Carcasa Iron Man Mark VII este una dintre cele mai aratoase protectii pentru iPhone 5 din cate am vazut pana acum.
In caz ca nu stiati filmul Iron Man 3 urmeaza sa ajunga in cinematografe in viitorul apropiat, iar aceasta carcasa nu ar trebui sa lipseasca din colectia vreunui fan inrait al seriei. Practic carcasa reuseste sa imite destul de bine costumul lui Tony Stark inclusiv LED-ul puternic din pieptul super eroului. Accesoriul Iron Man Mark VII reuseste sa apere lateralele telefonului si spatele acestuia, dar in acelasi timp contribuie decisiv la grosimea si greutatea smartphone-ului.
Asa zisa armura care imbraca iPhone 5-ul are un design usor metalic si permite accesul la camera foto prin rabatarea umarului stang Carcasa costa destul de mult pentru ceea ce ofera, dar cand e vorba de pasiune cine se mai uita la aproximativ 50 de dolari. Doritorii isi pot precomanda propria armura Iron Man Mark VII de aici. Tot ce ne mai ramane de facut este sa invatam iPhone-ul sa zboare fara sa se faca bucati
Îngrijitorii de la o grădină zoologică din California au pus la dispoziţia pinguinilor un iPad. Ca urmare a acestui fapt, acum, Jeremy şi Newson, de la Aquarium of the Pacific din Long Beach se distrează cu un joc conceput iniţial pentru pisici.
Iniţial, îngrijitorii au fost uimiţi când i-au văzut pe cei doi pinguini atingând uşor cu ciocul tableta pentru a prinde şoarecele de pe ecran.
Ideea i-a aparţinut voluntarului Hugo Ryono după o discuţie cu îngrijitorii referitoare la aplicaţia pentru iPad „Game for Cats” şi la posibilitatea ca aceasta să vină în ajutorul pinguinilor.
„La fel ca pisicile, pinguinii sunt foarte curioşi iar gândul că aceşti pinguini ar urmări un şoarece virtual pe un ecran era prea atrăgător. Jeremy a fost cel care a încercat primul tableta, dar Newson a înţeles mai repede cum trebuie să se joace. Urmărind şoarecele pe ecran a încercat de multe ori să îl prindă cu ciocul. Lui îi place mai ales sunetul pe care îl face şoarecele atunci când este atins”, a explicat Hugo Ryono.
Producatorul de telefoane mobile de lux Vertu a lansat si pe piata romaneasca modelul Vertu TI, care poate fi cumparat cu 7.900 de euro.
Noul terminal are o carcasa de titan polisat si un display multitouch de 3,7 inch cu rezolutie 480x800 pixeli, protejat de un ecran de cristal de safir.
De asemenea, Vertu TI este dotat cu o camera foto de 8MP capabila de filmare full HD si cu o alta frontala de 1,3 MP, dedicata apelurilor video.
Telefonul are doua difuzoare stereo, iar partea audio este realizata in colaborare cu Bang&Olufsen.
Noul smartphone Vertu are un procesor dual-core la 1,7 GHz, memorie interna de 1 GB si 64GB spatiu intern de stocare.
Fiecare terminal este asamblat manual in Anglia, la sediul Vertu din Hampshire.
Vertu TI este primul smartphone lansat de Vertu dupa preluarea companiei de catre fondul de investitii EQT de la Nokia.
Personal nu consider foarte relevante aceste comparaţii, însă cineva urma să le facă mai devreme sau mai târziu.Samsung Galaxy S 4 şi iPhone 5 sunt două smartphone-uri foarte diferite şi în ciuda faptului c-ar trebui să ofere cea mai bună experienţă mobilă la ora actuală, ele nu sunt perfecte pentru orice utilizator. Apple încearcă pe de-o parte să impresioneze cu un pachet ergonomic, bine construit şi bine optimizat, ajutat de un magazin de aplicaţii foarte mare. Samsung vrea să se impună prin dimensiuni şi hardware extrem de performant, oferind un ecran extrem de generos, dar foarte greu de folosit cu o singură mână.
Înainte de-a rula orice fel de test, trebuie să ne gândim ce comparăm aici. iPhone 5 a fost lansatcu mai bine de o jumătate de an în urmă şi include un chipset foarte bun, ce rulează un sistem de operare extrem de bine optimizat. Samsung Galaxy S 4 este cel mai performant smartphone disponibil la ora actuală şi va intra pe piaţă cu configuraţii diferite. Pentru o comparaţie corectă, cele două terminale trebuie să ruleze acelaşi test şi aceasta este o problemă
Rezultatul Geekbench 2
Geekbench 2 este unul dintre foarte puţinele teste ce pot fi rulate atât de Android, cât şi de iOS.Versiunea de Samsung Galaxy S 4 folosită a fost cea cu chipset Qualcomm. El integrează un procesor quad core cu frecvenţa de 1,9 GHz. În Geekbench 2, iPhone 5 a obţinut aproape 1600 de puncte. Samsung Galaxy S 4 a obţinut un scor de aproape două ori mai mare. Punctajul său a fost de 3163.
Ce ne spune acest rezultat? Mai puţin decât am crede. Ştiam deja că Samsung Galaxy S 4 este un smartphone extrem de performant. Ştiam că iPhone 5 nu poate sta alături de el într-o aplicaţie care nu a trecut prin mâna programatorilor de la Apple. Chiar dacă chipset-ul dezvoltat de Apple este foarte bun, el nu poate sta alături de un quad core cu o frecvenţă atât de înaltă. Testul ar fi fost ceva mai relevant dacă includea un smartphone Apple lansat anul acesta. Dacă în această vară vom vedea noul iPhone 6, atunci o comparaţie între el şi Galaxy S 4 ar fi mult mai utilă pentru public.
Google Babble ar putea fi solutia pe care a gandit-o gigantul din Mountain View pentru a pune sub aceeasi umbrela toate serviciile sale de VoIP, IM si videconferinta.
Google Talk, Google Talk for G+, Voice, Hangout, Messenger sau Chat for Drive sunt doar cateva dintre serviciile anuntate de Google de alungul anilor pentru conversatii online. Acestea nu sunt foarte populare si, multe dintre ele, nici foarte reusite, dar Google a decis sa faca ceva cu toate aceste servicii. Compania americana va agrega toate aceste functii sub un singur serviciu cross-platform intitulat Google Babble.
Avand in vedere ca nu prea puteau conversa utilizatorii de Google Talk cu utilizatorii de Messenger sau Chat for Drive, Google lucreaza la Babble pentru o solutie de mijloc. Creat din start cu ganduri de suprematie cross-platform, Babble ar trebui sa fie disponibil din start atat pe Android cat si pe iOS sau BlackBerry. Daca aplicatia va fi realizata cu cap si cu un accent pe performanta, nu exista nici un motiv pentru care BlackBerry cu al sau Messenger si Apple cu ale sale FaceTime si iMessage sa nu-si faca griji.
Aflat momentan in stadiu de proiect, Babble ar trebui sa permita realizarea de videoconferinte, de genul Hangout, cu oricine din lista de contacte. Vor exista si optiuni limitate de transfer de fisiere, pentru fotografii si filme. Pentru un sentiment de uniformitate, aceeasi fereastra de chat va fi prezenta pentru toate produsele Google.
Desi surse apropiate de proiect nu pot confirma o data de lansare, evenimentul Google I/O de anul acesta este cel mai probabil raspunsul la aceasta intrebare.
Experimente recente au aratat ca viata in spatiu nu este atat de excitanta precum in filmele SF. Lipsa gravitatiei poate duce chiar si la boli ale creierului, cancer.
Turistii care abia asteapta sa ajunga in spatiu ar trebui sa stie ca printre activitatile pe care n-ar trebui sa le faca in spatiu se afla si sexul. Noi experimente realizate pe plante arata ca lipsa gravitatiei dauneaza celulelor si poate duce la boli cauzatoare de moarte.
"Rezultatele noastre arata ca viata in imponderabilitate este destul de periculoasa pentru sanatate, schimbarile bruste cauzand dereglari care pot duce la probleme grave de sanatate si chiar moarte", este rezultatul dat publicitatii de echipa de cercetatori de la Universitatea din Montreal.
Chiar daca omul a ajuns pentru prima oara in spatiu in urma cu mai bine de jumatate de secol, nu se stie daca pana acum au avut loc relatii sexuale, primul echipaj mixt fiind format in 1983. NASA nu interzice sexul in spatiu dar sfatuieste astronautii sa dezvolte "relatii bazate pe incredere".
Realitatea augmentată a demarat ca o jucărie software interesantă, însă tot mai multe companii importante caută tehnologii inovatoare prin care aceasta să ofere utilizatorilor de terminale mobile servicii cu adevărat utile, nu doar simpla orientare într-un spaţiu citadin. După ce Nokia a inclus City Lens în lista sa de aplicaţii importante pentru terminalele sale Windows Phone, Apple a obţinut un brevet pentru o tehnologie de realitate augmentată care va oferi utilizatorilor opţiuni de marcare şi partajare a informaţiilor.
Conform brevetului, tehnologia Apple permite etichetarea obiectelor din lumea reală care apar într-un flux video generat de o cameră foto, acestea urmând să fie afişate ori de câte ori sistemul va recunoaşte ulterior aceste obiecte. Sistemele contemporane folosesc o apropiere similară, însă tehnologia brevetată de Apple nu are aplicaţii doar în cartografie, brevetul descriind, spre exemplu, posibilitatea vizionării marcajelor ataşate diferitelor zone ale unui cablaj electronic.
O componentă importantă a sistemului pare a fi colaborarea şi partajarea de date. Toate aceste marcaje vor putea fi adăugate, îmbogăţite şi corectate, existând şi posibilitatea de partajare şi sincronizare între terminale. Astfel, mediul înconjurător va putea fi vizualizat atât într-o vedere unică suprapusă cât şi într-un mod dual, care va lăsa liber fluxul video şi va afişa informaţiile suplimentare într-o zonă separată a ecranului, iar utilizatorul va putea exporta un traseu citadin către alt utilizator, care-l va folosi apoi pentru orientare.
Nu demult am auzit despre o idee oarecum similară de marcare a lumii care ne înconjoară, creatorul Wolfram Alpha vorbind despre integrarea unor viitoare îmbunătăţiri ale celebrului serviciu pentru a permite aplicaţiilor de realitate augmentată să analizeze mediul înconjurător şi, în funcţie de datele disponibile, să afişeze informaţii suplimentare ajutătoare. Faţă de ideea lui Stephen Wolfram, care foloseşte date publice general valabile, sistemul Apple pare a se adresa mai degrabă utilizărilor particulare în situaţii particulare, însă ambele promit schimbări interesante pentru modul în care este implementat conceptul de realitate augmentată.
+ 3G, Bluetooth si GPS integrate + Suport pentru initierea si primirea SMS-urilor + Posibilitatea ascunderii butoanelor din meniu + Display IPS Full HD la 1920x1200 pixeli + Design compact, grosime de 8,8mm + Calitatea materialelor folosite si a asamblarii + Calitatea sunetului in difuzoarele stereo + Raportul calitate/pret
Contra
- Android Ice Cream Sandwich 4.0.4 - Absenta meniului - Calitatea precara a camerelor foto/video - Suport redus pentru MKV-uri - Sunetul in casti - Absenta modului de apelare - Absenta castilor din pachet
Huawei este un brand chinezesc care creste pe zi ce trece, inclusiv pe piata din Romania, in principal datorita produselor competitive, comercializate la preturi accesibile.
Chinezii au inceput cu dispozitive low si mid range si prin multa munca si dupa nenumarate lansari au reusit sa cucereasca utilizatori din ce in ce mai pretentiosi. Asa se justifica mega-conferinta sustinuta cu ocazia MWC 2013, precum si smartphone-urile si tabletele de ultima generatie care pot fi gasite si la noi pe piata.
Intr-o piata inundata de tablete de toate marimile, performantele si implicit preturile, devine din ce in ce mai greu sa gasesti o varianta ideala. Asa ca utilizatorul roman se vede nevoit fie sa faca compromisuri si sa aleaga o tableta ieftina, fie sa investeasca intr-una ceva mai scumpa, riscand sa fie dezamagit ceva mai usor.
Din categoria dispozitivelor cu aspiratii premium, face parte si noua tableta Huawei MediaPad 10 FHD care a poposit si la noi in redactie pe parcursul ultimelor doua saptamani. In timpul testarii am incercat sa stabilim in ce masura reuseste tableta Huawei sa se ridice la pretentiile impuse prin categoria de pret din care face parte (1800 de lei).
Design si calitatea materialelor/asamblarii
Asa cum ne-am obisnuit deja, tabletele indiferent de producator nu ies foarte clar in evidenta din punct de vedere al design-ului, ci mai degraba prin materialele folosite si eventual calitatea asamblarii. Acelasi lucru il intalnim si la Mediapad 10 FHD care are un desing simplu si curat, nu iese prea mult din tipare, dar care a reusit sa ne impresioneze prin calitatea materialelor folosite. Avem de-a face cu o tableta de 10,1 inci cu forme rotunjite, confectionata in mare parte din aluminiu.
Singura zona din plastic este partea superioara de pe spatele tabletei, unde probabil ca au fost pozitionate antele (avand in vedere ca tot aici se regasesc si fantele pentru SIM si microSD). Tableta se simte foarte bine in mana si se poate observa usor ca te joci cu o tableta serioasa care nu scartaie din toate partile si care are o carcasa finisata pana la cel mai mic detaliu.
Butoanele fizice sunt doua la numar: blocare/deblocare si unul dublu pentru volum. Nu am inteles pozitionarea pe laterala stanga a mufei audio si nici alegerea unei mufe proprietare pentru conectarea sau incarcarea tabletei. Din punct de vedere al dimensiunilor, MediaPad 10 FHD se incadreaza in trend si la ai sai 10,1 inci masoara 257,4 x 175,9 x 8,8 mm si are o greutate de aproximativ 580 g. Poate parea usor grea, dar avand in vedere bateria de 6600 mAh si grosimea de doar 8,8 mm, chinezii au reusit sa inghesuie destul de multe in corpul zvelt din aluminiu.
Telefonie si Mesaje
Huawei MediaPad 10 FHD ofera suport pentru cartela SIM, dar din pacate aceasta nu poate fi folosita pentru initierea si primirea apelurilor de voce. In schimb puteti utiliza conexiunea de date 3G sau mesajele text. Modelul testat de noi functioneaza in retelele 2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 cat si 3G: HSDPA, dar exista si modele 4G LTE care ofera o viteza mai mare de navigare daca dispuneti de un abonament 4G.
Tastatura mi-a placut probabil si datorita diagonalei generoase pentru ca avem suficient spatiu atat pentru fiecare tasta cat si intre ele in asa fel incat tastarea incorecta se manifesta destul de rar.
Display si camera
De departe cel mai interesant aspect al tabletei Huawei este display-ul capacitiv multitouch IPS de 10,1 inci cu o rezolutie de 1920 x 1200 pixeli (224 ppi). Indiferent ce am rulat pe tableta ecranul s-a comportat exemplar atat din punct de vedere a senzitivitatii cat mai ales a calitatii imaginilor afisate.
Chiar daca nu mai este demult cea mai mare rezolutie intalnita pe tablete, acest Full HD reprezinta un upgrade veritabil, mai ales daca veniti din zona tabletelor mici cu rezolutie WVGA (480×800 pixeli) sau chiar WSVGA (1024×600 pixeli). Mai mult decat atat culorile sunt calde si naturale, contrastul peste medie si unghiurile de vizibilitate impresionante. Luminozitatea lasa putin de dorit mai ales in utilizarea sub lumina directa a soarelui, dar de cele mai multe ori senzorul de lumina isi face bine treaba.
Camera foto vine si ea sa impresioneze, cel putin la nivel de specificatii, printr-un senzor de 8 megapixeli, autofocus si flash LED dual. Interfata este una complexa si ofera acces cam la tot ce ti-ai putea dori de la o camera compacta: ISO, White balance, HDR, detectia fetei, eliminarea efectului de ochi rosii plus o gramada de efecte de culoare si perspectiva.
Fotografiile pot fi realizate la o rezolutie maxima de 3264 x 1840, iar clipurile sunt Full HD 1080p la 30 fps. Chiar daca vorbim de o camera ceva mai potenta decat media regasita pe alte tablete, trebuie mentionat ca aceasta nu se descurca extraordinar, mai ales daca nu beneficiem de o lumina naturala suficient de puternica. Mai jos aveti cateva imagini si un videoclip, toate capturate cu MediPad 10 FHD.
1 / 6
SLIDESHOW:
FULLSCREEN:
Multimedia
Analizand specificatiile veti ajunge ca si mine, la concluzia ca tableta de fata are suficienta putere incat sa se preteze pentru orice sarcina multimedia indiferent cat de complexa ar fi. Vorbim de un procesor quad-core Cortex A9 la 1,4GHz, 2GB RAM, 16GB memorie interna si suport pentru carduri microSD de pana la 32GB.
La capitolul video-player MediaPad 10 FHD se descurca destul de bine, reusind sa sincronizeze subtitrarile si sa ruleze atat AVI-uri cat si MKV-uri. Cei drept unele fisiere ridica ceva probleme in recunoasterea sunetului, dar se rezolva prin descarcarea unui player ceva mai cunoscut din Google Play. Mi-a placut ca tableta te lasa sa incarci ce subtitrare vrei la un anumit fisier video, dar din pacate nu reuseste sa recunoasca diacriticele.
Pe partea audio, Google Music este la locul sau si isi face treaba asa cum ne-a obisnuit: simplu si la obiect, dar este ajutat putin si de un player specific Huawei, denumit sugestiv Music+. Am apreciat cele doua difuzoare stereo de pe spatele tabletei care se aud bine si puternic si care imbogatesc experienta multimedia a utilizatorului. In casti tableta s-a descurcat acceptabil fara sa exceleze in fidelitatea sunetului ci mai degraba in volum.
Meniuri, conectivitate, memorie si baterie
MediaPad 10 FHD ruleaza Android 4.0.4, o versiune simpla, dar care a fost usor customizata de catre producatorul chinez. De departe cea mai importanta modificare ar fi absenta meniului, practic tot ce este deja instalat sau urmeaza sa fie pus pe tableta, ajunge pe ecranele de start. O practica destul de ciudata si nu foarte la indemana atunci cand ajungem sa avem destul de multe aplicatii instalate. Dupa o perioada te obisnuiesti si ajungi sa grupezi aplicatiile in fisiere in asa fel incat sa le poti gasi ceva mai rapid.
Cat despre conectiviate avem la dispozitie: Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi Direct, modul 3G, mufa proprietara pentru incarcare si conectare la PC, bluetooth 3.0, GPS cu suport A-GPS si mufa jack standard. Nu inteleg de ce a fost preferata mufa proprietara in detrimentul micro USB-ului. O explicatie plauzibila ar fi faptul ca judecand dupa design, tableta este compatibila cu un soi de docking station, probabil cu tastatura care mai mult ca sigur foloseste mufa proprietara.
Memoria interna este de 16GB dintre care utilizatorii au acces la 12,99GB pentru fisierele personale, aplicatii sau multimedia. Cei care vor avea nevoie de mai mult spatiu de stocare, Huawei MediaPad 10 FHD ofera suport pentru cardurile microSD de pana la 32GB.
Bateria impresioneaza prin cei 6600 mAh care nu pot sa imi dau seama cum au fost inghesuiti in corpul tabletei de doar 8,8 mm grosime. Cat despre autonomie, tableta se descurca destul de bine in conditii de utilizare normala. Nu trebuie sa va asteptati la valori astronomice intre doua incarcari, dar eu am reusit sa folosesc MediaPad-ul cu succes pe parcursul unei zile intregi. Marele dezavantaj, daca uitati cablul sau incarcatorul acasa aveti slabe sanse sa gasiti o sursa de energie care sa aiba un conector compatibil…
Navigare WEB si Navigatia GPS
Tot ce inseamna pagina de internet se incarca destul de rapid pe ecranul Full HD al tabletei, iar navigarea se desfasoara fluent indiferent de numarul de tab-uri deschise sau de complexitatea paginilor accesate. Browser-ul instalat nu este neaparat cea mai buna varianta posibila, dar veti gasi destule solutii compatibile in Google Play.
Cat despre GPS acesta isi face treaba dar cel mai bine se descurca atunci cand este „stimulat” de catre o conexiune de date activa sau macar de o retea Wi-Fi, care ajuta tableta sa isi imbunatateasca considerabil timpul de reactie. Google Maps este si el prezent si gratuit asa ca daca aveti la dispozitie un abonament de date veti gasi intotdeauna cel mai scurt drum catre destinatie.
Aplicaţii si Performanta
Tableta Huawei vine cu strictul necesar preinstalat dar oricum orice utilizator experimentat isi va personaliza device-ul cu aplicatiile preferate regasite in Google Play. Nu am identificat probleme prea mari de compatibilitate cu exceptia catorva jocuri care nu au recunoscut device-ul folosit.
La capitolul performanta inregistrata in benchmark-uri MediaPad 10 FHD se descurca binisor.
1 / 4
SLIDESHOW:
FULLSCREEN:
Concluzii
Frumoasa, subtire, dotata si nu foarte scumpa…De unde pot sa o cumpar? Tableta Huawei MediaPad 10 FHD este un dispozitiv echilibrat care mi-a lasat o impresie placuta. Unul dintre gadget-urile de care te desparti mai greu dupa ce ai intors-o pe toate partile timp de doua saptamani.
Momentan tableta o puteti gasi la QuickMobile pentru aproximativ 1800 de lei in varianta 4G (LTE Cat4 download 150 Mbps / upload 50 Mbps) si 8GB memorie interna. Nu stiu in ce masura va reusi MediaPad 10 FHD sa devina un hit de vanzari la pretul asta, dar avand in vedere dotarile hardware eu zic ca avem de-a face cu una dintre cele mai tentante oferte de pe piata.
Probabil ca multi dintre utilizatori se vor orienta catre producatori ceva mai renumiti la noi pe piata. Daca totusi veti avea ocazia sa vedeti o astfel de tableta la lucru, sigur veti ajunge la concluzia ca tableta Huawei are un potential urias. Mai mult decat atat eu cred ca producatorul chinez va avea un cuvant important de spus nu numai pe piata smartphone-urilor cat si pe cea a tabletelor in urmatorii 2-3 ani.
Microsoft a facut o teaba foarte buna in a-si actualiza cu succes sistemele de operare mai vechi sau mai noi cu ale sale Service Pack-uri, insa daca pana in prezent va fereati de ele, in curand nu veti mai avea cum.
Cei mai multi utilizatori ai unui sistem de operare Microsoft folosesc Windows 7. Din pacate , nu acelasi procent de utilizatori a facut trecerea la Service Pack 1 pentru respectivul Windows, al carui scop este de a introduce cele mai noi functii, sau de a-l face cat se poate de sprinten.
Microsoft si-a dorit din totdeauna ca utilizatorii produselor sale software sa nu ezite cand este vorba de adoptia noilor update-uri. Din aceasta categorie face parte si SP1 pentru Windows 7. Din pacate, gigantul din Redmond pare sa fi trecut la o adoptie fortata.
Incepand de astazi, pe etape, toti utilizatorii de Windows 7 se vor trezi cu un service pack 1 descarcat si instalat. Aceasta metoda este un pas complet diferit fata de practicile de pana acum. In primul rand, nu mai este necesar acordul utilizatorilor la instalare, totul fiind facut in background. Dupa vreo doua sau trei restaturi, va veti transforma in mandru utilizator de Win 7 cu SP1. Propagarea importantului update este atat de importanta pentru compania americana incat, incepand cu 9 aprilie, anul acesta, Microsoft va incheia suportul pentru versiunea originala de Windows.
Desi nu exista nici o particularitate negativa a primului Service Pack pentru Windows 7, e interesant sa vezi o schimbare de directie pentru modul in care Microsoft promoveaza noile versiuni. In conditiile in care doar administratorilor unei retele bazate pe sisteme cu Windows 7 le va fi usor sa mai amane un pic instalarea actualizarilor, utilizatorii de rand nu vor avea de ales.
După lansarea vârfului de gamă Xperia Z, Sony a început să anunţe produsele care vor completa gama sa de telefoane înprima jumătate a acestui an. Cel mai mic membru al noii familii Sony este acum Xperia L, un terminal mid-range care preia o parte din elementele de design folosite de Sony de-a lungul ultimului an.
Xperia L oferă un ecran cu o diagonală de 4,3” şi rezoluţie de 854 x 480 pixeli. Platforma hardware aleasă de Sony este un procesor Qualcomm MSM8230, o apariţie recentă în cadrul familiei Snapdragon Plus care oferă un procesor dual-core Krait tactat la 1 GHz şi un procesor grafic Adreno 305. Terminalul oferă o stocare internă cu o capacitate de 8 GB, slot MicroSD, conectivitate 2G/3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC şi o baterie cu o capacitate de 1700 mAh.
Din puncte de vedere al designului, se remarcă spatele curbat pe care l-am văzut recent la Xperia T sauXperia J, micul buton lateral Power/Lock folosit la Xperia Z dar şi reapariţia barei luminoase inferioare, care a fost una din trăsăturile particulare a liniei NXT de anul trecut.
Xperia L va oferi o cameră foto cu senzor Exmor RS de 8 MP, captură foto şi video HDR şi înregistrare video 720p, existând şi un partener frontal cu rezoluţie VGA. Urmând sa ruleze Android 4.1 şi să fie disponibil în versiuni cu carcasă albă, roşie sau neagră, Sony Xperia L va ajunge pe piaţă în cursul trimestrului doi al acestui an, preţul fiind însă necunoscut.