duminică, 9 decembrie 2012

Profitul Apple, in scadere pentru prima data in ultimii noua ani

Profitul Apple, in scadere pentru prima data in ultimii noua ani


Profitul Apple, cea mai mare companie din sectorul IT, va scadea in acest trimestru pentru prima data in ultimii noua ani, evolutie care va trage in jos performantele bursei de la New York, potrivit estimarilor analistilor financiari, agregate de S&P Capital IQ si FactSet, transmite Forbes.
Apple a fost rasfatata de piete in ultimii ani, bucurandu-se de o cerstere exploziva a actiunilor. Apple a devenit in acest an cea mai mare companie listata din SUA, datorita zecilor de milioane de iPhone-uri si iPad-uri vandute.

Dupa lansarea iPhone 5, actiunile Apple au avut initial cresteri, insa au trecut rapid pe un trend descendent, pierzand peste 20% fata de varful de 707 dolari pe actiune atins in aceasta vara.

Estimarile privind profitul pe actiune din trimestrul al patrulea indica un rezultat de 13,48 dolari, sub nivelul de anul trecut, de 13,87 dolari, ceea ce ar marca prima scadere a profitului Apple in ultimii noua ani.

Totodata, compania a fost cel mai important contributor la cresterea profitului sectorului IT din SUA in ultimele noua trimestre, perioada in care a inregistrat un avans de 83% al castigurilor.

Analistii noteaza totusi ca Apple ar putea produce o surpriza in acest trimestru, iar profiturile vor reveni oricum anul viitor, urmand sa creasca cu rate de doua cifre in ultimele noua luni din 2013.

Apple a inregistrat in perioada iulie-septembrie, al patrulea trimestru al anului fiscal 2011-2012, vanzari de 35,96 miliarde de dolari, in crestere cu 27% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, si un profit net de 8,22 miliarde dolari, cu 24% mai mare.

In anul fiscal 2011-2012, vanzarile Apple au crescut cu 44%, la 156 miliarde dolari, iar profitul net a avansat cu 61%, la 41,73 miliarde dolari.

Situatia economica mondiala s-a deteriorat in 2012, pe fondul crizei datoriilor de stat din zona euro si somajului persistent din SUA, unde sfarsitul de an este marcat de impasul politic de la Washington pe tema reducerii deficitului bugetar, care ar putea cauza in 2013 noi obstacole pentru cresterea economica.

Sursa : http://www.yoda.ro

Apple crede ca a inventat incarcarea wireless si patenteaza ideea


Poftim? Da, asta a fost si impresia mea. Nu sunt un fan Apple insa nu pot sa nu le recunosc meritul si produsele, insa sa ptentezi incarcarea wireless dupa ce deja doua companii mari o folosesc pentru terminalele lor?
Incarcare Wireless
Google Nexus 4 si Nokia Lumia 920 folosesc deja aceasta tehnologie pentru incarcarea wireless, asta inseamna ca nu detin patente pentru ea si ca “o fac pe sub mana”? Intotdeauna in astfel de cazuri adevarul e undeva la mijloc. Patentul lui Apple se refera la incarcarea magnetica prin rezonanta, aceeasi folosita la telefoanele mentionate mai devreme, la o distanta de pana la un metru. Pe de alta parte Alianta pentru Energie Wireless detine in acelasi timp aceeasi tehnologie. Membrii acesteia suntQualcomm si Samsung, si ei sunt de parere ca incarcarea la distanta sunt punctele cheie ale produselor ce folosesc aceasta tehnologie.
Apple a completat cererea de patente in Noiembrie 2010, inainte ca alianta sa se formeze. WiPower, un startup tehnologic a aplicat pentru patente similare in 2008, in prezent compania fiind achizitionata de catre Qualcomm. Incarcarea wireless, mai ales cea la distanta e prevazuta sa intre pe piata de mainstream in curand, probabil in cativa ani vom scapa asadar de cabluri si incarcatoare dedicate, cel putin pentrusmartphone-uri. Este oare aceasta miscare a lui Apple doar o modalitate de a se razbuna pe Samsung? Avand in vedere datele problemei nu credem ca va avea de castigat.

Sursa : http://playtech.ro

Apple si Google pun bani pentru Kodak


Nu este vorba de achizia companiei Kodak sau ce a mai ramas din ea, ci de faptul ca Apple si Google, impreuna, vor sa achizitioneze un numar de patente.
apple google kodak
Dupa ce Kodak a decis sa comercializeze 1100 de patente, Bloomberg confirma ca Apple si Google au strans impreuna peste 500 de milioane de dolari pentru a licita.
Cu toate ca ne-am obisnuit sa vedem procese intre cei doi giganti, prin intermediari precum Samsung, Apple si Google au dat-o la pace de aceasta data pentru un scop nobil. Avand in vedere ca respectivele patente pot fi folosite ca munitie in diverse procese, multe dintre ele au fost folosite chiar de Kodak, pentru a preveni situatii similare in viitor vanzarea lor este foarte importanta. Pe acest subiect in particular, se pare ca la inceputul anului Apple si Microsoft, intr-un grup, si Google impreuna cu producatorii de terminale cu Android in alt grup au vrut sa liciteze pentru cele 1100 de patente. Din fericire, chiar daca nu vom sti prea curand castigatorul licitatiei, Apple si Google impreuna s-ar putea sa aiba asul castigator.

Sursa : http://playtech.ro

Industria spatiala rusa are probleme. Ce s-a intamplat cu satelitul rusesc Yamal-402

Industria spatiala rusa are probleme. Ce s-a intamplat cu satelitul rusesc Yamal-402


Satelitul de comunicatii Yamal-402 a fost lansat sambata de pe cosmodromul de la Baikonur din Kazahstan
Rusia a ratat duminica amplasarea pe orbita a unui satelit de comunicatii, un nou esec al industriei spatiale ruse, care a acumulat un anumit numar de astfel de evenimente in ultimii ani, a anuntat o sursa oficiala.
"La 9 decembrie, in timp ce ne apropiam de amplasarea pe orbita a unui satelit, Yamal-402, acesta s-a desprins de racheta cu raza lunga de actiune cu patru minute mai devreme", a anuntat agentia spatiala Roskosmos intr-un comunicat, citat de agentia de presa Mediafax.
Satelitul ramane, totusi, sub control si ar urma sa poata sa fie repus pe orbita cu ajutorul propriilor motoare, a declarat pentru agentia rusa Interfax o sursa din cadrul industriei spatiale ruse.
"Este neplacut, dar nu catastrofal", a declarat sursa, recunoscand totodata ca manevra, care ar putea sa necesite trei zile, va scurta durata de viata a satelitului.
Yamal-402, care a fost lansat sambata de pe cosmodromul de la Baikonur, in Kazahstan, apartine Gazprom Space Systems, o filiala spatiala si pentru telecomunicatii a gigantului in domeniul gazelor, si urma sa deserveasca telecomunicatii in Rusia, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.
Rusia s-a confruntat in ultimii ani cu o serie de esecuri in cadrul lansarii de sateliti sau vehicule-cargo catre Statia Spatiala Internationala (SSI). insa toate misiunile cu pasageri s-au desfasurat fara probleme.

Sursa : http://www.yoda.ro

GOOGLE celebrează ALEGERILE din România printr-un LOGO DEMENŢIAL

Alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt marcate de Google România cu un logo special. Cea mai tare glumă a zilei vine de la timesnewroman.ro.
Logo Google pentru alegerile din RomâniaLogo Google pentru alegerile din România
Trei dintre literele care formează cuvântul Google au fost înlocuite cu obiectele cele mai reprezentative pentru alegerile care au loc în ţara noastră: o pungă de făină, o găleată şi o sticlă de ulei.


Sursa : 
http://www.realitatea.net

Cifrele de la număr la bit. Ep.20 - Aventuri virtuale



Sursa : http://www.descopera.ro

Cum pătrunde în corp parazitul care preia controlul asupra minţii umane? Cercetătorii au aflat răspunsul


Un parazit celebru pentru faptul că poate influenţa mintea organismului-gazdă preia, totodată, controlul asupra sistemului imunitar, arată o nouă cercetare. Oamenii de ştiinţă au descoperit că parazitul foloseşte pentru transport chiar celulele ce, în mod normal, ar lupta împotriva infecţiei.

Toxoplasma gondii este un parazit minuscul care este prezent în organismul a aproximativ 25% din persoanele din întreaga lume. Majoritatea infecţiilor umane sunt asimptomatice, însă mai multe cercetări au arătat că parazitul poate provoca diferite schimbări de comportament. Astfel, studiile au subliniat că indivizii infectaţi sunt mai predispuşi la suicid şi cancerul la creier.
Cu toate acestea, parazitul preferă să trăiască în interiorul pisicilor şi a rozătoarelor. Toxoplasma gondii poate trăi în orice creatură cu sânge cald, însă preferă să trăiască în interiorul unei pisici, unde se poate înmulţi.
Pentru aceasta, parazitul preia controlul asupra minţii şobolanului-gazdă, făcându-l să fie atras sexual de mirosul urinei de pisică, în loc să considere înfricoşător acest miros. Această transformare creşte în mod considerabil şansele ca şobolanul să se apropie de o pisică, felina hrănindu-se cu el şi, totodată, cu parazitul.
T. gondii ajunge la oameni prin contactul cu fecalele animalelor infectate sau cu carnea tratată termic insuficient. Până de curând, era neclar mecanismul prin care acest parazit evită acţiunea sistemului imunitar şi reuşeşte să infecteze corpul uman. De aceea, o echipă de cercetători de la Institutul Karolinska din Suedia conduşi de Antonio Barragan au încercat să desluşească acest mister.
Studiile precedente au arătat că infecţiile cu T. gondii provoacă un anumit tip de celule imune să aibă un comportament neobişnuit. Aceste celule, cunoscute sub numele de celule dendritice, călătoresc nestigherit prin ţesuturile din corpul nostru. Atunci când o astfel de celulă întâlneşte un corp străin, îl incorporează şi îl procesează, transportând elementele acestuia la ganglionii limfatici, unde are loc atacul imunitar.
Atunci când sunt atacate de T. gondii, celulele dendritice încep să se deplaseze cu viteze foarte mari. Barragan şi colegii săi au lansat ipoteza că parazitul infectează aceste celule şi le foloseşte pentru a călători prin corpul uman, însă nu înţelegeau mecanismul prin care invadatorul reuşea acest lucru.
Infectând celule dendritice obţinute de la oameni şi de la şoareci, cercetătorii au descoperit că acestea produceau în mod subit un nivel sporit de GABA, un neurotransmiţător esenţial pentru funcţionarea celulelor cerebrale. GABA, totodată, face celulele dendritice să călătorească cu viteze mult mai mari.
„Faptul că toxoplasma face celulele din sistemul imunitar să secrete GABA este surprinzător şi totodată un mecanism foarte isteţ al acestui parazit”, a declarat Barragan.
Apoi, cercetătorii au infectat mai mulţi şoareci cu acest parazit şi au tratat câţiva dintre aceştia cu compuşi chimici care inhibă producţia de GABA. Oamenii de ştiinţă au observat că în rândul şoarecilor trataţi cu aceşti compuşi, nivelul parazitului în corp era de 2,8 ori mai mic decât la şoarecii netrataţi, ceea ce sugerează că, într-adevăr, Toxoplasma gondii foloseşte sistemul imunitar pe post de mijloc de transport în corpul victimelor.
Rezultatele cercetării sunt publicate în jurnalul ştiinţific PLOS Pathogens.

Sursa : http://www.descopera.ro

Oamenii de ştiinţă au descoperit primele stele care s-au format în Univers


Oamenii de ştiinţă de la MIT au reuşit să observe primele stele care s-au format în Univers.

In general, oamenii de ştiinţă acceptă ideea că, la câteva minute de la Big Bang, protonii şi neutronii s-au ciocnit şi au format o fuziune nucleară care a produs hidrogen şi heliu. Pe măsură ce Universul s-a răcit, la fel s-a întâmplat şi cu reacţiile chimice, motiv pentru care hidrogenul a ajuns să alcătuiască mare parte din vastul Univers. Elementele mai grele ( precum carbonul şi oxigenul ) nu şi-au făcut apariţia până nu a fost formată prima stea. 
Folosindu-se de cel mai distant quasar cunoscut, care se află la aproximativ 13 miliarde de ani lumină de Pământ, oamenii de ştiinţă au fost capabili să privească universul în tinereţea sa, atunci când avea abia 750 de milioane de ani. Mai mult, spectrul de lumină al quasarului nu conţine niciunul dintre aceste elemente grele care trebuie să se fi format abia după ce Universul s-a răcit. 
 
„Primele stele s-au format în diferite locaţii ale Universului...nu e ca şi cum s-au născut toate în acelaşi moment”, a explicat profesorul Rober Simcoe. 
 
Până acum, singurele obiecte observate înainte de acest quasar se aflau la mai puţin de 11 miliarde de ani distanţă şi erau destul de mature încât să conţină elemente grele. În prezent, oamenii de ştiinţă speră să analizeze alţi quasari formaţi în aceeaşi perioadă, pentru a putea confirma constatarea.

Sursa : http://www.descopera.ro

Un psiholog avertizează: copiii pot ajunge să aibă probleme psihice din cauza unor părinţii prea grijulii


Tot mai mulţi copii din clasa de mijloc dezvoltă probleme de sănătate mintală datorită faptului că sunt crescuţi aproape „în captivitate” de părinţi hiper-protectori.

Avertismentul vine din partea prof. Tanya Byron, specialist cu 23 de ani de experienţă în psihologie clinică. Ea a explicat că mulţi copii cresc într-o cultură tot mai „paranoică”, deoarece adulţii din familie, încercând excesiv să-i protejeze, până la urmă fac din ei nişte fiinţe neajutorate, incapabile de a face faţă dificultăţilor vieţii.
Prof. Byron afirmă că tratează, în prezent, un număr tot mai mare de copii care suferă de tulburări anxioase, lipsiţi de tărie emoţională şi obsedaţi de teama de eşec.
Aceşti copii supra-protejaţi ajung să clacheze chiar dacă sunt extrem de inteligenţi şi e foarte îngrijorător faptul că există o generaţie de copii şi tineri care sunt atât de lipsiţi de rezistenţă emoţională, a spus psihologul.
„Copiii sunt crescuţi în captivitate”, spune ea. „Când aţi văzut ultima dată un copil distrându-se singur pe-afară cu bicicleta? Copiii nu sunt încurajaţi adecvat, susţinuţi sau învăţaţi cum să evalueze riscurile, să şi le asume şi să le facă faţă şi cred că acest lucru are un efect catastrofal asupra dezvoltării lor. Asumarea de riscuri este privită ca un lucru foarte periculos şi care trebuie evitat cu orice preţ.”
Prof. Byron consideră că, de fapt, această cultură „anti-risc” dăunează copiilor. Ea a explicat că, în trecut, cei mai importanţi savanţi şi oameni de afaceri au reuşit tocmai pentru că „au scrântit-o” la un moment dat în viaţă şi au învăţat din greşeli.
În schimb, generaţiile actuale nu au aceeaşi tărie psihică, deoarece părinţii şi profesorii îi protejează permanent împotiva eşecului.
După părerea ei, a şti să rişti este important pentru dezvoltarea copilului, deoarece îl învaţă pe individ să accepte, să înţeleagă şi să îşi asume eşecul. 
„Ocaziile în care eşuezi sunt adesea experienţele cele mai intense din care poţi învăţa,” spune ea. ”Evident, nu spun că ar trebui pur şi simplu să-i lăsăm pe toţi copii să greşească şi să-i ducem, în schimb, să se dea cu skateboard-ul şi să urce pe munte, dar acest fenomen pune în discuţie sistemul de învăţământ şi modul în care ne educăm copiii.”

Sursa : http://www.descopera.ro

Teoriile privind sfarsitul lumii. Cum cred savantii ca vor fi ultimele clipe ale Universului

Teoriile privind sfarsitul lumii. Cum cred savantii ca vor fi ultimele clipe ale Universului


Dupa ce savantii s-au pus de acord privind nasterea Universului si Big Bang a devenit o teorie aproape unanim acceptata, dilema privind sfarsitul Universului era o urmare fireasca. In aceasta privinta insa, parerile specialistilor sunt mai impartite.
Una din primele teorii privind modul in care Universul va sfarsi a fost propus in anii 1920, de mai multi fizicieni, printre care si celebrul Albert Einstein.
Albert Einstein
S-a numit “Modelul Ciclic” si afirma ca Universul incepe cu un Big Bang, se extinde pana cand forta gravitationala preia controlul si atunci toata materia se prabuseste in ea insasi, intr-o“mare implozie (mare colaps)”, rezultand o alta singularitate similara unei gauri negre, care va duce la un alt Big Bang, iar acest ciclu se va repeta la infinit.
Teoria Marelui Colaps, ca final al Universului si nu neaparat ca parte a Modelului Ciclic, a fost mult timp sustinuta de unii fizicieni.
Ea se bazeaza pe faptul ca, in final, Universul va colapsa din cauza fortei gravitationale, care va opri expansiunea si va determina actiunea opusa, totul urmand sa se termine asa cum a inceput, cu o singularitate similara unei gauri negreu, de unde a pornit explozia initiala, Big Bang.
animatie, Marele Colaps al Universului
In cazul Modelului Ciclic, exista o serie infinta de cicluri Big Bang - Big Crunch, insa in ambele modele teoretice apare o problema: observatiile astronomice arata ca Universul continua sa accelereze, nu tinde sa se contacte.
Descoperirea recenta a “energiei intunecate”, in secolul XXI, a oferit informatii suplimentare, care par sa rezolve aceasta dilema a expansiunii si accelerarii continue a Universului. Tot ea a dat insa nastere unei noi teorii: Marea Ruptura.
Marea Ruptura este o teorie lansata pentru prima data in 2003 si afirma ca materia, de la galaxii la atomi, va fi in final “descompusa” complet, din cauza expansiunii continue.
animatie, Marea Ruptura a Universului
Ipoteza se bazeaza pe observatii astronomice recente, care au demonstrat ca Universul isi accelereaza expansiunea, nu o incetineste, asa cum ar fi fost iresc sa se intample in cazul Modelului Ciclic sau al Marii Implozii.
Explicatia actuala privind aceasta continua accelerare este existenta “energiei intunecate”, aceasta opunandu-se fortei gravitationale, care in mod normal ar fi trebuit sa opreasca la un moment dat expansiunea si sa duca la colaps.
Marele Inghet este o alta teorie privind sfarsitul Universului. Potrivit acesteia, la un moment dat, Universul isi va consuma intreaga energie termodinamica si totul “va ingheta”, la fel cum o masina care merge un timp indelungat ramane pana la urma fara combustibil si se opreste.
Ideea a fost sustinuta prima data in anul 1851, de catre William Thomson, Lord Kelvin, si invoca o aplicatie a primelor doua legi ale termodinamicii.
Lord Kelvin, William Thomson
Caldura este generata de miscare, aceasta de energie si in final energia se va diminua si va disparea complet, in mod firesc. La momenttul respectiv insa, Thomson a precizat ca ipoteza lui se aplica in cazul “unui Univers finit, cu o materie limitata, supusa legilor existente ale fizicii”.
Savantul a declarat ca “este imposibil ca concepem o limita a materiei din Univers si mai curand trebuie sa avem in vedere un progres continuu, un spatiu fara sfarsit si o actiune care transforma energie potentiala in miscare si miscarea in caldura.”
Poate ca moderna ipoteza a Marii Rupturi i s-ar fi parut interesanta Lordului Kelvin, avand in vedere aceste afirmatii ale sale.
Cat timp savantii nu stiu inca exact ce sunt si cum anume functioneaza doua mari enigme ale Universului - "energia intunecata" si "materia intunecata", este lesne de banuit ca in curand vor aprea noi teorii privind sfarsitul Universului, care sa tina pasul cu ultimele descoperiri si cercetari in domeniu.

Sursa : http://www.yoda.ro

Top cele mai bune oferte de sărbători – telefoane, tablete şi alte gadgeturi


Decembrie este luna în care goana după cadouri ţine capul de afiş. Fie că mergem să colindăm prin magazine, fie că răsfoim Internetul, ofertele sunt care mai de care mai interesante. Dar tocmai pentru că tentaţiile ne împresoară, de cele mai multe ori, alegerea unui produs ne ocupă timp preţios.
Pentru a vă uşura „munca” alegerii unui cadou, v-am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai buneoferte de sărbători. Am încercat să acoperim o gamă variată de produse, de la mult râvnitele smartphone-uri şi tablete, televizoare şi sisteme Home Cinema, până la gadgeturi mai ieftine dar care fără îndoială vor fi apreciate de cei dragi vouă.
Turul magazinelor online ne-a scos în drum următoarele jucărioare la ofertă:
Consolă Microsoft Xbox 360 + joc Forza Horizon (1249 Lei)
Vrei o consolă apreciată în întreaga lume şi un joc care să îţi taie răsuflarea? Xbox 360, alături de aclamatul simulator auto Forza Horizon, reprezintă combinaţia letală.
Consola este în versiunea cu HDD de 250 GB, are Wi-Fi integrat şi vine la pachet cu un controller wireless negru. Pentru o experienţă completă alături de întreaga familie, poţi conecta până la patru controllere. În plus, poţi opta şi pentru accesoriul Kinect care îţi oferă control gestual asupra interfeţei şi în cadrul jocurilor compatibile Kinect.

Aparat mirrorless Samsung NX1000 + tabletă Samsung Galaxy Tab 2 (2399 Lei)
Aparat foto de ultimă generaţie şi tabletă performantă la doar 2399 Lei pare o utopie, dar iată că se poate.
Detaliile tehnice sunt impresionante în ceea ce priveşte camera foto: senzor APS-C de 20.3 MP, captură în rafală cu 8 cadre pe secundă, ISO maxim 12.800, înregistrare video Full HD şi conectivitate Wi-Fi.
Cât despre tabletă, Samsung Galaxy Tab 2 aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind recunoscută la nivel global. Precizăm totuşi că este vorba de modelul de 7 inch (P3110) cu 8 GB memorie internă şi conectivitate Wi-Fi (nu are şi 3G).
Tableta rulează Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi are în spate un „motor” dual core la 1 GHz.

Ebook Reader Prestigio (239 Lei)
Un cadou care nu te stoarce de bani, dar care fără îndoială îţi va deschide apetitul pentru citit cărţi. Ebook Reader-ul Prestigio (model PER3474B) are ecran capacitiv de 7 inch cu 800 x 480 pixeli rezoluţie şi suportă numeroase formate text (TXT, PDF, RTF, FB2, MOBI, LRC), dar şi formate foto, audio şi video. Aşadar, pe lângă lecturare, poţi asculta şi muzică sau viziona filmuleţe.

Mouse Microsoft Bluetrack Mobile 3500 (99 Lei)
Un mouse wireless cochet, însă totodată şi performant datorită tehnologiei Bluetrack. Aceasta combină puterea optică cu precizia laser pentru o poziţionare remarcabilă practic pe orice suprafaţă. Designul ambidextru permite utilizarea lui la fel de bine şi de către cei care folosesc cu precădere mâna stângă.
Autonomia este şi ea remarcabilă: până la opt luni de utilizare fără a fi necesară înlocuirea bateriilor.

Smartphone Samsung Galaxy Ace (699 Lei)
Samsung Galaxy Ace este un dispozitiv inteligent care îţi oferă accesul neîngrădid la colosalul magazin de aplicaţii Google Play Store. Puterea de procesare nu este grozavă (CPU single core, 800 Mhz), dar suficientă pentru utilizatorii care nu au pretenţia să ruleze aplicaţii cu viteza luminii. Ţinând cont de preţ, acest smartphone reprezintă o alegere echilibrată.

LED TV 3D Samsung, Full HD, 81 cm (1699 Lei)
Rezoluţie Full HD, iluminare LED, suport pentru vizionarea filmelor 3D şi o tehnologie Clear Motion Rate 200 Hz care garantează fluenţa celor mai dinamice secvenţe cinematice. Ce îţi poţi dori mai mult decât atât? Acest televizor Samsung (model 32EH6030) le are pe toate, iar preţul este şi el extrem de tentant. Pachetul include şi două perechi de ochelari 3D.

Sistem Home Cinema Sony, DVD + boxe 5.1 (499 Lei)
Lângă un televizor subţire merge şi un sistem Home Cinema care să umple camera cu un sunet clar şi plăcut. Soluţia propusă de Sony include un DVD Player şi un set de boxe 5.1 cu o putere totală de 300 de Waţi! Boxele pot fi montate şi pe perete. Graţie compatibilităţii cu Dolby Digital şi Dolby Prologic, veţi beneficia de sunet de film autentic.

Tabletă iPad gen.3, 16 GB, Wi-Fi (1869 Lei)
Ultima noastră recomandare este o tabletă Apple iPad din generaţia a III-a. La câtă cerneală a curs în jurul acestui produs, chiar nu mai avem nimic de adăugat, decât faptul că preţul de 1869 Lei este unul promoţional. În mod normal, tableta se comercializează în România la sume ce pleacă de la 2200 de Lei.

Sperăm să găsiţi utile aceste recomandări, iar dacă vă încântă ideea de a face o achiziţie din lista propusă de noi, ţineţi cont că sunt oferte limitate care s-ar putea să expire până de Crăciun. Este evident că în preajma acestei sărbători comercianţii vor ieşi la înaintare cu alte oferte, rămâne de văzut cât de atractive se vor dovedi. Spor la cumpărături!

Sursa : http://www.go4it.ro

Se implinesc 40 de ani de la ultimul om pe luna [VIDEO]


Ultimul om pe luna a aterizat pe 12 decembrie si a decolat in 1972 pe 8 decembrie de laKennedy Space Center cu racheta Saturn V.
apollo 17 aniversare 40 de ani
Se implinesc 40 de ani de la ultima misiune Apollo. Cu numele de Apollo 17, misiunea respectiva formata din comandantul Eugene Cernan, Ronald Evans si Harrison Schmitt a parasit atmosfera planetei noastrepe 8 decembrie 1972 la ora 12:33 AM. Respectiva lansare, urmarita de peste 500.000 de spectatori, a fost speciala si prin prisma faptului ca fost prima lansare desfasurata pe timp de noapte.
Pe parcursul misiunii Cernan si Schmitt au mers pe luna in total timp de peste 21 de ore in 3 sesiuni diferite, multe dintre ele fiind filmate. In timp ce era pe luna, intr-unul dintre dialogurile purtate cu centrul de comanda al misiuni de pe pamant, comandantul misiunii preconiza atunci ca alti oameni vor ajunge pe luna ,,peste nu foarte mult timp, in viitor”. Realitatea ce a urmat a fost cu totul alta, si nimeni nu a mai ajuns de atunci pe luna.

Sursa : http://playtech.ro/

Twitter, cel mai folosit mijloc de comunicare in cazul seismului din Japonia

Twitter, cel mai folosit mijloc de comunicare in cazul seismului din Japonia


Autoritatile si presa au folosit reteaua de socializare Twitter pentru alertarea populatiei
Biroul premierului, presa si diverse institutii japoneze au lansat, vineri, numeroase mesaje pe Twitter si pe alte site-uri de Internet pentru a alerta cetatenii in urma producerii unui cutremur violent pe coasta de nord-est a Japoniei, relateaza AFP.
"Un seism s-a produs in golful Sanriku, dar, pâna in prezent, nicio anomalie nu s-a constatat la echipamentele de la diferite centrale nucleare", a anuntat Guvernul pe Twitter.
Agentia de Meteorologie a folosit, de asemenea, reteaua de socializare Twitter in plus fata de site-ul sau de Internet, unde date exacte privind cutremurul cu magnitudinea de 7,3, survenit la ora locala 17.18 (10.18, ora României), au aparut foarte rapid, datorita unui mijloc de transmitere a informatiilor care si-a dovedit utilitatea.
Posturi de radio si de televiziune, incepând cu postul public NHK, si-au intrerupt imediat programele si au transmis o editie speciala de informare.
Astfel, ele au reactionat imediat la o avertizare timpurie emisa catre institutii, intreprinderi si particulari de Agentia de Meteorologie, care dispune de un sistem de depistare precoce a cutremurelor inainte ca acestea sa fie resimtite.
Si publicatiile din presa scrisa au postat informatii pe Twitter, facând trimitere de acolo catre site-urile lor de Internet pentru a oferi mai multe detalii despre evenimentul in curs.
Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO) a dat asigurari prin intermediul retelei de socializare Twitter si site-ului sau de Internet ca masuratorile de la diferite reactoare ale centralei de la Fukushima nu constatau nimic anormal si ca nu a fost inregistrat niciun ranit.
La o ora si jumatate dupa producerea cutremurului, alerta de tsunami era mentinuta in continuare si presa relata informatii provenind din diverse regiuni de pe coasta de nord-est a Japoniei, deja devastata de un cutremur si un tsunami urias la 11 martie 2011, potrivit agentiei de presa Mediafax.

Sursa : http://www.yoda.ro