joi, 23 august 2012

HP a raportat o pierdere de 8,85 miliarde de dolari


Hewlett-Packard, cel mai mare producător de calculatoare din lume, a raportat o pierdere trimestrială de 8,85 miliarde de dolari.

Cea mai mare companie de tehnologie din lume după vânzări a fost forţată să înregistreze pierderile din deprecierea unor active, în special legate de achiziţia Electronic Data Systems, din 2008.

Compania a fost nevoită să absoarbă unele costuri semnificative de restructurare, în condiţiile în care va reduce 27.000 de locuri de muncă sau 8% din forţa de muncă globală, până în 2014.


HP a transmis că veniturile nete au scăzut cu aproximativ 5%, până la 29,7 miliarde de dolari. Compania, ca şi rivala Dell, se străduieşte să contrabalanseze vânzările în scădere de PC-uri cu venituri din servicii.

Sursa : http://www.capital.ro

Poza

O poza tare cu o tema narcisista.


Funny

O poza FUNNY pentru care trebuie sa le multumim celor de la FunkyDonkey.ro


Schimbarea RADICALĂ pe care o aduce Facebook utilizatorilor

Facebook a introdus, începând de miercuri, o schimbare radicală în felul în care utilizatorii reţelei îşi pot vedea mesajele personale.



Schimbarea RADICALĂ pe care o aduce Facebook utilizatorilor



Astfel, pagina pe care sunt afişate mesajele userilor este mult asemănătoare unui serviciu de mail: în stânga, apare lista de mesaje, precum şi o bară de căutare, iar în dreapta sunt mesajele primite sau trimise, scrie Mashable.com

Potrivit sursei citate, update-ul Facebook reprezintă o îmbunătăţire semnificativă, întrucât utilizatorii nu vor mai fi nevoiţi să navigheze înapoi în meniul principal după ce citesc fiecare mesaj. Pe lângă această îmbunătăţire, utilizatorii vor putea de asemenea să includă fotografii şi smiley-uri în mesaje.

Modificarea nu a fost încă aplicată pentru toţi utilizatorii.


Au crezut ca au comis jaful perfect, insa au comis o gafa inexplicabila. Cum au fost prinsi doi hoti



Doi barbati de culoare din New York, SUA, care s-au deghizat in politisti albi pentru a jefui un magazin, au fost arestati dupa ce au fost prinsi trimitand o scrisoare de multumire companiei de la care au cumparat mastile.



Un purtator de cuvant al politiei din New York a declarat ca doi barbati, imbracati in jachete de culoare albastru inchis si cu sigla NYPD pe ele, au reusit sa fure 200.000 de dolari dintr-un magazin.

Anchetatorii au urmarit imaginile de pe camerele de supraveghere, insa nu au putut obtine prea multe informatii despre acestia.

"Aveau manusi groase care le acopereau complet pielea si purtau si ochelari de soare, pentru a nu li se vedea ochii, asa ca nu puteam sti daca sunt albi, negri sau hispanici", a declarat un om al legii care s-a ocupat de acest caz.

Dupa cateva zile, politistii au primit un pont anonim in care erau informati ca firma "Composite Effects" produce masti asemenatoare cu cele purtate de cei doi in timpul jafului.

Acestia au contactat imediat compania respectiva si au aflat ca, recent, un barbat a cumparat doua masti de la ei si ca la scurt timp le-a si trimis un e-mail in care ii informa ca este extrem de multumit de produsele "incredibile" pe care le-a cumparat si ca sunt "foarte realiste".

Cu ajutorul adresei de e-mail, politistii au reusit sa ii identifice pe cei doi infractori, care au fost apoi arestati si sunt acuzati de jaf armat.

Soarele va straluci (si dupa 21 decembrie)



21 decembrie 2012 se anunta a fi o zi foarte importanta pentru omenire, pentru ca se crede ca este data la care lumea se va sfarsi. De fapt, ce reprezinta aceasta data si care sunt miturile create in jurul ei?

Totul a inceput de la calendarul Mayas care se termina pe 21 decembrie 2012. Intr-adevar, se termina, dar este vorba de un ciclu. Asadar, potrivit lui Anthony Aveni, un expert in studierea civilizatiei mayase si arheoastronom la Universitatea Colgate din SUA, data de 21 decembrie 2012 reprezinta un moment important in calendarul mayas pentru ca marcheaza sfarsitul celui mai mare ciclu care dureaza 1.872.000 de zile sau 5.125 de ani si inceputul unui nou ciclu. De la sfarsitul calendarului mayas nu a fost decat un pas pentru ca oamenii care asteapta sfarsitul lumii sa contureze posibilele evenimente majore care vor distruge omenirea in 2012.

Astfel, povestea lui Nibiru, planeta despre care s-a scris in tablitele sumeriene si care trebuia sa intre in coliziune cu Pamantul in 2003, a reaparut in atentia tuturor. Coliziunea a fost reprogramata pentru 2012. Potrivit cercetatorilor, planeta Nibiru nici nu exista pentru ca ea nu a putut fi indentificata. Sustinatorii acestei teorii sustin, evident, ca planeta este invizibila.

O alta teorie este aceea ca in 2012 polii se vor schimba. Schimbarea polilor este un fenomen care a avut si poate avea loc, insa dureaza mii de ani, nu doar cateva ore. In plus, fosilele gasite de oamenii de stiinta arata ca schimbarile produse de acest proces nu au afectat viata pe Terra. Un alt fenomen interesant care a fost transformat intr-unul aducator de apocalipse este solstitiul de iarna, un moment in care soarele se aliniaza cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee.

Prevestitorii sfarsitului tragic cred ca aceasta aliniere poate cauza mari catastrofe naturale. Adevarul este ca, de fapt, acest fenomen are loc in fiecare an, iar consecintele sunt departe de realitatea celor care asteapta cu nerabdare sfarsitul lumii. Datele stiinfice, obtinute atat prin tehnologii vechi de mii de ani cat si prin cele mai avansate tehnologii contemporane, elimina, astfel, rand pe rand cele mai populare teorii despre 21 decembrie 2012, data la care omenirea isi asteapta (un nou) sfarsit.

Voi ce alte teorii despre sfarsitul lumii mai cunoasteti si ce credeti despre toate aceste previziuni?

Sursa: http://www.techschool.ro

Funny


Pasionaţii de OZN-uri sunt în alertă: Curiosity a surprins în imagini nişte ciudate lumini mişcătoare pe cerul planetei Marte (VIDEO)


Pasionaţii de OZN-uri sunt în alertă: Curiosity a surprins în imagini nişte ciudate lumini mişcătoare pe cerul planetei Marte (VIDEO)
Câteva pete luminoase albe, rotunde, care se deplasează prin câmpul imaginilor filmate de robotul de explorare marţian, i-au pus pe jar pe ufologi, care discută acum cu aprindere despre natura acestor „obiecte”. Un expert susţine că este vorba despre defecte de imagine, datorate camerei video cu care au fost realizate filmările; NASA nu a făcut, până în prezent, niciun comentariu.


Punctele rotunde, de culoare mai dechisă, care apar la un moment dat în imagini, au fost cele care au aprins dezbaterea.


;
Cei pasionaţi de extratereştri s-au grăbit să afirme că e vorba despre nave ale unor civilizaţii nepământene, care ne urmăresc demersurile de explorare a cosmosului.

Un membru al unui grup numit Alien Disclosure UK a studiat imaginile, prelucrându-le prin aplicarea unor filtre, pentru a face mai vizibile ciudatele "apariţii".
Pasionaţii de OZN-uri sunt în alertă: Curiosity a surprins în imagini nişte ciudate lumini mişcătoare pe cerul planetei Marte (VIDEO)
În schimb, un expert în analiza imaginilor video, Marc Dantonio, a explicat că este vorba doar despre "pixeli morţi", o problemă întâlnită frecvent în grafica computerizată. Astfel de defecte pot apărea la telefoanele mobile, la computere, ca şi la camerele digitale, iar condiţiile speciale ale atmosferei de pe Marte au făcut ca, în cazul de faţă, ele să fie foarte vizibile.

FBI a declarat război pirateriei pe Android


Faptul ca rata pirateriei pe Android a ajuns la cifra alarmantă de 60% nu este o surpriză pentru nimeni. În definitiv, pe platforma celor de la Google este incredibil de usor să instalezi aplicaţii descărcate de pe internet. Surpriza vine din faptul că americanii s-au hotărât să ia măsuri în această direcţie.







Trei site-uri populare pentru descărcat aplicaţii de Android au fost astăzi inlocuite cu imaginea de mai sus. În cadrul unei operaţiuni multinaţionale care a implicat FBI-ul, Departamentul de Justiţie al Americii şi organizaţii similare din Olanda si Franţa, sursele de conţinut piratat pentru utilizatorii de Android s-au micşorat considerabil.

Appbucket.net, Snappzmarket.com şi Applanet.net, toate au fost închise într-un interval de 24 de ore, toate în acelaşi scop şi toate înfăţişează acum imaginea de mai sus. La o simplă privire, este evident că vorbim de aceeaşi imagine pe care o puteţi vedea pe megaupload.com.

De ce iPhone 5 va fi un succes urias: inovatia cu care va zdrobi concurenta in 2012

Intrarea pe piata a iPhone5 pare sa devina cea mai asteptata lansare a unui gadget din toate timpurile. Sunt prognozate castiguri de proportii si vanzari de peste 50 de milioane de unitati, numai in primul semestru, noteaza Business Insider. Interesul pentru aceasta aparitie este la cote inalte.


 De ce iPhone 5 va fi un succes urias: inovatia cu care va zdrobi concurenta in 2012


Pe bloguri, forumuri sau pe retelele de socializare, toata lumea incearca sa afle data exacta a lansarii.

Cele mai noi imagini cu iPhone5

Nerabdarea este accentuata si de tiparul pe care cei de la Apple par sa il urmeze. La fiecare doi ani, compania scoate pe piata o noua varianta de iPhone, cu diverse imbunatatiri. Anul acesta, mizeaza pe un ecran mai mare (alungit fata de modelul precedent), dar si pe introducerea retelei 4G, care va permite schimburi de date aproape la fel de rapide ca cele de pe conexiunile prin cablu.

Apple trebuie sa recupereze teren, aceste caracteristici gasindu-se deja la rivalii directi, ca telefoanele Android, de pilda Samsung Galaxy S III.
Asteptarea de doi ani este dublata si de nerabdarea consumatorilor de a afla ce va aduce nou iPhone 5, fiind cunoscut faptul ca fiecare model a fost lansat cu cate o functie unica, ce il deosebea de competitori.


Zvonurile indica faptul ca inovatia de anul acesta ar putea fi o aplicatie mobila care sa permita efectuarea de plati direct de pe telefonul mobil. iPhone va inlocuind astfel cardul de credit, noteaza Business Insider.

Lansarea este asteptata in jurul datei de 12 septembrie, iar telefonul se va gasi in magazine incepand din 21 septembrie.

Sursa: http://www.incont.ro

Poza FUNNY

O poza FUNNY cu cea maimica masina din lume



VIDEO: Apple va da lovitura cu iPhone 5

VIDEO: Apple va da lovitura cu iPhone 5


Un documentar video prezinta premisele unui mare succes



Au mai ramas mai putin de trei saptamani pana la lansarea celei de-a sasea generatii iPhone. Lansarea va avea loc pe 12 septembrie, cel mai probabil la sediul Apple din Cupertino.

Noul model iPhone 5 va fi cel mai cautat gadget lansat vreodata, scriu jurnalistii de la Business Insider. Acestia au realizat un scurt documentar video despre cum succesul imens pe care-l va avea noul iPhone:


Sursa: http://www.yoda.ro

Descoperire arheologica langa Ploiesti.Istoricii pot afla acum cum traiau oamenii in Epoca Bronzului


oase mormant Epoca Bronzului PloiestiProtv Ad

Descoperire arheologica importanta la Ploiesti. Istoricii au deschis un mormant vechi de 5.000 de ani si au luat osemintele unui barbat care a murit tanar, pentru a le cerceta cu atentie

Pot afla, astfel, amanunte despre modul in care traiau oamenii din epoca bronzului pe teritoriul tarii noastre.

Cu multa grija si dupa multe ore de migala, argheologii au scos la iveala ramasitele celui ce pare a fi un un barbat tanar, nu foarte solid, care a trait in urma cu mii de ani.

Bianca Preda, arheolog: "Din pacate, acest mormant a fost distrus de animale si o parte din oase lipsesc. Este un mormant de epoca bronzului, cu un individ asezat pe spate".

Arheologii banuiau ca in locul respectiv se afla un mormant, dar au inceput cercetarile abia acum, pentru ca in zona urmeaza sa se construiasca un showroom.

Alin Franculeasa, arheolog: "E vorba de o descoperire destul de rara. Este inmormantat specific epocii, cu un ritual bine stabilit".

Din descoperirile facute in zona Prahovei, istoricii au aflat ca, in urma cu 5.000 de ani, barbatii aveau parte de un ritual de inhumare si un mormant amenajat cu grija. Nu se stie insa mai nimic despre ritualul de inmormantare al femeilor si copiilor.

Arheologii spun ca e doar o chestiune de timp pana vor afla mai multe, pentru ca pe campiile de langa Ploiesti sunt sute de movile in care isi dorm somnul de veci inaintasii nostri.

Sursa: http://stirileprotv.ro

Windows 8 Pro, la preţ promoţional de 69.99 dolari





Cei care doresc să achiziţioneze o licenţă Windows 8 Pro pentru cel mai nou sistem de operare Microsoft dedicat sistemelor PC şi tablete, se vor putea bucura de un preţ promoţional de 69.99 dolari, valabil până la data de 31 ianuarie 2013. După această dată, preţul oficial creşte la199 dolari. Tot până la această dată, gigantul software oferă şi un pachet de upgrade Windows 8 la Windows 8 Pro cu preţul de 69.99 dolari, după care preţul urcă la 99.99 dolari.


Windows 8 Pro, la preţ promoţional de 69.99 dolari
Windows 8 Pro, la preţ promoţional de 69.99 dolari



Microsoft a anunţat deja un pachet de upgrade Windows 8 Pro, disponibil contra sumei de 39.99 dolari pentru cei care deţin deja o licenţă Windows XP, Windows Vista sau Windows 7. Preţul este valabil exclusiv online, pentru cei dispuşi să descarce kit-ul de instalare fără a primi un DVD de instalare separat. Magazinele retail vor avea şi ele în ofertă un pachet Windows 8 Pro, dar la preţul de 69.99 dolari. Pentru suma plătită primim însă pe suport DVD versiunea tradiţională a kit-ului de instalare, ce poate fi utilizat cu opţiunea Clean Install şi de către cei care nu deţin o versiune mai veche de Windows.

Ambele pachete (upgrade Windows 8 la Windows 8 Pro şi kit-ul de instalare Windows 8 Pro) vor fi disponibile pentru cumpărare începând cu data de 26 octombrie.

Descoperirea care schimbă totul despre această IMAGINE ISTORICĂ




Pictura „Cina cea de taină” ar putea include două autoportrete ale lui Leonardo da Vinci, susţine un expert în arte britanic, citat de Yahoo.

Ross King susţine că părul, nasul şi bărbia celor doi apostoli care stau lângă Iisus Hristos aduc cu înfăţişarea lui da Vinci dintr-un autoportret al artistului.

King a spus că, deşi experţii în pictură au sugerat demult că da Vinci ar introduce autoportrete în operele sale, nimeni nu a studiat „Cina cea de taină” din acest punct de vedere.

Teoria lui King este susţinută de Charles Nicholl, expert în operele lui da Vinci. Nicholl remarcă faptul că unii dintre apostolii de lângă Mântuitor este Toma Necredinciosul, personaj cu care da Vinci s-ar fi putut identifica. „Amândoi preferau să pună întrebări decât să creadă fără a cerceta”, a declarat Nicholl.

Sursa: http://www.gandul.info

Facebook se ia după Google: A introdus rezultatele sponsorizate la căutări

Într-o încercare de a monetiza mai mult popularul serviciu, Facebook a introdus astăzi reclamele în interfaţa site-ului, într-o formă mai agresivă decât de obicei.




Rezultatele sponsorizate sunt cea mai recentă mutare a gigantului în socializare pentru a genera un profit într-o perioadă destul de sumbră pentru companie, totul cu preţul supararii utilizatorilor. Deşi sunt îmbrăcate în haine de informaţii utile, în momentul în care începi să cauţi un prieten din listă şi vezi că eşti bombardat cu reclame mascate ca rezultate la respectiva căutare, cu siguranţă noţiunea de ajutor nu este prima care-ţi vine în minte, scrie playtech.ro.

Cum e de aşteptat, un click pe un link sponzorizat deschide pagina plătitorului de reclamă şi nu site-ul companiei sau serviciului respectiv, cum se întâmplă în Google de exemplu. În materialul de promovare al noii funcţii, trimis către companiile de marketing, este specificat că aceasta va permite brandurilor "să orienteze traficul către anumite pagini de Facebook, Tabs sau aplicaţii Canvas".

Dacă nu vă convine o reclamă strecurată printre rezultate, o puteţi dezactiva permanent printr-un click pe butonul x din colţul din dreapta sus. Problema este ca dacă aceasta pare a fi soluţia usoară, când aţi făcut click pe respectivul x veţi fi întâmpinat de un pop up pentru justifica alegerea făcută, precum cel din imaginea de mai jos. Deşi acest pop up demonstrează un interes şi pentru utilizatori nu doar pentru companii, personal mi se pare că este încă un pas în direcţia greşită.

In-Location, 22 de companii pentru standardizarea navigaţiei în interiorul clădirilor



Despre localizarea şi navigaţia în interiorul clădirilor am mai vorbit, Google adoptând deja o tehnologie bazată pe triangulaţia wireless odată cu lansarea Google Maps 6 iar compania suedeză IndoorAtlas propunând o tehnologie alternativă bazată pe analiza fluctuaţiilor de câmp magnetic. Pentru ca lucrurile să se poată mişca în direcţia corectă este însă nevoie de o standardizare şi de colaborare, iar Nokia tocmai a anunţat efectuarea acestui pas.

Finlandezii au dezvăluit astăzi înfiinţarea asociaţiei Accurate Mobile Indoor Positioning Industry Alliance, In-Location pe numele său comercial, alături de alte 21 de companii majore ale industriei IT.Din păcate, de pe lista membrilor lipseşte în acest moment tocmai Google, compania care a demarat primul proiect-pilot public, însă alături de Nokia mai putem găsi companii precum Samsung, Sony, Broadcom sau Qualcomm.

Conform comunicatului de presă Nokia, tehnologiile care vor fi folosite pentru localizarea şi navigaţia în interiorul clădirilor vor fi Bluetooth 4.0, în speţă protocolul Bluetooth Low Energy (BLE), şi Wi-Fi. Testele pilot vor începe în cursul acestui an, Nokia afirmând că există în acest moment sunt deja cartografiaţi circa 235 de milioane de metri pătraţi de spaţii interioare, iar prima soluţie destinata publicului larg va fi oferită undeva în cursul anului viitor.

Samsung pregăteşte un Galaxy Nexus mai performant


Actualul Samsung Galaxy Nexus (GT-I9250), lansat acum mai bine de opt luni, va primi în următoarele săptămâni un mic upgrade, venit sub forma unui procesor mai rapid şi camere foto cu performanţe îmbunătăţite.
Samsung GT-I9260 vs GT-I9250Samsung GT-I9260 vs GT-I9250



Samsung GT-I9260 păstrează acelaşi ecran Super AMOLED de 4.65, dar sub capotă ascunde unprocesor dual-core cu frecvenţă crescută la 1.5 GHz şi un set actualizat de dotări. Camerele foto de 5 MP şi 1.3 MP, percepute ca fiind principalele puncte slabe pentru actualul Galaxy Nexus, sunt înlocuite cu versiuni mai performante de 8 MP şi 1.9 MP. Suplimentar, spaţiul de stocare intern limitat la 16 GB va putea fi extins prin ataşarea unui card de memorie microSD. Totuşi, rămâne de văzut dacă decizia includerii unui slot pentru card de memorie se va materializa în produsul finit, Google refuzând în trecut astfel de dotări motivând că doreşte păstrarea cât mai ordonată a colecţiei de fişiere. Sistemul de operare livrat este Android 4.1 Jelly Bean.

La fel ca şi predecesorul său, lansat în luna noiembrie a anului 2011, noul smartphone din seria Galaxy Nexus (GT-I9260) este aşteptat în această toamnă, încadrat la un preţ similar sau mai mic decât versiunea pe care o înlocuieşte.

Banc

Un banc si o poza funny asa ca de buna dimineata

Două blonde se întîlnesc în faţa unei policlinici. Una dintre ele plîngea.
- De ce plîngi?
- Trebuie să-mi fac analiza sîngelui.
- Şi de ce plîngi? Ţi-e frică?
- Da. Pentru asta trebuie să te înţepe în deget.
Atunci a doua blondă începe să plîngă şi ea. Cealaltă se opreste înmarmurita:
-Dar tu de ce plangi?
-Eu am venit pentru un test de urina!