duminică, 24 februarie 2013

Gruparea Anonymous, lovita de alti hackeri. Cine a lansat atacul

Gruparea Anonymous, lovita de alti hackeri. Cine a lansat atacul


Contul de Twitter al hackerilor de la Anonymous a fost spart
Atacul asupra contului Anonymous vine dupa o serie de actiuni similare, care au vizat conturile Burger King, Jeep si pe cel al prezentatorului Top Gear, Jeremy Clarkson.
In acest caz, atacul asupra contului Anonymous a fost revendicat de o grupare putin cunoscuta, numita Rustle League.
Graham Cluley, expert in securitatea informatica de la firma Sophos, declara ca motivul pentru care aceste conturi sunt usor de spart il reprezinta parolele folosite, usor de identificat.
Acelasi sfat este dat si de conducerea Twitter, care ii sfatuieste pe utilizatori sa inventeze parole mai inteligente, scrie BBC News.
O parola sigura trebuie sa aiba cel putin 10 caractere, sa contina litere mici si majuscule, numere si simboluri.
Contul @Anon_Central, al gruparii Anonymous, a fost spart timp de 3 ore, joi dimineata.

Sursa : http://www.yoda.ro

Google ne spune cine castiga premiile Oscar


Printr-un sistem foarte simplu, Google s-ar putea sa stie  inainte de anuntarea oficiala a castigatorilor.
Google Premiile Oscar 2013 Academy Awards
Nu cei care se uita la filme stabilesc cine castiga premiile Oscar. De aceasta parte a evenimentului, ce va avea loc in aceasta noapte, se ocupa The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Ei bine, Google a generat o pagina de castigatori bazandu-se pe cautarile internautilor din ultima perioada.
Disponibila la adresa , o noua pagina a celor de la Google ne arata cine ar lua pretioasele statuete in cazul in care cautarile pe Google ar stabili castigatorii. Pe acest principiu aflam ca Hugh Jackman si Jennifer Lawrence se afla in topul preferintelor pentru un  din Les Miserables si Silver Linings Playbook. Steven Spielberg, pe aceeasi idee, pentru Lincoln, ar pleca acasa cu premiul pentru cel mai bun regizor.
Website-ul, lansat in urma cu doua zile, nu se rezuma insa doar la a afisa presupusii castigatori. Acesta functioneaza si ca un portal catre trailere si filme complete disponibile pentru achizitie pe Google Play. In plus, sunt disponibile si cateva linii de text care ar trebui sa va aduca la curent cu subiectul filmelor nominalizate in acest an la Premiile Academiei Americane de Film. Pentru ca nu putea rata , din aceeasi pagina web puteti crea un Hangout, puteti vedea ora la care ruleaza filmele de Oscar in apropierea voastra sau, prin Google Maps, puteti vedea unde s-a desfasurat actiunea din  filmele voastre preferate.

Sursa : http://playtech.ro

Fanteziile SF devin realitate: în curând vom putea scrie în aer


Un sistemul numit "airwriter", care permite scrierea în aer, prin mişcări ale mâinii, a fost dezvoltat la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe, Germania şi în viitorul apropiat ar putea face parte din viaţa noastră de zi cu zi.

Sistemul foloseşte o mănuşă dotată cu senzori de accelerare şi cu giroscoape, cu ajutorul cărora este urmărită poziţia mâinii în aer, iar literele sunt descifrate cu ajutorul unei metode de recunoaştere a tiparului mişcării. Mişcările sunt transformate în semnale specifice, pe care un computer le recunoaşte şi le traduce într-un text. Computerul poate distinge mişcările caracteristice scrisului de alte tipuri de mişcări ale mâinii - cele asociate cu gătitul sau spălatul, de pildă - şi le ignoră pe acestea, activându-se doar când utilizatorul scrie ceva în aer.
Pentru fiecare literă a alfabetului, în memoria sistemului este stocat un model statistic al tiparului caracteristic al mişcării de scriere a acelei litere, ceea ce permite dispozitivului să recunoască literele şi să completeze rapid cuvintele. Caracteristicile scrisului de mână al fiecărui utilizator sunt învăţate în timp de către sistem.
Ansamblul poate fi utilizate pentru a transmite SMS-uri şi mesaje e-mail. Într-o etapă ulterioară, sistemul ar putea fi integrat în îmbrăcămite, pentru a putea fi utilizat oricând.
Sistemul poate recunoaşte propoziţii complete scrise cu majuscule şi are, în prezent, un vocabular de 8.000 de cuvinte.
  Rata de eroare este de 11%, dar, odată învăţat stilul individual al utilizatorului (scrisul de mână al acestuia), rata de eroare scade la 3%, a explicat Cristoph Amma, inventatorul sistemului "airwriter".
E posibil ca "airwriter" să poată fi utilizat în combinaţie cu sistemul Google Glass, ceea ce va schimba radical tehnologia şi cultura comunicării.
În prezent, oamenii de ştiinţă lucrează la perfecţionarea sistemului, încercând în acelaşi timp să îi micşoreze dimensiunile, pentru a-l face mai uşor de utilizat.

Sursa : http://www.descopera.ro

Roboţii pe scenă: teatrul de păpuşi în varianta hi-tech (VIDEO)


Chiar şi teatrul de păpuşi devine robotic: în montarea recentă a unui spectacol, jucării animatronice străbat scena, dând viaţă unei imaginare savane africane, într-o creaţie de un gen nou, pe care autorul său îl numeşte “poezie robotică”.
Pionierul acestui gen de spectacol este Amit Drori, care  predă arta teatrului de păpuşi la Şcoala de Teatru Vizual din Ierusalim şi a devenit cunoscut în lumea întreagă pentru spectacolele sale, în care combină păpuşi mişcate manual cu roboţi autonomi, construiţi în colaborare cu designerul Noam Dover.
Trupa sa de teatru este alcătuită din păpuşari care au devenit, totodată, şi ingineri amatori, acumulând cunoştinţe de robotică prin programe open source disponibile online.
Materialul video de mai jos prezintă un interviu cu creatorul acestei noi arte, în timpul repetiţiilor pentru cel mai recent creat spectacol al său, numit “Savana - un peisaj posibil”.

Provocare: Muta o singura moneda, ca sa ai cate 5 monede pe fiecare latura

Provocare: Muta o singura moneda, ca sa ai cate 5 monede pe fiecare latura


Provocarea ii apartine lui Richard Wiseman, un cunoscut specialist britanic in scamatorii si jocuri ale mintii.
Ai mai multi banuti pozitionati in forma de "L". Pe una dintre laturi exista in total 4 monede, iar pe cealalta 5. Trebuie sa muti o singura moneda astfel incat sa ai pe fiecare dintre laturi 5. Pe care o deplasezi?
Aceasta provocare ii apartine britanicului Richard Wiseman, cunoscut pentru jocurile mintii pe care le inventeaza sau popularizeaza. El este recunoscut pentru trucurile sale si apare citat adesea in publicatii de stiinta. A fost invitat chiar sa realizeze cateva jocuri si scamatorii pentru cunoscutul serial de televiziune The Mentalist
Videoul de mai jos explica 10 trucuri, iar unul dintre ele este cel cu monedele in forma de L. Urmareste-le, ca sa poti, pe urma, sa le arati si prietenilor tai:

VIDEO Imagini din Iad: NASA a filmat o eruptie solara extrem de violenta

VIDEO Imagini din Iad: NASA a filmat o eruptie solara extrem de violenta


Fiecare secunda din acest video corespunde unei perioade de timp de 6 minute de activitate solara
Specialistii NASA au postat imagini video cu eruptia solara petrecuta pe data de 19 iulie 2012, unul dintre cele mai interesante evenimente observate pana acum pe suprafata Soarelui.
Eruptiile sunt foarte diferite. Unele sunt simple si presupun doar dispersarea unor particule incarcate electric. Altele vin cu evacuarea de material solar suplimentar si se numesc ejectare de masa coronala (coronal mass ejection, CME). Iar unele implica deplasarea unor structuri complexe asociate cu schimbarile in liniile campulului magnetic din coroana solara.
Evenimentul petrecut pe 19 iulie 2012 este extrem de interesant pentru cercetatori deoarece a implicat toate cele trei tipuri. Soarele ne-a oferit cateva structuri spectaculoase la suprafata sa deoarece, in ziua urmatoare evenimentului, plasma fierbite din coroana s-a racit si s-a condensat de-a lungul liniilor campului magnetic. Acestea sunt invizibile insa plasma, care este incarcata electric, este fortata sa se miste de-a lungul lor.

Sonic & All-Stars Racing Transformed, unul dintre cele mai asteptate jocuri arcade race, s-a lansat in Romania pe PC

Sonic  All-Stars Racing Transformed, unul dintre cele mai asteptate jocuri arcade race, s-a lansat in Romania pe PC


Sonic si toate personajele faimoase All-Stars se aliniaza la start in noul joc video Sonic & All Stars Racing: Transformed de la SEGA
Ca si predecesorul sau, Sonic & Sega All-Stars Racing, acest joc bazat pe mascote este un kart racer in care se intrec personajele pe care le stiti din numeroase titluri ale francizei Sega si include multe feature-uri noi, plus o mecanica imbunatatita.
Inovatia vine din faptul ca, in anumite momente ale cursei, vehiculul se poate schimba in masina, barca sau avion. Masina se controleaza la fel ca in jocul precedent, jucatorul putand castiga boost facand drifturi sau diverse manevre in aer. Cand vehiculul se transforma in barca, aceasta are fizica corespunzatoare, fiind afectata de valuri, care ii permit jucatorului sa sara in aer si sa faca diverse cascadorii, in timp ce avioanele sunt cele mai rapide, permitand miscarea atat pe verticala cat si pe orizontala.

Sonic & All-Stars Racing Transformed se bucura si de un mod multiplayer in care se pot intrece pana la zece jucatori, dar si un mod split-screen pentru trei jucatori. Fiecare cursa aduce puncte de experienta care pot fi folosite pentru imbunatatirea vehiculului.
Jocul a fost deja receptat bine pentru versiunile de PS3 si Xbox, avand un rating de 82 pe Metacritic, 8,6 pe IGN, 8/10 pe Destructoid si, in mod surprinzator, 5/5 pe Daily Mail. Jocul a fost livrat catre magazine de specialitate si magazine online si poate fi achizitionat de catre publicul roman la pretul de 129,99 de lei.

Cerintele de sistem

Cerinte minime de sistem:
  • SO: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8
  • Procesor: 2GHz, Intel Core 2 Duo sau echivalent
  • Memorie: 1GB RAM (Windows XP), 2GB RAM (Windows Vista, Windows 7, Windows 8)
  • Placa video: 256MB cu Shader Model 3.0 support
  • DirectX®: 9.0c
  • Hard Drive: 6,7GB spatiu liber
  • Placa de sunet: compatibila cu DirectX 9
Configuratie de sistem recomandata:
  • SO: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8
  • Procesor: 2,4GHz, Intel i5 sau echivalent
  • Memorie: 2GB RAM (Windows XP), 4GB RAM (Windows Vista, Windows 7, Windows 8)
  • Placa video: 512MB cu Shader Model 3.0 support
  • DirectX®: 9.0c
  • Hard Drive: 6,7GB spatiu liber
  • Placa de sunet: compatibila cu DirectX 9

Sursa : http://www.yoda.ro