luni, 24 noiembrie 2014

Intel 3D NAND-Chipurile care vor face posibile viitoarele SSD-uri de… 10 TB!


intel-SSDgeneric-1

La ultima intalnire a investitorilor Intel, s-au dezvaluit cateva detalii despre noile SSD-uri, bazate pe un NAND 3D, care vor fi lansate in 2015.

Intel au dezvoltat aceste chipuri impreuna cu Micron. Noile chipuri or sa aiba cate 32GB per modul, si stocheaza cate 3 biti per celula TLC. Datorita acestor chipuri este posibila producerea de SSD-uri care au cate 10TB!!!
Chipurile 3D Nand cu cate 256Gb si ofera un mare avantaj celor de la Intel si Micron in fata celor de la Samsung, desi Samsung au lansat si ei chipuri VNAND cu cate 32 de straturi, dar care au cate 86Gb per celula.

Sursa : zonait.tv/

Alienware Alpha Steam Machine-Compact si frumos dar “un pic” cam scump


Alienware este o companie care a impus mereu noi standarde pe piata PC-urilor de gaming. Acestia au anuntat un nou astfel de PC de gaming care are marimea… unei console!

Cel mai ieftin model are un procesor Intel Dual Core i3 tactat la 2.9GHz, o placa video GTX 860M, 4GB RAM si un HDD de 500GB. Versiunea aceasta de baza poate fi personalizata dupa dorintele fiecaruia, asadar la 699$ primiti in plus o cantitate dubla de RAM si stocare de 1TB, restul pieselor ramanand aceleasi. Pentru pretul de 899$ primiti un procesor Intel Core i7 la 3GHz si 2TB pentru stocare.

Pentru ca este un Steam Machine, acesta beneficiaza de un usor avantaj fata de orice consola, dat fiind ca pe Steam sunt deja peste 3200 de jocuri pe care le poti rula pe el.

Sursa : zonait.tv/

Cum a devenit Pământul o planetă locuibilă? Ipoteza surprinzătoare a unui savant

Cum a devenit Pământul o planetă locuibilă? Ipoteza surprinzătoare a unui savant

Orbita Terrei pare să fie ideală, planeta noastră aflându-se permanent în zona propice pentru apariţia şi evoluţia vieţii. O echipă de cercetători austrieci a aflat însă că realitatea ar fi fost alta dacă planetele Saturn sau Jupiter ar fi fost altfel decât sunt în prezent.
Elke Pilat-Lohinger, de la Universitatea din Viena, a folosit un model computerizat pentru a simula orbita planetelor, în diferite condiţii.
Jupiter şi Saturn, planetele cu o masă foarte mare din sistemul nostru solar, pot influenţa orbita planetelor vecine.
Astfel, dacă Saturn s-ar fi aflat cu 10% mai aproape decât este acum, atunci orbita Terrei ar fi fost serios modificată.
Pământul ar fi avut o orbită foarte alungită, asemeni unei comete şi ar fi ieşit în fiecare an din zona locuibilă a Soarelui nostru, care permite existenţa apei în stare lichidă. Astfel, viaţa pe Terra ar fi evoluat foarte diferit de ce ştim acum.
Orbita actuală a planetelor din sistemul nostru solar    (Foto: Shutterstock)Orbita actuală a planetelor din sistemul nostru solar
În plus, dacă Saturn ar avut o înclinare de 20 de grade, Pământul s-ar fi aflat mai aproape de Soare decât este acum Venus.
În schimb, planeta Marte ar ieşi complet din zona de atracţie gravitaţională a Soarelui, părăsind sistemul nostru solar, în timp ce pentru ca Terra să aibă o soartă similară, înclinarea planetei Saturn ar trebui să fie de 30 de grade.
Rory Barnes, de la Universitatea Washington din Seattle, spune că studiul lui Elke este corect realizat, dar că este greu de estimat ce ar însemna pentru formele de viaţă alungirea orbitei unei planete.
El crede că viaţa poate să apară şi în condiţii extreme, dar ar fi foarte diferită de ce vedem acum pe Pământ.

Elke Pilat-Lohinger crede însă că datorăm existenţa noastră acestor două planete, gigante gazoase, care au făcut posibile apariţia condiţiilor ideale pentru dezvoltarea vieţii pe Terra.

Cum ar putea arăta oraşul viitorului? O compania japoneză proiectează un oraş subacvatic (FOTO)

Cum ar putea arăta oraşul viitorului? O compania japoneză proiectează un oraş subacvatic (FOTO)

Omenirea ar putea să opteze în viitorul apropiat pentru "colonizarea" oceanelor, nu a spaţiului interstelar, cu ajutorul unor "oraşe-plutitoare", afirmă directorii unei companii de construcţii din Japonia, informează AFP.
Circa 4.000 de rezidenţi şi 1.000 de vizitatori vor putea să trăiască şi să lucreze într-un fel de "Atlantidă modernă", o sferă cu diametrul de 500 de metri care ar conţine hoteluri, ansambluri rezidenţiale, birouri, laboratoare de cercetare şi centre comerciale.
Nouă zecimi din aceste globuri din beton şi materiale transparente vor pluti în ocean, însă sferele plutitoare ar putea fi complet acoperite cu apă în zilele cu vreme rea, coborând de-a lungul unui ax central, o uriaşă structură elicoidală cu diametrul de 600 de metri, care ar coborî până la o adâncime de 4.000 de metri.
Construcţia în spirală ar putea avea însă o lungime de 15 kilometri, ducând până la o construcţie pe fundul oceanului, care ar funcţiona ca o uzină de exploatare a metalelor rare şi a altor resurse naturale.
Potrivit inginerilor vizionari de la compania Shimizu, aflaţi la originea acestui proiect imaginar, ar fi chiar posibil ca oamenii viitorului să utilizeze microorganisme denumite "metanogene" pentru a transforma în metan dioxidul de carbon (CO2) capturat la suprafaţă.
Energia ar urma să fie produsă prin analiză termică între fundul oceanului şi suprafaţa acestuia.
Acest proiect ar costa 3.000 miliarde de yeni (20 miliarde de euro), iar întreaga tehnologie necesară ar putea fi disponibilă pe piaţă până în anul 2030.
Acest concept ştiinţifico-fantastic a fost gândit în colaborare cu mai multe organizaţii, inclusiv cu cercetătorii de la Universitatea Tokyo şi de la Agenţia japoneză pentru ştiinţe şi tehnologii maritime (JAMSTEC).
"Am avut nevoie de doi ani pentru a concepe acest proiect cu tehnologii pe care noi le considerăm plauzibile în viitor", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Shimizu.
Proiectul reprezintă cea de-a treia "nebunie arhitecturală" creată de firma niponă, după proiectul unui "megalopolis verde flotant" şi cel al unui inel de energie solară în jurul Lunii pentru a alimenta Terra.

În 2012, o altă companie importantă de construcţii din Japonia, Obayashi, a imaginat un ascensor care ar putea să îi ducă pe turişti la o altitudine de 96.000 de kilometri, care reprezintă un sfert din distanţa dintre Terra şi Lună. Acel ascensor futurist ar putea fi realizat din nanotuburi de carbon, un material de 20 de ori mai rezistent decât oţelul.

Care este secretul fericirii? După un studiu de 75 de ani, cercetătorii au aflat răspunsul

Care este secretul fericirii? După un studiu de 75 de ani, cercetătorii au aflat răspunsul

În anul 2009 a fost publicat Studiul Grant, unul din cele mai îndelungate studii longitudinale despre dezvoltarea umană. Proiectul a început în anul 1938 şi a durat 75 de ani. În cadrul cercetării, a fost urmărită evoluţia a 268 de studenţi de la Harvard.
Cercetătorii au urmărit diferite aspecte ale vieţii acestor bărbaţi: nivelul de IQ, obiceiuri legate de consumul de alcool, situaţia familială, dimensiunea penisului şi multe alte detalii, pentru a afla ce factori contribuie mai mult la starea de fericire a oamenilor.
George Vaillant, care a coordonat studiul timp de 30 de ani, a publicat câteva concluzii ale cercetării. În primul rând, proiectul a demonstrat că alcoolismul este una din bolile care au cel mai mare potenţial de a distruge viaţa.
Consumul de alcool este principalul motiv de divorţ şi este strâns legat de depresie şi nevroză. Alături de fumat, consumul de alcool creşte foarte mult riscul de boală şi moarte prematură.
De asemenea, studiul a arătat că nu există o diferenţă de salariu între bărbaţii care aveau un IQ între 110-115 şi cei care aveau peste 150.
Fericirea nu are legătură cu orientarea politică, dar studiul arată că bărbaţii conservatori nu mai fac sex cu soţia după vârsta de 68 de ani, în timp ce bătrânii liberali sunt mai activi sexual, chiar şi în jurul vârstei de 80 de ani.
Cel mai important aspect pentru o viaţă fericită este o relaţie împlinită, plină de armonie şi căldură.
Bărbaţii care aveau o relaţie fericită se bucurau şi de un succes profesional mai mare şi aveau salarii mult mai bune comparativ cu cei care nu erau foarte mulţumiţi de relaţia lor.
Totodată, studiul a demonstrat şi că relaţia bună pe care o are un bărbat cu mama lui are un efect benefic pe toată durata vieţii. Şi relaţia cu tatăl contează, mai ales pentru reducerea anxietăţii la maturitate şi pentru gradul crescut de satisfacţie.

Prin urmare, concluzia lui Vaillant, în urma acestui îndelungat studiu: „Fericirea este iubire. Punct.”

ADATA HC500 – Un HDD extern util si foarte aratos!







Odata cu aparitia televiziunii digitale, majoritatea decodoarelor externe suporta inregistrarea programelor preferate pe un dispozitiv de stocare extern. ADATA au lansat o serie dedicata aceste functii, si nu numai.

ADATA HC500 este un HDD extern, care vine in trei variante de marime: 500GB, 1TB sau 2TB. Rack-ul are conexiune pe USB 3.0, lucru care ii ofera o viteza foarte mare de citire si de scriere. In afara de acestei facilitati, ADATA au implementat un senzor antisoc numit G-Shock, care opreste automat HDD-ul cand acesta cade sau este lovit. In partea frontala, unde se gaseste mufa USB, exista si un LED care indica activitatea: cand acesta primeste un soc, LED-ul se aprinde rosu intermitent, iar cand socul este prea mare si HDD-ul a fost avariat, acesta ramane rosu. In restul situatiilor normale de functionare culoarea este albastra.

Noul HDD la pachet vine cu un soft numit Backup Now EZ, cu care puteti creea foarte usor backup-uri la fisierele personale si de asemena va puteti salva si datele in cloud. Salvarea in cloud este gratuita timp de un an. Rack-ul are o carcasa din aluminiu si vine in doua culori, Gold sau Titanium. Greutatea poate varia de la 178 de grame pana la 216 grame, in functie de capacitatea hardului.

Modelul primit de noi in teste are in interior un HDD de 500GB, mai exaxt un TOSHIBA MQ01ABF050. Acest HDD are interfata SATA 3 si o turatie de 5400RPM. Ca viteze de citire si de scriere acesta a resuit sa obtina 110MB/s in ambele cazuri, iar viteza a fost constanta, in conditiile in care pentru testare am folosit un fisier cu o marime de 30GB. Pretul pentru modelul de 1TB este in jurul a 300RON. HDD-ul are o garantie de 3 ani. In pachetul acestuia se mai gaseste si un cablu USB 3.0, si, desigur, dispozitivul este combatibil si cu USB 2.0. Trebuie de mentionat ca acesta nu necesita alimentare separata, iar cand nu este utilizat, dupa cateva secunde trece automat in stand-by, dar ramane in continuare vizibil de catre sistemul de operare. Am conectat HDD-ul si la o tableta cu Android, iar aceasta l-a detectat imediat, si l-am putut folosi fara a intampina probleme.

Sursa : zonait.tv/