marți, 13 noiembrie 2012

Review: Philips LightFrame 2

Noul monitor de la Philips are o rama albastra care iti protejeaza ochii si te ajuta sa nu simti oboseala, spune producatorul.

Review: Philips LightFrame 2

Pe segmentul de monitoare LCD full-HD cu diagonale intre 22 si 24 de inch, concurenta e mare. Toti producatorii se straduiesc sa lanseze produse performante, la un pret cat mai bun. Philips vine insa cu o invotatie menita sa puna in umbra produsele concurentei: monitorul cu rama albastra, care protejeaza ochii, nume de cod 248X3LFH
Philips LightFrame 2 are grija de vederea utilizatorului cu ajutorul unei rame albastre luminoase care ar trebui sa iti permita sa lucrezi mai multa vreme la calculator fara sa ai probleme precum ochii uscati, dureri de cap sau dificultate in a focaliza.

Design

Monitorul premium Philips LightFrame 2 are o diagonala de 23,6 inch, cu rezolutia clasica full-HD de 1920x1080 la 60Hz, iar primul lucru care iese in evidenta este chiar rama acestuia. Atunci cand produsul nu este in priza, s-ar putea sa ti se para ca ai in fata un gadget cu design retro, insa in momentul in care il conectezi la electricitate vei spune ca privesti un monitor din viitor.
Monitorul cantareste 3,6 kg, are o carcasa din aluminiu si vine cu un suport din plastic care duce greutatea totala a produsului la 5,1 kg. Produsul este bine inchegat si iti da senzatia de calitate, iar butoanele touch intaresc acest lucru. Un minus la partea de design este ca inaltimea lui nu poate fi ajustata. Monitorul poate fi insa inclinat usor in fata si in spate.
Pe partea de conectivitate, gasim o mufa pentru casti, doua intrari HDMI si una VGA.
Tot la design, mai merita sa remarcam faptul ca produsul este construit in proportie de 100% din componente reciclabile.

Rama luminoasa

Pe langa plusul pe care, spunem noi, ca il aduce designului, rama albastra luminoasa, de 24 mm grosime, ar trebui sa iti ajute ochii sa reziste mai bine orelor lungi de munca si sa invioreze organismul, sustine Philips. 
Compania declara ca "tehnologia LightFrame e bazata pe principiul stiintific ca lumina albastra trecuta prin al treilea receptor al ochiului invioreaza ceasul tau biologic, te energizeaza si iti da un sentiment mai intens de bine". 
Experienta utilizarii monitorului LightFrame 2 este mai placuta decat a unuia clasic, insa doar un doctor ar putea sa spuna daca gadgetul acesta protejeaza sau nu ochii si te ajuta sa te concentrezi. 
In orice caz, ideea de a construi un monitor cu o rama care sa te faca sa simti mai putin stres si oboseala merita tot respectul. 
Rama are 3 niveluri de intensitate, si il poti alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Performante

Monitorul Philips LightFrame 2 s-a descurcat bine si la acest capitol. Culorile sunt frumoase, iar contrastul generos.
Poti conecta laptopul la monitor, ca sa vezi filmele pe un ecran mai mare. Rama albastra nu iti va distrage deloc atentia. Monitorul se descurca bine si cu miscarea, chiar si atunci cand rulezi jocuri. Daca, insa, personajele se agita foarte tare, e posibil sa mai vezi din cand in cand si cate o dara.
Fidelitatea culorii este buna. Totusi, pentru ca Philips a folosit tehnologia Twisted Nematic, unghiurile de privire sunt mai restranse pe verticala, iar imaginea pare mai intunecata atunci cand monitorul este privit de sus sau de jos.
Daca folosesti un monitor pentru navigat pe Internet, scris documente Excel sau stat pe Facebook nu vei sesiza nimic ciudat, insa daca ai un ochi artistic si faci editare foto, s-ar putea sa vrei sa investesti mai mult intr-un monitor IPS.

Concluzii

Marele atu al monitorului este rama albastra. Daca crezi ca te-ar ajuta sa ai ochii de vultur si sa fii odihnit, merita sa investesti banii. Pana la urma, niciun efort nu e de prisos atunci cand vorbim de sanatate. Daca nu ti se pare ca rama luminoasa ti-ar fi de folos, exista si produse mai ieftine, la aceeasi diagonala.
Monitorul LightFrame 2 ni s-a parut interesant, insa modelul viitor ne-ar placea sa includa si tehnologia IPS.

Sursa : http://www.yoda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu