duminică, 16 septembrie 2012

Apple obţine o nouă victorie în SUA împotriva Samsung în războiul patentelor

Apple a câştigat preliminar un litigiu declanşat de Samsung la Comisia pentru Comerţ Internaţional din SUA, în legătură cu tehnologia patentată folosită la producerea iPhone şi iPad, aceasta fiind a doua victorie juridică obţinută de compania americană într-o lună împotriva sud-coreenilor.

Apple obţine o nouă victorie în SUA împotriva Samsung în războiul patentelor (Imagine: AFP / MediafaxFoto)
Judecătorul care a analizat cazul a decis că Apple nu a încălcat patentele Samsung, concluzia sa urmând să fie evaluată de plenul Comisiei, care are dreptul să blocheze importurile de produse care încalcă pantetele americane, transmite Bloomberg.
Decizia vine după ce un juriu federal din San Jose, California, a stabilit în august ca Apple să primească despăgubiri de un miliard de dolari de la Samsung, care a copiat aspectul şi funcţii ale iPhone.
Judecătorul a spus că Apple nu a încălcat niciunul din cele patru patente incluse în reclamaţia Samsung.
Reprezentanţii Samsung speră să obţină câştig de cauză în plenul Comisiei, în timp ce cei ai Apple au refuzat să comenteze.
Apple a făcut la rândul său o reclamaţie la Comisia pentru Comerţ Internaţional împotriva Samsung, iar judecătorul acelui caz va anunţa o decizie pe 19 octombrie.
Cele două companii sunt implicate în peste 30 de procese, în ţări de pe patru continente.
  iPhone a generat vânzări de 16,2 miliarde de dolari în trimestrul încheiat pe 30 iunie, reprezentând circa 46% din veniturile totale ale Apple. Compania a lansat pe 12 septembrie versiunea iPhone 5, cu un ecran maimare, un cip mai rapid şi acces mai bun la reţelele wireless. Telefonul este asamblat în China de Foxconn Technology.
Tableta iPad a adus venituri de 9,2 miliarde de dolari, iar iPod de un miliard de dolari.

Inventia care va rezolva una dintre cele mai mari probleme din istoria omenirii. Ce au anuntat oamenii de stiinta din Japonia

Inventia care va rezolva una dintre cele mai mari probleme din istoria omenirii. Ce au anuntat oamenii de stiinta din Japonia


Un procedeu considerat revolutionar, care ar putea preveni aparitia cariilor dentare si ar putea reda o stralucire deosebita smaltului dentar, a fost conceput de o echipa de savanti japonezi, informeaza AFP.
Savantii niponi, coordonati de Shigeki Hontsu de la Universitatea de biologie din Kinki, au obtinut o pelicula ultrafina pe baza de hidroxil-apatita, principalul component mineral din smaltul dentar.

"Aceasta este prima pelicula flexibila pe baza de hidroxil-apatita din lume si speram ca vom putea sa o folosim pentru a repara smaltul dentar avariat", a precizat Shigeki Hontsu.

"Stomatologii credeau ca o pelicula formata in intregime din apatita este ceva care tine de domeniul viselor, dar noi ne-am fixat obiectivul de a fabrica un smalt dentar articial", a continuat acelasi cercetator nipon.

Pelicula, ce are o grosime de 0,004 milimetri, este obtinuta cu ajutorul razelor laser proiectate asupra unor blocuri comprimate de hidroxil-apatita, in vid, pentru a face sa apara toate particulele care o compun.

Acestea cad apoi pe un bloc de sare incalzita pentru a le cristaliza, inainte ca sarea sa se dizolve in apa.

Produsul obtinut este apoi recuperat pe o hartie filtrata si apoi este uscat. El este suficient de solid pentru a fi manevrat cu o penseta.

"Cand asezi aceasta pelicula peste un dinte, ea devine invizibila. Abia poate fi vazuta cu ajutorul unei lampi", a spus savantul nipon.

In momentul aplicarii peliculei, aerul si eventualul lichid pot sa "scape" prin cateva gauri microscopice din noul material.

Pentru moment, principalul inconvenient constă in faptul ca este nevoie de aproape o zi intreaga pentru ca pelicula sa adere perfect peste dintele pe care il acopera.

Savantii niponi vor incepe in curand teste pe animale.

Shigeki Hontsu considera ca noul material va putea fi utilizat peste aproximativ cinci ani in tratamentele dentare, mai ales pentru protejarea dentinei, aflata imediat sub stratul de smalt, sau pentru tratamentele contra sensibilitatii dentare acute. El considera ca intervalul de timp de care este nevoie pentru folosirea noului material in scopuri cosmetice va fi de numai trei ani.

Noua tehnologie a fost deja brevetata in Japonia si in Coreea de Sud si este pe cale de a fi omologata si in Statele Unite, China si Europa.

iPhone 5 NU ESTE cel mai subtire si cel mai usor smartphone

iPhone 5 NU ESTE cel mai subtire si cel mai usor smartphone

Smartphone-ul Apple, de 112 grame si 7,6 mm, devansat de mai o serie de modele mai usoare si mai subtiri
iPhone 5, lansat miercuri la San Francisco, nu este  cel mai subtire si cel mai usor smartphone. Desi Apple a realizat un nou model ce este impresionant de subtire si de usor, alte smartphone-uri devanseaza iPhone 5 din acest punct de vedere.
Japonezii de la Fujitsu au realizat Arrows F-07D cu o grosime de doar 6,7 mm si cu o greutate de doar 105 grame. Tot 105 grame are si NEC Medias N-04C.
La capitolul grosime si chinezii de la Huawei au devansat Apple, cu Ascend P1s de doar 6,7 mm.
TELEFON
 
GROSIME
 
GREUTATE
 
DISPONIBILITATE
 
Apple iPhone 4S
9,3 mm
140 g
Da
Apple iPhone 5
7,6 mm
112 g
In curand
Samsung Galaxy S III
8,6 mm
133 g
Da
HTC One X
8,9 mm
130 g
Da
HTC One S
7,8 mm
120 g
Da
Samsung Ativ S
8,7 mm
135 g
In curand
Nokia Lumia 920
10,7 mm
185 g
In curand
Nokia Lumia 820
9,9 mm
160 g
In curand
Motorola RAZR
7,1 mm*
127 g
Da
Motorola RAZR HD
8,4 mm*
146 g
In curand
Motorola RAZR M
8,3 mm*
126 g
In curand
Huawei Ascend P1s
6,7 mm
130 g
In curand
Panasonic Eluga DL1
7,8 mm
103 g
Da
Oppo Finder
6,7 mm
125 g
In curand
Fujitsu Arrows F-07D
6,7 mm
105 g
Da
NEC Medias N-04C
7,7 mm
105 g
Da
* in partea cea mai subtire