ce au fost descoperite mai multe facturi trimise ingeniosului leneş de către partenerul chinez, doar o „externalizare” a propriului loc de muncă.
Ignorând cele mai elementare norme de securitate, acesta a expediat în China token-ul hardware de autentificare în reţea şi le-a oferit angajaţilor companiei acces la contul propriu. Conform Verizon, munca reală a angajatului se limita doar la jumătatea de oră în care acesta trimitea rapoartele zilnice. Partenerul chinez era plătit cu circa o cincime din salariul încasat de american, existând suspiciuni că acesta ar fi aplicat aceeaşi metodă şi în cazul altor companii cu care colabora în paralel.
Un aspect amuzant este faptul că fostul angajat a primit calificative bune în această perioadă, ceea ce ne face să credem că cineva îşi va găsi mai greu de lucru în viitor deoarece a demonstrat deja că există persoane calificate dispuse să facă aceeaşi muncă pe mult mai puţini bani.

Sursa : http://www.go4it.ro

Vesti importante pentru 5 milioane romani care sunt pe Facebook. Reteaua se transforma radical

Vesti importante pentru 5 milioane romani care sunt pe Facebook. Reteaua se transforma radical


Fondatorul Mark Zuckerberg a anuntat, marti seara, noul Facebook, care va ataca in curand uriasul Google.
Inca din timpul CES, Facebook a momit jurnalistii cu o invitatie la un eveniment special. Promisiunea ca vor vedea ceva ce se contruieste chiar acum. Unii visau la telefonul Facebook despre care am tot auzit, altii asteptau un nou motor de cautare.
Cei din urma au avut dreptate insa nu banuiau surpriza. Facebook vrea sa transforme felul in care gasim ce ne intereseaza azi, adica in loc de un Google, sa dam un Facebook. In loc sa tastam silicon si sa obtinem substanta chimica sa aflam clinici priviate sau procesoare in functie de pasiunile ori nevoile noastre.
Nespectaculos, si-au zis investitorii, asa ca actiunile Facebook au pierdut rapid chiar si trei procente. Cu toate acestea, noul motor de cautare ascunde o cheie catre viitorul internetului.
"Pornim aplicatia cu cateva functii elementare de cautare. Prieteni, fotografii, locuri, pagini ale companiilor si e doar inceputul. Faci cautarea dupa poze, oameni, locuri si interese. Dar la ce iti pot fi utile? Pai ca sa nu mai trebuiasca sa iti suni prietenii sa ii rogi sa iti dea un sfat ori o recomandare. Daca scopul tau este sa vorbesti cat mai putin, dar sa obtii cat mai rapid o informatie fara o conversatie la pachet, aceasta poate fi secretul", declara fondatorul Facebook.
Insa noul motor stie si lucruri mai sofisticate. Cautarea ta devine de acum sociala. Adica, uita ce stia sa faca Google pentru tine. O intrebare identica va avea raspunsuri diferite. Spre exemplu cuvantul placa poate inseamna un element al unei cladiri pentru un arhitect sau snowboard pentru un tanar pasionat de sporturile de iarna.
Si de aici posibilitatile sunt nelimitate. Daca graph search va avea succes si va fi extins spre exemplu pe tipuri produse, ceea ce Facebook experimenteaza deja pe unele site-uri, reteaua se va transforma in cativa ani in coloana vertebrala a noului internet.

Sursa : http://www.yoda.ro

Testeaza-ti PC-ul de gaming in Catzilla


Catzilla doreste sa rivalizeze actualul rege al benchmark-urilor de PC, 3D Mark, care a dominat piata de teste de performanta pentru gaming. Compania All Benchmark ofera o experienta vizuala si auditiva de zile mari, alaturi de o pisica gigant, dezlantuita intr-o metropola aglomerata.
Catzilla
Pe langa faptul ca va stresa PC-ul utilizatorilor la maxim, Catzilla aduce o animatie destul de amuzanta si de bine realizata din toate punctele de vedere. Din punct de vedere vizual poate nu este cea mai detaliata secventa de actiune pe care am vazut-o in jocuri pana in prezent, insa directia artistica si regia sunt de foarte mare calitate. Spre diferenta de testele de la Futuremark, Catzilla include si sunete, iar actiunea se sincronizeaza cu melodia dubstep de pe coloana sonora.
Exista cinci optiuni de testare, doua fiind disponibile in mod gratuit. Kitty ruleaza in rezolutia 576p (1024×576) si este destinata testarii de computere portabile (netbook, ultrabook) si ofera o experienta diluata a testului. Cat este cea de-a doua optiune, realizata pentru computere low end si ruleaza in 720p. Urmatoarele trei optiuni, Tiger (1080p), Catzilla (1440p) si Custom sunt disponibile doar pentru cei care cumpara o licenta pentru acest test si ofera optiuni avansate.
Pe langa rularea animatiei Catzilla, testul streseaza putin procesorul si placa video in teste separate pentru fizica, shaderi, iluminare si simulare de lichide. In cazul in care doriti sa va testati computerele cu Catzilla de la All Benchmark, link-ul de download se gaseste pe site-ul oficial.

Sursa : http://playtech.ro

Google Time - un concept frumos pentru un ceas satelit


Ceasul este considerat de mult timp un accesoriu satelit pentru smartphone. La început a fost o singură linie de textşi o conexiune Bluetooth care te anunţa când primei un apel, un SMS sau un email. Între timp, ceasul a primit un ecran LCD color şi poate avea funcţionalităţi similare telefonului mobil. Din păcate, aceste dispozitive nu a fost îmbrăţişate de toţi producătorii de telefoane mobile, aşa că numărul celor disponibile pe piaţă este foarte scăzut.
Conceptul Google Timp - un ceas satelit pentru smartphoneConceptul Google Timp - un ceas satelit pentru smartphone

Google Time este un concept de ceas inteligent. El nu va suplini smartphone-ul, ci va funcţiona împreună cu el, simplificând interacţiunea utilizatorului. Interfaţa propusă de designerul Adrina Maciburko este bazată pe cea a noului sistem de operare mobil Jelly Bean. Pentru că spaţiul nu permite amplasarea multor butoane virtuale, iar cele fizice ar afecta prea mult designul, controlul interfeţei se face prin gesturi. Cel mai plauzibil design este cel rectangular. Ecranul rotund, deşi a fost introdus cu mulţi ani în urmă, nu este popular la ora actuală şi ar fi probabil prea scump.
Conceptul Google Timp - control rapid prin gesturiConceptul Google Timp - control rapid prin gesturi

Google Time este un nume frumos pentru un concept curat, simplu şi atractiv. Nu cred însă că Google va prelua ideea şi va încerca să lanseze un astfel de dispozitiv. Piaţa pentru el nu este destul de mare. În plus, mulţi au renunţat la ceas de când au tot timpul în buzunar un telefon mobil.

Sursa : http://www.go4it.ro

Tastatura pentru iPhone care il transforma intr-un rival al lui BlackBerry. Cand apare pe piata

Tastatura pentru iPhone care il transforma intr-un rival al lui BlackBerry. Cand apare pe piata


Pentru unii, acest gadget ar putea inseamna un sacrilegiu. iPhone-ul cu tastatura este cu adevarat una dintre imaginile cu care foarte greu ne-am putea obisnui.
Dar tehnologia inseamna inovatie si atingerea unor noi provocari, astfel ca printre produsele prezentate anul acesta in Las Vegas la CES 2013 si-a facut aparitia si SoloMatrix si noua tastatura fizica pentru iPhone.
Tastatura vine integrata intr-o husa si transforma iPhone-ul intr-unBlackBerry. Este mai usor sa scrieti mailuri lungi sau sa luati cateva notite, dar telefonul devine mai greu si mai incomod de tinut in maini, mai ales pentru cei care s-au obisnuit cu designul actual al iPhone-ului.
Rob Solomon, CEO-ul de la SoloMatrix sustine ca tastatura nu va afecta in nicio clipa ecranul de la iPhone, iar gadgetul ar urma sa apara pe piata undeva prin luna septembrie.

Sursa : http://www.yoda.ro

Cea mai cool inventie care o ia razna! Unde poate duce imaginatia nebuna a unui inginer VIDEO

Cea mai cool inventie care o ia razna! Unde poate duce imaginatia nebuna a unui inginer VIDEO


Nu stii daca sa razi sau sa plangi cand vezi asta
Stiri rotile acelea pentru antrenamentul hamsterilor? Ei bine, asta e mult mai puternica, iar la un moment dat animalutul nu mai face fata. Cu siguranta ca protectia animalelor nu recomanda asa ceva.
Iata ce se intampla atunci cand tehnologia o ia razna:

Samsung Galaxy S II Plus imbina performante S II cu designul S III. Specificatii tehnice si galerie foto

Samsung Galaxy S II Plus imbina performante S II cu designul S III. Specificatii tehnice si galerie foto


Galaxy S II Plus, un smartphone cu design deosebit, camera de 8 MP si sistem de operare Android Jelly Bean
Samsung a lansat Galaxy S II Plus, un smartphone ce imbina carateristicile S II cu design-ul noului model S III. Telefonul are un ecran Super AMOLED Plus de 4,3 inch cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli.
Galaxy S II Plus este echipat cu un procesor dual-core cu frecventa de 1,2 GHz. Gadgetul are instalata cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android 4.1.2 Jelly Bean.
Camera are o rezutie de 8 megapixeli cu blit LED, iar cea frontala de 2 MP. Optional, Galaxy S II Plus poate avea si NFC (near field communicationd).
Specificatii tehnice:
  • 125,3 x 66,1 x 8,9 mm (cu NFC)
  • 125,3 x 66,1 x 8,5 mm (fara NFC)
  • 121 grame (cu NFC)
  • Ecran: Super AMOLED Plus 4,3 inch
  • Rezolutie: 480 x 800 pixeli
  • Camera: 8 MP, blit LED
  • Camera frontala: 2 MP
  • Memorie RAM: 1 GB
  • Spatiu de stocare: 8 GB
  • Slot microSD: pana la 64 GB
  • Sistem de operare: Android 4.1.2 Jelly Bean
  • Procesor: dual-core 1,2 GHz
  • WiFi 802.11 a/b/g/n (2,4 + 5 GHz), WiFi Direct
  • Bluetooth 3.0, NFC (optional)
  • GPS: A-GPS, Glonass
  • Retea: GSM/GPRS/EDGE, 850/900/1800/1900 MHz
  • HSPA 21,1 Mbps, HSDPA 7,2Mbps, HSUPA 5,76 Mbps, 850/900/1900/2100 MHz
  • Porturi: USB 2.0, jack audio 3,5 mm
  • Senzori: accelerometru, Geo-Magnetic, lumina, proximitate, girometru
  • Baterie, Li-ion 1650 mAh
Sursa: http://www.yoda.ro

HTC M7 - cum arată un smartphone HTC de top creat pentru anul 2013


După un an 2012 dezastruos pe plan financiar, HTC a schimbat puţin macazul în materie de design şi reuşeşte să ne surprindă prin alegerile făcute, creând un smartphone a cărui faţă se aseamănă suspect de mult cu spatele unui produs de mare succes al concurenţei.
HTC M7HTC M7

Aparent, prima imagine cu HTC M7 este de fapt o ilustrare generată pe calculator şi face parte dintr-un clip de prezentare animat, ce instruieşte proaspeţii utilizatorii cum să instaleze cartela SIM. Acest detaliu şi faptul că pe carcasă lipseşte logoul HTC ne face să credem că produsul finit ar putea arăta un pic diferit în realitate.
Deşi marginile ecranului nu pot fi distinse în imagine, ştim totuşi că HTC M7 vine echipat cu ecran Full HD de 4.7 inch, animat cu ajutorul unui chipset quad-core la 1.7 GHz. Alături de camera frontală şi senzorul de proximitate, pe carcasa lui HTC M7 mai pot fi observate şi două grile perforate aplicate peste difuzor şi senzorul pentru microfon.
Pentru mai multe detalii de ordin tehnic şi imagini de prezentare cu HTC M7 va trebui să aşteptăm prezentarea oficială rezervată pentru expoziţia MWC 2013, ce se va desfăşura în decursul lunii februarie. Cel puţin pe teritoriul Statelor Unite, HTC M7 pare să vină cu un preţ de vânzare în versiune fără abonament situat deasupra pragului de 600 dolari.

Sursa : http://www.go4it.ro/

Noul sistem de cautare al Facebook nu impresioneaza. Actiunile companiei au scazut imediat dupa anunt

Noul sistem de cautare al Facebook nu impresioneaza. Actiunile companiei au scazut imediat dupa anunt


Facebook a prezentat marti asa-numitul Graph Search, cel mai avansat motor de cautare intern.
Facebook a dezamagit investitorii cu anuntul de marti seara, in care compania a prezentat Graph Search, un motor de cautare intern care foloseste limbaj natural si care poate sa te ajute sa alegi un restaurant, un dentist sau un serial TV pe care il prefera oameni din grupul tau de prieteni.
Imediat dupa anunt, actiunile gigantului au scazut cu 3,23 la suta, pana la 29,95 dolari, scrie TechCrunch. Pragul de 30 de dolari este vazut drept o referinta de catre analisti.
In ultimele 2 saptamani investitorii au asteptat cu incordare marele eveniment misterios anuntat de Facebook. Iar o figura frumoasa din partea retelei de socializare ar fi putut aseza actiunile pe o traiectorie ascendenta.
Din pacate, insa, tehnologia prezentata si felul in care a decurs conferinta de presa n-au reusit sa entuziasmeze jucatorii de pe bursa.
Inainte de conferinta de presa de la Facebook, zvonurile erau multe. Unul care ar fi putut urca preturile actiunilor era cel legat de lansarea unui Facebook Phone, facut in colaborare cu HTC.
In momentul in care compania Facebook a fost listata la bursa, pretul unei actiuni era de 38 de dolari. Cu toate acestea, in august 2012, s-a atins nivelul de 19,69 dolari pentru o actiune. 

Sursa : http://www.yoda.ro

BlackBerry Z10 prezentat inainte de lansare


BlackBerry Z10 un smartphone care nici macar nu a fost lansat oficial este vedeta unui nou videoclip postat pe internet.
Dupa cum notam cu ceva timp in urma, RIM se pregateste de marea lansare a noilor dispozitive BlackBerry 10 pe 30 ianuarie. Se pare ca atat ziaristii cat si fanii nu mai au rabdare pana dupa evenimentul oficial, mai ales ca noul ecosistem RIM se lasa asteptat de ceva vreme. Asa s-ar putea explica aparitia online a unui numar impresionant de zvonuri, fotografii si chiar filmulete de prezentare pentru noile smartphone-uri BlackBerry 10.
BlackBerry 10
Clipul de fata este realizat de colegii de le Telekom-Presse care reusesc sa faca o prezentare destul de completa, peste 7 minute, a ceea ce ar trebui sa fie viitorul sistem de operare si noul smartphone BlackBerry Z10. Nu pot sa imi dau seama in ce masura un astfel de telefon are potentialul unei revelatii pe pieta de telefonie, revelatie de care RIM are mare nevoie pentru o revenire de proportii.
Totusi asteptam sa vedem in ce masura zvonurile si telefoanele “scapate” pe internet vor fi confirmate, sau nu, cu ocazia evenimentului oficial de la sfarsitul acestei luni.

Sursa : http://playtech.ro