luni, 11 martie 2013

Cea mai cool carcasa de iPhone 5 [+VIDEO]


iPhone 5 este fara indoiala unul dintre cele mai cautate smartphone-uri ale acetui sfarsit de an si asta pentru ca este considerat un gadget extrem de cool. Dar oare cum ar fi ca pentru fiecare telefon impresionant sa existe si accesorii pe masura?
Carcasa iPhone 5 Popslate
O solutie ar putea fi noua carcasa Popslate care iti protejeaza “scumpul” telefon si in acelasi timp te lasa cu gura cascata din punct de vedere al functionalitatii. Cum asa? Ei bine spatele carcasei inglobeaza un display E-Ink cu o diagonala de 4 inci. Da ati auzit bine, mai nou pana si carcasele de protectie vin cu ecrane incorporate.
Noua carcasa de iPhone 5 este momentan in stadiul de proiect, dar mai mult ca sigur va reusi sa stranga fondurile necesare pentru lansarea comerciala si asta pentru ca toti fanii Apple viseaza la accesorii cat mai cool. Husa minune va putea sa afiseze fotografiile facute cu telefonul sub forma unor imagini alb negru si in acelasi timp va avertiza utilizatorii cu privire la notificarile primite si alte informatii care nu necesita imagini foarte complexe.
Imaginati-va cum ar fi sa puteti citi cartile stocate in telefon pe spatele acestuia cu un consum de energie extrem de mic. Momentan Popslate poate fi sustinuta pentru 79 de dolari (primii 500 de doritori), urmand ca restul sa plateasca 99 de dolari daca o vor achizitiona ulterior lansarii.
Jucaria va fi disponibila in doua variante de culoare alb si negru, iar mai jos o puteti vedea la lucru in toata splendoarea.

Asus VivoBook X202E - laptop accesibil cu ecran touch şi Windows 8


Asus VivoBook X202E încearcă să ofere o experienţăWindows 8 completă, la costuri similare unui laptop cu Windows 7. Încercarea pare să fie una reuşită la prima vedere, modelul având multe din trăsăturile unui ultrabook veritabil: construcţie suplă şi greutate redusă, finisaje din aluminiu cu aspect premium, touchpad spaţios şi o tastatură chiclet alăturată unui ecran wide de bună calitate, prevăzut cu interfaţă multi-touch. Dar sunt acestea calităţile unui best-buy, sau doar un laptop ieftin care arată bine?

Prezentare

Fără a se întrece în dotări extravagante, laptopurile Asus din seria VivoBook X202E reuşesc să atragă destule priviri, afişând un design în stil ultrabook nu foarte diferit de cel al modelelor din categoria superioară de preţuri.
Acoperit cu finisaje ce imită aluminiul şlefuit, uşor (numai 1.3 Kg) şi măsurând puţin peste 2 cm grosime, VivoBook X202E se prezintă drept un companion de călătorie ideal, numai bun de strecurat în bagaje. Pentru şi mai puţine griji la transport, Asus livrează acest model cu un adaptor AC de foarte mici dimensiuni, asemănător celor livrate cu telefoane mobile.
Ecranul cu diagonală 11.6 inch foloseşte tehnologie TN + LED, suportă rezoluţia 1366x768 pixeli şi dispune de interfaţă touch, ce poate servi ca o alternativă la touchpad-ul clasic.
În schimbul locaţiei tradiţionale de sub ecran, Asus VivoBook X202E mută cele două difuzoare sub restpad. Orientate către laturile exterioare ale carcasei, difuzoarele redau un efect stereo convingător, dar cu riscul de a fi acoperite accidental dacă aşezăm laptopul pe picioare.
Touchpad-ul spaţios, poziţionat în centrul restpad-ului, este confortabil de folosit şi potrivit atât pentru dreptaci, cât şi cei care folosesc mai mult mâna stângă. Tastele pentru click stânga/dreapta, integrate cu suprafaţa touch, sunt uşor de apăsat şi nu foarte zgomotoase.
Tastatura chiclet este utilată cu taste silenţioase, bine diferenţiate şi acoperite cu un finisaj uşor aderent, plăcut la atingere. Fără a pune probleme de acomodare, tastatura este confortabil de folosit şi companion de nădejde pentru redactarea documentelor lungi.

Chiar dacă este un laptop încadrat în categoria inferioară de preţuri, Asus VivoBook X202E pune la dispoziţie o ieşire HDMI şi conector USB 3.0 pentru periferice. Pe laturile carcasei mai găsim un conector Ethernet LAN, slot pentru card de memorie (MMC/SD/SDHC), ieşire pentru căşti şi ieşire video de tip VGA, alături de încă doi conectori USB 2.0.
Din păcate alături de multe calităţi pozitive avem şi câteva neajunsuri de care ne vom lovi în folosirea de zi cu zi a acestui laptop, unele mai greu de acceptat decât altele. Interfaţa touch conferă ecranului de 11.6 inch un aspect de tabletă, cu ramă ceva mai lată decât în mod normal. Dacă asta nu va fi o problemă pentru cei mai mulţi dintre noi, finisajul glossy care reflectă mult prea uşor obiectele din jur este un compromis ce poate fi atribuit în mod direct interfeţei touch, adăugată ţinând cont de un buget foarte strict.
O altă limitare este dată chiar de balamaua ecranului - cu deschidere de 135 grade - ce exclude orice fantezii legate de convertirea sistemului în tabletă cu Windows 8. Folosită cu ecranul deschis în poziţie normală, interfaţa touch scoate în evidenţă elasticitatea balamalei, ce face ca ecranul să oscileze atunci când selectăm obiecte atingând suprafaţa touch.

Specificaţii

Exemplarul prezentat în acest articol, Asus VivoBook X202E-CT009H, vine echipat cu un procesor Intel Core i3-3217U (Ivy Bridge, 22nm) la 1.8 GHz, 4 GB memorie RAM şi hard disk de 500 GB.

Asus VivoBook X202E - detalii tehnice
  • Model: VivoBook X202E-CT009H
  • Ecran: 11.6”, 1366x768 pixeli, TN + LED, filtru glossy
  • CPU: Intel Core i3-3217U (1.8 GHz, dual-core + HyperThreading, 3MB L3 cache)
  • Chipset: Intel HM77
  • GPU integrat: Intel HD Graphics 4000
  • GPU dedicat: fără
  • RAM: 4 GB DDR3-1333
  • HDD: 500 GB / 5400 RPM (Hitachi Travelstar Z5K500 HTS545050A7E380)
  • Unitate optică: fără
  • Reţea: Ethernet LAN, WiFi 802.11n, Bluetooth
  • Conectori: 2 x USB 2.0, USB 3.0, HDMI, VGA, 1 x audio
  • Altele: webcam HD, Card Reader 3-in-1
  • Sistem de operare: Windows 8 Pro
  • Baterie: Li-Polymer cu 2 celule, nedetaşabilă
  • Dimensiuni - 302.77 x 199.90 x 21.84 mm
  • Greutate - 1.3 KG
Dată fiind construcţia compactă, producătorul a optat pentru includerea unui acumulator Li-Polymercompus din numai 2 celule, nedemontabil de utilizator.

Performanţe şi impresii

Ajutat de o platformă Intel din generaţia IvyBridge, centrată în jurul unui procesor Core i3-3217U cu TDP 17W şi interfaţă grafică integrată, VivoBook X202E face faţă cu brio activităţilor de zi cu zi, chiar dacă mai apar unele întârzieri. O parte din vina pentru timpii de aşteptare la pornirea aplicaţiilor - uneori deranjant de mari - cade mai puţin în seama procesorului cu frecvenţă limitată la 1.8 GHz şi mai mult pe folosirea unui hard disk mecanic, prea lent pentru cerinţele aplicaţiilor moderne. Lăsând la o parte capacitatea de stocare generoasă, schimbarea hard disk-ului cu un dispozitiv SSD este o opţiune demnă de luat în considerare pentru un viitor upgrade.
Deşi suficientă pentru cerinţele sistemului Windows 8 şi setul de aplicaţii folosite de obicei cu un astfel de laptop, memoria RAM în cantitate de 4 GB este totuşi puţină după standardele actuale, iar faptul că nu poate fi extinsă printr-un eventual upgrade este un detaliu de care trebuie ţinut seama la momentul achiziţiei.
În teste sintetice, performanţele măsurate sunt la un nivel modest printre platformele din generaţia Ivy Bridge, cu o penalizare suplimentară impusă de nefolosirea unui dispozitiv SSD pentru găzduirea sistemului de operare şi aplicaţii:
  • PCMark Vantage 64 bit - 4088 (Productivity - 3867, HDD - 2532)
  • PCMark 7 Basic - 2081
  • Cinebench R11.5 (OpenGL / CPU) - 7.79 fps / 2.40 pts
  • AIDA64 Cache & Memory - Read 9597 MB/s, Write 9891 MB/s, Latency 62,2 ns
  • x264_Benchmark_HD_v5.1 - 3.22 fps
  • WinRAR 4.2 - 2736 KB/s
  • SuperPI 1.5 XE - 21.220 s
Cum era de aşteptat, procesorul Intel Core-i3 cu eficienţă energetică ridicată face unele compromisuri la capitolul performanţă, obţinând în testele PCMark Vantage un scor de 4088 puncte, aflat destul de mult sub media laptopurilor cu procesoare standard din familia IvyBridge.
Tendinţa se păstrează şi testele pentru hard disk, unde benchmark-ul HD Tune Pro a măsurat un timp mediu de acces de 19.7 ms, specific mai degrabă HDD-urilor de generaţie mai veche. Acest detaliu se traduce într-un timp de aşteptare la pornirea sistemului de operare de 62 secunde.

Ecranul şi sunet

Asus VivoBook X202E vine echipat cu ecran de 11.6 inch, bazat pe o matrice de tip TN cu rezoluţie 1366x768 pixeli. Chiar dacă tehnologia folosită nu permite foarte mult, ecranul oferă totuşi unghiuri de vizibilitate acceptabile, nivel de negru satisfăcător şi o paletă de culori plăcută privirii. Timpii de răspuns nu foarte strânşi au ca rezultat un uşor efect de ghosting, vizibil la mutarea ferestrelor pe ecran şi unele scene rapide din filme, dar fără a afecta prea mult experienţa la vizionare. Mult mai deranjant este finisajul aplicat peste suprafaţa ecranului, al cărui luciu face ca folosirea în spaţii bine iluminate să pună mari probleme. În rest, luminozitatea nu pune probleme, iar sensibilitatea interfeţei multitouch de tip capacitiv permite un control precis şi eficient.
Sunetul redat prin difuzoarele integrate are claritate bună şi poate atinge un volum rezonabil, dar redarea frecvenţelor joase nu impresionează.

Temperaturi

Sistemul de răcire dimensionat pentru o configuraţie nu foarte solicitantă absoarbe aer rece printr-o perforaţie poziţionată aproximativ central, în partea inferioară a carcasei. Aerul cald este evacuat de-a lungul unei fante aşezate în dreptul balamalei pentru ecran, încălzind uşor suprafaţa touch a ecranului şi partea superioară a tastaturii, dar fără a genera prea mult disconfort. Temperaturile variază între aproximativ 50°C la funcţionarea în idle şi până la 88 - 90 °C dacă încărcăm procesorul comprimând o secvenţă video în format H.264. Indiferent de încărcarea a procesorului, zgomotul degajat de ventilator este neglijabil şi poate trece cu uşurinţă neobservat în condiţii de utilizare normală.

Autonomie

Chiar dacă se limitează la un acumulator Li-Polymer cu 2 celule, ales pentru greutatea modestă şi uşurinţa cu care poate fi strecurat în carcase subţiri, Asus VivoBook X202E-CT009H nu dezamăgeşte în testele de autonomie.

Luând în calcul procesorul Intel Core-i3-3217U şi hard disk-ul mecanic mai însetat de energie decât un SSD, timpul de exact 3 ore pentru redarea unui film cu rezoluţie 720p este un rezultat acceptabil, chiar dacă nu demn de laude.
După activarea plăcii de reţea wireless şi cu acelaşi profil ECO de gestionare a consumului de energie, Asus VivoBook X202E-CT009H a permis navigarea pe internet timp de 3 ore şi 18 minute.
Folosit exclusiv pentru editare text, având placa de reţea dezactivată şi luminozitatea ecranului redusă aproape la valoarea minimă, am obţinut o autonomie de 5 ore şi 25 minute.

Concluzie

Situat undeva la graniţa dintre lumea sistemelor ultrabook şi cea a laptopurilor tradiţionale, Asus VivoBook X202E oferă destul de mult pentru preţul său, fiind unul dintre cele mai ieftine laptopuri cu ecran touch de pe piaţă. În ciuda acestui detaliu, avem de-a face cu un produs care arată bine, oferă performanţe acceptabile şi vine cu un set interesant de dotări.
Sunt de apreciat finisajele de bună calitate şi portabilitatea. Tastatura este plăcut de folosit iar ecranul de 11.6 inch cu interfaţă touch poate fi util în anumite momente. Spre exemplu, dacă aşezăm laptopul pe picioare şi sprijinim spatele ecranului cu una din palme, interfaţa touch poate fi navigată într-un mod foarte asemănător unei tablete cu Windows 8. Pentru cei care preferă comoditatea unui touchpad poziţionat la nivelul palmei, ecranul touch va fi doar o dotare în plus ce vine cu dezavantajul curăţării periodice a urmelor de amprente şi luciul caracteristic ecranului unei tablete ieftine.

Prezentat ca un succesor pentru mini-laptopurile din gama EeePC, mai bine dotat şi cu performanţe superioare, Asus VivoBook X202E este disponibil în configuraţia prezentată la un preţ de 2400 Lei.
Părţi pozitiveplus
  • +Aspect plăcut şi finisaje de bună calitate
  • +Ecran de calitate mulţumitoare, cu interfaţă multi-touch capacitivă
  • +Tastatură chiclet şi touchpad spaţios
  • +Sistem de răcire silenţios
  • +Bine utilat la capitolul conectivitate
Părţi negativeminus
  • Ecran lucios, incomod de folosit în spaţii bine iluminate
  • Memorie RAM ne-expandabilă
  • Hard disk încăpător, dar lent
  • Autonomia putea fi mai bună
















Sursa : http://www.go4it.ro

Kinect Fusion demonstreaza aplicatii in chirurgie prin AR


Un concept pe care l-am mai tratat si in trecut, Kinect Fusion este o functie incredibila a unui senzor Kinect cu aplicatii in foarte multe domenii.
kinect fusion AR Augmented Reality chirurgie
Prezentata pentru prima oara la mijlocul anului trecut, Kinect Fusion este o componenta software care permite utilizarea senzorului Kinect pentru a genera in 3D un intreg mediu ambiant. Pentru a duce ideea de elemente 3D din fata unui senzor Kinect obisnuit la un alt nivel, in ecuatie au fost introduse si concepte de realitate augmentativa (AR).
Plecand de la abilitatile senzorului de a interpreta in trei dimensiuni mediul din fata camerei, intr-o aplicatie software a fost incarcat modelul 3D al unui craniu cu un creier modelat in detaliu. Pentru ca respectivul cap virtual avea niste specificatii care se potriveau unui model de fizic aflat pe masa, in momentul in care camera cu modelul incarcat a ajuns in dreptul modelului s-a creat o asociere si o fixare intre cele doua. Aici intra in functiune scenariul gandit de dezvoltatorii de la Microsoft Research.
Intregul sistem a fost demonstrat cu un senzor Kinect lipit cu scotch de o tableta. Trecand peste aplicatiile foarte variate de AR care pot pleca de la exemplul de mai sus, cel mai potritiv scenariu este intr-o sala de operatii. Prin faptul ca un model 3D al unui cap sau al oricarui organ intern poate fi asociat unei parti fizice a unui pacient, doctorul poate vedea in timp real, in trei dimensiuni, cu ce are de-a face in interiorul pacientului ca printr-o fereastra.
Kinect Fusion, cea mai importanta componenta din intreaga ecuatie, va fi inclusa in urmatoarea versiune de 

Neo N003, cel mai ieftin terminal Android cu ecran Full HD


În lumea terminalelor Android, diagonala ecranului şi rezoluţia acestuia sunt cele mai mediatizate specificaţii, nefiind de mirare că şi mici producători din China încearcă să ţină pasul. Dintre aceştia, compania Neo nu doar că doreşte să lanseze un terminal cu ecran de 5” şi rezoluţie Full HD, dar vrea să o facă şi la cel mai mic preţ posibil: circa 112€.
Conform unor surse din China, Neo N003 va fi un terminal care va aduce un ecran cu specificaţii bune, natura panoului pe care acesta îl va folosi fiind necunoscută, şi va include şi un procesor quad-core, o cameră foto cu senzor de 13 MP, stocare internă de 8 GB şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Un produs accesibil, acesta va fi disponibil într-o versiune Premium, care va oferi o stocare de 32 GB şi, probabil, o construcţie ceva mai bună.
Neo N003 este un terminal destinat pieţei chineze, însă ţinând cont că platforma hardware folosită va fi un MediaTek MT6589, care oferă compatibilitate cu standardele 2G şi 3G europene, este posibil ca acesta să ajungă şi pe meleagurile noastre prin intermediul micilor comercianţi locali. MT6589 este prima platformă hardware complet integrată de la MediaTek, această soluţie ARM Cortex-A7 quad-core tactată la 1 GHz fiind destinată terminalelor cu cost scăzut şi fiind singura alternativă disponibilă în acet moment pe piaţă pentru familia MSM de la Qualcomm.

Mophie ofera primele carcase cu baterie pentru iPhone 5


O companie care si-a facut un renume pentru carcasele cu acumulatori integrati de iPhone, Mophie a ajuns in sfarsit sa ofere un accesoriu similar pentru iPhone 5.
mophie helium juicepack iPhone 5
Destul de compacta pentru functionalitatea pe care o ofera, noua carcasa creata de Mophie poarta numele de Juice Pack Helium. Printre altele, aceasta este compatibila cu designul noului iPhone 5, inclusiv cu conectorul Lightning. Acumulatorul integrat in carcasa are o autonomie de 1500 mAh, cifra care in combinatie cu bateria unui iPhone 5 dubleaza autonomia terminalului. In specificatiile producatorului, Mophie Juice Pack Helium promite 6 ore in plus de conversatii pe o conexiune 3G sau 6 ore de navigat pe internet folosind o conexiune LTE sau 3G. In cazul in care vreti sa puneti carcasa la incarcat trebuie retinut faptul ca se incarca in egala masura atat Juice Pack-ul si telefonul din interior.
In comparatie cu vechile iteratii ale conceptului, create pentru iPhone 4/4S, noua carcasa Mophie este cu 13 procente mai subtire. Ca urmare, desi iPhone-ul din dotare nu va mai fi la fel de suplu cu bateria suplimentara, macar va fi mai subtire fata de modelele din anii trecuti. Disponibile incepand de saptamana viitoare, noile carcase Mophie vor putea fi achizitionate cu 80 dolari in SUA.