marți, 13 noiembrie 2012

Care sunt telefoanele atacate informatic cel mai des

Telefoanele mobile cu versiunile Android 2.3 şi 4.0 sunt cele mai frecvente ţinte ale infractorilor cibernetici, trend consemnat în trimestrul al treilea din acest an de către specialiştii Kasperky Lab.

...


Analiza realizată de Kaspersky Lab asupra programelor malware care vizează Android OS, din intervalul iulie-septembrie 2012, arată faptul că ţintele predilecte ale atacurilor cibernetice au fost versiunile Android 2.3.6, ('Gingerbread'), cu 28% din total, şi 4.0.4 ('Ice Cream Sandwich'), cu 22%.
Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate dintre programele malware detectate pe smartphoneurile utilizatorilor s-au dovedit a fi Troieni SMS, precum programele dăunătoare care fură bani din conturile mobile ale victimelor, trimiţând mesaje SMS către numerele cu abonamente premium.
OpFake a devenit cea mai răspândită dintre toate familiile de malware pentru mobile, reprezentând 38,3% dintre toate programele dăunătoare detectate pe Android. Toate programele din această familie se deghizează în OperaMini.
În plus, o cincime dintre programele detectate pe dispozitivele utilizatorilor sunt Troieni care aparţin familiei Plangton. Aceştia colectează datele abonamentului de pe telefon, le trimit către serverul de comandă şi aşteaptă comenzile infractorilor cibernetici.
Locul al treilea în clasamentul ameninţărilor valabile pe trimestrul al treilea a fost ocupat de familia Fakelnst, ai căror membri se prezintă ca softuri de instalare pentru programele populare (17%). Cele două tipuri de malware sunt distribuite, în principal, prin intermediul aşa-numitelor magazine alternative online de aplicaţii, create de infractorii cibernetici.
Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.
Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari.
Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Sursa : http://www.economica.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu