vineri, 1 februarie 2013

Apple Mac Pro, retras de pe pieţele europene până la lansarea noilor modele din acest an


Cele mai puternice sisteme Mac din portofoliul Apple, staţiile de lucru Mac Pro, vor lipsi pentru o perioadă încă necunoscută din catalogul partenerilor europeni. Sistemele din această gamă urmează să fie retrase de pe piaţă începând cu data de 1 martie din cauza lipsei de conformitate cu noile amendamente ale standardului IEC 60950-1, care vor intra în vigoare de la acea dată.
Conform Apple, compania va mai accepta comenzi din partea partenerilor săi până la data de 18 februarie iar livrările vor fi făcute până la 1 martie. Compania nu va mai comercializa aceste produse, însă partenerii vor putea vinde în continuare produsele până la epuizarea stocurilor. În afara ţărilor europene, vor mai fi afectate pieţele din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
Actualele sisteme Mac Pro nu vor mai corespunde standardului menţionat mai sus deoarece amendamentele noi introduse stipulează măsuri mai drastice de siguranţă în operare. Sistemele Mac Pro vor fi în conflict cu acestea din cauza designului ventilatoarelor, care necesită măşti de protecţie care să elimine posibilitatea atingerii palelor, şi a porturilor I/O, care necesită măsuri suplimentare de protecţie electrică.
Sistemele Mac Pro au cunoscut ultima actualizare majoră în 2010, compania anunţând anul trecut o actualizare minoră care a inclus doar opţiuni noi pentru procesoare. Conform Apple, linia Mac Pro va fi actualizată în cursul acestui an, Mac Pro urmând să se întoarcă atunci şi pe pieţele europene.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu