joi, 20 noiembrie 2014

Black Friday 2014: Telefoane vechi care merită cumpărate

Telefoane vechi care merită cumpărate de Black Friday 2014 încă mai pot fi găsite în numeroase magazine, iar multe dintre acestea încă mai sunt competitive.
HTC One
Telefoane vechi care merită cumpărate sunt, de regulă, cele din anul precedent. Anii 2012 și 2013 au fost niște perioade interesante pentru producătorii de smartphone-uri din lume. Au fost ani în care s-au schimbat ierarhii pe plan mondial, un exemplu bun fiind faptul că Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane, și în care unele companii au reușit să se scoată din situații financiare precare prin lansarea unor device-uri de succes. Ne referim aici, în primul rând, la HTC și la modelul One, cel mai bine vândut telefon al companiei taiwaneze.
HTC și Samsung nu au fost singurele care s-au remarcat în această perioadă. LG și Motorola și-au făcut și ele simțită prezența prin câteva modele de excepție care s-au vândut foarte bine și care au fost predecesoarele unor smartphone-uri extrem de apreciate. Nici Sony nu trebuie lăsată deoparte. Să vedem, totuși, care sunt cele mai interesante telefoane vechi care merită cumpărate.

Telefoane vechi care merită de Black Friday – Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1 a fost un telefon excelent la vremea la care a fost lansat, având un impresionant ecran de 5 inci cu o rezoluție Full HD. Smartphone-ul vine și cu 2GB RAM și cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon de 2,2 GHz. Capacitatea de stocare a telefonului este de 16GB, iar la aceștia se pot adăuga alți 64GB via slotul pentru carduri microSD. Nici bateria nu este de ignorat, ea având nu mai puțin de 3.000 mAh. Îl puteți cumpăra direct de aici.
Sony-Xperia-Z1 Telefoane vechi care merită cumpărate
Varianta mini a fost denumită Sony Xperia Z1 Compact și aceasta s-a bucurat de specificații aproape la fel de bune. Ecranul mai mic, de 4,3 inci, avea o rezoluție de 1.280 x 720 pixeli și ascundea sub el aceiași 2GB RAM. Procesorul este tot un quad-core Snapdragon 800 de 2,2 GHz, iar capacitatea de stocare este de 16GB. Slotul pentru carduri microSD este și el prezent, dar bateria este de doar 2.300 mAh. Îl puteți cumpăra direct de aici. 
sony xperia z1 compact smartphone android Telefoane vechi care merită cumpărate

Telefoane vechi care merită de Black Friday - Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 nu se bucură de cel mai elegant design însă specificațiile sunt demne de un flagship adevărat. Acesta are un ecran de 5 inci cu o rezoluție Full HD. Lista specificațiilor este completată de 2GB RAM și un procesor octa-core cu 4 nuclee de 1,5GHz și 4 nuclee de 1,2GHz. Există 3 variante cu 3 capacități de stocare diferite: 16GB, 32GB și 64GB. Aceștia pot fi completați de alți 128GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD, iar bateria este de 2.600 mAhÎl puteți cumpăra direct de aici.

Samsung Galaxy S4

Telefoane vechi care merită – HTC One

HTC One a fost vedeta anului 2013. HTC era deja recunoscută pentru telefoanele cu un design excepțional pe care le lansa dinainte, dar cu modelul One s-au întrecit pe ei înșiși. Telefonul avea un ecran de 4.7 inci cu o rezoluție Full HD care avea de departe cea mai mare densitate de pixeli de pe piață la momentul lansării. Cei 2GB RAM erau susținuți de un procesor quad-core Snapdragon 600 de 1,6GHz, iar capacitatea de stocare este de 32GB. Bateria de pe HTC One este una de 2.300 mAh. Îl puteți cumpăra direct de aici.
htc one pic

Telefoane vechi care merită – LG G2

LG G2 a fost succesorul lui Optimus G, iar sud-coreenii au venit cu niște îmbunătățiri majore. În ciuda ecranului foarte bun de 5,2 inci cu o rezoluție Full HD și a specificațiilor de top, tot era ceva ce-i lipsea lui LG G2. Formula câștigătoare a fost în sfârșit găsită de LG odată cu lansarea lui G3. Revenind la LG G2, lista specificațiilor era completată de 2GB RAM, un procesor quad-core Snapdragon 800 de 2,26GHz și 16GB pentru stocare. Bateria are și ea o capacitate de 3.000 mAh. Îl puteți cumpăra direct de aici.
lg g2 rezultate teste performanta Telefoane vechi care merită cumpărate

Telefoane vechi care merită de Black Friday – Nexus 5

Nexus 5 a fost unul dintre cele mai bune telefoane fabricate de LG. Telefonul avea un ecran de 4.95 inci cu o rezoluție Full HD, 2GB RAM și un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 de 2,26GHz. Capacitatea de stocare a telefonul era, în funcție de variantă, 16 sau 32GB, iar bateria avea o capacitate de 2.300mAh. Îl puteți cumpăra direct de aici.
official google nexus 5 Telefoane vechi care merită cumpărate

Telefoane vechi care merită – Nexus 4

Nu au fost foarte multe telefoane Nexus cu un design cu adevărat elegant. Acesta, însă, a fost primul model Nexus pentru fabricarea căruia Google a colaborat cu LG, iar compania din Coreea de Sud a făcut o treabă excelentă. Ecranul de 4,7 inci avea o rezoluție de 1.280 x 768 de pixeli iar lista de specificații includea 2GB RAM, un procesor Snapdragon de 1,5GHz, 8 sau 16 GB capacitatea de stocare și o baterie de 2.100 mAh. Îl puteți cumpăra direct de aici.
nexus 4 android 5.0 lollipop Telefoane vechi care merită cumpărate

Telefoane vechi care merită – Moto G (2013) și Moto X (2013)

Două telefoane din două categorii diferite. Moto G era inclus în categoria mid-range, iar Moto X în categoria high-end. În ciuda acestui fapt, Moto G a devenit cel mai bine vândut smartphone de la Motorola, în timp ce Moto X s-a bucurat de un succes limitat. Moto G avea un ecran de 4,5 inci cu o rezoluție 720p, 1GB RAM, un procesor quad-core Snapdragon 400 de 1,2GHz, o capacitate de stocare de 8 sau 16GB, în funcție de variantă și o baterie de 2.070mAh. Cumpărați Moto G de aici.
Motorola-Moto-G_thumb.jpg Telefoane vechi care merită cumpărate
Moto X, în ciuda faptului că a fost conceput ca un device high-end, era în urma marilor flagship-uri ale vremii, având un ecran de 4,7 inci cu o rezoluție 720p. Alte specificații includ 2GB RAM, un procesor quad-core Snapdragon de 1,7GHz, capacități de stocare de 16, 32 sau 64GB și o baterie de 2.200 mAh.Cumpărați Moto X de aici.
moto x 2013 telefoane vechi care merita

Telefoane vechi care merită – Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3, pentru un telefon vechi de un an, poate face față cu ușurință aproape oricărei cerințe. Samsung Galaxy Note 3 are un ecran de 5,7 inci cu o rezoluție Full HD, 3GB RAM, un procesor quad-core de 2,3GHz și o capacitate de stocare de 16, 32 sau 64GB. Samsung Galaxy Note 3 avea de asemenea o baterie performantă de 3.200mAh. Îl puteți cumpăra direct de aici.
Samsung Galaxy Note 3 Telefoane vechi care merită cumpărate

Sursa  : playtech.ro/

Ce se va întâmpla cu religia dacă va fi descoperită viaţă extraterestră?

Ce se va întâmpla cu religia dacă va fi descoperită viaţă extraterestră?

Toate marile religii ale lumii prezintă oamenii ca fiind singurele fiinţe capabile de spiritualitate şi de mântuire. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit deja peste 700 de exoplanete, dintre care multe sunt similare Pământului şi ar putea adăposti forme de viaţă, poate chiar inteligentă. Prin urmare, ce se va întâmpla cu religia dacă ştiinţa va confirma existenţa altor fiinţe în Univers?
Credinţa în existenţa extratereştrilor devine tot mai larg răspândită. Un sondaj realizat anul trecut în Statele Unite a demonstrat că 37% dintre persoanele chestionate (peste 5.800 de americani) credeau că există viaţă pe alte planete. Cei mai mulţi dintre aceştia erau atei (55%), urmaţi de musulmani (44%), iudei, hinduşi şi cei mai puţin numeroşi erau creştini (32%). Totuşi, niciuna din aceste religii nu are o poziţie oficială în privinţa acestui subiect.
Dacă la prima vedere putem crede că o confirmare a existenţei vieţii pe alte planete ar afecta credibilitatea religiilor, nu este chiar aşa. Religia se poate adapta la evoluţia ştiinţei, aşa cum a făcut şi până acum.
Doug Vakoch, director în cadrul Institutului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) din California, crede că impactul nu va fi aşa de mare cum ne imaginăm noi. La urma urmei, deşi teoria evoluţiei speciilor este validată de ştiinţă de atâta timp, religia prezintă în continuare propria variantă a creaţiei, găsind mulţi adepţi.
Aproximativ 44% dintre musulmanii americani au declarat în cadrul unui sondaj că ei cred că există extratereştri    (Foto: Shutterstock)Aproximativ 44% dintre musulmanii americani au declarat în cadrul unui sondaj că ei cred că există extratereştri
Seth Shostak, astronom la Institutul SETI, spune că, oricum, oamenii sunt deja obişnuiţi cu ideea vieţii extraterestre, ipoteza fiind prezentată în presă de foarte multe ori.
Recent, cercetătorii au dezbătut posibilitatea existenţei unor forme de viaţă pe Marte sau pe un meteorit marţian, numit ALH 84001, care ar conţine microfosile. Prin urmare, recunoaşterea oficială nu ar fi un şoc foarte mare pentru opinia publică, nici pentru reprezentanţii diferitelor culte.

Cum ar reacţiona fiecare religie?
Delicatul subiect a fost dezbătut de teologi în cadrul Simpozionului 100 Year Starship în anul 2011, dar şi la o conferinţă specială, SETI CON2, organizată în vara anului 2012.
Principala problemă care apare în relaţia dintre religie şi o potenţială viaţă extraterestră este că oamenii nu vor mai părea speciali, aşa cum sunt prezentaţi în textele sfinte. Oamenii nu ar mai fi unici, creaţi să stăpânească întregul Univers.
David Weintraub, autorul cărţii Religions and Extraterrestrial Life”, publicată în anul 2014, crede că unii credincioşi mai radicali, în special creştini, vor respinge din start existenţa vieţii pe alte planete, pentru că acest lucru nu este menţionat în Geneză.
Dar, alte culte creştine, cum sunt Adventiştii de Ziua a Şaptea, ar putea fi mai deschişi la schimbare. Ei interpretează Biblia literal şi cred că oamenii au fost mântuiţi pentru că erau păcătoşi, ei moştenind acest păcat de la Adam şi Eva.
Adventiştii ar putea să accepte mai uşor existenţa altor fiinţe superioare, care ar fi fost şi ele create de Dumnezeu, dar, neavând ca strămoşi pe Adam şi Eva, nu au păcătuit, deci nu ar fi avut de ce să fie mântuite asemeni oamenilor.
Şi Mormonii cred în existenţa extratereştrilor, la fel şi adepţii cultului Baha'i, spune Weintraub. Conform Cărţii lui Mormon, extratereştrii sunt „fiii şi fiicele zămislite întru Dumnezeu.”
Fiinţele extraterestre ar putea avea propria lor religie    (Foto: Shutterstock)Fiinţele extraterestre ar putea avea propria lor religie
În timp ce catolicii par mai deschişi la dezbaterea subiectului, pentru evanghelişti descoperirea vieţii extraterestre ar putea avea un impact puternic, foarte negativ. Conform acestui cult, creştinismul este singura religie valabilă, iar oamenii singurele fiinţe care pot fi mântuite.
În schimb, hinduismul şi budismul nu ar avea nicio problemă să primească adepţi din rândul fiinţelor extraterestre. Aceste religii admit infinitatea Universului şi posibilitarea existenţei altor forme de viaţă.
Şi Coranul are pasaje care pot fi interpretate ca referiri la fiinţe inteligente de pe alte planete. Acestea însă nu cunosc învăţătura lui Mohammed, ci au profeţii lor, scrie David Weintraub.
Marea provocare va fi modul în care oamenii se vor purta cu aceste fiinţe, care poate vor avea propria lor religie. Arătând toleranţă faţă de acestea, am putea reuşi să fim mai toleranţi şi faţă de pământenii de altă religie, spune Weintraub.
Pe de altă parte, Doug Vakoch crede că religiile se vor adapta la noua descoperire şi vor găsi argumente care vor fi uşor acceptate de adepţi. El dă ca exemplu un teolog baptist, Hal Ostrander, pastor la o biserică din Georgia, care se opune evoluţionismului, dar care ar accepta existenţa fiinţelor de pe alte planete.
Pastorul spune că aceştia ar fi tot copii ai lui Dumnezeu, la fel de importanţi ca oamenii. Chiar dacă extratereştrii ar fi mai evoluaţi ca noi, asta nu ar însemna că oamenii, care pot fi comparaţi cu nişte copii mai mici, nu sunt unici în felul lor, iar Dumnezeu poate decide să creeze viaţă pe orice planetă.

De ce ar fi viaţa extraterestră o provocare pentru religie?
Toate religiile susţin că oamenii sunt fiinţe unice, înzestrate cu spiritualitate, create “după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”.
Descoperirea altor fiinţe inteligente, pe alte planete, ar pune sub semnul întrebării această idee, spune astrofizicianul Jason Lisle, de la Muzeul Creaţiei din Petersburg.
Jason susţine principiul antropic, adică Pământul a fost destinat de la bun început să găzduiască fiinţe superioare. În plus, deocamdată nu există nicio dovadă clară a existenţei extratereştrilor, iar acest lucru poate fi considerat o dovadă că religia creştină are dreptate.
La rândul său, jurnalistul Lee Strobel, autorul cărţii "The Case for a Creator, spune că principiul antropic nu este singura perspectivă pe care o oferă religia. Dar, conform statisticilor, probabilitatea ca pe alte planete să fie îndeplinite toate condiţiile apariţiei vieţii este foarte mică, spune el. Jurnalistul se referă însă la formele superioare, inteligente de viaţă, care au nevoie de anumite condiţii pentru a se putea dezvolta.
Problema apare însă doar dacă ne gândim la viaţa aşa cum o ştim noi pe Terra, adică bazată pe 6 elemente chimice: carbon, hidrogen, nitrogen, oxigen, fosfor şi sulf.
Au fost descoperite multe exoplanete similare Pământului, care ar putea susţine forme de viaţă    (Foto: Shutterstock)Au fost descoperite multe exoplanete similare Pământului, care ar putea susţine forme de viaţă
Ted Peters, editor la publicaţia Theology and Science, se întreabă dacă nu este posibil să existe forme de viaţă bazate, de exemplu, pe arsenic, care pe Pământ este o substanţă otrăvitoare.
Un microb ciudat, care trăieşte cu arsenic, a fost descoperit recent în Lacul Mono din California. Biologii şi teologii se întreabă de atunci dacă acesta nu poate fi considerat exemplul unei geneze diferite, care ar putea avea loc şi pe alte planete.
În cadrul Simpozionului, una din temele dezbătute a vizat posibilitatea ca extratereştrii inteligenţi să fie şi ei păcătoşi, la fel ca oamenii. Profesorul de filosofie Christian Weidemannof, de la Ruhr-University Bochum din Germania, se întreabă de ce Iisus nu s-a dus să-i mântuiască şi pe aceşti extratereştri, dacă ei există şi au păcătuit.
Aceasta este o dispută mai veche între teologi, care discută despre posibilitatea ca Iisus să se fi încarcat de mai multe ori. Cei mai mulţi teologi cred însă că Dumnezeu s-a încarnat o singură dată, doar pe Pământ, nu şi pe alte planete.
Spre deosebire de alte religii, cum sunt hinduismul şi budismul, în creştinism problema vieţii extraterestre este mult mai delicată. Întreaga religie creştină se bazează pe credinţa în mântuirea care a devenit posibilă prin Iisus, considerat Dumnezeu încarnat.
Cu toate acestea, unii reprezentaţi ai Bisericii cred că nu există o contradicţie între creştinism şi ideea vieţii extraterestre. Părintele Jose Funes, astronom iezuit şi directorul Observatorului Astronomic de la Vatican, a declarat pentru ziarul L'Osservatore Romano că aşa cum pe Pământ există multe fiinţe, multe forme de viaţă, aşa ar putea exista şi pe alte planete, pentru că toate acestea au fost create tot de Dumnezeu.
Pentru creştinism, descoperirea vieţii extraterestre ar fi o problemă mai delicată decât pentru alte religii    (Foto: Shutterstock)Pentru creştinism, descoperirea vieţii extraterestre ar fi o problemă mai delicată decât pentru alte religii
Funes invocă libertatea creativă a lui Dumnezeu, care nu poate fi limitată şi care nu contrazice în niciun fel religia. El spune însă că Încarnarea a avut loc o singură dată, iar datorită ei şi aceşti extratereştri, dacă au păcătuit, pot avea şanse la mântuire asemeni oamenilor.

Exoteologia
Potrivit lui Robert Lawrence Kuhn, care scrie despre relaţia dintre religie şi ştiinţă, în cazul descoperirii vieţii extraterestre, există câteva variante prin care creştinismul s-ar putea salva.
1. Va considera că moartea şi învierea lui Iisus poate mântui toate fiinţele, din toate lumile posibile.
2. Va recunoaşte că Iisus trece prin aceeaşi experienţă şi pe alte planete, pentru a mântui fiinţele de acolo.
3. Va susţine ideea misionarismului galatic, adică oamenii vor coloniza şi răspândi Cuvântul lui Dumnezeu şi pe alte planete.
4. Va recunoaşte posibilitatea ca pe alte planete fiinţele să fie mântuite altfel.
5. Va declara că extratereştrii nu pot beneficia pe mântuire.
6. Va susţine până la capăt că oamenii sunt unici şi nu există pe alte planete fiinţe sensibile.
Există şi o a şaptea variantă, crede Thomas O'Meara, teolog la Universitatea Notre Dame. El spune că este posibil ca doar oamenii să aibă nevoie de mântuire. Fiinţele extraterestre pot fi inteligente, superioare, dar fără să păcătuiască, deci nu au nevoie de această salvare divină.

Deci, este posibil ca lumea noastră să fie unică, dar nu neapărat într-un sens pozitiv. Voltaire scria cândva: "Micul nostru glob terestru este o casă de nebuni între sute şi mii de milioane de lumi."

BLACK FRIDAY 2014: Reduceri la laptopuri, telefoane si tablete

BLACK FRIDAY 2014: Reduceri la laptopuri, telefoane si tablete
BLACK FRIDAY 2014: Reduceri la laptopuri, telefoane si tablete

Vineri, 21 noiembrie 2014 se da startul cele mai mari campanii de oferte promotionale din acest an: BLACK FRIDAY 2014. O sansa unica pentru cei care vor sa cumpere mai ieftin electronice, telefoane mobile, electrocasnice, televizoare, laptopuri sau produse de ingrijire personala.

Black Friday 2014: Indiferent daca esti in cautare de telefoane, tablete, laptopuri, sisteme desktop, monitoare sau imprimante, cu ocazia Black Friday 2014 vei gasi cu siguranta cele mai bune preturi si vei putea achiziona gadgetul pentru care ai economisit bani tot anul.
Vezi ofertele de BLACK FRIDAY 2014 - produse IT&C:

Sursa : www.protv.ro/

Motorola Keylink, dispozitiv inteligent pentru uituciMotorola nu a terminat cu lansarea accesoriilor mici dar in acelasi timp convenabile. Compania tocmai a prezentat Keylink, un breloc Bluetooth, care vă ajută să găsiți atat smartphone-ul cat si cheile.

Dacă vă pierdeți telefonul între pernele scaunelor, o simpla apasare de buton de pe Keylink poate face device-ul sa sune de la mai mult de 100 de metri; în cazul în care cheile dispar, aveți posibilitatea să utilizați aplicatia Connect Motorola pentru a opri sunetul de la Keylink. Acesta merge bine atat pe Android cat si pe iPhone, și va servi, de asemenea, ca un dispozitiv inteligent de blocare dacă utilizați Android 5.0 Lollipop – nu veti avea nevoie sa va deblocati telefonul atat timp cat cheile dvs sunt in apropiere. Keylink este totusi relativ costisitor pentru un dispozitiv cu nu prea multe functii. Pretul sau este de 25 de dolari, dar acesta ar putea fi justificat doar in cazul in care va rataciti foarte des cheile si telefonul.

Sursa : zonait.tv/