sâmbătă, 9 februarie 2013

Smartphone-ul transparent a devenit funcţional - la ce ne putem aştepta în viitor


Ecranele transparente sunt spectaculoase atunci când sunt folosite la telefoane mobile însă au dezavantaje în utilizarea zilnică. Poate că unii işi mai amintesc de Sony Ericsson Xperia Pureness, un telefon lansat la finalul lui 2009, care avea un ecran monocrom transparent de 1.8”. Principala sa problemă era, aţi ghicit, lizibilitatea informaţiilor afişate. Cu un fundal potrivit în spate, ecranul era uşor descifrabil. Altfel, te chinuiai să citeşti un SMS sau să vezi meniul. După trei ani, o companie din Taiwan lucrează la un smartphone cu ecran similar, însă folosind o tehnologie diferită. Acesta are un aspect foarte spectaculos şi vă vom prezenta câteva detalii legate de el.
Oprit, smartphone-ul transparent arată ca o bucată de plastic mătuit. Cristalele lichide ale ecranului sunt inactive şi orientate aleator atunci când matricea nu este alimentată. Când telefonul este pornit, cristalele lichide lasă lumina să treacă prin ele şi ecranul devine transparent, mai puţin în zonele în care este afişată informaţia. Prototipul de aici este alimentat cu două baterii de ceas şi are o placă de bază pentru componente foarte subţire. Cardul microSD este vizibil, iar producătorul Polytron vrea să integreze şi microSIM-ul în dreptul său pentru a maximiza suprafaţa transparentă a telefonului. Din păcate, produsul final s-ar putea să nu fie transparent pe întreaga sa suprafaţă.
Un prototip pentru un smartphone cu ecran transparentUn prototip pentru un smartphone cu ecran transparent

Baza smartphone-ului transparent va trebui să fie acoperită, deoarece acolo vor fi integrate componentele şi un acumulator decent. Compania taiwaneză vrea să aibă până la finalul acestui an un prototip funcţional. În acest ritm, un posibil telefon ar putea să se lase mult timp aşteptat. Nu ştiu cât de popular va fi un smartphone cu ecran transparent. Într-o eră în care calitatea ecranului este foarte importantă şi informaţia afişată este din ce în ce mai mare, nu îţi poţi permite să lansezi pe piaţă un terminal care să frustreze clienţii.

Sursa : http://www.go4it.ro

Versiunea internaţională a lui LG Optimus Pro ar putea fi prezentată la MWC 2013


LG a impresionat în toamna anului trecut cu noul său terminal Optimus G, însă nu a reuşit să impresioneze deloc cu disponibilitatea acestuia. Urmând să ajungă în Europa abia în luna martie a acestui an, Optimus G ar putea avea în curând deja un succesor, ceea ce ne face să punem sub semnul întrebării coerenţa planurilor de marketing LG.
Terminalul Optimus G Pro a fost deja prezentat în Japonia, acesta urmând să ajungă în oferta operatorului NTT DoCoMo în aprilie. Între timp, au apărut zvonurile privind lansarea unei versiuni internaţionale pentru piaţa nord-americană, europeană şi asiatică, această versiune a modelului Optimus G Pro urmând să fie, cel mai probabil, prezentată în cadrul MWC 2013.
Specificaţiile viitorului model sunt apropiate de cele ale versiunii japoneze, LG făcând însă saltul la diagonala de 5,5”, dar păstrând rezoluţia Full HD şi panoul IPS.
Restul detaliilor privind platforma hardware sunt identice, lista cuprinzând un procesor Qualcomm quad-core APQ8064 tactat la 1,7 GHz, 2 GB RAM, 32 GB de stocare internă, slot MicroSDXC, NFC, cameră foto de 13 MP şi conectivitate LTE. În afara diagonalei ecranului, şi autonomia a primit un mic imbold, bateria având acum o capacitate de 3140 mAh.
Dacă sursele citate de phonearena au dreptate, terminalul va fi prezentat la sfârşitul acestei luni la MWC 2013, tot acolo unde sperăm să auzit veşti mai bune pentru disponibilitatea sa decât cele pe care le-am auzit în cazul Optimus G.

Sursa : http://www.go4it.ro

Mai multe mini-Luni misterioase se rotesc în jurul Pământului



Chiar dacă atracţia gravitaţională exercitată de Terra nu se compară cu cea a lui Jupiter, planeta noastră „agaţă” totuşi, din când în când, mici asteroizi, atrăgându-i în câmpul ei gravitaţional şi fixându-i pe orbită pentru un anumit interval de timp. Oamenii de ştiinţă sunt foarte interesaţi de aceste mini-Luni, al căror studiu ar putea furniza o mulţime de informaţii noi şi valoroase.

Majoritatea acestor obiecte spaţiale, denumite TCO (Temporarily Captured Objects), rămân pe orbită între 6 şi 18 luni, după care scapă din câmpul gravitaţional al Pământului şi se pierd în spaţiu. Dar altele şi altele sosesc mereu în locul celor pierdute.
Simulările arată că este probabil ca în orice moment în jurul Pământului să orbiteze doi asteroizi de mărimea unei maşini de spălat şi alţi vreo 6 mai mici (cu diametrul de cca. o jumătate de metru), capturaţi de planeta noastră din spaţiul extraterestru.  Ocazional, cam la 50 de ani odată, soseşte şi câte un asteroid mai mare, de dimensiunea unui camion. 
Până acum, a fost observat în mod direct doar un singur astfel de asteroid, dar cercetătorii sunt interesaţi să studieze mai îndeaproape aceste obiecte.
Robert Jedicke, un cercetător de la Universitatea Hawaii, crede chiar că oamenii vor întreprinde, în cele din urmă, o misiune pe una dintre aceste mini-Luni.
Jedicke ar vrea să folosescă un telescop spaţial pentru a „vâna” aceste corpuri cereşti spaţiale care, într-o zi, ar putea fi capturate şi aduse pe Pământ pentru a fi studiate.
Asemenea roci, care nu au fost afectate de fenomenele atmosferice terestre şi nu au intrat în contact cu solul, ar putea furniza o mulţime de informaţii interesante despre modul în care s-a format Sistemul Solar.
Problema este că aceste mini-Luni sunt greu de reperat. Deşi, în teorie, există mereu câteva pe orbita Pământului, de multe ori cea mai mare dintre ele are doar aproximativ 1 metru în diametru. Obiecte atât de  mici sunt greu de detectat cu tehnologia actuală.
Până acum, singurul asteroid despre care s-a putut confirma că fusese capturat de câmpul gravitaţional al Terrei şi că se rotea în jurul ei a fost RH120, care ne-a „vizitat” ultima oară între septembrie 2006 şi iunie 2007. Iniţial s-a crezut că era un motor de la o rachetă Apollo, dar observaţiile cu ajutorul radarelor de pe Pământ au arătat că obiectul nu era metalic.
În afară de studiile ştiinţifice, există şi un interes economic legat de asteroizi. Până acum două firme americane, Planetary Resources şi Deep Space Industries, au anunţat că plănuiesc să exploateze asteroizi pentru a obţine materii prime. În prezent, ambele companii pun la punct misiuni precursoare care să caute potenţialele „ţinte”.
În ceea ce priveşte mini-Lunile, dintre care cele mai multe sunt prea mici pentru a putea fi exploatate rentabil, acestea ar putea fi totuşi utile pentrua a testa pe ele tehnogiile destinate „mineritului” pe asteroizi.
Telescopul spaţial pe care vrea să îl procure Robert Jedicke nu va fi utilizat doar pentru a detecta mini-Luni. În misiunea sa, el va realiza şi o monitorizare a asteroizilor din zonă, realizând astfel o imagine foarte detaliată a cerului în regiunea respectivă a spaţiului. Datele vor putea fi folosite pentru a detecta orice schimbări ulterioare ce ar putea semnala existenţa unor evenimente cosmice: supernove, pulsuri de raze gamma, coliziuni între asteroizi şi altele.

Sursa : http://www.descopera.ro

Nu vei mai duce niciodata masina la spalatorie. Substanta-minune care te scapa de 90% din griji

Nu vei mai duce niciodata masina la spalatorie. Substanta-minune care te scapa de 90% din griji


Nanotehnologia a jucat cel mai important rol la aceasta inventie.
Imagineaza-ti o pereche de cizme in care nu intra niciodata apa sau o masina pe care nu trebuie sa o mai duci niciodata la spalatorie, pentru ca murdaria nu are cum sa se lipeasca de ea. Astea sunt doar doua dintre aplicatiile substantei superhidrofobe Ultra-Ever Dry, cu care poti trata aproape orice suprafata.
Substanta aceasta este facuta cu ajutorul nanotehnologiei si, atunci cand o folosesti pentru a proteja de apa un obiect, face ca deasupra acestuia sa existe o bariera fina de aer, care nu permite patrunderea moleculeor de lichid.
Siubstante hidrofobe s-au mai facut, insa niciuna dintre ele nu pare sa fie atat de performanta:


Sursa : http://www.yoda.ro

Lux sau fitza? Acest laptop costa 20.000 de dolari

Lux sau fitza? Acest laptop costa 20.000 de dolari


Computer Choppers este o firma care produce si vinde gadgeturi deosebite
Pentru 20.000 de dolari, iubitorii de tehnologie si de lux isi pot cumpara un laptop Apple placat cu diamante multicolore sau cu aur de 24 de karate la alegere – alb, rosu sau galben. Sau cu platina, argint sau cupru, orice este posibil, pentru cei care sunt dispusi la orice cheltuiala ca sa-si personalizeze aparatele, scrie Huffington Post, citat de stirileprotv.ro.
Desi de obicei placheaza cu metale pretioase gadgeturi Apple, care sunt cele mai solicitate, compania poate sa foloseasca orice aparat, la cererea clientului.
Serviciile nu se limiteaza la placarea laptopurilor, si tabletele sau smartphone-urile pot beneficia de acelasi tratament de lux.
Computer Choppers are sediul in Statele Unite, dar 90% dintre comenzi vin din straintate.

Sursa : http://www.yoda.ro

Un gadget considerat candva "marea speranta" a pietei informatice a disparut in 2012

Un gadget considerat candva  marea speranta  a pietei informatice a disparut in 2012


Astfel de aparate nu se vor mai fabrica de acum inainte, scrie BusinessInsider
Este vorba de netbook-uri, care nu se vor mai fabrica de acum inainte, scrie Business Insider, citat de stirileprotv.
Prima companie care a anuntat ca renunta sa mai produca aceste aparate incepand cu anul 2013 a fost Asus, urmata de Acer, care in septembrie 2012 inca sustinea ca doreste sa pastreze linia de productie. Astfel, dupa ce produsele care se afla acum in depozite vor fi vandute, scurta istorie a netbook-urilor va lua sfarsit.
Asus si Acer erau singurele firme care mai lansau Netbook, in timp ce Dell, HP si Samsung trecusera deja la fabricarea de tablete. Pana acum, mai exista loc pe piata din Asia si America de Sud pentru aceste produse, insa si aceste zone sunt luate cu asalt de tabletele Android ieftine si de smartphone.
Lansate in anul 2007, netbook-urile au fost apreciate pentru portabilitatea lor si pentru durata de viata mai ridicata a bateriei, fata de laptopuri. Pretul era mai accesibil, iar dimensiunile mai mici, ecranul avand diagonala intre 5 si 12 inch si cantarind numai 1 kg.
In timp insa, pe masura ce si laptopurile deveneau tot mai subtiri si aveau baterii tot mai performante, clientii nu au mai fost atrasi de netbook, care nu le mai oferea nimic in plus. Dupa perioada de succes din anii 2008 si 2009, a urmat declinul din 2010, cand vanzarile au scazut foarte mult.'
Tot in acest an Apple a anuntat lansarea iPad, iar alte companii au scos pe piata diferite tablete, facand sa para netbook-ul ca un produs vechi, demodat.

Sursa : http://www.yoda.ro

Galaxy S IV, primele fotografii realizate. Ce caracteristici va avea camera

Galaxy S IV, primele fotografii realizate. Ce caracteristici va avea camera


Au fost publicate primele fotografii neoficiale cu camera de pe Samsung GALAXY S IV. GALERIE FOTO
Se apropie lansarea GALAXY S IV, ce va avea loc cel mai probabil pe 15 martie. Un site de tehnologie a publicat primele fotografii ce ar putea fi realizate cu camera de pe noul smartphone Samsung.
Prima imagine a fost realizata in urma cu 2 zile, cu varianta sud-coreeana GALAXY S IV (SHV-E300S), cu un timp de expunere de 0,067 secunde (1/15) si o viteza ISO 160. Fotografia are o rezolutie de 2048 x 1152 pixeli si o dimensiunea fisierului este 749,6 KB.
Cea de-a doua imagine a fost surprinsa ieri cu versiunea AT&T (SGH-I337), cu un timp de expunere de 0,029 secunde (1/34) si o viteza ISO 50. Rezolutia este de 3264 x 1836 pixeli, iar dimeniunea de 1,88 MB.
Din datele EXIF reiese ca GALAXY S IV are o camera cu diafragma de f/2.2 si distanta focala de 4,2 mm. Ambele fotografii au fost realizate fara blit la o rezolutie intermediara de aproximativ 6 MP, astfel incat nu se stie ce rezolutie va avea camera, 8 sau 13 MP.


Sursa : http://www.yoda.ro

Noul sistem de securitate dezvoltat de Apple pentru iPhone. Cum iti vei putea debloca telefonul in viitorul apropiat

Noul sistem de securitate dezvoltat de Apple pentru iPhone. Cum iti vei putea debloca telefonul in viitorul apropiat


Pentru Apple, viitorul inseamna si un sistem de deblocare a telefonului mult mai sigur decat introducerea PIN-ului, asa cum se intampla acum.
Wired scrie ca viitoarele modele de iPhone, nu neaparat cele care vor aparea in 2013, ci generatiile urmatoare, ar putea avea in loc de introducerea codului PIN pentru deblocarea telefonului un soft special de recunoastere avansata a fetei.

Speculatiile publicatiei americane de tehnologie vin dupa ce Apple a patentat un astfel de sistem de securitate pentru iPhone, pe care foarte multi specialisti asteapta sa-l vada pus in practica.

Acest sistem de securitate este folosit si de Windows 8, dar si de Android, insa nu este momentan recunoscut ca fiind 100% imposibil de spart, ci chiar dimpotriva.

Sursa : http://www.yoda.ro

Microsoft ataca din nou Google in campanii publicitare


Speram ca ideea campaniei publicitare Scroogled sa disparaca o simpla greseala de marketing care le-a adus celor de la Microsoft mult dispret din partea lui Google. Acest lucru nu s-a intamplat si prin ultimele clipuri postate de Microsoft, Scroogled ajunge la versiunea 2.0.
Scroogled Microsoft anti-google campanie
In noile reclame Scroogled gigantul din Redmond nu se dezminte si vrea sa ilustreze intr-un timp cat mai scurt modul in care Gmail greseste cand iti serveste reclame. Desi nu am simtit sau sesizat aceasta problema, rezonez cu creatorii  sistemului de operare Windows si cu cei care spun ca este imposibil sa nu existe un mod mai bun de a oferi reclame personalizate.
Intregul scandal a pornit de la faptul ca Gmail scaneaza emailurile pe care le aveti in inbox si in outbox pentru a gasi cuvinte cheie. In momentul urmator, cuvintele cheie sunt folosite pentru a  personaliza niste reclame ce iti sunt servite pe aceeasi pagina pe care afli noutati de la prietenul tau de la Brasov sau de la matusa din Italia. Spre deosebire de acest sistem, Outlook.com pune pe primul loc  parametrii de securitate in timp ce ,,Google merge prin mailurile tale personale” pentru a vinde reclame.
Personal cred ca acesta este doar inceputul miscarilor de trupe pe care le va utiliza Microsoft pentru aceasta campanie. Sa nu uitam reclamele in New York Times si Wall Street Journal de anul trecut, culminate cu clipul foarte agresiv, Gmail Man. Este evident ca Microsoft vrea sa faca cateva pagube semnificative in cota de piata a serviciului Gmail, motiv pentru care nu se va opri prea curand.
In cazul in care nu mai tineti minte momentul exact in care au inceput anul trecut reclamele anti-Google, cel mai bun reper este sa faceti asocierea cu cateva comunicate plecate din Mountain View. In jurul acelei perioade Google a anuntat ca va renunta complet sa faca aplicatii pentru Windows 8 si Windows Phone 8 pentru ca nu foloseste nimeni aceste sistem de operare si nu se justifica investitia. Pentru ca repercursiunile din partea Google sunt de lunga durata, doar luna trecuta a fost anuntata taierea suportului pentru Exchange Active Sync din Gmail. Cu alte cuvinte, utilizatorii sunt cei care pierd pentru ca Microsoft in loc sa-si promoveze propriile servicii face anti reclama la costuri exorbitante si cu repercursiuni pe masura.

Sursa : http://playtech.ro