joi, 23 august 2012

Soarele va straluci (si dupa 21 decembrie)



21 decembrie 2012 se anunta a fi o zi foarte importanta pentru omenire, pentru ca se crede ca este data la care lumea se va sfarsi. De fapt, ce reprezinta aceasta data si care sunt miturile create in jurul ei?

Totul a inceput de la calendarul Mayas care se termina pe 21 decembrie 2012. Intr-adevar, se termina, dar este vorba de un ciclu. Asadar, potrivit lui Anthony Aveni, un expert in studierea civilizatiei mayase si arheoastronom la Universitatea Colgate din SUA, data de 21 decembrie 2012 reprezinta un moment important in calendarul mayas pentru ca marcheaza sfarsitul celui mai mare ciclu care dureaza 1.872.000 de zile sau 5.125 de ani si inceputul unui nou ciclu. De la sfarsitul calendarului mayas nu a fost decat un pas pentru ca oamenii care asteapta sfarsitul lumii sa contureze posibilele evenimente majore care vor distruge omenirea in 2012.

Astfel, povestea lui Nibiru, planeta despre care s-a scris in tablitele sumeriene si care trebuia sa intre in coliziune cu Pamantul in 2003, a reaparut in atentia tuturor. Coliziunea a fost reprogramata pentru 2012. Potrivit cercetatorilor, planeta Nibiru nici nu exista pentru ca ea nu a putut fi indentificata. Sustinatorii acestei teorii sustin, evident, ca planeta este invizibila.

O alta teorie este aceea ca in 2012 polii se vor schimba. Schimbarea polilor este un fenomen care a avut si poate avea loc, insa dureaza mii de ani, nu doar cateva ore. In plus, fosilele gasite de oamenii de stiinta arata ca schimbarile produse de acest proces nu au afectat viata pe Terra. Un alt fenomen interesant care a fost transformat intr-unul aducator de apocalipse este solstitiul de iarna, un moment in care soarele se aliniaza cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee.

Prevestitorii sfarsitului tragic cred ca aceasta aliniere poate cauza mari catastrofe naturale. Adevarul este ca, de fapt, acest fenomen are loc in fiecare an, iar consecintele sunt departe de realitatea celor care asteapta cu nerabdare sfarsitul lumii. Datele stiinfice, obtinute atat prin tehnologii vechi de mii de ani cat si prin cele mai avansate tehnologii contemporane, elimina, astfel, rand pe rand cele mai populare teorii despre 21 decembrie 2012, data la care omenirea isi asteapta (un nou) sfarsit.

Voi ce alte teorii despre sfarsitul lumii mai cunoasteti si ce credeti despre toate aceste previziuni?

Sursa: http://www.techschool.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu