joi, 7 martie 2013

TriPod, TelePod, Mobi si chiar iPad, numele pe care ar fi putut sa le aiba telefonul Apple


TriPod, TelePod, Mobi si chiar iPad, numele pe care ar fi putut sa le aiba telefonul Apple
Un fost angajat al companiei americane spune ca telefonul pe care-l cunoastem acum sub numele de iPhone ar fi putut avea alte nume, unele deloc inspirate.
Ken Segall, un fost angajat Apple a povestit pentru prima oara cum s-a ales numele telefonului care a revolutionat comunicarea. Conform acestuia, iPhone ar fi putut purta numele Mobi, TriPod, TelePod si chiar iPad.

Inainte ca Steve Jobs sa aleaga numele actual, cercetarile facute de Apple au aratat ca cel mai "comercial" din lista ar fi fost TelePod. Conform lui Segall, TelePod ar fi descris noul produs, "o combinatie de telefon, iPod si dispozitiv pentru navigarea pe internet".

Fostul angajat a povestit, in cadrul unui curs sustinut la Univeristy of Arizona, ca firma si-a dorit, initial, pastrarea termenului "pod" in nume datorita succesului pe care l-a avut pana atunci celebrul iPod. Segall a mai spus ca Apple a lucrat la dezvoltarea celebrului iPad inainte iPhone.

MSI AG2712 – Un All In One PC de gaming


MSI AG2712 este numele PC-ului All In One destinat gamerilor, prezentat de MSI in cadrul targului de tehnologie CeBIT din acest an.
MSI-AG2712-900-00-640x426
Unii tind sa il numeasca primul All In One de gaming, nu este adevarat, sunt multe PC-uri de acest gen pe care te poti juca un numar mare de jocuri de generatie noua. Ce e drept este ca MSI a fost primul care l-a denumit in acest fel, de aici si confuzia. PC-ul are un ecran tactil in 10 puncte, cu o diagonala de 27 inci si cu o rezolutie normala de 1920×1080 pixeli. Partea frontala inferioara este acoperita cu o grila pentru difuzoare iar sasiul este destul de gros in comparatie cu alte PC-uri de acest tip.
Configuratia este destul de puternica, include un procesor Intel Ivy Bridge Core i7-3630QM la o frecventa de 2.4 Ghz, 4 GB DDR3 SO-DIMM, si un GeForce GTX 670MX cu 3 GB DDR5. La capitolul conectica sta destul de bine: 4 porturi USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, HDMI In / Out, iesiti SPDIF pentru audio, DVD recorder si BluRay reader, o camera web de 2 Megapixeli si un cititor de carduri. Maximul de memorie RAM instalabila este de 16 GB la o frecventa de 1600 MHz. In esenta este un sistem cu componente de notebook, puternice, insa tot componente de laptop. Ar fi fost o idee interesanta folosirea unei placi grafice normale, pentru a se putea face un upgrade esential pe partea de gaming. Pretul acestei jucarii va fi de aproximativ 1799 Euro, si va fi disponibil in Europa la sfarsitul acestei luni.

ASUS Z87 si GTX670 DirectCU mini in preview la CeBIT 2013


La fel ca si anul trecut, ASUS lipseste cu un stand oficial in cadrul CeBIT 2013, in compensatie a inceput sa dezvaluiasca o serie de informatii interesante legate de noile produse hardware.
ASUS GRYPHON-Z87-2
Pe partea de placi de baza ASUS a fost destul de atent cu informatiile scurse despre noile modele. Gryphon, sau Griffin in alte limbi reprezinta un animal mitologic ce avea corpul, coada si labele din spate ale unui leu, labele din fata capul si aripile apartinand unui vultur. Cu alte cuvinte ne putem astepta la un produs interesant din seria ROG – Republic Of Gamers.
asus Z87_DELUXE
Al doilea model mentionat doar printr-o imagine interesanta reprezinta un ASUS Z87-Deluxe, alaturi de o multime de bomboane colorate, unele site-uri interpretand aceasta imagine in sensul ca noua placa va avea cateva optiuni pentru dispzozitivele mobile. A nu se confunda bomboanele M&M cu JellyBean… primele sunt mult mai bune :)
asus gtx670directcu-mini
Un al treilea produs despre care se vorbeste si care a fost fotografiat este ASUS GTX 670 DirectCu mini, o placa cu performante superioare insa cu dimensiuni inferioare. Lungimea PCB-ului propriu al producatorului este de doar 17 cm, aproximativ cat latimea unei placi de baza mini ATX. Avand in vedere dimensiunile placii, producatorii si pasionatii de sisteme HTPC vor fi incantati ca pot include o performanta mai ridicata in acestea. In curand HTPC-ul ar putea deveni un veritabil inlocuitor pentru gamerii amatori sau mai putin excentrici.

Eroare grava la Samsung Galaxy SIII. Cum deblochezi ecranul oricarui telefon in 8 secunde

Eroare grava la Samsung Galaxy SIII. Cum deblochezi ecranul oricarui telefon in 8 secunde


Si la iPhone-uri s-a descoperit, recent o problema similara.
Daca iti fura cineva telefonul Samsung Galaxy SIII, poti sa presupui ca va fi in stare sa iti deblocheze ecranul in doi timp si trei miscari. Smartphone-ul are o problema grava de securitate si nu e singurul care sa fie in aceasta situatie. Problema a fost intalnita intial pe Note II, insa pe Galaxy SIII lucrurile sunt mai grave.
Telefonul se poate debloca in cativa pasi simpli, scrie Gizmodo:
  • Atunci cand trebuie sa introduci codul, apasa Emergency Call
  • Apoi apasa Emergency Contacts
  • Apasa apoi o data butonul Home
  • Imediat dupa, apasa butonul de Power
  • Daca tentativa a avut succes, cand apesi iar butonul Power, telefonul e deblocat
Se pare ca orice persoana care are un pic de rabdare poate debloca un Samsung Galaxy S III. Firma sud-coreeana a declarat ca stie problema si ca lucreaza la repararea ei. De asemenea, se pare ca si alte telefoane ale companiei ar avea aceasta problema, nu doar Samsung Galaxy SIII si Note II.

Studiu: cum să te împrieteneşti cu persoane străine în reţelele de socializare


Un grup de specialişti în calculatoare au pus la punct o strategie care permite internauţilor cu spirit de aventură să forţeze acceptul în lista de prieteni de la persoane complet străine, păcălind vigilenţa utilizatorului infiltrând mai întâi cercurile de prieteni din care face parte pentru a simula legături cu grupuri de persoane cunoscute.

În mod normal, pentru a intra în contact cu un alt membru al reţelei de socializare preferate nu trebuie decât să trimitem o cerere de prietenie şi să aşteptăm acceptarea acesteia. Funcţia People You May Know din reţeaua Facebook ne ajută să găsim şi persoane aflate în lista de contacte a prietenilor pe care îi avem deja, dar ce-i de făcut când dorim cu tot dinadinsul să ne împrietenim cu cineva anume, iar persoana respectivă nu ne cunoaşte şi nu este înclinată să ne accepte cererea de prietenie?
Soluţia pare să fie un algoritm special, care permite utilizatorilor să aleagă o persoană cu care vor să se împrietenească, după care să urmeze o serie de sugestii pentru manipularea utilizatorilor aflaţi deja în cercurile de cunoştinţe ale persoanei vizate. Sugestiile de prietenie au ca scop apropierea sistematică de viitoarea victimă, formând mai întâi legături cu persoane din anturajul acesteia. Scopul final este păcălirea celui cu care vrem să ne împrietenim în a crede că facem parte din cercul său de cunoscuţi, obţinând suficientă încredere pentru a fi acceptaţi în lista de prieteni.
Care poate fi recompensa pentru efortul depus? Obţinerea de acces la albumele cu poze private, forţarea unei legături de prietenie în afara reţelei de socializare sau alte demersuri aflate la limita legalităţii.
Având în vedere potenţialul său pentru activităţi dubioase, este puţin probabil ca algoritmul să fie implementat ca o funcţie de sine stătătoare în reţelele de socializare. Totuşi, studiat în detaliu şi aplicat pas-cu-pas într-o formă simplificată de persoane bine determinate, algoritmul poate oferi rezultate similare dacă persoana vizată de atac nu are blocat accesul la propria listă de prieteni folosind opţiunile de confidenţialitate ale profilului de utilizator.

Sony Xperia L - primele detalii


Încercând să răspundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor, Sony aduce pe piaţă o adevărată avalanşă de modele smartphone: Xperia JXperia TXperia VXperia Z şiXperia ZL, iar acum şi un model Xperia L, pentru care avem primele specificaţii neoficiale.
Sony Xperia L este un smartphone cu dotări de nivel mediu, realizat în jurul unui ecran de 4.3 inchcu rezoluţie 480 x 854 pixeli şi butoane virtuale. Sistemul de operare livrat la momentul lansării va fi Android 4.1.2 Jelly Bean, rulat cu ajutorul unui chipset Qulcomm Snapdragon compus din CPU dual-core la 1GHz şi GPU Adreno 305.
Designul carcasei nu a fost încă surprins în imagini, dar ştim că acesta are dimensiuni 128.7 x 65 x 9.7 mm şi ascunde un acumulator de 1700 mAh.
Pentru poze şi secvenţe video avem o cameră foto de 8MP, cu senzor optic din seria Exmor RS. Fişierele rezultate sunt păstrate în memoria internă de 8 GB, sau pe card microSD.
Pentru moment, Sony Xperia L nu a primit o dată de lansare exactă sau preţ de achiziţie.

A fost descoperită „piatra soarelui”, instrumentul „magic” ce îi ajuta pe vikingi să navigheze


Un cristal găsit la bordul unui vas de război englezesc, din secolul al XVI-lea, pare să fie o „piatră a soarelui”, un obiect utilizat de vikingi pentru a facilita navigaţia.

Piatra este alcătuită din spat de Islanda, un cristal transparent de calcit care polarizează lumina indicând locaţia Soarelui. 
Descoperirea a fost făcută printre rămăşiţele unei nave care a plecat spre Franţa în 1592, ca o precauţie împotriva Armadei spanionle, dar care a eşuat pe insula Alderney. 
Cercetătorii britanici şi francezi au susţinut îndelung că piatra descoperită este o „piatră a soarelui”, un dispozitiv care fragmentează lumina, permiţându-le navigatorilor să localizeze Soarele chiar şi atunci când este în nori sau când a asfinţit. 
Potrivit teoriei create acum 45 de ani, „pietrele soarelui”, i-au ajutat pe navigatorii nordici să ajungă în Islanda şi chiar şi în America de Nord, în timpul perioadei de glorie a vikingilor, între anii 900 şi 1200 e.n., adică cu mult timp înainte ca busola să ajungă în Europa, în secolul al XII-lea.Cu toate acestea, în literatura antică nordică se face doar o singură referinţă la „solarsteinn”. 
Recent, cercetătorii au realizat o analiză chimică asupra unei mici mostre dintr-un cristal, folosind un spectrometru. Tehnica a confirmat că este vorba despre un calcit. 
Piatra are dimensiunile unui săpun de mici dimensiuni, iar marginile sale au fost tăiate astfel încât piatra să aibă o formă romboedrică. 
În prezent, piatra are o suprafaţă lăptoasă şi nu transparentă, dar experţii susţin că această trăsătură este determinată de secolele petrecute sub ape de abraziunea cu nisipul. 
Folosind un cristal similar cu originalul, oamenii de ştiinţă au putut să urmeze traiectoria Soarelui la apus, în lumină slabă, cu o acurateţe de un grad. Într-un al doilea experiment, ei au putut localiza Soarele timp de 40 de minute după apus. 
Piatra a fost găsită pe o epavă alături de ceea ce oamenii de ştiinţă au identificat a fi o busolă magnetic, ceea ce înseamnă că „piatra soarelui” era utilizată pentru a verifica datele indicate de busolă.
„Deşi este uşor de utilizat, busola magnetică nu era mereu de încredere în secolul al XVI-lea, având în vedere că nu toate fenomenele magnetice erau înţelese”, a notat autorul studiului. 
Cum funcţionează „piatra soarelui”?
Dacă pui un punct deasupra cristalului şi îl priveşti de deasupra, vei observa că apar două puncte din cauză că lumina este polarizată şi divizată de-a lungul a mai multor axe diferite. Apoi roteşti piatra până când ambele puncte sunt la fel de întunecate. La acel unghi, suprafaţa de superioară a cristalului indică direcţia Soarelui. 

Samsung pregateste un nou phablet de 5,9 inci!?


Samsung se pare ca pregateste un nou phablet cu o diagonala impresionanta de 5,9 inci.
Samsung-Galaxy-Note-3
Chiar daca inca la nivel de zvon, in piata se vorbeste de un potential urmas pentru Galaxy Note II care ar urma sa impinga display-ul catre pragul psihologic de 6 inci. La MWC 2013 m-am jucat cu monstrulHuawei Ascend Mate, de 6,1 inci si nu pot sa ma declar un fan al acestor adevarate rachete de tenis.
Totusi zvonurile vorbesc de un phablet de ultima generatie cu display OLED si platforma hardware bazata pe noul Exynos cu 8 core-uri, pe care am vrea sa il vedem si sub capota lui Galaxy S 4. Daca pana la prezentarea oficiala a noului Galaxy S 4 mai avem de asteptat aproximativ 8 zile, lansarea viitorului Note va avea loc cel mai sigur in a doua jumatate a acestui an.
Samsung phablet
Pana atunci avem tot timpul sa analizam tonele de zvonuri care vor urma, dar trebuie sa marturisesc ca un phablet de 5,9 inci, OLED si cu un procesor de ultima generatie suna cat se poate de plauzibil cand ne gandim la Galaxy Note III.

Auto Club Revolution – un nou simulator auto gratuit


Auto Club Revolution este un nou joc de curse, construit de studioul Eutechnyx Limited în colaborare cu mai mulţiproducători de automobile faimoşi (cum ar fi Ford, Chevrolet, BMW, Bentley etc.).
Auto Club Revolution
Auto Club Revolution oferă o gamă de peste 50 de modele de bolizi, pe care îi puteţi personaliza şi upgrada după dorinţă în propriul garaj virtual. Toate aceste maşini pot fi folosite în competiţii single şi multiplayer, ce se desfăşoară pe circuite licenţiate.
Cel mai important aspect al jocului este însă natura sa Free-to-play, doritorii având posibilitatea de a încerca Auto Club Revolution complet gratuit. Pentru a juca Auto Club Revolution, accesaţi www.autoclubrevolution.com, înregistraţi-vă un cont şi faceţi click pe butonul „Play Now”.

Seagate anunta a treia generatie de hard diskuri hibride


Nici nu au trecut 24 de ore de cand Seagate a anuntat ca  si compania deja anunta produse noi.
seagate sshd
Pentru a demonstra ca nu va neglija prea curand  pentru sisteme portabile, Seagate a anuntat a treia generatie a hard disk-urilor sale hibride.
Pentru ca notiunea de hard disk-uri hibride a devenit in scurt timp un standard, Seagate a anuntat ca noua sa serie de produse ce va combina memoria flash cu stocare clasica va purta numele de SSHD. Disponibile atat in format de laptop cat si de desktop, o parte din noile SSHD-uri de 2,5 inci vor avea doar 7 milimetri grosime pentru a fi compatibile cu ultrabook-urile moderne. Pentru ca utilizarea platanelor promite in continuare un spatiu generos de stocare cu un cost relativ mic, SSHD-urile de 3,5 inci vor fi disponibile in capacitati de 1 TB si 2 TB. Posesorii de notebook-uri care vor dori sa profite de noua serie vor fi obligati sa se rezume la 500 GB sau 1 TB de stocare. In cazul tuturor modelelor, cantitatea de memorie flash va fi egala cu 8GB.
Daca tot nu au scazut suficient de mult preturile la SSD-uri incat sa fie competitive cu HDD-urile clasice, cu aceste produse, Seagate ar putea sa ofere solutia perfecta pentru cei care cauta o varianta de compromis.

Linkase – Carcasa minune care imbunatateste Wi-Fi-ul pe iPhone 5


Linkase promite sa imbunatateasca semnalul Wi-Fi pe orice iPhone 5 cu pana la 50%.
LINKASE
Ultima creatie a celor de la Absolute Technology reprezinta o carcasa minune care se lauda ca ajuta la imbunatatirea conexiunilor Wi-Fi de pe iPhone 5 cu pana la 50%. Stim cu totii cat de neplacut este cand alergam prin diferite colturi din casa sau dintr-un loc public in cautarea ultimei liniute de semnal Wi-Fi. Linkase promite sa rezolve astfel de probleme printr-o tehnologie revolutionara bazata pe un element EMW (electro magnetic waveguide).
LINKASE Fata
Practic, carcasa are incorporat un element care poate fi extins, capteaza semnalul Wi-Fi si il directioneaza direct catre antena smartphone-ului, in acest mod reusind sa ofere un boost oricarei conexiuni, indiferent cat de slaba ar fi. Din testele realizate de producator, reiese ca Linkase ajuta si la cresterea vitezei de download, iar in anumite zone in care iPhone 5 nu a reusit sa pastreze o conexiune activa, carcasa minune s-a conectat fara probleme.
LINKASE design
Avand in vedere aceasta trasatura unica prezenta pe Linkase, mai mult ca sigur restul detaliilor precum culorile si materialele folosite devin prea putin importante. Oricum carcasa minune va fi comercializata in cinci variante de culoare: rosu, negru, verde, gri, albastru, este confectionata din policarbonat si exterior va fi imbracat in piele pentru imbunatatirea grip-ului. Un detaliu cat se poate de important este ca Linkase vine livrata cu un element EMW de rezerva, iar acestea vor putea fi achizitionate si separat.
Momentan nu sunt cunoscute detalii cu privire la data de lansare sau vreun pret aproximativ. Totusi asteptam sa vedem in ce masura acest gadget inedit isi va dovedi utilitatea si daca va fi lansat si pentru alte modele de smartphone-uri: Galaxy S3, HTC One, Galaxy Note II si altele.

Microsoft ViralSearch, un proiect de cautare pentru informatii virale


Pentru ca in fiecare zi apar ,,scantei” online sub forma unor virale, indiferent daca , Microsoft spera sa le gaseasca prin ViralSearch.
microsoft cautare virat twitter online viralsearch
In cadrul TechFest, o conferinta desfasurata saptamana aceasta in SUA, Microsoft a prezentat un proiect interesant intitulat ViralSearch. Desi a fost infatisat sub forma unui experiment, nu e exclus ca in cateva luni sa-l vedem incorporat in Bing.
In principiu este de vorba de un motor de cautare pentru virale, informatii care in cateva ore sau cateva zile ajung pe pagina de Facebook, feed-ul de Twitter sau casuta de mail a multora dintre noi. , proiectul foloseste momentan doar Twitter-ul ca sursa principala a informatiei agregate. Ca si comportament, ViralSearch ofera posibilitatea internautilor sa caute o poveste, o fotografie sau clip video si sa urmareasca  Se poate detecta originea informatiei, se pot gasi centrele de raspandire si ampoarea evenimentului la un anumit moment. Se poate genera si un clasament pentru a se vedea cine a fost cel mai eficient in a raspandi un viral catre un numar cat mai mare de followeri.
Din pacate, desi Microsoft a realizat clipul de mai jos pentru a explica mai bine functionalitatea ViralSearch, nu a fost specificat cand vom putea experimenta si noi acest serviciu.

Sursa :   http://playtech.ro

Sapphire Radeon HD 7950 MAC Edition prezentata la CeBIT 2013


Cu ceva vreme in urma Apple a mentionat posibilitatea upgrade-ului placii video la sisteme MAC Pro. Sapphire Radeon HD 7950 MAC Edition vine ca o astfel de solutie.
hd7950_mac_1
La fel ca si Nvidia care a conceput produse exclusiv pentru seria de sisteme Mac Pro de la Apple, si AMD face acelasi lucru, reluand colaborarea de unde a lasat-o cu Radeon HD 5870. In implementarea lui Sapphire, acel 7950 are o carcasa complet alba, singurul element distinctiv fiind denumirea placii pe banda argintie. Acum nu inteleg de ce s-a optat pentru carcasa acrilica de culoare alba, cand Apple a renuntat la acest design de ceva vreme. In alta ordine de idei 7950 MAC Edition este o varianta de referinta echipata cu un GPU AMD din seria Tahiti Pro cu 3 GB memorie GDRR5 pe un bus de 256 biti, si cu frecvente de 800 MHz pentru GPU si 2500 MHz pentru memoria grafica.
Pretul… ei bine pretul este de aproximativ 450 dolari… destul de mult tinand cont de valoarea placii in varianta de PC. Diferentele tin doar de design si probabil o certificare “Mac Compatible” pe care o au si alti producatori, insa la urma urmei, asta e business-ul Apple, la ce ne puteam astepta. Pentru cei curiosi, o placa neoficiala pentru Mac, va functiona la fel de bine ca si aceasta, atata timp cat este din aceeasi serie, si va costa undeva la echivalentul a 250 dolari…

Jackpod transforma orice telefon intr-o camera foto stabila [+VIDEO]


Jackpod reprezinta o solutie extrem de practica pentru a maximiza compatibilitatea dintre orice trepied si smartphone-ul din buzunar.
Jackpod
Acest accesoriu pe cat de mic pe atat de ingenios a fost prezentat pe Kickstarter unde doreste sa capteze suficient de multa atentie pentru a puta intra in productia de masa. Practic  jucaria este un adaptor care conecteaza orice smartphone la un trepied foto cu ajutorul mufei jack. Cu alte cuvinte tot ce trebuie sa faci, ca sa te poti bucura de functiile avansate ale camerei foto de pe telefonul mobil, este sa conectezi un Jackpod in conectorul pentru casti si apoi poti atasa cu usurinta orice trepied foto pe care il ai deja sau pe care intentionezi sa il cumperi.
Jackpod Accesoriu
Dupa cum veti vedea si in clipul de prezentare de mai jos, Jackpod functioneaza atat in pozitie verticala cat si orizontala. Nu stiu cat de multa siguranta adauga intregului ansamblu: smartphone + adaptor + trepied, pentru ca la prima vedere nu pare foarte stabil. Asta probabil si datorita plasticului din care sunt confectionate partile menite sa intre in jack-ul audio.
Jackpod Greutate
Totusi, adaptorul Jackpod pare o solutie convenabila, usor de transportat si accesibila tuturor pasionatilor de fotografie care vor sa isi imbunatateasca experienta cu telefonul mobil.   Toti cei care vor sustine acest proiect cu cel putin 10 dolari vor primi un exemplar, bineinteles daca producatorul isi va atinge telul de 16500 de dolari in cele 28 de zile ramase pana la incheierea campaniei.

Sursa  : http://playtech.ro

Cooler Master lanseaza carcasele din seria N la CeBIT 2013


Cooler Master lanseaza noua serie de carcase din seria N in cadrul expozitiei de tehnologie de la Hanovra
Cooler Master CeBIT 2013
La inceputul anului au aparut ceva informatii legate de aceste carcase, la CeBIT insa produsele sunt in stadiu final, asa cum vor fi de altfel comercializate la sfarsitul acestei luni. Pozitionarea seriei N se va face dupa seria Silent Force CM si pot suporta placi de baza de la mini-ITX pana la ATX sau mai mari, in functie de model. Cooler Master N200 este cea mai mica varianta si permite montarea unei placi de baza mini-ITX sau micro-ATX in timp ce N400 suporta micro-ATX si ATX standard. N300 si N600 sunt ceva mai flexibile suportand toata gama de placi de baza.
Cooler Master N CeBIT 2013
Toate carcasele din aceasta serie detin conectori USB 3.0 si audio pe partea frontala, sunt construite din otel cu elemente din plastic si principala asemanare este ca au un panou frontal realizat dintr-o plasa metalica, pentru o mai buna circulatie a aerului. Montarea unui ventilator pentru N200 si N300 este obligatorie pentru o performanta ridicata, N400 si N600 avand deja din fabrica unul instalat. Pretul nu se cunoaste inca, fiind totusi vorba de carcase modeste va fi destul de scazut.

Un nou targ IT apare la orizont: Romanian Electronics Show


Pentru ca se simtea lipsa pe piata locala a unui targ IT de proportii, a fost anuntat Romanian Electronics Show – RES, pe care organizatorii isi doresc sa il transforme in cea mai importanta expozitie interconectata a tehnologiei din domeniul electronicii si IT&C. 
Romanian Electronics Show
Romanian Electronics Show va fi un eveniment amplu dedicat atat companiilor, cat si publicului larg, realizat de Exporom in parteneriat cu Camerele de Comert Bilaterale Romania–Japonia si Romania–Coreea.
Evenimentul va avea loc in perioada 28–31 martie 2013 si se va desfasura la cel mai nou complex expozitional din tara, Exporom, sub patronajul Ministerului pentru Societatea Informationala.
”Initiativa organizarii unui targ care sa reuneasca producatorii si distribuitorii de produse si servicii ICT poate sa impulsioneze semnificativ piata de profil“, a declarat Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala. “Astfel de targuri reprezinta o ocazie excelenta pentru ca actorii de pe piata sa poata face schimb de experienta, efectul final fiind diversificarea si ajustarea ofertei atat in beneficiul tuturor companiilor, cat si al consumatorilor.”
RES 2013 va include activitati diverse, organizate in patru zile de eveniment:
  • 28 martie: E-government & E-administration
  • 28 martie: Startups & Innovation
  • 29 martie: Mobile, Entertainment &Display
  • 29 martie: Cloud Computing, Big Data and ITaaS
  • 29 martie: Hackathon – mobile apps
Mai multe detalii gasiti pe www.roels.ro/conferences.
Inscrierile se pot face pana la 15 martie 2013, pe www.roels.roAccesul in spatiul expozitional se va face pe baza biletului de intrare, iar transportul vizitatorilor va fi gratuit.
Exporom este cel mai nou centru expozitional modern cu servicii integrate de tipul si la nivelul celor existente in Europa. Cu o investitie de 15 milioane de euro si cu o suprafata actuala de 12.500 mp cu potential sa ajunga pana la 50.000 mp, Exporom isi propune sa devina principalul jucator pe piata organizarii de expozitii, conferinte si alte evenimente.