marți, 19 martie 2013

Ce face un pinguin cu o tabletă? (VIDEO)


Îngrijitorii de la o grădină zoologică din California au pus la dispoziţia pinguinilor un iPad. Ca urmare a acestui fapt, acum, Jeremy şi Newson, de la Aquarium of the Pacific din Long Beach se distrează cu un joc conceput iniţial pentru pisici.

Iniţial, îngrijitorii au fost uimiţi când i-au văzut pe cei doi pinguini atingând uşor cu ciocul tableta pentru a prinde şoarecele de pe ecran. 
Ideea i-a aparţinut voluntarului Hugo Ryono după o discuţie cu îngrijitorii referitoare la aplicaţia pentru iPad „Game for Cats” şi la posibilitatea ca aceasta să vină în ajutorul pinguinilor. 
„La fel ca pisicile, pinguinii sunt foarte curioşi iar gândul că aceşti pinguini ar urmări un şoarece virtual pe un ecran era prea atrăgător. Jeremy a fost cel care a încercat primul tableta, dar Newson a înţeles mai repede cum trebuie să se joace. Urmărind şoarecele pe ecran a încercat de multe ori să îl prindă cu ciocul. Lui îi place mai ales sunetul pe care îl face şoarecele atunci când este atins”, a explicat Hugo Ryono. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu