joi, 17 ianuarie 2013

Un inginer software a facut ,,outsourcing” pe propriul loc de munca


  platea o echipa de dezvoltatori din China care-i faceau treaba la munca, din capatul celalalt al lumii, totul pentru a cincea parte din salariu.
Application_Outsourcing_Orphan
Desi termenul de outsourcing de obicei face referire la companii care opteaza sa angajeze o alta firma pentru a se ocupa de diverse aspecte ale unei afaceri, gen contabilitate sau resurse umane, acesta este un caz complet diferit. Practic este vorba de un inginer care a angajat o firma din Shenyang, China pentru a-i face treaba la locul de munca. Din punctul meu de vedere acest scenariu este diametral opus celui obisnuit in care oamenii cu experienta intr-un domeniu se plang ca au fost inlocuiti de un chinez sau o echipa de chinezi care lucreaza pe un salariu mult mai mic.
Pentru a-si duce planul la bun sfarsit, inginerul in cauza a utilizat o retea VPN, a trimis in China certificatul RSA pe care-l folosea pentru a se conecta la reteaua de la birou in timp ce era acasa si, in timp ce sarcinile de serviciu ii erau rezolvate de chinezi, , navigand pe internet. Sistemul a mers o perioada destul de lunga, pana ce un set de investigatii a demonstrat ca mai multe conexiuni se faceau prin VPN de pe teritoriul Chinei intr-o forma ce parea a fi comportament de tip malware.
Avand in vedere succesul retetei pe care a folosit-o, un grup de reporteri de la BBC au stabilit ca acelasi inginer folosea sistemul de asa zis outsourcing in mod simultan la un numar de mai multe firme, avand un venit de cateva sute de mii de dolari pe an, si platind chinezilor aproximativ 50.000 dolari pentru toate joburile.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu