joi, 7 martie 2013

Sapphire Radeon HD 7950 MAC Edition prezentata la CeBIT 2013


Cu ceva vreme in urma Apple a mentionat posibilitatea upgrade-ului placii video la sisteme MAC Pro. Sapphire Radeon HD 7950 MAC Edition vine ca o astfel de solutie.
hd7950_mac_1
La fel ca si Nvidia care a conceput produse exclusiv pentru seria de sisteme Mac Pro de la Apple, si AMD face acelasi lucru, reluand colaborarea de unde a lasat-o cu Radeon HD 5870. In implementarea lui Sapphire, acel 7950 are o carcasa complet alba, singurul element distinctiv fiind denumirea placii pe banda argintie. Acum nu inteleg de ce s-a optat pentru carcasa acrilica de culoare alba, cand Apple a renuntat la acest design de ceva vreme. In alta ordine de idei 7950 MAC Edition este o varianta de referinta echipata cu un GPU AMD din seria Tahiti Pro cu 3 GB memorie GDRR5 pe un bus de 256 biti, si cu frecvente de 800 MHz pentru GPU si 2500 MHz pentru memoria grafica.
Pretul… ei bine pretul este de aproximativ 450 dolari… destul de mult tinand cont de valoarea placii in varianta de PC. Diferentele tin doar de design si probabil o certificare “Mac Compatible” pe care o au si alti producatori, insa la urma urmei, asta e business-ul Apple, la ce ne puteam astepta. Pentru cei curiosi, o placa neoficiala pentru Mac, va functiona la fel de bine ca si aceasta, atata timp cat este din aceeasi serie, si va costa undeva la echivalentul a 250 dolari…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu