marți, 13 noiembrie 2012

Scurt si la obiect: tableta Surface nu e un succes [Update]


Inainte chiar de scandalul izbucnit pe forumurile companiei Microsoft referitor la probleme de fabricatie, alte probleme legate de Surface au cauzat vanzari slabe ale noii tablete.
Desi a preferat sa evite cifrele referitoare la vanzarile Surface atunci cand a anuntat vanzarile Windows 8 din primele zile de la lansare, Steve Ballmer a detaliat zilele trecute si acest aspect al performantei companiei pe care o conduce. Intr-un interviu acordat publicatiei Le parisien.
Aflandu-se la Paris pentru a promova noul sistem de operare, Ballmer desi a laudat cele 4 milioane de licente de Windows 8 comercializate in primele zile de la lansare, tot el a clasificat popularitea tabletei Surface ca fiind modesta. Cu toate ca a incercat sa pondereze vestea negativa cu cateva detalii legate de Surface Pro, nefiind foarte specific vis-a-vis de tableta Surface preinstalata cu Windows 8 Pro, totul a parut doar fum in ochi.
Pe sistemul dupa razboi multi eroi se arata, eu personal am simtit ca tableta Surface nu va fi un succes datorita ambiguitatii sistemului de operare Windows RT. Microsoft a esuat sa explice foarte bine consumatorilor beneficiile si handicapul sistemului Windows RT in comparatie cu Windows 8 si aceasta realitate s-a manifestat in vanzari slabe.
Update: Mai multe publicatii online, printre care si Playtech.ro, au fost contactate de catre Microsoft pentru a adauga o corectura la materialul de mai sus. Aparent, termenul ,,modest” a fost folosit de Steve Balmer in legatura cu Microsoft Surface doar ca o referire la eforturile companiei pe partea de distributie si stocuri. Mai precis, receptia din partea utilizatorilor a fost definita ca ,,fantastica”, ramane acum doar ca Microsoft sa faca disponibila tableta in mai multe tari si lanturi de magazine.

Sursa : http://playtech.ro

În scurt timp, vesta antiglonţ va fi la fel de subţire ca o foaie de hârtie, graţie nanomaterialelor


Oamenii de ştiinţă bănuiesc de ceva timp că nanomaterialele compozite de grosimea unei foi de hârtie ar putea opri gloanţele la fel de eficient ca vestele antiglonţ utilizate în prezent, însă până de curând le-a fost greu să testeze aceste materiale. Acum, cercetătorii de la Universităţile MIT şi Rice au reuşit în premieră să testeze un material special în cadrul unui proces inedit, în care au folosit bile de sticlă microscopice. Deşi proiectilele folosite sunt mult mai mici decât un glonţ, rezultatele experimentului pot fi extrapolate pentru a prezice cât de bine s-ar descurca materialul atunci când s-ar confrunta cu un impact mult mai mare.

Mărgelele de sticlă folosite în acest experiment măsurau „o milionime de metru în diametru”, fiind lansate cu ajutorul unui puls de laser, tehnică dezvoltată de un specialist de la MIT, Keith Nelson, de-a lungul mai multor ani. Această tehnică a fost modificată cu ajutorul specialiştilor de la Universitatea Rice, în cadrul unor experimente efectuate la Institutul pentru Nanotehnologii Militare din cadrul MIT. Această cercetare a fost finanţată de Biroul de Cercetare al Armatei SUA, care doreşte să reducă povara suportată de soldaţii americani, nevoiţi în acest moment să folosească veste antiglonţ cu o grosime de un inci.
Materialul folosit de cercetători este un polimer care se asamblează singur, fiind compus din straturi alternative, de un nanometru grosime, de materiale flexibile şi rigide.
Folosirea straturilor alternative permite cercetătorilor să vadă în mod precis deformarea materialului după impact. Prin studierea mai multor impacturi, echipa de cercetători a descoperit că materialul era cu 30% mai eficient împotriva impacturilor frontale decât în faţa celor laterale, descoperire ce va duce la modificarea procesului de fabricaţie a materialelor din vestele de protecţie.
Cercetătorii continuă să lucreze la acest material, estimându-se că testele efectuate de aceştia vor duce la elaborarea unor veste antiglonţ subţiri cât o foaie de hârtie. De asemenea, tehnologia va putea fi folosită pentru a proteja sateliţii, costumele astronauţilor, navetele spaţiale şi multe alte obiecte.

Sursa : http://www.descopera.ro

Call of Duty: Black Ops 2 – Reguli de joc online


In fiecare an, din ce in ce mai multi jucatori incearca sa triseze in meciurile online deCall of Duty. Acestia au fost in trecut pedepsiti pentru aceste practici, insa pana in prezent nu exista un regulament bine definit pentru a informa milioanele de fani ce au si ce nu au voie sa faca in multiplayer. Ei bine, anul acesta Treyarch si Activision au explicat clar regulile de joc pentru Call of Duty: Black Ops 2.
Jucatorii nu au voie sa modifice jocul in niciun fel. Orice tentativa de a modifica sursa jocului sau modul in care acesta se comporta aduce de la sine o blocare a accesului la multiplayer permanenta si irevocabila. Dupa cum este probabil inteles de la sine, orice tentativa de piraterie detectata aduce de la sine aceeasi pedeapsa. Nici gamepad-urile sau alte dispozitive neoficiale, modificate pentru a avea un avantaj in gameplay nu sunt permise, iar cei care aranjeaza meciuri pentru a creste in nivel vor primi mai intai doua avertismente si progresul resetat, iar la ofense repetate vor fi blocati complet din joc.
Cei care se folosesc de exploit-uri inca nereparate din joc in mod intentionat vor fi avertizati de doua ori inainte de a fi eliminati din multiplayer, iar comportamentul agresiv fata de alti jucatori, sau emblemele cu tenta sexuala sau ofensiva realizate in joc sunt interzise. Pentru o lista completa a pedepselor pentru fiecare dintre situatiile amintite mai sus, puteti vizita site-ul oficial.

Sursa : http://playtech.ro

StarCraft II: Heart of the Swarm are data de lansare


Blizzard a facut o mica gafa astazi, publicand pe Battle.net data de lansare a nouluiStarCraft II: Heart of the Swarm inainte de un anunt oficial.
Mult asteptata continuare a seriei StarCraft va ajunge in magazine pe data de 12 martie 2013, care se incadreaza perfect cu anuntul anterior al studioului, care spunea ca vom primi Heart of the Swarm in “prima jumatate a lui 2013″. Un anunt pe cai oficiale din partea echipei de comunicare a Blizzard este asteptat in cursul zilei de astazi, insa mai au foarte putine lucruri necunoscute sa ne dezvaluie.
Tot pe Battle.net s-au dezvaluit si detaliile despre editia “Digital Deluxe” a noului StarCraft, care include cateva bonusuri pe care jucatorii le pot folosi in StarCraft II, Diablo III si World of WarCraft:
  • Three StarCraft 2 Swarm-themed Battle.net portraits
  • StarCraft 2 Zerg Ultralisk Torrasque skin
  • World of Warcraft Baneling Battle Pet
  • Diablo 3 Blade Wings item – Queen of Blades-styled wings for Diablo 3 heroes
  • Diablo 3 Zerg banner sigil

Sursa : http://playtech.ro

HTC Droid DNA, smartphone-ul taiwanez cu ecran imens si procesor quad-core

HTC Droid DNA, smartphone-ul taiwanez cu ecran imens si procesor quad-core


HTC anunta un telefon cu ecran de 5 inch si sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean
HTC a lansat azi Droid DNA, un smartphone cu ecran foarte mare de 5 inch. Smartphone-ul se alatura Samsung Galaxy Note II (5,5"), LG Optimus VU (5"), Panasonic Eluga Power (5") si Lenovo K860 (5").
HTC Droid DNA are un ecran Super LCD 3 cu rezolutia de 1920 x 1080 pixeli si densitate de 440 ppi. Camera are o rezolutie de 8 MP, distanta focala 28 mm si senzor BSI. Camera frontala are o rezolutie 2.1 MP so un unghi de deschidere de 88 de grade. Ambele camere au diafragma f/2.0 si inregistrare video 1080p.
Specificatii tehnice:
  • Ecran: Super LCD 3
  • Dimensiune: 5 inch
  • Rezolutie: 1920 x 1080 px
  • Densitate: 440 ppi
  • Camera: 8 MP
  • Diafragma: f/2.0
  • Distanta focala: 28 mm
  • Senzor: BSI
  • Video: 1080p
  • Camera frontala: 2.1 MP
  • Diafragma: f/2.0
  • Video: 1080p
  • Sisten de operare: Android 4.1 Jelly Bean
  • Interfata: HTC Sense 4+
  • Procesor: quad-core
  • Frecventa: 1,5 GHz
  • Chip: Qualcomm Snapdragon S4 Pro
  • Memorie RAM: 2 GB
  • Spatiu de stocare: 16 GB
  • Slot microSD: nu
  • Conectivitate: LTE, NFC
  • WiFi 802.11 a/b/g/n (dual-band)
  • Bluetooth: 4.0 cu aptX
  • Sunet: Beats Audio
  • Baterie: 2020 mAh
  • Grosime: 9,73 mm
  • Greutate: 138 grame
Sursa : http://www.yoda.ro

Care sunt telefoanele atacate informatic cel mai des

Telefoanele mobile cu versiunile Android 2.3 şi 4.0 sunt cele mai frecvente ţinte ale infractorilor cibernetici, trend consemnat în trimestrul al treilea din acest an de către specialiştii Kasperky Lab.

...


Analiza realizată de Kaspersky Lab asupra programelor malware care vizează Android OS, din intervalul iulie-septembrie 2012, arată faptul că ţintele predilecte ale atacurilor cibernetice au fost versiunile Android 2.3.6, ('Gingerbread'), cu 28% din total, şi 4.0.4 ('Ice Cream Sandwich'), cu 22%.
Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate dintre programele malware detectate pe smartphoneurile utilizatorilor s-au dovedit a fi Troieni SMS, precum programele dăunătoare care fură bani din conturile mobile ale victimelor, trimiţând mesaje SMS către numerele cu abonamente premium.
OpFake a devenit cea mai răspândită dintre toate familiile de malware pentru mobile, reprezentând 38,3% dintre toate programele dăunătoare detectate pe Android. Toate programele din această familie se deghizează în OperaMini.
În plus, o cincime dintre programele detectate pe dispozitivele utilizatorilor sunt Troieni care aparţin familiei Plangton. Aceştia colectează datele abonamentului de pe telefon, le trimit către serverul de comandă şi aşteaptă comenzile infractorilor cibernetici.
Locul al treilea în clasamentul ameninţărilor valabile pe trimestrul al treilea a fost ocupat de familia Fakelnst, ai căror membri se prezintă ca softuri de instalare pentru programele populare (17%). Cele două tipuri de malware sunt distribuite, în principal, prin intermediul aşa-numitelor magazine alternative online de aplicaţii, create de infractorii cibernetici.
Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.
Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari.
Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Sursa : http://www.economica.net

Intel Xeon Phi 5110P, 62 de nuclee pentru procesarea paralelă


Acum patru ani, Intel a făcut valuri cu anunţul unităţii grafice de procesare Larrabee. La acea vreme, Larrabee ar fi trebuit să fie un hibrid între un procesor standard cu mai multe nuclee şi un procesor grafic optimizat pentru calculul paralel, spre deosebire de rivalii de la NVIDIA şi AMD, acesta urmând să folosească însă setul de instrucţiuni x86.
Deşi ar fi fost un produs interesant care ar fi putut schimba peisajul PC, şi în special pe cel al mediocrelor adaptoare grafice de la Intel, Larrabee a fost tras pe linie moartă în mai 2010 în urma întârzierilor prea mari în dezvoltarea sa şi a performanţelor mediocre. Munca inginerilor Intel nu a fot însă în zadar, pe ruinele Larrabee apărând arhitectura Intel MIC, al cărei prim rezultat comercial a fost anunţat ieri.
Cele 62 de nuclee ale coprocesorului Xeon PhiCele 62 de nuclee ale coprocesorului Xeon Phi

Xeon Phi pe numele său, noul produs al companiei Intel nu este o unitate de procesare de sine-stătătoare, acesta urmând să funcţioneze numai  în tandem cu un procesor Intel Xeon, ci o unitate de procesare auxiliară dedicată calculului paralel. Preluând arhitectura paralelă dezvoltată în timpul proiectului Larrabee, Xeon Phi este o unitate de calcul cu 62 de nuclee care este menită să susţină cerinţele tot mai mari de putere de calcul ale universităţilor şi centrelor de cercetare. Bazat pe vechea arhitectură Pentium-54C, însă într-o implementare puternic modificată care oferă patru fire de execuţie pentru fiecare nucleu, Xeon Phi aduce un nou motor de procesare paralelă pe 512 biţi, capabil de execuţia concomitentă a opt operaţiuni pe 64 de biţi în virgulă mobilă şi dublă precizie sau a 16 operaţiuni pe 32 de biţi şi precizie simplă.
Placa de extensie PCIe oferită de IntelPlaca de extensie PCIe oferită de Intel

Totodată, Xeon Phi este produsul cu care Intel speră să recupereze terenul pierdut în favoarea rivalului NVIDIA, ale cărui unităţi de calcul GPGPU din seria Tesla au acaparat 90 de procente din piaţa High Performance Computing datorită eficienţei energetice şi puterii de calcul paralel superioare. Spre exemplu, noul Xeon Phi oferă o putere brută de 1 teraflop, de 125 de ori mai mare decât cea oferită de cel mai rapid procesor Xeon disponibil pe piaţă. La nivelul compatibilitătii software, Xeon Phi oferă suport pentru OpenMP, OpenCL, Intel Cilk Plus şi versiuni special scrise de Fotran, C++ şi alte biblioteci software.
Primul produs comercial, Xeon Phi 5110P, va fi lansat pe 28 ianuarie 2013 şi va avea un preţ de 2649 dolari. Acesta include un procesor cu 62 de nuclee tactate la 1GHz şi 8GB de memorie RAM DDR5. Acesta va fi urmat în cursul trimestrului trei de familia Xeon Phi 3100, care va fi oferită la un preţ de cel mult 2000 de dolari, dar care include procesoare cu un număr variabil de nuclee şi o memorie cu o capacitate de numai 6GB.

Sursa : http://www.go4it.ro

Magazinele Apple, cele mai profitabile din SUA. Ce incasari pe metru patrat au avut

Magazinele Apple, cele mai profitabile din SUA. Ce incasari pe metru patrat au avut


Un studiu american arata ca magazinele care vand produse scumpe sunt cele mai profitabile
Magazinele Apple au cele mai mari vanzari pe metru patrat din Statele Unite, potrivit datelor companiei Retail Sails, care arata ca cea mai eficienta utilizare a spatiului de retail este comercializarea de produse scumpe.
Gigantul din IT a avut vanzari de 65.121 dolari pe metru patrat itr-on perioada de 12 luni incheiata in iunie, devansand lantul de magazine Tiffany, specializat in bijuterii, dar si Lululemon Athletica, o companie care vinde imbracaminte pentru yoga, conform CNBC, citat de Mediafax.
Productivitatea retelei de magazine Apple, in prezent ajuns la aproape 400 de unitati, a crescut puternic in ultimii ani, odata cu introducerea iPhone si iPad.
Apple se afla cu mult inaintea celorlate companii care completeaza primele locuri ale topului Retail Sails, potrivit CNBC. Productivitatea Apple a fost de doua ori mai mare decat cea a Tiffany, cu vanzari de 32.460 dolari pe metru patrat. Lululemon, pe trei, a inregistrat vanzari de 20.800 de dolari.
Potrivit Apple, venitul mediu pe magazin a avansat cu 19% anul trecut, la 51,5 milioane de dolari.

Sursa : http://www.yoda.ro

BlackBerry 10 - data lansarii anuntata oficial. Cu ce telefoane ar putea veni canadienii

BlackBerry 10 - data lansarii anuntata oficial. Cu ce telefoane ar putea veni canadienii


RIM lansarea telefoanelor cu sistem de operare BlackBerry 10
RIM (Research On Motion) anunta lansarea noilor modele cu sistemuul de operare BlackBerry 10 pe data de 30 ianuarie 2013. Neoficial au aparut mai multe informatii despre seriile L si N.
BlackBerry Seria L ar putea avea un ecran touch OLED de 4.65 inch cu o rezolutie de 1280 x 768 pixeli si o densitate de 356 ppi. Smartphone-ul ar putea fi echipat cu un procesor quad-core Krait cu frecventa de 1,5 GHz, chip Qualcomm APQ8064 si memorie RAM de 2 GB.
Seria N va pastra traditionala tastatura QWERTY, iar ecranul OLED ar putea avea o rezolutie de 720 x 720 pixeli si o densitate de 330 ppi.

Sursa : http://www.yoda.ro

Review: Philips LightFrame 2

Noul monitor de la Philips are o rama albastra care iti protejeaza ochii si te ajuta sa nu simti oboseala, spune producatorul.

Review: Philips LightFrame 2

Pe segmentul de monitoare LCD full-HD cu diagonale intre 22 si 24 de inch, concurenta e mare. Toti producatorii se straduiesc sa lanseze produse performante, la un pret cat mai bun. Philips vine insa cu o invotatie menita sa puna in umbra produsele concurentei: monitorul cu rama albastra, care protejeaza ochii, nume de cod 248X3LFH
Philips LightFrame 2 are grija de vederea utilizatorului cu ajutorul unei rame albastre luminoase care ar trebui sa iti permita sa lucrezi mai multa vreme la calculator fara sa ai probleme precum ochii uscati, dureri de cap sau dificultate in a focaliza.

Design

Monitorul premium Philips LightFrame 2 are o diagonala de 23,6 inch, cu rezolutia clasica full-HD de 1920x1080 la 60Hz, iar primul lucru care iese in evidenta este chiar rama acestuia. Atunci cand produsul nu este in priza, s-ar putea sa ti se para ca ai in fata un gadget cu design retro, insa in momentul in care il conectezi la electricitate vei spune ca privesti un monitor din viitor.
Monitorul cantareste 3,6 kg, are o carcasa din aluminiu si vine cu un suport din plastic care duce greutatea totala a produsului la 5,1 kg. Produsul este bine inchegat si iti da senzatia de calitate, iar butoanele touch intaresc acest lucru. Un minus la partea de design este ca inaltimea lui nu poate fi ajustata. Monitorul poate fi insa inclinat usor in fata si in spate.
Pe partea de conectivitate, gasim o mufa pentru casti, doua intrari HDMI si una VGA.
Tot la design, mai merita sa remarcam faptul ca produsul este construit in proportie de 100% din componente reciclabile.

Rama luminoasa

Pe langa plusul pe care, spunem noi, ca il aduce designului, rama albastra luminoasa, de 24 mm grosime, ar trebui sa iti ajute ochii sa reziste mai bine orelor lungi de munca si sa invioreze organismul, sustine Philips. 
Compania declara ca "tehnologia LightFrame e bazata pe principiul stiintific ca lumina albastra trecuta prin al treilea receptor al ochiului invioreaza ceasul tau biologic, te energizeaza si iti da un sentiment mai intens de bine". 
Experienta utilizarii monitorului LightFrame 2 este mai placuta decat a unuia clasic, insa doar un doctor ar putea sa spuna daca gadgetul acesta protejeaza sau nu ochii si te ajuta sa te concentrezi. 
In orice caz, ideea de a construi un monitor cu o rama care sa te faca sa simti mai putin stres si oboseala merita tot respectul. 
Rama are 3 niveluri de intensitate, si il poti alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Performante

Monitorul Philips LightFrame 2 s-a descurcat bine si la acest capitol. Culorile sunt frumoase, iar contrastul generos.
Poti conecta laptopul la monitor, ca sa vezi filmele pe un ecran mai mare. Rama albastra nu iti va distrage deloc atentia. Monitorul se descurca bine si cu miscarea, chiar si atunci cand rulezi jocuri. Daca, insa, personajele se agita foarte tare, e posibil sa mai vezi din cand in cand si cate o dara.
Fidelitatea culorii este buna. Totusi, pentru ca Philips a folosit tehnologia Twisted Nematic, unghiurile de privire sunt mai restranse pe verticala, iar imaginea pare mai intunecata atunci cand monitorul este privit de sus sau de jos.
Daca folosesti un monitor pentru navigat pe Internet, scris documente Excel sau stat pe Facebook nu vei sesiza nimic ciudat, insa daca ai un ochi artistic si faci editare foto, s-ar putea sa vrei sa investesti mai mult intr-un monitor IPS.

Concluzii

Marele atu al monitorului este rama albastra. Daca crezi ca te-ar ajuta sa ai ochii de vultur si sa fii odihnit, merita sa investesti banii. Pana la urma, niciun efort nu e de prisos atunci cand vorbim de sanatate. Daca nu ti se pare ca rama luminoasa ti-ar fi de folos, exista si produse mai ieftine, la aceeasi diagonala.
Monitorul LightFrame 2 ni s-a parut interesant, insa modelul viitor ne-ar placea sa includa si tehnologia IPS.

Sursa : http://www.yoda.ro

"Stiti ce-mi place cand votez din Spatiu? Aici nu sunt cozi" Cum voteaza astronautii aflati in misiune

Stiti ce-mi place cand votez din Spatiu? Aici nu sunt cozi  Cum voteaza astronautii aflati in misiune


Fara pomeni electorale, fara cozi la urne si fara partizani care sa-ti spuna pe cine sa pui stampila. Din nefericire, acest scenariu pentru un proces de votare nu exista pe pamant. Dar exista in realitate.
Am putea spune ca cel mai placut si linistitor mod de a vota in acest moment a devenit votul din spatiu.
Pana in prezent, doar cativa oameni s-au bucurat de aceasta posibilitate, ajutati de evolutia stiintei si de o lege eliberata in 1997 de SUA.
ISTORIA VOTULUI DIN SPATIU
In acel an, David Wolf devenea prima persoana care a reusit sa voteze desi nu se afla pe Terra. Acesta a votat de pe statia ruseasca Mir intr-un colegiu din Texas.
In 2008, Michael Fincke si Gregory Chamitoff au folosit urnele electronice pentru a vota atat in alegerile nationale, cat si in cele locale, pentru ca la alegerile de anul acesta Suni Williams si Kevin Ford tot cu ajutorul unei urne spatiale.
Alaturi de ei, si Leroy Chiao un astronaut american, se poate mandri ca a votat folosind aceasta noua tehnologie. Numit comandant pentru cea de-a 10-a expeditie pe Statia Spatiala Internationala, de 3 ori participant in misiuni spatiale, Chiao a povestit cum arata cea mai inedita experienta pentru un astronaut in spatiu, sa mearga la vot, desi nu se afla pe Pamant.
"Stiti care este cea mai buna parte in a vota de pe Statia Spatiala Internationala? Aici nu sunt cozi.", spune Leroy Chiao pentru TheAtlantic.
CARE ESTE PROCESUL TEHNIC DE A VOTA DIN SPATIU
Acesta a votat la alegerile prezidentiale din 2004 de pe Statia Spatiala Internationala, folosind un sistem securizat realizat de programatorii de laNASA.
In cazul sau, biroul Galveston County Clerk a eliberat un buletin de vot electronic, securizat si trimis prin email catre centrul spatial NASA.
Emailul a fost trimis apoi catre Chiao pe Statia Spatiala Internationala, folosindu-se un modem de mare viteza prin satelit, in acelasi fel in care astronautii primesc orice mailuri cand sunt la bordul SSI.
In momentul in care mailul a ajuns la Chiao, acesta a folosit acelasi sistem de email securizat pentru a-si trimite buletinul de vot catre Pamant in siguranta.
"FAPTUL CA EU VOTEZ SI DIN SPATIU, AR TREBUI SA FIE UN EXEMPLU PENTRU FIECARE OM"
 Tot prin email, Chiao a vorbit si cu cei de la The Atlantic: "O singura persoana a stiut cu cine am votat, cel care mi-a trimis emailul si avea parola securizata."
"Ii apreciez pe toti aceia care au facut posibil ca eu sa-mi pot exercita drepturile constitutionale, chiar daca eram trimis in spatiu."
"Votul este dreptul fundamental al fiecarui cetatean si cea mai importanta cale de a participa in schimbarea la putere din America."
"A fost ceva extraordinar sa pot vota din spatiu si este un exemplu, cred eu, pentru fiecare persoana in parte."
"Ah, si cel mai bun lucru ca pot vota de aici? Ca nu sunt cozi la urne." - Leroy Chiao.

Sursa : http://www.yoda.ro

Microsoft te obliga in mod agresiv sa treci la Windows 8


Faceti cumva parte din acea categorie de gameri entuziasti care vor in permanenta sa se joace ultimele jocuri pe PC? In acest  caz aveti o problema majora daca nu treceti la noul Windows 8.
Printr-o noua decizie care a facut ocolul lumii in cateva ore, Microsoft iar a spulberat orice urma de respect pe care o mai avea fata de utilizatorii de Windows 7 ce refuza sa treaca la Windows 8. DirectX-ul, componenta software care permite unui joc  sau sistem de operare sa profite la maxim de cea mai noua placa video din sistem nu va rula decat pe Windows 8 pe o perioada nedeterminata. Aceasta dezvaluire face referire la runtime-ul DirectX 11.1.
Avand in vedere ca cele mai noi jocuri si cele mai noi drivere la GPU-uri sunt optimizate pentru noul DirectX, este doar o chestiune de timp pana ce vom vedea forumuri pline de utilizatori de Windows frustrati ca nu se mai pot juca ultimele jocuri desi au dat 2000 – 2500 lei pe o placa video. Desicofondatorul Valve si-a exprimat dezamagirea vis-a-vis de Windows 8 si nu este singurul, mi-e frica de faptul ca doar utilizatori obisnuiti vor fi cei care vor avea in final de pierdut din incapatanarea Microsoft.

Sursa : http://playtech.ro

Ce ne aduce 2013? Specialiştii au anunţat 10 previziuni incitante pentru anul următor


The Futurist, revista oficială a organizaţiei World Future Society, a publicat un top 10 al predicţiilor atât pentru anul următor, cât şi pentru următorul deceniu.

Din 1985, în fiecare an, editorii revistei au selectat cele mai interesante predicţii şi le-au publicat sub forma unui top. De-a lungul timpului, astfel de previziuni au anunţat pe rând, evenimente epocale ce urmau să se producă în viitorul apropiat, precum apariţia internetului, criza financiară şi Războiul Rece. 
Cu toate acestea, cei de la The Futurist subliniază că topurile sunt create doar pentru a reprezenta un punct de plecare în discuţii şi nu pentru a se impune drept predicţii absolute. Aşa cum puteţi vedea mai jos, lista de anul acesta cuprinde un amestec de elemente din mai multe domenii legate de afaceri, economie, demografie, energie, mediu şi medicină. 
 
1. În curând, neurologii ar putea să prezică ceea ce doreşte un individ să facă, înainte ca subiectul să apuce să realizeze mişcarea propriu-zisă. 
Atunci când individul intenţionează să întreprindă o mişcare, în anumite zone din creier se produce un flux sangvin sporit, lucru care ar putea indica despre ce mişcare este vorba. Descoperirea va ajuta la îmbunătăţirea dispozitivelor protetice care să răspundă la semnalele din creier, aşa cum fac membrele. 
 
2. Automobilele viitorului nu vor mai fi doar consumatoare de energie, ci o vor şi produce.
Oamenii de ştiinţă plănuiesc să utilizeze celulele de combustibil ale maşinilor electrice parcate pentru a converti biogaz sau hidrogen în mai multă energie electrică. Mai mult, proprietarii vor fi plătiţi pentru energia pe care o produc maşinile lor. 
 
3. Vom putea avea un sistem aquaponic (sistem biologic integrat care face legătura intre acvacultura - creşterea peştilor - şi hidroponica - creşterea legumelor în apă ) chiar la noi în bucătărie.
Viitorii „fermieri” ar putea avea, de fapt, gospodării de reciclare a deşeurilor în propriile acvarii. Inginerii de la SUNY urmează să folosească resturi alimentare pentru a hrăni peştii dintr-un acvariu, urmând ca deşeurile provenite de la peşti să fie utilizate în cultivarea legumelor. 
 
4. Economia nu va mai asigura locuri de muncă, dar vom avea ce lucra. 
Multe meserii dispărute de curând nu vor mai apărea. Cu toate acestea, lucrătorii viitorului se vor concentra pe dezvoltarea unor aptitudini care să îi ajute să lucreze productiv şi în mod continuu, indiferent dacă au sau nu locuri de muncă. 
 
5. Următoare eră spaţială va începe după 2020 şi va fi condusă de concurenţă şi de spiritul de aventură capitalist. 
Antreprenori precum Paul Allen, Elon Musk, Richard Branson şi Jeff Bezos plănuiesc ca în viitorul apropiat să poată asigura transporturi transcontinentale în doar câteva ore, prin intermediul navelor spaţiale comerciale. 
 
6. „Cloud” nu va mai fi doar un loc de stocat date, ci va deveni mult mai inteligent. 
Inteligenţa Cloud va evolua şi va deveni activă în viaţa de zi cu zi, fiind implicat în analiză şi consultanţă contextuală. De exemplu, agenţii virtuali ar putea proiecta meniul săptămânal al familiei în funcţie de sănătatea fiecărui membru, de preferinţe sau dietă. 
 
7. Având în vedere că transparenţa va apărea odată cu dezvoltarea realităţii augmentate, pentru companii va fi foarte important să îşi menţină reputaţia.
Informaţiile privind calitatea produselor unei companii vor fi introduse în sistemele de date geografice. Prin urmare, în viitor, s-ar putea să ne alegem restaurantul în funcţie de informaţiile oferite de aplicaţiile telefonice dotate cu realitate augmentată.  
 
8. În următorii 10 ani, roboţii vor deveni îngrijitori sensibili. 
Ridicarea şi transferarea pacienţilor este mai uşor de realizat cu ajutorul roboţilor. Pentru moment, tot ceea ce le lipseşte acestora este o atingere blândă, pe care oamenii de ştiinţă urmează să le-o confere. 
 
9. Vom valorifica vibraţiile sonore din mediu pentru a ne putea alimenta gadget-urile. 
Oamenii de ştiinţă lucrează la proiecte prin care urmăresc să utilizeze microundele de energie din mediu şi vibraţiile produse de vehicule pentru a genera energie electrică. 
 
10. Un dispozitiv asemănător cu etilotestul va ajuta la detectarea, din timp, a infecţiilor şi chiar a atacurilor chimice. 
Dispozitivul celor de la Universitatea Stony Brook va folosi senzori înveliţi în nanofire pentru a detecta compuşii chimici care ar putea indica prezenţa unei boli sau infecţii. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Ca în „Matrix”: un electrod ultrafin ne-ar putea conecta creierul la computer


Este cea mai promiţătoare tehnologie în materie de interfeţe creier-computer: un electrod extrem de subţire, atât de fin încât poate fi plasat pe o singură celulă neuronală, pentru a-i urmări activitatea.

Electrodul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Michigan, SUA, are numai 7 microni diametru (0.007  milimetri), fiind astfel de 10 ori mai subţire decât cel mai fin electrod realizat anterior; este fabricat din fibră de carbon electroconductoare, acoperită cu un strat de plastic special, cu rol de izolant (pentru a bloca semnalele de la alţi neuroni) şi are la un capăt o „perniţă” de gel ce poate fi aplicată pe membrana celulară a neuronului, captând astfel cu mare acurateţe semnalele  provenite de la aceste celule din creier.
Electrodul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan are numai 7 microni în diametru şi este prevăzut la capăt cu o „perniţă” de gel care se aplică pe neuron.
Cu această tehnologie, măsurarea nivelului activităţii nervoase cerebrale poate deveni foarte eficientă şi simplă din punct de vedere practic.
De asemenea, în viitor tehnologia ar putea fi utilizată pentru a transmite semnale membrelor protetice fără a provoca inflamaţii, aşa cum se întâmplă în cazul implantării în creier a unor electrozi mai mari (pe care sistemul imunitar îi consideră corpuri străine şi reacţionează declanşând un proces inflamator care afectează ţesutul nervos şi blochează comunicarea între neuroni şi electrod).
Gelul special de la capăt permite transmiterea cu uşurinţă a impulsurilor nervoase sau, după, cum spun cercetătorii, „vorbeşte aceeaşi limbă ca şi celulele”. Impulsurile electrice călătoresc în creier prin mişcarea ionilor (atomi încărcaţi electric) şi la fel se transmit şi prin gelul de pe electrod. Pe de altă parte, fibra de carbon răspunde la mişcarea ionilor prin deplasarea electronilor, „traducând” astfel semnalele creierului în limbajul dispozitivelor electronice.
Cercetătorii au testat electrozii implantându-i în creierele unor şobolani; subţirimea unui astfel de electrod permite aşezarea lui în vecinătatea unui anumit neuron, iar cercetătorii au putut observa semnale electrice clare transmise prin fibra de carbon.
Tehnologia poate avea şi alte aplicaţii: descifrarea unor „mistere” ale creierului, precum modul în care comunică neuronii între ei, felul în care este prelucrată informaţia etc.
Fiind foarte mici, aceste dispozitive pot fi combinate cu tehnici optice performante pentru a vizualiza ce se petrece în celulele nervoase.
Deoarece electrozii au fost testaţi doar 6 săptămâni, încă nu se ştie cum s-ar comporta ei pe termen lung, odată implantaţi în creierul uman, dar cercetătorii consideră că rezultatele sunt promiţătoare.

Sursa : http://www.descopera.ro