sâmbătă, 8 decembrie 2012

iPhone Gangnam Style, parodia in care PSY se transforma in Tim Cook

iPhone Gangnam Style, parodia in care PSY se transforma in Tim Cook


Tim Cook, seful Apple, in stilul Gangnam. O parodie dupa celebra piesa care a cucerit Internetul
Pete, un utilizator YouTube, a realizat o parodie cu iPhone 5 si Tim Cook, CEO Apple. Desi clipul este cam scurt si destul de modest, ideea este amuzanta, parodia inregistrand peste o suta de mii de vizualizari.


Ultima surpriza pregatita de Google. Ce vrea sa lanseze gigantul internetului

Ultima surpriza pregatita de Google. Ce vrea sa lanseze gigantul internetului


Google gandeste cateva schimbari inainte de intrarea in 2013.
Google pregateste o surpriza pe internet. Isi va extinde una dintre aplicatiile sale catre publicul larg.

Engadget scrie ca Google a decis sa-si extinda aplicatia Google Now de pe Android catre un public mult mai mare, pe Google Chrome, anunta Engadget.

Sursa citata precizeaza ca in acest moment, Google pregateste un "schelet" pentru a implementa noul serviciu in browserul Chrome, care se va adresa unui public mult mai numeros decat cel care utilizeaza serviciul de operare Android.

Sursa : http://www.yoda.ro

Top camere foto 2012 - cele mai bune aparate foto lansate anul acesta


Cum era de aşteptat, anul acest producătorii de aparate foto ne-au pregătit o serie întregă de surprize. Începând de la modelele compacte şi ajungând la mirrorless-uri şi DSLR-uri, piaţa aparatelor s-a îmbogăţit cu dispozitive de excepţie. Am realizat mai jos un top al celor mai importante aparate lansate în 2012. Acesta a avut drept criterii de bază importanţa aparatului foto în piaţă, felul în care a fost primit de presa de specialitate şi testele acolo unde a fost cazul. Nu ne-am limitat la aparate testate în redacţie, ci am inclus toate modelele lansate pe piaţa internaţională.
Trebuie să spun de la început că acest top a fost realizat de redactorii Go4it.ro. El are în mod inerent o anumită doză de subiectivitate, pe care am încercat însă s-o limităm. Topul camerelor foto din 2012 a fost postat şi pe Facebook, iar rezultatele voturilor cititorilor noştri le vom publica la finalul materialului.

10. Nikon Coolpix P7700


Acesta este aparatul fotografului amator cu pretenţii. Canon şi Panasonic au la rândul lor modele care concurează cu cel de faţă, însă Nikon Coolpix P7700 iese puţin în faţă. Obiectivul este foarte luminos pentru o compactă, iar zoom-ul optic 7,1x va prinde bine în aproape orice situaţie. Acestea sunt însă lucruri de care te bucuri în situaţii specifice. Nikon P7700 te ajută însă oriunde cu cele două rotiţe pentru parametrii imaginii, cu ecranul rabatabil cu rezoluţie foarte mare şi cu un design compact şi solid. În ciuda faptului că preţul său se apropie de cel al mirrorless-urilor accesibile, el oferă o flexibilitate mai mare utilizatorului.

9. Panasonic Lumix GH3


Aparatul de faţă este topul de gamă din segmentul mirrorless al producătorului. El oferă cei mai bun în domeniu, cu un accent pus pe filmare. Pentru cei care au nevoie de clipuri video cu o rată de compresie foarte mare, Panasonic Lumix GH3 oferă 72 Mbps pentru clipuri 1080p60. Ca să fie clar faptul că este dedicat fotografilor cu experienţă, el are cinci butoane programabile şi o rotiţă dedicată pentru fotografierea în rafală sau temporizată. Ocularul electronic de tip OLED va suplini foarte bine unul optic. Modulul WiFi, pentru transferul rapid al imaginilor, este un plus binevenit. Şi nu uitaţi.Panasonic GH3 poate fi folosit fără probleme în timp ce plouă.

8. Nikon Coolpix S800c


Nu pot să spun că aşa vor arăta toate aparatele foto peste câţiva ani, însă Nikon Coolpix S800c  ne aduce o perspectivă nouă. Dispozitivul poate fi considerat o combinaţie între o tabletă cu Android mică şi o cameră foto compactă. Am spus tabletă deoarece nu include un modul GSM. Care sunt avantajele unui astfel de dispozitiv? Poţi să urci imediat pe Facebook o imagine cu o calitate mai bună decât cea oferită de un telefon mobil. Când te plictiseşti, ai la dispoziţie jocuri sau clipuri din memoria internă.

7. Sony NEX-6


Sony NEX-6 este prin definiţie mirrorless-ul complet. Corpul este uşor şi compact, însă oferă un ocular electronic excelent şi un blitz. Sony a introdus odată cu aparatul şi obiectivele sale cu zoom electronic, optimizate pentru filmare. Vrei mai mult de la el? Ai patină pentru blitz extern, modul WiFi, iar în unele ţări poţi chiar descărca aplicaţii pentru editarea imaginilor. Sony NEX-6 este bun şi pentru începători, însă pe măsură ce înmagazinezi cunoştinţe, poţi descoperi şi folosi funcţii şi facilităţi avansate. Preţul ceva mai mare este foarte uşor de justificat de acest aparat foto foarte capabil.

6. Samsung Galaxy Camera


  Galaxy Camera ne confirmă perspectiva deschisă de Nikon S800c. Specificaţiile sunt însă la un alt nivel. Obiectivul permite un zoom optic 21x, ecranul de 4.8” este generos, iar sistemul de operare Android se află la ultima versiune. În ciuda faptului că acceptă un SIM, Samsung Galaxy Camera tot nu poate fi considerat un smartphone. Conexiunea cu un turn de telefonie mobilă este folosită doar pentru transferul de date. Avantajul ei este că poţi să urci pe Internet imaginile oriunde ai fi. Samsung Galaxy Camera este un gadget de top şi cred că vor fi destui care vor aprecia simbioza între o tabletă performantă şi un aparat foto compact cu zoom mare.

5. Canon EOS M


Am aşteptat mult timp primul mirrorless de la Canon. EOS M este recomandat utilizatorilor de rând ce doresc o calitate foarte bună a imaginii, dar în format compact. Pentru a fi cât mai uşor de folosit, ecranul este tactil şi oferă o interfaţă simplificată şi cu butoane mari. Ne aşteptăm ca producătorul să vină în viitorul apropiat cu alte modele, eventual dedicate unor fotografi amatori cu pretenţii mai mari. Până atunci, Canon EOS M este un aparat foto ce încântă prin aspectul minimalist şi uşurinţă în utilizare.

4. Sony Alpha A99

Sony Alpha A99Sony Alpha A99

Nu aş fi inclus un greu al aparatelor foto DSLR dacă nu ar fi ieşit atât de mult din tipare. Atât de mult încât nici măcar denumirea DSLR nu i se potriveşte. Alpha A99 este topul de gamă al aparatelor SLT de la Sony. Oglinda din faţa senzorului full frame este fixă şi translucidă. Aparatul foto ar putea fi considerat un mirrorless butucănos dacă această oglindă nu ar fi permis folosirea senzorului dedicat pentru focalizare. Aşa se face că el nu are ocular optic, ci electonic şi chiar unul foarte bun. Alpha A99 a fost optimizat în mod special pentru filmare. Cineaştii amatori vor găsi o serie întreagă de facilităţi pentru această aplicaţie.

3. Canon G1x


Acest aparat a fost la un pas de-a fi considerat primul mirrorless de la Canon. G1x include un senzor APS-C, găsit în DSLR-uri, însă în faţa sa se află un obiectiv fix, cu zoom optic 4x. La exterior, el seamănă cu alte modele din seria G, însă o singură poză este suficientă pentru a realiza că se află în altă ligă. G1x a ajuns pe această poziţie în topul aparatelor foto din 2012 deoarece reprezintă o soluţie excelentă pentru cei care apreciază calitatea imaginii, însă preferă un format compact şi nu doresc să-şi bată capul cu obiective. El poate însoţi un amator în vacanţă sau poate fi o a doua rezervă pentru un profesionist aflat pe teren.

2. Olympus OM-D E-M5


Olympus OM-D E-M5 îţi atrage atenţia imediat dacă eşti pasionat de fotografie. Ai impresia că vezi un SLR pe film din anii `70. Construcţia este impecabilă, iar senzorul APS-C asigură calitatea foarte bună a imaginii. Pentru el, Olympus a dezvoltat un obiectiv cu mod dual de acţionare şi un ocular electronic foarte util. Olympus OM-D E-M5 nu este doar un exerciţiu de design bine realizat, ci şi unul din cele mai bune aparate foto lansate anul acesta.

1. Sony Cyber-shot RX1


Nu ştiu câţi dintre cititori au auzit despre aparatul foto care primeşte primul loc în topul nostru. Sony Cyber-shot RX1 a fost anunţat în această toamnă şi are ca public ţintă fotografii profesionişi trecuţi de 40 ani. Piesa sa de rezistenţă este senzorul full frame, întâlnit doar la aparatele foto semi-profesionale. El are o suprafaţă de două ori mai mare decât cea a unui senzor APS-C întâlnit în mirrorless-uri. Producătorul dotat RX1 cu un obiectiv fix de 35 mm ce va fi apreciat de fotografii cu experienţă. Preţul aparatul va fi de aproximativ 3.000 €, însă concurenţa este reprezentată de modele Leica, mult mai scumpe. La momentul actual, Sony Cyber-shot RX1 este compacta cu cea mai bună calitate a imaginii.
Nu este uşor să alegi 10 aparate foto din cele mai bine de o sută lansate anul acesta. Sunt sigur că au fost şi alte modele ce meritau menţionate. Dacă aveţi propuneri pentru alte modele ce-ar fi putut fi incluse în acest top al aparatelor foto din 2012, puteţi folosi cu încredere căsuţa de comentarii de mai jos.
Clasamentul cu aparatele foto de top din 2012, votat pe Facebook de fanii noştri arată în felul următor:
 • Samsung Galaxy Camera
 • Nikon Coolpix P7700
 • Canon EOS M
 • Sony NEX-6
 • Olympus OM-D E-M5
 • Canon G1x
 • Panasonic Lumix GH3
 • Nikon Coolpix S800c
 • Sony Cyber-shot RX1
 • Sony Alpha A99
Sursa : http://www.go4it.ro

80 de ani de SF-uri printr-o casca [VIDEO]


In continuare sunt impresionat de unele scurt metraje SF si video clipuri de gen timelapse pe care le gasesti gratuit pe internet la o calitate deosebita.
SF casca scurt metraj
Intitulat simplu SUPERCUT: Helmet Oddity, clipul de mai jos face o treaba foarte buna in a sintetiza evolutia genului de filme SF, prim prisma castilor folosite. Avand in vedere ca multe SF-uri se petrec in spatiu si actorii principali poarta o variatie a conceptului de casca, un pasionat al genului SF pe nume Keith Melton a realizat acest clip de 3 minute si jumatate prin prisma acestui obiect de recuzita. In ceea ce priveste filmele decupate ce sunt folosite aici, Moon sau Sunshine sunt unele dintre cele mai noi in timp ce Woman in the Moon din 1929 bate recordul din directia opusa. In cazul in care sunteti carcotas, cateva absente semnificative sunt Serenity, Planet of the Apes si Star Trek(2009).
Chiar daca ideea de casca nu s-a schimbat radical in ultimii 80 de ani, aceasta particularitate nu afecteaza nici pe departe puterea de deja vu pe care ti-o creeaza cateva imagini.

Sursa : http://playtech.ro

Poate Romania ramane fara Internet? Rezultatele unui studiu care te afecteaza direct

Poate Romania ramane fara Internet? Rezultatele unui studiu care te afecteaza direct


Internetul, de la necesitate la risc. Cum este impartita harta lumii in functie de riscul de a ramane fara conexiune la retea
Internetul este o necesitate pentru un numar tot mai mare de oameni, de la divertisment sau cautarea unor informatii, pana la verificarea mesajelor sau realizarii activitatilor curente la locul de munca. Mai mult, accesam Internetul nu doar de pe calculator sau laptop, ci si de pe smartphone, tableta sau chiar smart TV.
Ar putea veni o zi in care Romania ar putea ramane fara Internet? Ar putea fi un scenariu posibil in cazul unui numar mic de provideri Internet, al unui stat cu deficit de democratie, precum Egipt sau Siria, sau chiar cu un nivel de securitate scazut al serverelor TLD (top level domain).
In urma cu cateva zile, un numar de utilizatori din Romania au fost in situatia de a nu putea accesa versiunile locale ale cunoscutelor site-uri GoogleYahooMicrosoft sau Paypal. O vulnerabilitate a site-ului rotld.ro, serviciul ce administreaza domeniile .ro, a permis hackerilor algerieni sa intre in posesia bazei de date cu toate datele personale ale site-urilor cu extensia .ro.
Un studio recent realizat de Gizmodo, a definit riscul deconectarii de la Internet in functie de operatorii telecom din interiorul granitelor.
Cel mai mare risc este atunci cand sunt doar unul sau doi provideri, situatie intalnita in 61 de tari precum Siria, Tunisia, Algeria, Libia sau Etiopia.
Urmatoarea categorie este cea cu un risc semnificativ in care intalnim un numar de maxim 10 operatori de servicii Internet.
Un risc redus il reprezinta tarile cu un numar de peste 10, pana la 40 de provideri, situatie in care se regasesc majoritatea tarilor din sud-estul Europei: Ungaria, Bulgaria, Grecia, Moldova, statele din fosta Iugoslavie si tarile Baltice.
Romania a fost inclusa in categoria cu cel mai scazut risc de a ramane fara Internet, alaturi de SUA, Rusia, Australia si majoritatea statelor din Europa centrala si de vest.

Sursa : http://www.yoda.ro

Sistemul solar imortalizat la 268 megapixeli


Imagini precum cea de mai jos, ce imortalizeaza o sectiune din sistemul solar, demonteaza mitul ca numarul megapixelilor nu conteaza la un aparat foto.
Zilele trecute a intrat in activitate un nou telescop din cadrul Observatorului de Sud European. Intitulat VST sau Very Large Survey Telescope, acesta din urma incorporeaza un senzor spectaculos de 268 megapixeli. Ca o nota de subsol, camera integrata in acest telescop este cea mai mare ca numar de pixeli dintre toate camerele aflate in folosinta pe un subiect asemanator.
Prima imagine realizata cu ajutorul senzorului de 268 megapixeli a fost publicata online pentru a fi accesata in mod gratuit pe site-ul www.eso.org – European Southern Orbservatory. Odata cu numarul mare de megapixeli al camerei, aici este vorba si de un camp vizual impresionant, membrii ESO s-au laudat cu faptul ca aceasta este singura camera din lume capabila sa cuprinda in detaliu o suprafata de doua ori mai mare decat cea a Lunii.
Primul subiect capturat cu VST-ul in imaginea de mai sus a fost Carina Nebula. Aceasta este una dintre cele mai impresionante locatii de printre stele ce este populara printre astrografi datorita frumusetii. Pe termen lung cei de la ESO au promis ca vor folosi in anii urmatori camera descrisa mai sus pentru a survola sistemul nostru solar, pentru a captura cadre impresionante dn Calea Lactee si pentru a imortaliza tot felul de evenimente cosmice cu un nivel de detalii remarcabil.

Sursa : http://playtech.ro

Luna, pulverizata de meteoriti. Fenomenul care a surprins oamenii de stiinta

Luna, pulverizata de meteoriti. Fenomenul care a surprins oamenii de stiinta


Sondele spatiale NASA au au descoperit un "bombardament" cu asteroizi si comete pe satelitului natural al Pamantului
Scoarta lunara a fost aproape in intregime pulverizata din cauza "bombardamentelor" cu asteroizi si comete din trecutul satelitului natural al Terrei, potrivit masuratorilor efectuate de sondele americane din misiunea spatiala GRAIL. Aceasta concluzie i-a surprins pe oamenii de stiinta americani, al caror studiu a fost publicat miercuri in revista Science.
"Stiam ca planetele telurice din Sistemul Solar au suferit numeroase impacturi in urma cu mai multe miliarde de ani, dar nimeni nu se gandea ca suprafata Lunii a fost atat de mult bombardata", a declarat Maria Zuber, profesor de geofizica la renumitul Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite, coordonatoare a misiunii spatiale GRAIL (Gravity Recovery And Interior Laboratory).
In total, 98% din scoarta lunara a fost fragmentata, a precizat ea: "Este cu adevarat o mare surpriza, iar aceasta descoperire ii va determina pe multi planetologi sa regandeasca istoria evolutiei planetelor".
Cele doua sonde gemene aflate pe orbita polara a Lunii incepand din ianuarie au efectuat masuratori foarte precise ale campului gravitational lunar, relevand repartitia maselor, dar si grosimea si compozitia diferitelor invelisuri ale Lunii, pana la nucleul acesteia.
Sondele americane au dezvaluit astfel faptul ca scoarta lunara este mult mai subtire decat credeau oamenii de stiinta. Ea are o grosime de 34-43 kilometri, fiind cu 6-12 kilometri mai subtire decat estimasera cercetatorii.
"Cu o astfel de grosime a scoartei, compozitia Lunii este similara celei pe care o are Terra, ceea ce intareste teoria potrivit careia Luna s-a format din materii terestre expulzate in urma unui impact urias produs la inceputul procesului de formare a Sistemului Solar", a explicat Mark Wieczorek de la Institutul de Fizica a Pamantului din Paris, autorul unuia dintre cele trei studii realizate pe baza datelor furnizate de misiunea spatiala GRAIL.
Aceste studii au fost prezentate in cadrul Conferintei anuale a Uniunii Americane de Geofizica ce a avut loc la San Francisco si au fost publicate pe site-ul revistei americane Science.
In raport cu suprafata Lunii, interiorul ei pare remarcabil de uniform. De fapt, cercetatorii de la NASA au descoperit ca cele mai multe dintre variatiile campului gravitational lunar rezulta din formatiunile geologice de la suprafata - munti si cratere.
Cu exceptia vastelor bazine de impact, scoarta exterioara a Lunii este lipsita de structuri telurice dense. Ea s-a format cel mai probabil din materiale poroase sau pulverizate.
Harta straturilor interne ale Lunii a evidentiat mase mai dense formate din magma vulcanica, care s-a scurs in fracturi mari din scoarta, in trecut, inainte de a se solidifica si de a forma pereti telurici densi, potrivit agentiei de presaMediafax.

Sursa : http://www.yoda.ro

Un pic mai mult decat o simpla campanie publicitara


Conceptul de editare foto si efecte speciale se combina intr-o noua campanie publicitara pentru un ziar din Africa de Sud, intitulat Cape Times.
Cape Times smartphone autoportret
Ca o parodie la autoportretele de pe Facebook, create cu o camera aflata la lungimea bratului, editorii de la Cape Times au apelat la o campanie neobisnuita pentru a-si promova ziarul. ,,Nu poti sa te apropii mai mult de atat de stiri. Afla totul despre ele.” – acestea au fost singurele cuvinte postate pe o serie de imagini memorabile ce au fost alterate intr-o maniera simpla si de efect. Celebrul sarut de la inceputul secolului trecut dintre un marinar si o domnisoara din Times Square fost facut sa para de parca a fost capturat cu un smartphone tinut in mana celui care se saruta. Acelasi principiu a fost aplicat pe imaginea popularului sarut din ziua nuntii dintre printul Harry si Kate Middleton.
Desi campania este foarte bine facuta si incorporeaza un vizibil accent ironic la adresa pasionatilor de astfel de cadre de pe Facebook, cel mai probabil va avea efectul de a creste popularitatea exact a acelor cadre pe care ,,le condamna”.
Cape Times smartphone autoportret prince harry

Sursa : http://playtech.ro

Stiinta si magia isi dau mana. Cele mai tari trucuri pe care le poti face acasa

Stiinta si magia isi dau mana. Cele mai tari trucuri pe care le poti face acasa


Magicienii inteligenti se folosesc de stiinta pentru a realiza trucuri la care toata lumea ramane cu gura cascata.
Desi par din lumi diferite, stiinta si magia se intalnesc de multe ori. Cand spui magie, te gandesi la ceva imposibil, insa in realitate, de multe ori e vorba de aplicarea unor concepte simple de fizica sau chimie. Cine a zis ca stiinta e dificila? De fapt, ea este amuzanta.

10 trucuri de facut la o petrecere
De multe ori ai ocazia sa te remarci la o intalnire cu prietenii, folosind cateva idei simple. Poti trage o fata de masa fara ca farfuriile sa cada, sau poti sa stingi flacara unor lumanari cu o substanta invizibila. Multe dintre aceste trucuri par imposibile. Ele sunt insa spectaculoase, si usor de inteles.


Cel mai tare truc folosind apa
Cum bagi apa intr-un pahar pus cu susul in jos pe masa? Ei bine, se poate.
Pentru acest moment de magie ai nevoie de un pahar, evident, de o farfurie, de un lichid colorat - de exemplu suc - si de o lumanare pe care o vei aprinde.

Flacara consuma oxigenul aflat in interiorul paharului, iar lichidul este pur si simplu absorbit.

Cum micsorezi banii
Electricitatea te poate ajuta sa micsorezi monede din cupru sau aluminiu, insa nu incerca asa ceva acasa!
Forma banilor poate fi modificata cu ajutorul campului electromagnetic.
Iata de ce ai nevoie:
 • moneda
 • conductor electromagnetic
 • o bobina sanatoasa

Top cele mai rapide browsere ale anului 2012


Internetul a evoluat şi, în ciuda faptului că ne referim uneori la el folosind sintagma „Web 2.0” (veche de aproape un deceniu), este imposibil să nu realizăm cât de multe lucruri s-au schimbat de atunci: de la aspectul general al unei pagini, până la integrarea de aplicaţii 2D / 3D şi relaţionarea lor cu alte platforme.
Cea mai nouă adiţie, standardul HTML5, este prezentul şi viitorul reţelei globale. Orice site respectabil tinde să adopte acest standard, dacă nu cumva a făcut-o deja. Cât de mult contează asta în economia resurselor şi ce implicaţii practice are asupra performanţelor sistemului? Nu putem şti decât folosindun benchmark adecvat, care să testeze browser-ul simulând un mediu Web modern, în care se derulează aplicaţii de ultimă oră.

Google Octane - un benchmark modern pentru browsere
În acest sens, Google a dezvoltat o platformă de teste care scoate în evidenţă capacitatea browser-ului în lucrul cu aplicaţii moderne.
Benchmark-ul poartă numele de Google Octane, iar prima versiune considerată stabilă (Octane v.1) a fost lansată în luna august a acestui an.
Concret, Google Octane include o suită de 13 teste inspirate din experienţa utilizatorilor de Internet şi situaţiile actuale cel mai des întâlnite. Deşi mulţi consideră benchmark-ul ca fiind doar un test sintetic care nu reflectă neapărat performanţele practice, în cazul lui Google Octane putem spune că lucrurile stau diferit, rezultatele „măsurătorilor” fiind oferite în baza unei analize reale a motoruluiJavaScript.

Cum rulezi Google Octane într-un mediu optim
Înainte de a rula testul (deschide pagina de benchmark Google Octane aici), iată câtevasugestii care să vă ajute să obţineţi rezultate cât mai relevante:
 • Închideţi aplicaţiile ce rulează în paralel şi consumă resurse (antivirus cu protecţie în timp real, aplicaţii de editare foto-video, muzică, filme, alte browsere în afară de cel vizat pentru testare etc.);
 • Dacă folosiţi un laptop, setaţi-l pe modul „High Performance”;
 • Rulaţi testul de mai multe ori (recomand de minimum 5 ori – nu vă faceţi griji, nu durează mult) şi eliminaţi cel mai slab şi cel mai bun rezultat din listă. Cu restul de rezultate faceţi o medie aritmetică – această medie poate fi considerată relevantă în ceea ce priveşte performanţele browser-ului.

Compatibilitate
Dacă testul nu rulează pe anumite browsere, aceasta poate fi o problemă de compatibilitate. Google menţionează spre exemplu că benchmark-ul Octane nu merge pe Internet Explorer 9 (pe Internet Explorer 10 Preview merge) şi pe browser-ele mobile Android browser, Chrome mobile şi Safari mobile. Lista completă a compatibilităţilor, precum şi detaliile despre ce presupune fiecare test în parte găsiţi pe pagina oficială a Google Octane.

Rezultate benchmark
La final, iată şi rezultatele obţinute pe sistemul nostru de test, rezultate pe care le publicăm pentru a vă ajuta să faceţi o comparaţie cu ceea ce aţi obţinut pe calculatoarele voastre.
Rezultatele de mai sus pot fi considerate într-o oarecare măsură controversate, la urma urmei platforma de test Octane fiind dezvoltată de Google, aceeaşi companie ce are în portofoliu şi binecunoscutul browser Chrome. Ca un contra-argument, să spunem că şi în alte teste Google Chrome reuşeşte să se impună în faţa principalului concurent – Mozilla Firefox. Sigur, aprecierea unui browser rămâne la latitudinea utilizatorului final, care nu este interesat neapărat doar de viteză ci şi de alte aspecte cum ar fi extensiile sau compatibilitatea cu anumite site-uri. La fel de bine putem vorbi şi de un lucru banal precum obişnuinţa.
Configuraţie sistem de test:
 • CPU Intel Pentium E2160, 1.8 GHz (supratactat la 2.7 GHz), Dual Core;
 • RAM 8 GB DDRIII;
 • Video AMD Radeon 4850;
 • HDD WD 320 GB, SATA;
 • OS: Windows 7 Home Premium, 64 bits.
Rezultatele obţinute de cititorigo4it.ro
Acestea fiind spuse, aşteptăm cu interes rezultatele obţinute de voi în Google Octane. Să vedem care e cel mai performant browser la sfârşit de an!

Sursa : http://www.go4it.ro