marți, 28 februarie 2012

Google da un premiu de 60.000 dolari. Ce sa faci ca sa il castigi




La competitia initiata de Google poate participa oricine.
Google da un premiu de 60.000 dolari. Ce sa faci ca sa il castigi
Google pune pe masa 60.000 dolari pe care ii ofera unei persoane care reuseste sa descopere o vulnerabilitate la browserul Chrome. Acesta este doar premiul cel mare, pentru ca multinationala are de gand sa ofere si alte premii, in valoare totala de un milion de dolari. 
Anul trecut, la concursul Pwn2Own, doar browserul Chrome a reusit sa reziste atacurilor hackerilor. Atat Safari, cat si Internet Explorer au cazut. De altfel, Chrome este singurul din istoria de 6 ani a concursului, care nu a putut fi exploatat. 
Google ofera premii de 60.000 dolari, 40.000 dolari si 20.000 dolari concurentilor care reusesc sa comande de la distanta un Chrome cu toate patch-urile, pe Windows 7, in functie de dificultatea operatiunilor.

Samsung Galaxy Tab 2, în versiune cu ecran de 10.1 inch (UPDATE)


UPDATE: Video preview cu Samsung Galaxy Tab 2 10.1 la MWC 2012.
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 este cea mai nouă adiţie pentru celebra serie de tablete Galaxy Tab.
În timp ce informaţiile vehiculate la bursa zvonurilor păreau să indice altceva,noua Galaxy Tab 2 vine cu specificaţii relativ cuminţi, prezentându-se doar ca o versiune mai bine cizelată a originalei Galaxy Tab 10.1 Astfel, avem parte tot de un ecran LCD cu rezoluţie 1280x800 pixeli şi procesor dual-core la 1GHz, acompaniat de 1 GB memorie RAM. Abia când trecem la capitolul software lucrurile încep să devină interesante, tableta Galaxy Tab 2 10.1 fiind livrată din start cu sistemul de operare Android 4.0Ice Cream Sandwich, pus în valoare de interfaţa Touch Wiz.
Tableta Samsung Galaxy Tab 2 10.1 este oferită în versiune cu modem 3G HSPA+ şi WiFi N, respectiv o versiune prevăzută doar cu suport WiFi N , încadrată la un preţ ceva mai accesibil. Ambele vin echipate cu ocameră foto de 3MP şi cameră frontală cu rezoluţie VGA, receptor GPS şi suport Bluetooth 3.0. În mod surprinzător, doar versiunea 3G a tabletei Galaxy Tab 2 este dotată cu senzor de proximitate.
În funcţie de bugetul disponibil putem alege între versiuni cu 16GB sau 32GB memorie internă, ambele prevăzute cu slot microSD pentru extinderea capacităţii de stocare.
Date fiind specificaţiile oferite, noua tabletă Galaxy Tab 2 10.1 este aşteptată să ajungă în magazine încadrată la un preţ accesibil, însă din păcate Samsung nu a dezvăluit preţurile oficiale de achiziţie.
Sursa: Theverge.com

Samsung Galaxy Beam - smartphone cu videoproiector încorporat (UPDATE)


Sony Xperia P - Android în carcasă de aluminiu unibody


Prezentat la MWC 2012, Sony Xperia P face parte din seria NXT a producătorului din Japonia, la fel ca modelul Xperia S anunţat anterior. După cum puteţi observa din denumire, smartphone-ul este unul din primele modele produse de Sony fără ajutorul celor de la Ericsson. Telefonul este remarcabil din mai multe motive. Primul ţine de construcţia carcasei, aceasta fiind din aluminiu şi dintr-o singură bucată. Al doilea este legat de ecran. Sony Xperia P vine cu un nou tip de afişaj LCD, denumit WhiteMagic. Pentru o vizibilitate sporită în lumina puternică de afară, acesta vine cu un subpixel alb în plus la fiecare pixel. De asemenea, rezoluţia 540x960 este specifică modelelor high end, deşi Xperia P face parte din gama mainstream.
Sony Xperia P se remarcă şi prin camera foto. Aceasta are un senzor de 8 MP şi filmează full HD cu focalizare automată. Ea poate fi activată foarte rapid, chiar şi atunci când telefonul este blocat. Pentru Sony Xperia P a fost lansat şi un dock special. Acesta transmite pe TV imaginea de pe ecranul telefonului, în format 1080p. Pot fi vizionate clipurile înregistrate şi imaginile din memoria terminalului, pentru navigare fiind disponibilă telecomanda televizorului sau un kit wireless format din tastatură şi mouse.
Se pare că bateria de 1.305 mAh a lui Sony Xperia P nu poate fi schimbată de utilizator, carcasa fiind sigilată. Lipseşte slot-ul pentru card microSD, însă terminalul vine cu 16 GB memorie internă. Unii spun că sistemul de operare Android 2.3 este puţin depăşit, însă producătorul a promis că va fi disponibil update-ul la Android 4.0 după intrarea pe piaţă. Sony Xperia P va veni în Q2 2012, însă preţul nu a fost anunţat.
Sony Xperia P la MWC 2012Sony Xperia P la MWC 2012
                                                    

Sony Xperia U, prezentat oficial la MWC 2012 (UPDATE)


UPDATE: Video preview cu Sony Xpeia U, la MWC 2012.
Sony Xperia U este o versiune mai mică a modelului Xperia S, echipată cuprocesor dual-core la 1 GHz şi ecran Reality Display de 3.5 inch cu rezoluţie 960 x 540 pixeli.
Potrivit Sony, noul model este livrat cu sistemul Android Gingerbread(upgradabil la versiunea Ice Cream Sandwich) şi poate oferi până la şase ore timp de convorbire.
Configuraţia include o cameră foto de 5 MP cu funcţie fast capture şi filmare HD, respectiv suport pentru obţinerea de poze 2 D şi 3D în format panoramic. Sistemul audio integrează tehnologie 3D surround şi xLoudpentru audiţia în cele mai bune condiţii a melodiilor preferate, iar dacă avem în preajmă un set de boxe prevăzute cu conexiune wireless le putem conecta în doar câteva secunde activând suportul DLNA.
Banda transparentă prevăzută pe carcasa lui Xperia U redă culorile fotografiilor privite din galeria personală sau a elementelor de culoare din albumul muzical aflat în redare. Xperia U poate fi personalizat astfel încât să reflecte dispoziţia utilizatorilor.
Sony Xperia U este aşteptat pe rafturile magazinelor în această primăvară, însă preţul de achiziţie oficial nu este deocamdată cunoscut.