vineri, 1 februarie 2013

Un hacker a convins 350 de femei sa se dezbrace in fata camerei


Un hacker a dat alt sens cuvantului influentabil in momentul in care a apelat la santaj pentru a convinge mai multe femei sa se dezbrace in fata camerei web
Hacker santaj erotic
Este incredibil ce eforturi pot sa faca anumiti indivizi pentru a convinge niste persoane de sex opus sa faca gesturi mai putin decente. In contextul in care respectivii nu fac altceva decat sa incalce legea, gestul nu este doar josnic ci si fara sens.  Trecand peste logica din spatele gestului, pentru un astfel de comportament a fost urmarit de FBI si ulterior arestat, Karen Gary Kazaryan. Printre altele, Kazaryan a fost adus in fata tribunalului pentru hacking-ul mai multor conturi de email, Facebook sau Skype. Ulterior, folosind pozele obtinute de pe casutele de mail si paginile personale de pe retelele de socializare, acelasi hacker aborda doamne si domnisoare spunandu-le ca daca nu se dezbraca in fata camerei va posta online imaginile obtinute ilegal.
Karen Gary Kazaryan este acuzat de 15 capete de invaziune a computerelor si 15 capete de furt agravat al identitatii. Daca va fi gasit vinovat, risca in total o sentinta maxima de 105 ani in inchisoare, fapt ce in mod sigur nu compenseaza “placerea” pe care a simtit-o santajand atat de multe persoane.

Sursa : http://playtech.ro

PlayStation 4 – Sony pregăteşte lansarea unei noi console?


Sony tocmai a anunţat evenimentul "PlayStation Meeting 2013", programat pentru 20 februarie 2013. Cu un motto sugestiv - "See The Future", PlayStation Meeting 2013 va fi organizat în New York, gigantul japonez invitând atâtpresa de specialitate cât şi investitorii la acest eveniment.
Toată această desfăşurare de forţe indică iminentul anunţ referitor la viitoarea generaţie de console PlayStation - cel mai probabil numită PlayStation 4. De altfel, surse din industrie ale celor de la Wall Street Journal deja au confirmat debutul noii console în cadrul PlayStation Meeting 2013.
PlayStation 4 a fost dezvoltat sub numele de cod Orbis şi va face uz de tehnologie dezvoltată de AMD. Zvonurile indică o configuraţie formată dintr-un APU (accelerated processing unit) AMD cu 8 nuclee, o cantitate generoasă de memorie RAM (de la 4 la 8GB) şi un chip video AMD bazat pe arhitectura Southern Islands.
PS4 va fi succesorul "batrânului" PlayStation 3, consola lansată în martie 2007 în Europa şi vândută în peste 70 de milioane de exemplare până în acest moment. PS3 a fost prima consolă de jocuri dotată cu o unitate optică Blu-rayşi, de-a lungul anilor, s-a bucurat de titluri exclusive excelente precum God of War IIIGran Turismo 5Heavy Rainsau seriile Killzone şi Uncharted.
PlayStation

Sursa : http://www.go4games.ro

Tiparul industrial 3D va uşura construcţia clădirilor pe Lună


După un demaraj extrem de lent care a început pe la mijlocul anilor `80, tiparul 3D a început să devină nu doar o curiozitate din ce în ce mai accesibilă pentru executarea unor proiecte mărunte, dar şi o soluţie pentru proiectele inginereşti complexe. Olandezii de la Universe Architectureau anunţat că vor finaliza în 2014 prima casă realizată cu ajutorul acestei tehnologii, însă European Space Agency plusează cu ceva şi mai impresionant.
Utilizând aceeaşi maşină industrială D-Shape fabricată Monolite UK Ltd, European Space Agency intenţionează să folosească capabilităţile acesteia de modelare a formelor pornind de la un material sub formă de pulbere pentru a construi viitoarele adăposturi umane pe care, sperăm, că le vom clădi într-o bună zi pe Lună. Această soluţie este una foarte interesantă deoarece reduce costurile exorbitante ale transportului materialelor de construcţie prin utilizarea rocilor disponibile la faţa locului.
Materialul folosit de ingineri a fost praful bazaltic, ale cărui proprietăţi se apropie cel mai mult de cele ale regolitului lunar, acesta fiind amestecat cu oxid de magneziu şi un liant special, menit să transforme acest amestec într-o rocă dură. Inginerii de la European Space Agency şi partenerii lor din cadrul companiei de arhitectură Foster + Partners au plecat de la un cadrul uşor metalic, maşina de tipar D-Shape acoperind ulterior structura cu un strat solid din acest material. Testele au cuprins şi simularea funcţionării în vid, o problemă de care se vor lovi viitori constructori lunari, iar tehnologia este aptă şi pentru acest mod de lucru.
Dacă acest proiect se va dovedi a fi unul viabil, iar primul test finalizat cu succes aşa ne spune, viitoarele construcţii lunare vor folosi spaţii de locuit gonflabile care vor fi aduse de pe Terra, însă masiva structură de protecţie menită să ferească locuitorii de radiaţii şi micrometeoriţi va fi fabricată la faţa locului, reducând astfel costurile proiectului.

Sursa :  http://www.go4it.ro

De ce nu mai conţin cocaină băuturile de tip cola? Răspunsul e surprinzător


Astăzi, băuturile dulci de tip cola se numără printre cele mai populare răcoritoare din lume. Puţini cunosc, însă, istoria inedită a băuturilor cu cola

În 1863, chimistul parizian Angelo Mariani a decis să combine coca cu vin, comercializând această băutură sub numele Vin Mariani. Amestecul de cocaină cu alcool duce la formarea unui alt drog – cocaetilena – cu efecte similare cocainei, diferenţa constând în efectul euforic mai pronunţat în cazul cocaetilenei.
Băutura inedită concepută de Angelo Mariani s-a dovedit foarte populară în Europa. Printre pasionaţii vinului Mariani s-au numărat Jules Verne, Alexandre Dumas şi Arthur Conan Doyle, băutura fiind lăudată inclusiv de liderii religioşi de la acea vreme.
Istoria consemnează proclamaţia celui mai important rabin din Franţa, care a spus „să fie lăudat vinul lui Mariani!”, iar liderul Bisericii Catolice de la acea vreme, Papa Leon al XIII-lea, purta mereu cu el o ploscă cu vinul lui Mariani, decernându-i o medalie de aur chimistului francez.
Observând succesul incredibil avut de băutura lui Mariani, farmacistul american John Stith Pemberton a decis să conceapă propria sa versiune. Rezultatul a purtat numele de „Pemberton's French Wine Coca”, licoarea fiind comercializată drept panaceu. Printre altele, Pemberton susţinea că băutura sa „învigorează organele sexuale”.
La scurt timp după lansare, Pemberton s-a confruntat cu o mare problemă: băutura sa a devenit ilegală în regiunea din statul american Georgia unde acesta locuia. Motivul nu era cocaina, ci alcoolul. Inventatorul american nu s-a dat bătut, însă, şi a înlocuit vinul din băutură cu un sirop de zahăr. Noul produs a fost lansat pe piaţă în 1886 sub numele de „Coca-Cola”, respectând în totalitate legile care interziceau folosirea alcoolului.
În scurt timp, băutura a devenit foarte populară drept „băutură a intelectualilor” în rândul albilor bogaţi din Atlanta. Aceştia se întâlneau la farmacii pentru a consuma băutura, locuri ce deveniseră o alternativă la baruri pentru clasele înstărite din Georgia.
Începând cu 1899, Coca-Cola a început să fie vândută în sticle, ceea ce permitea şi afro-americanilor să consume această băutură. Până atunci, Coca-Cola fusese vândută în exclusivitate în farmacii, locuri segregate, în care americanii de culoare nu puteau pătrunde.
La scurt timp după ce americanii de culoare au început să aibă acces la Coca-Cola, albii din clasa mijlocie au început să se îngrijoreze că această băutură contribuia la consumul excesiv de cocaină în rândul afro-americanilor. Ziarele din sudul Statelor Unite au început să relateze că „diavolii negri dopaţi cu cocaină” violează femeile albe, iar poliţia nu îi poate opri. Din acest motiv, în 1903 reprezentanţii companiei Coca-Cola au reacţionat la temerile populaţiei albe, eliminând cocaina din băutură şi adăugând mai mult zahăr şi cofeină.
Cocaina avea să devină ilegală în SUA abia în 1914, la 11 ani după schimbarea efectuată de reprezentanţii companiei Coca-Cola. Principalul motiv consta în efectele sociale ale acestui drog, nu faptul că aceasta afecta sănătatea utilizatorului. Documente din acea eră confirmă că argumentele rasiste erau foarte răspândite, jucând un rol important în condamnarea cocainei. În 1910, Dr. Hamilton Wright, un reprezentant al Departamentului de Stat american, scria că „folosirea cocainei de către negrii din Sud este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă forţele de ordine, pentru că aceasta îi stimulează să violeze”. De asemenea, în 1914 doctorul Edward Williams scria în jurnalul Medical Standard că „negrul care a devenit dopat cu cocaină este o ameninţare pentru comunitatea sa; întreaga sa fire este schimbată în rău. Negrul timid dezvoltă un curaj aproape incredibil”.
Astăzi, Coca-Cola continuă să conţină coca, însă ecgnonina, alcaloidul cheie, este eliminată din fruza de cocă. Acest proces de extracţie a fost perfecţionat abia în 1929, astfel că până atunci elementele psihoactive ale frunzei de coca continuau să se găsească în cantităţi mici în Coca-Cola.
Autorul Dominic Streatfield relatează în cartea sa „Cocaine: An Unauthorized Biography” că acest proces de extracţie este realizat astăzi într-o fabrică din New Jersey deţinută de compania Stepan. În 2003, Stepan a importat 175.000 de kilograme de coca pentru Coca-Cola, o cantitate suficient de mare pentru a produce cocaină în valoare de 200 de milioane de dolari. Din acest motiv, fabrica în care este produs extractul din frunze de coca (cunoscut sub denumirea de "Merchandise No. 5") este foarte bine păzită.

Sursa : http://www.descopera.ro

Descoperire neaşteptată: microbii trăiesc în atmosferă şi pot avea efect asupra fenomenelor meteo


În fiecare an, sute de milioane de tone de praf, apă şi poluanţi ajung în atmosferă unde sunt plimbaţi de curenţii de aer. Acum, un nou studiu confirmă că unii microbi reuşesc să supravieţuiască călătoriei până în atmosferă, umplând aerul situat între 8 şi 15 kilometri depărtare de Pământ, cu miliarde de bacterii şi alte organisme. Mai mult, este posibil ca aceste organisme zburătoare să reuşească să se şi hrănească în timpul călătoriei lor prin nori, formând un ecosistem activ deasupra Pământului.

Rezultatele sugerează că această vastă comunitate de organisme „aflate la înălţime” se află în continuă schimbare. Unii dintre microbi par a fi vizitatori tranzitorii, în timp ce alţii par a fi „rezidenţi”. 
Bacteriile au fost descoperite în probele prelevate în timpul experimentului NASA, Genesis and Rapid Intensification Processes, care examina modul de formare şi dezvoltare a uraganelor. 
Cercetătorii de la Georgia Tech au analizat probele folosind tehnici de secvenţiere genetică şi au descoperit 17 tipuri de bacterii. În total, aproape 20 de procente dintre particulele mici din atmosfera superioară sunt alcătuite din celule bacteriene vii. 
Specialiştii susţin că organismele din atmosferă par a fi identice cu cele de pe suprafaţa Pământului, dar specifică faptul că printre nori, bacteriile depăşesc numeric ciupercile. 
Unele dintre bacterii folosesc compuşi de carbon care există în atmosferă, lucru care, pe de-o parte, sugerează că ele ar putea fi capabile să supravieţuiască pentru perioade lungi de timp. Pe de altă parte, accesată caracteristică indică faptul că bacteriile ar putea influenţa vremea. 
Norii sunt aglomerări de lichid sau de picături îngheţate care se condensează asupra unui nucleu, de obicei compus din praf sau sare. Acum, în urma acestei constatări, specialiştii spun că nucleul ar putea fi creat şi din bacterii, având în vedere că unele tipuri de bacterii promovează formarea de picături de gheaţă. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Noul Microsoft Office a fost lansat în România, Office 365 are prioritate


La trei luni după atingerea stadiului Release to Manufacturing şi după lansarea a două versiuni de test, una Preview şi una finală, Microsoft a lansat noua versiune 2013 a celebrei sale suite de aplicaţii Office. Aceasta a fost disponibilă clienţilor din mediul de afaceri încă de la începutul lunii decembrie, însă consumatorii casnici vor putea intra în posesia sa abia acum.
Dincolo de schimbările pe care le-am remarcat încă din versiunea Preview, noua suită Office marchează şi un pas important pentru Microsoft. În mod tradiţional, suita Office a fost disponibilă consumatorilor casnici doar sub forma licenţelor retail sau OEM, lansarea serviciului online Office 365 aducând din 2011 şi posibilitatea optării pentru un abonament în cazul versiunii Office 2010 Professional Plus.
Odată cu noua versiune, Microsoft începe să marşeze serios şi în mediul casnic pe imaginea de producător de soluţii şi servicii, nu doar de software. În consecinţă, serviciul Office 365 va fi cel care va fi promovat preferenţial, chiar dacă pachetele software clasice vor fi şi ele disponibile.
Pentru consumatorii casnici, Microsoft oferă pachetul Office 365 Home Premium, care include aplicaţiile Word, Excel, PowerPoint, OneNote şi Outlook, precum şi 25 GB de stocare Skydrive şi 60 de minute lunare de Skype.  Acest pachet oferă posibilitatea de instalare pe cinci sisteme, abonamentul valabil timp de un an fiind disponibil contra sumei de 449 lei preţ recomandat, dar putând fi deja găsit la preturi mai mici în ofertele magazinelor. După expirarea abonamentului anual, suita desktop şi aplicaţiile Web vor intra într-un mod limitat de lucru, acestea urmând să permită doar deschiderea, tipărirea, copierea sau descărcarea documentelor.
Dincolo de modul de comercializare şi a beneficiilor suplimentare reprezentate de integrarea cu aplicaţiile Office Web Apps sau posibilitatea de instalare pe mai multe sisteme, pachetul software este identic cu cel care poate fi cumpărat în regim retail. Acest pachet are şi o versiune destinată mediului universitar, care este ceva mai ieftină (399 lei), este valabilă timp de patru ani dar poate fi instalată doar pe două sisteme.
Cei care preferă pachetul software tradiţional, care oricum nu mai include un disc de instalare şi necesită aceeaşi descărcare online a kit-ului de instalare, pot alege din pachetele Office Home and Student sau Office Home and Business, care au preţuri de 569, respectiv 1099 lei. Ultimul dintre acestea este echivalentul funcţional al pachetului Office 365 Home Premium, versiunea Home and Student fiind văduvită de clientul de email Outlook. Evident, nu lipseşte versiunea integrală Professional, aceasta având un preţ de 2200 lei.
Microsoft doreşte cu tot dinadinsul să facem trecerea către modelul bazat pe abonament Office 365, preţurile pentru cei care au mai multe PC-uri fiind mai avantajos în acest caz. Nu putem să nu remarcăm totodată faptul că licenţierea multiplă a dispărut din pachetele retail, Office Home and Student, care oferea posibilitatea de instalare pe 3 PC-uri, fiind limitat acum doar la unul singur. Alegerea utilizatorului se rezumă în final la una de costuri, în funcţie de produsele dorite, ritmul în care acesta face trecerile la noile versiuni ale pachetului sau de numărul de sisteme utilizate, acesta putând prefera o cale sau alta.

Sursa : http://www.go4it.ro

Casio prezintă Exilim EX-ZR700, o compactă cu ultra-zoom


Casio Exilim EX-ZR700 este o cameră foto cu ultra-zoom şi stabilizare optică performantă, iar Exilim EX-ZR400 se laudă cu autonomie de peste 500 poze.

Ambele modele vin echipate cu procesorul de imagine Exilim Engine HS Version 3, recomandat prin vitezele ridicate atinse la folosirea modului de fotografiere în rafală, ce au permis implementarea unei funcţii numite Triple Shot. Odată activată, aceasta permite obţinerea a câte 3 poze în succesiune rapidă pentru fiecare apăsare a butonului obturator.
Pozele obţinute sunt afişate pe o porţiune a ecranului LCD, iar spaţiul rămas este folosit pentru încadrarea imaginii, permiţând astfel inspectarea pozelor chiar în timp ce o încadrăm pe următoarea.
Ambele aparate suportă card-uri de memorie cu tehnologie Eye-Fi şi Flash Air, folosite pentru transferul pozelor către PC prin conexiune wireless.
Exilim EX-ZR700 se laudă cu un timp de pornire de 1.4 secunde, viteză de reacţie a funcţiei autofocus de 0.18 secunde şi timp de captură de numai 0.26 secunde. Exilim EX-ZR400 este chiar mai rapidă, cu un timp de pornire specificat la 0.99 secunde şi viteză autofocus de 0.14 secunde.

La capitolul funcţii speciale avem modul Macro cu sistem All-in-Focus, capabil să obţină mai multe poze în succesiune rapidă, fiecare din ele focalizată uşor diferit. Imaginile sunt apoi combinate pentru a forma poza finală, în care toate detaliile apar la o claritate superioară. O altă funcţie numită Blurred Background are menirea de a adăuga pozelor un efect artistic, prin aplicarea unui efect de blur peste fundalul din spatele persoanelor sau obiectelor surprinse în prim plan.
Casio EX-ZR700 dispune de obiectiv cu zoom optic 18x şi sistem de stabilizare a imaginii cu tehnologie lens shift. Suplimentar, tehnologia Multi-Frame SR Zoom permite extinderea funcţiei zoom până la valoarea 36x. Încadrarea imaginilor este realizată cu un ecran LCD de 3 inch, cu rezoluţie 920k pixeli.

Casio Exilim EX-ZR400 excelează mai ales prin autonomia bateriei, dimensionată pentru aproximativ 515 cadre la o singură încărcare. Obiectivul instalat oferă zoom optic 12.5x, extensibil până la valoarea 25x prin activarea funcţiei Multi-Frame SR Zoom.

Sursa : http://www.go4it.ro

Samsung vs Apple: iPad scade în popularitate dar rămâne lider de piaţă


Chiar dacă nu stă prea bine la capitolul inovaţie şi parcă a mai pierdut din avântul câştigat în ultimii ani, Apple rămâne lider incontestabil în piaţa tabletelor. În timp ce numele iPad rămâne un brand cu rezonanţă la urechile cumpărătorilor, creşterea anunţată pentru anul trecut este sub media pieţei, arătând o discrepanţă uriaşă faţă de Samsung - rivalul care domină deja piaţa smartphone.
Samsung vs Apple: iPad scade în popularitate dar rămâne lider de piaţăSamsung vs Apple: iPad scade în popularitate dar rămâne lider de piaţă

Astfel, deşi cota de piaţă pentru tabletele iPad este de 43.6%, cu mult peste cei 15.1% atribuiţi ofertei de tablete Samsung, Apple parcurge totuşi o perioadă de declin, pierzând semnificativ din cota de 51.7% măsurată pentru anul 2011. Spre comparaţie, Samsung a reuşit în 2012 să-şi ridice cota de piaţă la 15.1%, cu mult peste cea de 7.3% măsurată în anul anterior.
Comparat cu anul 2011, Apple a livrat cu 75.3% mai mute tablete (22.9 milioane), obţinând venituri în creştere cu 48.1%. În schimb, cu 7.9 milioane tablete livrate Samsung a obţinut venituri în creştere cu 263%. Chiar dată au o cotă de piaţă estimată la 5.8% şi au livrat în 2012 doar 3.1 milioane tablete, cei de la Asus s-au bucurat de o creştere de 402.5% comparat cu anul 2011.
Cu vânzări prea mici pentru a avea un impact sesizabil asupra pieţei de tablete, Microsoft intră cu oferta de tablete Surface în categoria producători diverşi, estimaţi ca având 22.1% din cota de piaţă şi o creştere în preioada 2011/2012 de 77.4%.

Sursa : http://www.go4it.ro

Mega, noul cuib al piratilor, are deja 50 de milioane de fisiere

Mega, noul cuib al piratilor, are deja 50 de milioane de fisiere


Serviciul lansat in urma cu o saptamana de Kim Dotcom, celebru pentru site-ul sau anterior de file sharing, MegaUpload.com
Fondatorul site-ului Mega sustine ca serverele sale tin deja 50 de milioane de fisiere uploadate cu noul serviciu, si doar 0,001% din ele ar incalca legile drepturilor de autor. Numarul de documente este impresionant, daca ne gandim ca a trecut abia o saptamana si un pic de la lansare.
Dotcom spune ca, zilnic, doar in jur de 50 de fisiere care incalca drepturile de autor sunt date jos de cei care detin drepturi de autor asupra acestora.
Lansarea serviciului de stocare de date in cloud Mega.co.nz a avut loc la exact un an de la inchiderea site-ului MegaUpload. Serviciul s-a bucurat de popularitate in randul utilizatorilor de Internet inca de la inceput, asta si datorita ofertei irezistibile. Utilizatorii care nu vor sa plateasca niciun ban primesc automat 50GB de spatiu. Cei care au nevoie de mai mult, vor da, pe luna, 13,29 dolari pentru 500GB, 26,59 dolari pentru 2TB sau 39,90 dolari pentru 4TB.
Despre noul site, Kim Dotcom sustine ca ar respecta legile si chiar a avertizat autoritatile ca orice incercare de a-l bloca va fi inutila, scrie BBC.
"Din punct de vedere legal, nu poate fi facut nimic pentru a ne inchide. Site-ul este la fel de legal si are aceleasi drepturi de a exista ca Dropbox, Boxnet sau alti competitori", declara Dotcom.

Sursa : http://www.yoda.ro

Galaxy S IV se lanseaza in aprilie

Galaxy S IV se lanseaza in aprilie


Retailerii de telefoane mobile din mai multe tari confirma lansarea telefonului Samsung
Apar tot mai multe informatii din partea mai multor retaileri de telefoane mobile, despre lansarea Samsung Galaxy S IV in luna aprilie.
Potrivit unor documente de uz intern ale unui retailer din Noua Zeelanda, Galaxy S IV ar putea fi lansat la scurt timp dupa 9 aprilie. Magazinul organizeaza o tombola, printre premii numarandu-se si smartphone-ul sud-coreean.
Alte informatii, ce provin din partea unui important retailer din Marea Britanie, dau ca sigura o lansare Galaxy S IV intre 15 si 22 aprilie. Aceeasi sursa a confirmat si lansarile iPhone 5 si iPad Mini.

Sursa : http://www.yoda.ro

Exista lumi paralele? Cercetatorii au creat in premiera un multivers in laborator

Exista lumi paralele? Cercetatorii au creat in premiera un multivers in laborator


Ei spun ca e foarte posibil ca in lume sa existe mai multe universuri, iar noi sa fim intr-unul dintre ele
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland, Colegiul Park si Universitatea Towson anunta ca au creat in laborator, in premiera, multiple universuri.
Concret, ei au construit un metamaterial aseamanator cu cel folosit pentru experimentele legate de scuturile care ne fac invizibili. In interiorul acestui metamaterial se formeaza mai multe universuri, atunci cand lumina trece pe acolo.
Aceste universuri, numite de cercetatori spatiu-timp Minkowski, sunt asemanatoare cu al nostru si incheaga frumos teoria lui Einstein, considerand timpul drept o a patra dimensiune.
Multiversul a fost creat de cercectatori intr-o solutie de cobalt in kerosen. Fluidul nu e considerat metamaterial, dar cercetatorul Igor Smolyaninov si colegii lui au descoperit ca atunci cand se genereaza un camp magnetic, nanoparticulele feromagnetice de cobalt se aranzeaza in coloane. Iar in momentul in care lumina trece prin aceste coloane, se comporta ca si cum ar fi intr-un invers Minkowski.
Regland nivelul de cobalt din fluid, cercetatorii au reusit sa formeze multiversuri, scrieextremetech.
Lucrarea cercetatorilor poate fi citita aici.

Sursa : http://www.yoda.ro

Android Key Lime Pie – Detalii scapate de Qualcomm


Android Key Lime Pie a aparut din greseala pe internet printr-o postare a celor de la Qualcomm.
Android Key Lime Pie
Mai exact Qualcomm a publicat accidental un plan de dezvoltare pentru anul in curs, in care apar smartphone-uri cu noul sistem de operare incepand cu al doilea trimestru al acestui an. Inca nu se cunosc detalii despre functiile sau imbunatatirile aduse de noul sistem de operare, dar perioada lansarii pare destul de reala. Asta pentru ca zvonurile vorbesc despre o conferinta Google I/O 2013 ce ar urma sa aiba loc in luna mai a acestui an.
Plan de dezvoltare Qualcomm
De obicei Google anunta in cadrul acestor conferinte cate un nou sistem de operare si ulterior trimite update-urile specifice catre dispozitivele Nexus. Dupa cum noteaza si cei de pocket-lint.com, dupa aparitia documentului, Qualcomm ar fi incercat sa determine publicatiile care l-au preluat sa renunte la el. Acest fapt aproape confirma ceea ce vedem in poza, dar bineinteles ca exista oricand o urma de indoiala.
Impreuna cu noua versiune de Android, ne asteptam ca cei de la Google sa anunte si un nou smartphone. Zvonurile vorbesc despre un anume Motorola X, care ar trebui sa vina cu un display de 5 inci si un design similar cu cel de pe Razr M. Deasemenea, Motorola X ar trebui sa fie printre primele terminale capabile sa ruleze Android 5.0 Key Lime Pie.

Sursa : http://playtech.ro

My Xperia te ajuta sa iti gasesti telefonul pierdut


My Xperia a fost anuntat de Sony drept un nou serviciu care te va ajuta sa iti gasesti smartphone-ul Xperia in cazul in care l-ai pierdut sau ti-a fost furat.
Sony Xperia
Momentan serviciul este in varianta beta si va fi disponibil pe Xperia Arcos S urmand sa fie implementat si pe modelele anului 2012, care ruleaza Ice Cream Sandwich. Incepand cu al doilea trimestru majoritatea clientilor Sony vor putea sa beneficieze acest nou serviciu.
My Xperia pare destul de usor de folosit, putand fi activat din meniul telefonului si ulterior accesat prinmyxperia.sonymobile.com. Aici utilizatorii se pot loga prin intermediul contului Google si ulterior isi pot identifica smartphoneul pe o harta, pot genera o alarma pentru atragerea atentiei si pot bloca sau chiar sterge intregul continut al telefonului.
My Xperia
Este perfect adevarat ca exista deja cateva variante similare, atat in Google Play cat si in App Store, dar oricum initiativa celor de la Sony este laudabila. Asta ca pe zi ce trece smartphone-urile devin tot mai importante pentru noi si automat avem nevoie de servicii stabile de siguranta, iar daca vin integrate deja in setarile telefonului, cu atat mai bine.
Urmeaza sa vedem cat de bine va functiona noul My Xperia si mai ales daca va fi compatibil cu majoritatea telefoanelor Xperia.

Sursa : http://playtech.ro

Apple Mac Pro, retras de pe pieţele europene până la lansarea noilor modele din acest an


Cele mai puternice sisteme Mac din portofoliul Apple, staţiile de lucru Mac Pro, vor lipsi pentru o perioadă încă necunoscută din catalogul partenerilor europeni. Sistemele din această gamă urmează să fie retrase de pe piaţă începând cu data de 1 martie din cauza lipsei de conformitate cu noile amendamente ale standardului IEC 60950-1, care vor intra în vigoare de la acea dată.
Conform Apple, compania va mai accepta comenzi din partea partenerilor săi până la data de 18 februarie iar livrările vor fi făcute până la 1 martie. Compania nu va mai comercializa aceste produse, însă partenerii vor putea vinde în continuare produsele până la epuizarea stocurilor. În afara ţărilor europene, vor mai fi afectate pieţele din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
Actualele sisteme Mac Pro nu vor mai corespunde standardului menţionat mai sus deoarece amendamentele noi introduse stipulează măsuri mai drastice de siguranţă în operare. Sistemele Mac Pro vor fi în conflict cu acestea din cauza designului ventilatoarelor, care necesită măşti de protecţie care să elimine posibilitatea atingerii palelor, şi a porturilor I/O, care necesită măsuri suplimentare de protecţie electrică.
Sistemele Mac Pro au cunoscut ultima actualizare majoră în 2010, compania anunţând anul trecut o actualizare minoră care a inclus doar opţiuni noi pentru procesoare. Conform Apple, linia Mac Pro va fi actualizată în cursul acestui an, Mac Pro urmând să se întoarcă atunci şi pe pieţele europene.

Sursa : http://www.go4it.ro

Samsung ia stylus-urile in serios prin achizitii inteligente


Cu toate ca vorbim de doar 5 procente din compania Wacom, achizitia acestui procent dintr-o astfel de companie reprezinta o investitie pe termen lung pentru Samsung, si anticipeaza putin planurile sale in ceea ce privesc dispozitivele premium cu touchscreen.
samsung achizitioneaza parte din wacom
Seria de produse Galaxy Note este in continuare un succes enorm pentru producatorul sud coreean, motiv pentru care Samsung a decis sa faca o investite serioasa in dezvoltarea stylus-urilor. Valoarea respectivei investitii este egala cu 58,9 milioane dolari si reprezinta 5% din Wacom, cel mai mareproducator global de tablete pentru desen si stylus-uri. Din intreaga industrie a tabletelor grafice Wacom este responsabil de 85 de procente, in timp ce afacerea livrarii de accesorii pentru smartphone-uri si tablete s-a dublat in ultimul an pentru compania japoneza.
Cele 58,9 milioane de dolari vor fi percepute ca o infuzie de capital a carei destinatie va fi cercetarea si dezvoltarea unor produse mai performante. Cum era de asteptat, o parte din invesitie va fi orientata si catre imbunatatirea livrarilor de produse Wacom catre Samsung Electronics. Ramane sa vedem daca aceasta achizitie va fi benefica pentru ambele companii  sau daca ,,traficul de informatie” se va desfasura intr-o singura directie.

Sursa : http://playtech.ro

Arată ce simţi - Facebook pregăteşte mesaje de status cu emoticoane


După chat-ul pe Facebook şi emoticoanele aferente, reţeaua de socializare a acceptat folosirea feţelor zâmbitoare în comentariile din News Feed, iar peste puţin timp va aplica acelaşi tratament şi pentru mesajele de status.
Totul pleacă de la idea dea permite utilizatorilor să-şi exprime mai bine starea de spirit, adăugând în dreapta textului postat ca mesaj de status şi un emoticon adecvat pentru momentul respectiv. Deocamdată noul sistem de smiley-uri pentru mesaje de status se află în fază de testare şi este accesibil doar unui număr restrâns de utilizatori.
Partea bună este că pe lângă emoticoane ce reflectă starea de spirit avem şi un set asociat cu diverse activităţi: mănânc, beau, citesc , vizionez, ascult - fiecare primind o descriere adăugată în corpul mesajului de status (ex ascult - numele melodiei).
Pentru moment reprezentanţii Facebook nu au dezvăluit mai multe detalii despre de noul set de emoticoane pentru mesaje de status şi nici când vor disponibile pentru toţi membrii reţelei.

Sursa : http://www.go4it.ro

Temple Run 2, cel mai apreciat joc pentru platformele mobile


Jocul Temple Run 2, continuarea unui titlu care s-a bucurat de un succes extraordinar pe platformele Android şi iOS, a fost lansat acum două săptămâni pe platforma iOS şi, la scurt timp după, şi Android. Se pare că numărul celor care au fost încântaţi de primul Temple Run a fost mult mai mare decât am fi crezut deoarece Temple Run 2 a devenit un campion al pieţei jocurilor pentru terminale mobile.
Precedentul deţinător al recordului pentru cele mai rapide vânzări a fost până acum Angry Birds Space, membru al unei alte serii cu un incontestabil succes, care a fost descărcat de 50 de milioane de ori în primele şase săptămâni după lansare. Temple Run 2 a spulberat acest record, atingând aceeaşi impresionantă cifră în doar două săptămâni. În acest moment, primul joc din seria Temple Run se situează pe o poziţie frumoasa în topul celor mai populare jocuri pentru platforme mobile, din august 2011 acesta fiind descărcat de 170 de milioane de ori.
Temple Run 2 nu se depărtează de ideea primului produs, modul de joc fiind practic acelaşi. Faţă de prima versiune însă, Imangi a implementat o grafică mai bună care va susţine un mediu ceva mai variat. Dacă primul Temple Run ne oferea un mediu destul de monoton în care fugeam pe podeţe, ziduri şi pământ, noua versiune oferă un mediu în care se regăsesc denivelări sau drumuri curbate care vor pune probleme suplimentare timpilor de reacţiei. În plus, ca elemente suplimentare de gameplay, vom putea coborî pe frânghie sau folosi un vagonet minier, asemănarea cu seria Indiana Jones devenind astfel parcă şi mai marcantă.
Temple Run 2 este un produs gratuit disponibil în App Store şi Google Play Store.


Sursa : http://www.go4it.ro