joi, 1 martie 2012

Nokia Asha 202 - telefon dual SIM de buget


Nokia Asha 202 este un telefon dual SIM puţin costisitor, echipat cu tastatură numerică şi un ecran de 2.4 inch cu funcţie tactilă.
Asha 202 poziţionează cele două sloturi pentru card SIM într-un loc uşor accesibil şi permite înlocuirea acestora fără a fi necesară repornirea telefonului. Dispozitivul poate memora profiluri de utilizator pentru maxim cinci card-uri SIM diferite, fiecare având asociată propria agendă de contacte şi setări personalizate.
Ecranul cu rezoluţie 240x320 pixeli dispune de interfaţă touch rezistivăşi poate reda imagini folosind o paletă de 256k culori. Pe spate găsim ocameră foto cu rezoluţie 2 MP, alături de difuzorul extern.
Nokia Asha 202 este bazat pe sistemul Symbian Series 40 şi vine livrat împreună cu o selecţie de jocuri gratuite produse de Electronic Arts, în care se regăsesc titluri ca TetrisNeed For SpeedThe Run şiBejeweled.
Amatorii de muzică pot utiliza acest telefon împreună cu un set de căşti ataşat prin conector de tip jack 3.5 mm. Spaţiul de stocare necesar găzduirii colecţiei de melodii este asigurat prin ataşarea unui card microSD(maxim 32GB suportaţi), iar transferul de date este facilitat prin conexiunemicroUSB şi Bluetooth 2.1. Suplimentar, avem la dispoziţie şi un modulradio FM stereo, pentru atunci când ne-am plictisit de colecţia MP3 găzduită în memoria telefonului.
Nokia Asha 202 - detalii tehnice:
  • Acces reţele: GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz)
  • Sistem de operare: Symbian Series 40
  • Ecran: touchscreen, rezistiv, 2.4 inch, 320 x 240 pixeli, 256K culori
  • Cameră foto: 2 MP, cu înregistrare video la rezoluţie 176 x 144 pixeli şi 15 fps
  • Spaţiu de stocare intern: 10 MB
  • Slot pentru card de memorie: microSD (maxim 32 GB)
  • Opţiuni conectivitate: Bluetooth 2.1 + EDR
  • Alte dotări: Radio FM stereo, conector micro USB 2.0, ieşire pentru căşti de tip jack 3.5-mm, tastatură numerică, două sloturi pentru card SIM
  • Suport redare audio: AAC, AAC +, AMR-NB, AMR-WB, HE-AAC v2, MIDI Tones (poly 64), Mobile XMF, MP3, MP4, NRT, True tones, WAV, WMA
  • Suport redare video: H.263, H.264/AVC, MPEG-4, WMV
  • Formate imagine: BMP, GIF87a, GIF89a, JPEG, PNG, WBMP
  • Acumulator: BL-5C, 1020 mAh
  • Timp de convorbire: până la 5 ore
  • Autonomie în mod Stand-by: până la 400 ore
  • Autonomie la redare audio: până la 25 ore
  • Dimensiuni: 114,8 x 49,8 x 13,9 mm
  • Greutate: 90 g
Nokia Asha 202 va ajunge în magazine chiar din această primăvară, încadrat la un preţ nu mai mare de 60 euro.

Orange anunţă primul smartphone cu procesor Intel Atom


Nu, acesta nu este un netbook miniaturizat. Procesorul din smartphone-ul de faţă este Intel Atom Z2460, cu nucleu Medfield, creat special pentru tablete şi telefoane mobile. El are un singur nucleu ce rulează la 1,6 GHz. Sistemul de operare al telefonului este Android 2.3, însă este aşteptat un update la Android 4.0. Numele de cod al terminalului este Santa Clara, însă el va fi disponibil pe piaţă cu o altă denumire.
Orange Santa Clara - ecran de 4" cu 600x1024 pixeliOrange Santa Clara - ecran de 4" cu 600x1024 pixeli

Ecranul de 4” al telefonului vine cu o rezoluţie de 600x1024 pixeli, întâlnită la netbook-urile din prima generaţie. Camera foto de 8 MP are un LED pentru blitz şi se laudă cu performanţe de top. Alături de filmare 1080p, ea poate fotografia în rafală cu 10 cadre pe secundă. Smartphone-ul permite viteze de transfer 3G de până la 21 Mbps şi va fi compatibil cu serviciu de voce HD oferit de Orange. Autonomia specificată de producător este de 14 zile de stand by şi opt ore de convorbiri 3G.
Orange Santa Clara va primi update la Android 4.0Orange Santa Clara va primi update la Android 4.0

Conform declaraţiilor celor de la Orange, preţul pentru smartphone-ul Santa Clara va fi foarte competitiv, în comparaţie cu modelele de la producători consacraţi. Ne aşteptăm ca Santa Clara să intre şi oferta Orange din România. Data la care va fi disponibil pe piaţă nu a fost anuţată.
Orange Santa Clara - un profil relativ subţireOrange Santa Clara - un profil relativ subţire

Santa Clara va intra în curând în oferta OrangeSanta Clara va intra în curând în oferta Orange

Sursa: Engadget.com

Windows 8 Consumer Preview, final şi gata de download


Windows 8 Consumer Preview, versiunea beta oficială a sistemului de operare Windows 8 este gata de download. Aceasta poate fi încercatăgratuit de oricine doreşte să afle ce are de oferit următoarea generaţie a sistemului de operare Microsoft Windows.
Windows 8 este prima versiune de Windows destinată pentru mai mult decât sisteme laptop şi PC-uri tradiţionale cu mouse şi tastatură, adăugând pe lista dispozitivelor suportate şi categoria tablete, îmbunătăţind totodată funcţionalitatea pe orice sistem PC prevăzut cu ecran touchscreen.
Interfaţa clasică din Windows 7 este disponibilă şi sub Windows 8, dar este trecută acum pe planul doi, lăsând locul unei interfeţe moderne inspirată de tematica sistemului Windows Phone 7 pentru telefoane inteligente. Noua interfaţă Metro este creată pentru ecranele touch specifice tabletelor, însă poate fi parcursă cu destul succes folosind un banal mouse şi tastatură.
Windows 8 Consumer Preview este versiunea aproape finalizată a sistemului de operare Windows 8. Funcţionalitatea de bază, structura şi aspectul noii interfeţe Windows au ajuns într-un stadiu avansat de dezvoltare, ce mai lasă loc doar pentru optimizări de performanţă şi bug fix-uri, dar fără modificări semnificative la nivelul setului de facilităţi disponibile. Putem spune astfel că Windows 8 Consumer Preview este reprezentativ pentru felul cum va arăta Windows 8 final şi experienţa oferită utilizatorilor de acesta.
Înainte de a trece la instalare, verifică dacă PC-ul tău respectă cerinţele de sistem pentru Windows 8.
Descarcă imaginea ISO pentru Windows 8 Consumer Preview în versiune pe 32 biţi sau 64 biţi din secţiunea download a go4it.ro, după care o poţi inscripţiona pe suport DVD folosind aplicaţia Nero Burning ROM 11.
Citeste pe zf.ro despre prezentare realizata de Microsoft la MWC 2012.